Određivanje kakvoće različitih krupica (CROSBI ID 653548)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina ; Škrabal, Svjetlana
hrvatski
Određivanje kakvoće različitih krupica
Da bi se plodovi žitarica što bolje iskoristili za prehranu prerađuju se odgovarajućim tehnološkim operacijama u razne mlinske i druge proizvode koji se direktno koriste u prehrani, za pripremu jela, poslastica, ili kao poluproizvod iz kojega se dobivaju konačni pekarski proizvodi. Cilj ovoga rada je odrediti kakvoću različitih vrsta krupica (meka pšenična, durum pšenična, kukuruzna, rižina, ječmena, ražena, pirova) na temelju kemijskih analiza udjela vode, mineralnih tvari i stupnja kiselosti. Ispitivane su krupice uzgojene na dva načina: konvencionalnim metodama i ekološkim uzgojem.
krupica, kakvoća, ekološka proizvodnja, konvencionalna proizvodnja
nije evidentirano
engleski
Quality determining of different meals
nije evidentirano
meal, quality, ecological cultivation, conventional cultivation
nije evidentirano
Podaci o prilogu
271-275.
2012.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
3rd international conference "Vallis Aurea": Focus on regional development - Proceedings
Katalinić, Branko
Požega: Veleučilište u Požegi
Podaci o skupu
3rd International Conference „Vallis Aurea“ focus on: Regional Development
poster
05.10.2012-05.10.2012
Požega, Hrvatska