Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani (CROSBI ID 630789)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Zima, Dinko ; Skuzin, Matej
hrvatski
Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani
Prehrambenim aditivima smatraju se tvari poznatog kemijskog sastava koje se dodaju hrani u svrhu poboljšavanja tehnološkog učinka i održavanja senzorskih svojstava. Kao potvrda toksikološke evaluacije i klasifikacije pojedinog aditiva oni se označuju E-brojevima. Prehrambeni aditivi mogu izazvati široko područje različitih reakcija u osjetljivih pojedinaca. Istraživano je 70 proizvoda koji sadrže aditive navedene na deklaraciji proizvoda te je u njima ukupno zabilježeno 69 različitih aditiva.
namirnice ; prehrambeni aditivi ; štetnost
nije evidentirano
engleski
Presence of additives in frequently used food
nije evidentirano
groceries ; food additives ; harmful effects
nije evidentirano
Podaci o prilogu
1149-1153.
2012.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development
Požega: Veleučilište u Požegi
Podaci o skupu
3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development
poster
05.10.2012-05.10.2012
Požega, Hrvatska