Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje kakvoće različitih krupica (CROSBI ID 653548)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina ; Škrabal, Svjetlana Određivanje kakvoće različitih krupica // 3rd international conference "Vallis Aurea": Focus on regional development - Proceedings / Katalinić, Branko (ur.). Požega: Veleučilište u Požegi, 2012. str. 271-275

Podaci o odgovornosti

Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina ; Škrabal, Svjetlana

hrvatski

Određivanje kakvoće različitih krupica

Da bi se plodovi žitarica što bolje iskoristili za prehranu prerađuju se odgovarajućim tehnološkim operacijama u razne mlinske i druge proizvode koji se direktno koriste u prehrani, za pripremu jela, poslastica, ili kao poluproizvod iz kojega se dobivaju konačni pekarski proizvodi. Cilj ovoga rada je odrediti kakvoću različitih vrsta krupica (meka pšenična, durum pšenična, kukuruzna, rižina, ječmena, ražena, pirova) na temelju kemijskih analiza udjela vode, mineralnih tvari i stupnja kiselosti. Ispitivane su krupice uzgojene na dva načina: konvencionalnim metodama i ekološkim uzgojem.

krupica, kakvoća, ekološka proizvodnja, konvencionalna proizvodnja

nije evidentirano

engleski

Quality determining of different meals

nije evidentirano

meal, quality, ecological cultivation, conventional cultivation

nije evidentirano

Podaci o prilogu

271-275.

2012.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

3rd international conference "Vallis Aurea": Focus on regional development - Proceedings

Katalinić, Branko

Požega: Veleučilište u Požegi

Podaci o skupu

3rd International Conference „Vallis Aurea“ focus on: Regional Development

poster

05.10.2012-05.10.2012

Požega, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija