crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Žaneta Ugarčić-Hardi
(126592)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Uredničke knjige
 

1. 5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2010 (zbornik).

2. 5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2009 (zbornik).

3. Proceedings of 4th International Congress Flour-Bread'07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2008 (zbornik).

4. 4th International Congress Flour-Bread'07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2007. (zbornik).
Vrh
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Importance of salt content reduction in bakery products // Annual 2010/2011 of the Croatian Academy of Engineering / Žiljak, Vilko (ur.).
Zagreb : Croatian Academy of Engineering, 2012. Str. 213-219.
Vrh
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa.
Sirovine biljnog podrijetla (žitarice, leguminoze i uljarice) - Upute za laboratorijske vježbe .
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2010.

2. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa.
Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla I (žitarice) - Upute za laboratorijske vježbe .
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2010.

3. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa.
Tehnologija proizvodnje i prerade brašna - Upute za laboratorijske vježbe .
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2010.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Strelec, Ivica; Šarkanj, Bojan; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Chemical Composition, Quality Parameters, Exopeptidase and Oxidoreductase Activity Changes During Temporal Development of Wheat Grain Infestation by Sitophilus granarius. // Journal of food biochemistry. 38 (2014) , 2; 175-183 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Strelec, Ivica; Kučko, Lucija; Roknić, Dragica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Spectrofluorimetric, spectrophotometric and chemometric analysis of wheat grains infested by Sitophilus granarius. // Journal of stored products research. 50 (2012) ; 42-48 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

3. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Strelec, Ivica.
Wheat dough rheology and bread quality effected by Lactobacillus brevis preferment, dry sourdough and lactic acid addition. // International journal of food science & technology. 45 (2010) , 7; 1417-1425 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

4. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Jurkin, Ivana.
Quality properties of white bread with native and extruded wheat bran supplements. // Chech Journal of Food Sciences. 27 (2009) , Special Issue; S285-S289 (članak, znanstveni).

5. Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hlevnjak, Mario.
Accumulation of Amadori and Maillard Products in wheat seeds aged under different storage conditions. // Croatica Chemica Acta. 81 (2008) ; 131-137 (članak, znanstveni).

6. Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka.
Colour changes of pasta produced with different supplements during drying and cooking. // Deutsche Lebensmittel-Rundschau. 103 (2007) , 4; 159-163 (članak, znanstveni).

7. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana; Hardi, Jovica.
Quality Parameters of Noodles made with Different Supplements. // Czech Journal of Food Sciences. 25 (2007) , 3; 151-157 (članak, znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Gorički, Zrinka; Kuleš, Anđa.
Utjecaj različitih vrsta žitarica i količine dodane vode u procesu ekstruzije na strukturu žitarica za doručak. // Croatian Journal of Food Science and Technology. 2 (2010) , 2; 1-10 (članak, znanstveni).

2. Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Kovačević, Josip; Novoselović, Dario; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Lenart, Lidija; Mijaković, Robert; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Analysis of grain yield and cytolytic degradation of winter and spring barley cultivars under growing conditions in the Republic of Croatia. // Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca. 38 (2010) , 1; 88-91 (članak, znanstveni).

3. Oručević, Sanja; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Kompozicija subjedinica glutenina velike molekulske težine (HMW GS) u aktuelnim sortama pšenice (Tr. aestivum L.) u BiH. // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 60 (2010) , 2; 161-175 (članak, znanstveni).

4. Strelec, Ivica; Koceva Komlenic, Daliborka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Quality parameter changes in wheat varieties during storage at four different storage conditions. // Agriculturae Conspectus Scientificus (ACS). 75 (2010) , 3; 105-111 (članak, znanstveni).

5. Strelec, Ivica; Popović, Ruža; Ivanišić, Ilonka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana.
Influence of temperature and relative humidity on grain moisture, germination and vigour of three wheat cultivars during one year storage. // Poljoprivreda (Osijek). 16 (2010) , 2; 20-24 (prethodno priopćenje, znanstveni). URL link to work

6. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko.
Količina soli u hrvatskim pekarskim proizvodima. // Hrvatski časopis za javno zdravstvo. 6 (2010) , 21; (članak, znanstveni). URL link to work

7. Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Individual Heat Transfer Modes During Baking of "Mlinci" Dough. // Agricultureae Conspectus Scientificus. 72 (2007) , 3; 257-263 (članak, znanstveni).

8. Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balkić, Jelena; Šimunić, Neda.
Enzymatic Activity in Wheat Seeds of Different Protein Content. // Agriculturae Conspectus Scientificus (ACS). 72 (2007) , 3; 239-243 (članak, znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Importance of salt content reduction in bakery products. // Annual 2010/2011 of the Croatian Academy of Engineering. 2010/2011 (2011) ; 213-219 (članak, stručni).

2. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Pekari trostruko presolili zdravlje. // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu. 110 (2010) ; 26-33 (članak, stručni).

3. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko.
Gorak okus soli. // Novi pekar. 55 (2010) ; 36-39 (članak, stručni).

4. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Akrilamid u pekarskim proizvodima. // Hrvatski Pekar. 91 (2007) ; 39-41 (pregledni rad, stručni).
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u CC časopisu
 

1. Miškulin, Maja; Dumančić, Gabrijela; Dumić, Albina; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Pitlik, Nada.
Salt intake in the Croatian adult population: implications for the public health // Kidney & Blood Pressure Research / Tesar, V (ur.).
Basel : Karger AG, 2010. 426 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Miškulin, Maja; Dumančić, Gabrijela; Dumić, Albina; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Pitlik, Nada.
Salt intake in the Croatian adult population: implications for the public health // HINEKA / Drenjančević, I ; Koller, A ; Kiss, I ; Jelaković, B. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za hipertenziju, 2010. 30-31 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Plenarna izlaganja
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Tjestenina s dodacima // .
(plenarno predavanje,ppt prezentacija,stručni).

2. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Miškulin, Maja.
Pekarski proizvodi i sol // .
(plenarno predavanje,međunarodna recenzija,ppt prezentacija,znanstveni).

3. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko.
Nužnost smanjenja utroška soli u pekarskim proizvodima // .
(plenarno predavanje,domaća recenzija,ppt prezentacija,znanstveni).

4. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Mogućnosti smanjenja soli u pekarskim proizvodima // .
(plenarno predavanje,ppt prezentacija,stručni).

5. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Redukcija soli u hrvatskim pekarskim proizvodima: da ili ne? // 4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik sažetaka / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2007. 31-31 (plenarno predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, Mirjana.
The salt content in bakery products in Osječko-baranjska county // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. 551-556 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Tosenberger, Mihaela; Krstanović, Vinko.
Effect of sourdough fermentation processing parameters on pH values changes during bread dough fermentation // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. 385-393 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, Mirjana.
The salt content in bakery products in Osječko-baranjska county // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. 551-556 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Oručević, S.; Ugarčić-Hardi, Ž; Begić-Akagić, A.; Spaho, N.
Wheat hardness index in relation to the other wheat quality parameters // Proceedings of 4. International Congress FLOUR – BREAD ’ 07 and 6. Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology J.J. Strossmayer University of Osijek, Croatia, 2008. 183-189 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Jug, Danijel; Jug, Irena; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana.
Effect of reduced tillage on wheat rheological properties // Proceedings of 4. International Congress FLOUR – BREAD ’ 07 and 6. Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology J.J. Strossmayer University of Osijek, Croatia, 2007. 154-161 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka.
USE OF MAIZE, SOY AND RICE BREADCRUMBS IN THE FORMULATION OF THE GLUTEN FREE MEATBALLS // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2013. 78-78 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kosović, Indira; Lalić, Alojzije, Kuleš, Anđa.
INFLUENCE OF BARLEY FLOUR ON THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF DOUGH AND QUALITY OF BREAD AND PASTA // Book of Abstracts 5th International Dietary Fibre Conference DF 2012.
ICC, 2012. 142-142 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka.
Use of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Brašno - kruh '11 : : proceedings of 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2011. 109-109 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kosović, Indira; Šimonji, Kristina; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa.
Evaluation of the pasta quality made from mixture of Triticum durum and Triticum aestivum wheat semolina // Brašno - kruh '11 : book of abstracts of the 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2011. 77-77 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Malting quality traits in relation to barley hordein proteins // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno–Kruh '11. Book of abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology Osijek University of Osijek, 2011. 119-119 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Strelec, Ivica; Kučko, Lucija; Roknić, Dragica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Spectrofluorimetric, spectrophotometric and chemometric analysis of wheat seeds infested by Sitophilus granarius // 6th International Congress FLOUR – BREAD '11 and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists - Book of Abstracts / Koceva Komlenic, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2011. 50-50 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Miškulin, Maja; Periš, Danijela; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela.
Skrivena sol u prehrani djece školske dobi – ima li mjesta zabrinutosti? // 34. stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Zdravstvena ekologija u praksi - Prehrambene i zdravstvene tvrdnje. Zbornik radova.
Zagreb : Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Sekcija za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog farmaceutskog društva, Hrvatsko društvo za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog liječničkog zbora, 2010. 103-109 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Babić, Jurislav; Piližota, Vlasta.
STALING KINETICS OF BREAD SUPPLEMENTED WITH ENZYMES, HYDROCOLLOIDS AND EMULSIFERS // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. 20 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko.
EFFECT OF SOURDOUGH PROCESS PARAMETERS ON BREAD QUALITY // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. 19 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Kovačević, Josip; Novoselović, Dario; Abičić, Ivan; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
ANALYSIS OF GRAIN YIELD AND CYTOLYTIC DEGRADATION OF WINTER AND SPRING BARLEY CULTIVARS UNDER GROWING CONDITIONS IN THE REPUBLIC OF CROATIA // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. 51 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Kovačević, Josip; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
BARLEY MALT PROTEIN MODIFICATION OF SELECTED WINTER AND SPRING CULTIVARS // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. 43 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Strelec, Ivica; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Falling number changes during wheat seeds ageing under different storage conditions // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. 69 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Strelec, Ivica; Popović, Ruža; Ivanišić, Ilonka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana.
Germination and germination energy of wheat seeds aged under different storage conditions // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technologies, 2009. 71 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, Mirjana; Hardi, Jovica.
THE SALT CONTENT IN BAKERY PRODUCTS IN OSJEČKO-BARANJSKA COUNTY // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. 129 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

15. Jukić, M.; Ugarčić-Hardi, Ž.; Koceva Komlenić, D.; Kuleš, M.; Pitlik, G.
Influence of extraction time and particle size on conductometric determination of flour and semolina mineral content // CERWORLD 21st, Book of abstracts / Collar, Concha (ur.).
Madrid : AETC-Spanish Association for Cereal Science and Technology, Madrid, Spain, 2008. 304 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Koceva Komlenić, D.; Ugarčić-Hardi, Ž.; Jukić, M.; Turk, I.; Nađ, J.
Effect of acidification on dough rheology and bread quality // BOOK OF ABSTRACTS, 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS, AND NUTRITIONISTS / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. 78 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Strelec, Ivica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Carboxypeptidase II, Catalase, and Polyphenol oxidase Activities as Potential Indicators of Wheat Seeds Infestation by Sitophilus Granarius // Book of Abstracts of the 13th ICC Cereal and Bread Congress / Collar, Concha (ur.).
Madrid : Spanish Association for Cereal Science and Technology, 2008. 170-170 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Strelec, Ivica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Biochemical indicators of wheat seeds infestation by Sitophilus granarius // Book of Abstracts of the HDBMB2008, Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Lj (ur.).
Osijek : Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology, 2008. 133-133 (poster,sažetak,znanstveni).

19. Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Mrša Vladimir.
Loss of oxidoreductase activities during ageing of wheat seeds // The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. 229-229 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

20. Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Žinić, Romana.
Onečišćenje brašna i pšenice bakterijama porodice Enterobacteriaceae // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2007. 106-106 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

21. Jug, Danijel; Jug, Irena; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana.
Utjecaj reducirane obrade na reološka svojstva pšenice // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2007. 50-50 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

22. Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Đaković, Nataša.
Physical and sensory characteristics of wheat-barley bread // Book of abstracts Agrotech 2007 / Vilušić, Milica ; Ahmetović, Elvis (ur.).
Tuzla : Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2007. 17-17 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

23. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa.
Utjecaj zakiseljavanja i karboksimetilceluloze na neka fizikalna svojstva svježih kruhova i kruhova koji su čuvani u smrznutom stanju i odmrzavani mikrovalovima // Flour - Bread ’ 07 : abstract book of the 4th International Congress and 6th Croatian Congress of Cereal Tehnologists = Zbornik sažetaka 4. međunarodnog kongresa Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2007. 13-13 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

24. Pavetić, Tanja; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenic, Daliborka; Tomas, Srećko.
Određivanje hidroksi-metil-furfurala (HMF) u različitim vrstama tamnih kruhova // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2007. 107-107 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

25. Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jurković, Zorica; Jurković Vlatka.
Fizikalno-kemijske promjene u zrnu pšenica tijekom starenja pri različitim uvjetima skladištenja // Zbornik sažetaka 4. Međunarodnog kongresa Brašno-Kruh '07 i 6. Hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2007. 46-46 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

26. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Akrilamid u pekarskim proizvodima // Zbornik sažetaka 6. međunarodnog stručnog simpozija "Hrvatski pekar 2007.".
Zagreb : Robinson d.o.o., 2007. 12-13 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova
 

1. Gorički, Zrinka.
Utjecaj različitih vrsta žitarica i vode na strukturu ekstrudiranih proizvoda / magistarski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 07. 06. 2010, 66 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

2. Krnjak, Marina.
Ispitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom brašna ječma sorte „bingo“ uroda 2008./2009. godine / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 01.10. 2010, 50 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

3. Večenaj, Maja.
Utjecaj pakiranja u modificiranoj atmosferi na kemijska i senzorska svojstva pahuljica od kukuruza i riže s dodatkom vitamina / magistarski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 15. 03. 2010, 53 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

4. Dorbić, Ivo.
Senzorska kvaliteta polupečenih pekarskih proizvoda s dodatkom pšeničnog kiselog tijesta / magistarski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 17.12. 2009, 65 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

5. Jukić, Marko.
Utjecaj enzima, hidrokoloida i emulgatora na dinamiku procesa starenja kruha / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 17.07. 2009., 134 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

6. Jurkin, Ivana.
Praćenje kvalitete pšeničnog kruha s dodatkom nativnih i ekstrudiranih posija / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 10.03. 2009, 43 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

7. Šimić, Gordana.
Utjecaj genotipa i okolišnih uvjeta na parametre sladarske kakvoće ozimog ječma (Hordeum vulgare L.) / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 11. veljače 2009, 127 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

8. Čalić, Sandra.
Laboratorijsko mljevenje različitih sorti ječma i kvaliteta ječmenog brašna / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 14.02. 2008., 33 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

9. Jug, Nikolina.
Tehnologija skladištenja žitarica u silosima Virovitica d.o.o. / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 31.10. 2008, 34 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

10. Đaković, Nataša.
Fizikalna i senzorska svojstva miješanog ječmenog kruha / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 13.06. 2007., 41 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

11. Koceva Komlenić, Daliborka.
Ispitivanje utjecaja različitog načina zakiseljavanja i dodatka karboksimetilceluloze na parametre kakvoće svježih i zamrzavanih kruhova / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 17.05. 2007, 115 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

12. Oručević, Sanja.
Svojstva i kompozicija pšeničnog glutena u odnosu na karakteristike slobodno pečenog hljeba od različitih tipova brašna / doktorska disertacija.
Sarajevo : Poljoprivredni fakultet, 10.01. 2007, 103 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

13. Pitlik, Gabrijela.
Utjecaj vremena ekstrakcije i veličine čestica na konduktometrijsko određivanje udjela mineralnih tvari u pšeničnom brašnu i krupici / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 20.03. 2007., 49 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

14. Strelec, Ivica.
Kemijske i biokemijske promjene starenja zrna pšenice / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.11. 2007, 204 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Vrh
 
upomoc
foot_4