crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Ksenija Markov
(132383)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Uredničke knjige
 

1. Procjena rizika kontaminacije vina okratoksinom A / Markov, Ksenija; Zjalić, Slaven; Frece, Jadranka (ur.).
Zadar : Sveučilište u Zadru, 2017 (sveučilišni priručnik).

2. Uvod u mikrobiologiju i fizikalno-kemijsku analizu voda / Frece, Jadranka; Markov, Ksenija (ur.).
Ljubljana : Institut for Food Safety and Environmental Health, 2015 (priručnik).
Vrh
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija.
Autochthonous starter cultures // Fermented Meat Products: Health Aspects / Zdolec, Nevijo (ur.).
Boca Raton : CRC Press Taylor & Francis Group, 2016. Str. 270-293.

2. Markov, Ksenija; Frece Jadranka.
Mikroskopski preparati i postupci bojenja // Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije / Hajsig, Danko ; Delaš, Frane (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2016. Str. 35-50.

3. Markov, Ksenija; Frece, Jadranka.
Određivanje fizioloških osobina bakterija // Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije / Hajsig, Danko ; Delaš, Frane (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2016. Str. 59-74.

4. Markov, Ksenija; Frece, Jadranka.
Sigurnost hrane: mikrobiološki/infektološki aspekti // Prehrana u općoj i kliničkoj pedijatriji / Kolaček, Sanja ; Hojsak, Iva ; Niseteo, Tena (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada, 2016. Str. 113-121.

5. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija.
Mikrobiološki kriteriji // Uvod u sigurnost hrane / Babić, Ivona ; Đugum, Jelena ; Krulec Aleš (ur.).
Ljubljana : Inštitut za sanitarno inženirstvo, 2014.. Str. 173-184.

6. Pleadin, Jelka; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Vulić, Ana; Perši, Nina.
Bio-Prevalence, Determination and Reduction of Aflatoxin B1 in Cereals // Aflatoxins: Food Sources, Occurrence and Toxicological Effects / Adina G. Faulkner (ur.).
USA : Nova Science Publishers, 2014. Str. 1-34. URL link to work
Vrh
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Zjalić, Slaven; Frece, Jadranka; Pavlović, Marina; Jakopović, Željko; Markov, Ksenija.
Procjena rizika kontaminacije vina okratoksinom A / Markov, Ksenija ; Zjalić, Slaven ; Frece, Jadranka (ur.).
Zadar : Sveučilište u Zadru, 2017.

2. Antolović, Roberto; Frece, Jadranka; Gobin, Ivana; Hrenović, Jasna; Kos, Blaženka; Markov, Ksenija; Mlinarić-Missoni, Emilija; Novak, Jasna; Ožanič, Mateja; Pinter, Ljiljana; Plečko, Vanda; Pleško, Sanja; Šantić, Marina; Šegvić Klarić, Maja; Šeruga Musić, Martina; Škorić, Dijana; Šušković, Jagoda.
Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije / Hajsig, D ; Delaš, F (ur.).
Zagreb, 2016 : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2016.

3. Barić, Ivo; Bralić, Irena; Bituh, Martina; Vranešić Bender, Darija; Ćuk, Martin; Herceg Čavrak, Vesna; Frece, Jadranka; Đuranović, Vlasta; Galić, Kata; Gverić-Ahmetašević, Snježana; Hojsak, Iva; Jadrešin, Oleg; Jakovljević, Gordana; Jureša, Vesna; Kolaček, Sanja; Kmetič, Ivana; Markov, Ksenija; Meštrović, Julije; Mišak, Zrinjka; Niseteo, Tena; Rumbak, Ivana; Stipančić, Gordana; Šarić, Dalibor; Vukadin, Mara.
Prehrana u općoj i kliničkoj pedijatriji / Sanja Kolaček, Iva Hojsak, Tena Niseteo (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada, 2016.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Barukčić, Irena; Bilandžić, Nina; Markov, Ksenija; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, Rajka.
Reduction in aflatoxin M1 concentration during production and storage of selected fermented milks. // International journal of dairy technology. 71 (2018) , 3; 734-740 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Barukčić, Irena; Bilandžić, Nina; Markov, Ksenija; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, Rajka.
Reduction in aflatoxin M1 concentration during production and storage of selected fermented milks. // International journal of dairy technology. 71 (2018) , 3; 734-740 (članak, znanstveni). URL link to work

3. Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Melvan, Ena; Starčević, Antonio; Živković, Mattea; Zadravec, Manuela; Pleadin, Jelka; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Frece, Jadranka.
Isolation and Characterisation of L. plantarum O1 Producer of Plantaricin as Potential Starter Culture for the Biopreservation of Aquatic Food Products. // Food technology and biotechnology. 56 (2018) , 4; 581-589 (prethodno priopćenje, znanstveni). URL link to work

4. Jakopović, Željko; Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Pucić, Irina; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Stanzer, Damir; Zjalić, Slaven; Markov, Ksenija.
Properties and Fermentation Activity of Industrial Yeasts Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum, Candida utilis, and Kluyveromyces marxianus Exposed to AFB1, OTA, and ZEA. // Food technology and biotechnology. 56 (2018) , 2; 208-217 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

5. Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Frece, Jadranka; Mitak, Mario; Markov, Ksenija.
Co-occurrence of ochratoxin A and citrinin in unprocessed cereals established during a three-year investigation period. // Food additives & contaminants. Part B-Surveillance. 11 (2018) , 1; 20-25 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

6. Radošević, Kristina; Čanak, Iva; Panić, Manuela; Markov, Ksenija; Cvjetko Bubalo, Marina; Frece, Jadranka; Gaurina Srček, Višnja; Radojčić Redovniković, Ivana.
Antimicrobial, cytotoxic and antioxidative evaluation of natural deep eutectic solvents. // Environmental science and pollution research. 25 (2018) , 14; 14188-14196 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to workURL link to work

7. Režek Jambrak, Anet; Šimunek, Marina; Evačić, Silva; Markov, Ksenija; Smoljanić, Goran; Frece, Jadranka.
Influence of high power ultrasound on selected moulds, yeasts and Alicyclobacillus acidoterrestris in apple, cranberry and blueberry juice and nectar. // Ultrasonics. 83 (2018) ; 3-17 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

8. Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka.
The Effect of an Autochthonous Starter Culture, Sugars and Different Temperatures on the Fermentation of Slavonian Kulen. // Food technology and biotechnology. 55 (2017) , 1; 67-76 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

9. Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Malenica Staver, Mladenka; Markov, Ksenija.
Deoxynivalenol and zearalenone in unprocessed cereals and soybean from different cultivation regions in Croatia. // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance. 10 (2017) , 4; 268-274 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

10. Pleadin, Jelka; Malenica Staver, Mladenka; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Zadravec, Manuela; Jaki, Vesna; Krupić, Igor; Vahčić, Nada.
Mycotoxins in organic and conventional cereals and cereal products grown and marketed in Croatia. // Mycotoxin research. 33 (2017) , 3; 219-227 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

11. Frece, Jadranka; Vrdoljak, Marija; Filipčić, Mija; Jelić, Marko; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Pleadin, Jelka; Gobin, Ivana; Landeka Dragičević, Tibela; Markov, Ksenija.
Microbiological quality and variability of natural microbiota in Croatian cheese maturing in lambskin sacks. // Food Technology and Biotechnology. 54 (2016) , 2; 129-134 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

12. Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Vahčić, Nada; Markov, Ksenija; Vrdoljak, Marija; Frece, Jadranka.
Chemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack. // Journal of food composition and analysis. 46 (2016) ; 70-77 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

13. Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Kudumija, Nina; Petrović, Danijela; Vasilj, Višnja; Zadravec, Manuela; Škrivanko, Mario; Perković, Irena; Markov, Ksenija.
Citrinin in cereals and feedstuffs coming from Croatia and Bosnia & Herzegovina. // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance. 9 (2016) , 4; 268-274 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

14. Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka; Mihaljević, Branka; Vahčić, Nada; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija.
Reduction of ochratoxin A in dry-cured meat products using gamma irradiation. // Food Additives and Contaminants Part A-Chemistry Analysis Control Exposure & Risk Assessment. 32 (2015) , 7; 1185-1191 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

15. Josipović, Renata; Medverec Knežević, Zvonimira; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kazazić, Snježana; Mrvčić, Jasna.
Improved Properties and Microbiological Safety of Novel Cottage Cheese Containing Spices. // Food technology and biotechnology. 53 (2015) , 4; 454-462 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

16. Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka; Delaš, Frane; Frece, Jadranka.
Inactivation of aflatoxigenic fungi and the reduction of aflatoxin B1 in vitro and in situ using gamma irradiation. // Food control. 54 (2015) ; 79-85 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

17. Frece, Jadranka; Cvrtila, Jelena; Topić, Ivana; Delaš, Frane; Markov, Ksenija.
Mogućnost primjene bakterije Lactococcus lactis ssp. lactis kao funkcionalne starter kulture = Lactococcus lactis ssp. lactis as Potential Functional Starter Culture. // Food technology and biotechnology. 52 (2014) , 4; 489-494 (prethodno priopćenje, znanstveni). URL link to workURL link to work

18. Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Kazazić, Snježana; Mrvčić, Jasna; Vahčić, Nada; Delaš, Frane; Ježek, Damir; Hruškar, Mirjana; Babić, Ivona; Markov, Ksenija.
Comparison of Sensory Properties, Shelf Live and Microbiological Safety of Industrial Sausages Produced with Autochthonous and Commercial Starter Cultures (Starter Cultures for Sausages Production). // Food technology and biotechnology. 52 (2014) , 3; 307-316 (članak, znanstveni). URL link to work

19. Pleadin, Jelka; Perši, Nina; Kovačević, Dragan; Vulić, Ana; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija.
Ochratoxin A reduction in meat sausages using processing methods practiced in households. // Food additives and contaminants. Part B. 7 (2014) , 4; 239-246 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

20. RYSHA, AGIM; MARKOV, KSENIJA; FRECE, JADRANKA; ČVEK, DOMAGOJ; DELAŠ, FRANE.
A survey of the microbiological quality of Sharri, a hard mountain cheese from Kosovo. // International journal of dairy technology. 67 (2014) , 2; 277-282 (članak, znanstveni).

21. Rysha, A., Markov, K., Frece, J., Čvek, D., Delaš, F.
A survey of the microbiological quality of Sharri, a hard mountain cheese from Kosovo. // International journal of dairy technology. 67 (2014) , 2; 277-282 (članak, znanstveni). URL link to work

22. Herceg, Zoran; Markov, Ksenija; Sobota Šalamon, Brankica; Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Kaliterna, Janko.
Effect of High Intensity Ultrasound Treatment on the Growth of Food Spoilage Bacteria. // Food technology and biotechnology. 51 (2013) , 3; 352-359 (članak, znanstveni). URL link to work

23. Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Bevardi, Martina; Vahčić, Nada; Sokolić-Mihalak, Darja; Frece, Jadranka.
Natural occurrence of aflatoxin B1, ochratoxin A and citrinin in Croatian fermented meat products. // Food control. 34 (2013) , 2; 312-317 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

24. Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Perši, Nina; Ševelj, Dubravka; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka.
Fusarium mycotoxins' occurrence in cereals harvested from Croatian fields. // Food control. 32 (2013) , 1; 49-54 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

25. Babić, Ivona; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan; Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Đugum, Jelena; Čvek, Domagoj; Svetec, Ivan Krešimir; Posavec, Sanja; Frece, Jadranka.
Identification and characterization of potential autochthonous starter cultures from Croatian "brand" product "Slavonski kulen". // Meat science. 88 (2011) , 3; 517-524 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

26. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kolarec, Kristina; Delaš, Frane.
Comparison of conventional and molecular methods for the routine confirmation of Listeria monocytogenes in milk products produced domestically in Croatia. // Journal of dairy research. 77 (2010) ; 112-116 (članak, znanstveni). URL link to work

27. Zanoški Hren, Marijana; Landeka Dragičević, Tibela; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Krivohlavek, Adela; Šmit, Zdenko.
Degradation of 6-aminonaphthalene-2-sulfonic acid by means of a selected mixed bacterial culture under microaerophilic conditions. // Fresenius environmental bulletin. 19 (2010) , 2; 232-237 (članak, znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Radovi prihvaćeni za objavljivanje u CC časopisima
 

1. Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Bevardi, Martina; Barišić, Lidija; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Vulić, Ana; Jakopović, Željko; Mrvčić, Jasna.
Gluconobacter oxydans – potential biological agent for binding or biotransformation of mycotoxins. // World Mycotoxin Journal. (2019) (prihvaćen za objavljivanje). URL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Bevardi, Martina; Petrović, Marinko; Markov, Ksenija; Bošnir, Jasna.
How sulphur dioxide and storage temperature contribute to patulin degradation in homemade apple juice. // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju. 69 (2018) , 3; 258-263 (članak, znanstveni).

2. Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Romac, Anamarija; Kuharić, Željka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Frece, Jadranka; Pavlek, Željka; Markov, Ksenija.
Usporedba vezanja AFM1 iz mlijeka živim, mrtvim i liofiliziranim stanicama BMK. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 13 (2018) , 1-2; 32-37 (članak, znanstveni).

3. Kuharić, Željka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Markov, Ksenija.
Removing aflatoxin M1 from milk with native lactic acid bacteria, centrifugation, and filtration. // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju. 69 (2018) , 4; 334-339 (članak, znanstveni). URL link to work

4. Pleadin, Jelka; Kiš, Maja; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija.
Primjena fizikalnih i kemijskih metoda u uklanjanju mikotoksina iz hrane i hrane za životinje. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 13 (2018) , 1-2; 24-31 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

5. Vrdoljak, Marija; Mikulec, Nataša; Markov, Ksenija; Kalit, Samir; Frece, Jadranka.
Aromatic compounds of cheese ripening in animal skin: An overview. // Journal of central European agriculture. 19 (2018) , 2; 318-334 (članak, znanstveni).

6. Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija.
Utjecaj postupaka prerade na transformaciju i smanjenje koncentracije mikotoksina u određenim skupinama hrane. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 12 (2017) , 1-2; 4-13 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

7. Pleadin, Jelka; Vasilj, Višnja; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Krešić, Greta; Vulić, Ana; Bogdanović, Tanja; Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada.
Kemijski sastav i pojavnost mikotoksina u tradicionalnim mesnim proizvodima podrijetlom s domaćinstava Bosne i Hercegovine. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. XIX (2017) , 4; 309-316 (članak, znanstveni). URL link to work

8. Pleadin, Jelka; Vasilj, Višnja, Petrović, Danijela; Frece, Jadranka; Vahčić, Nada; Jahić, Suzana; Markov, Ksenija.
Annual variations of Fusarium mycotoxins in unprocessed maize, wheat and barley from Bosnia and Herzegovina. // Croatian Journal of Food Science and Technology. 9 (2017) , 1; 11-18 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

9. Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija.
Usporedba osnovnog kemijskog i masno-kiselinskog sastava te mikrobiološke ispravnosti guščjih, kokošjih, pačjih i purećih jaja. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 11 (2016) , 3-4; 152-158 (članak, znanstveni).

10. Josipović, Renata; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Stanzer, Damir; Cvitković, Ante; Mrvčić, Jasna.
Upotreba začina u proizvodnji tradicionalnih sireva. // Mljekarstvo. 66 (2016) , 1; 12-25 (pregledni rad, znanstveni).

11. Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Mrvčić, Jasna.
Mikrobiološka kvaliteta komercijalnog pekarskog kvasca na hrvatskom tržištu. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju biotehnologiju i nutricionizam. 10 (2015) , 3-4; 95-100 (članak, znanstveni).

12. Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Vasilj, Višnja; Markov, Ksenija.
Fuzarijski mikotoksini u hrani i hrani za životinje. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 10 (2015) , 1-2; 6-13 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

13. Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Petrović, Danijela; Markov, Ksenija.
Citrinin u hrani i hrani za životinje. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 11 (2015) , 3-4; 84-90 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

14. Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija.
Aflatoksini - Onečišćenje, učinci i metode redukcije. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 9 (2014) , 3-4; 75-82 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

15. Bevardi, Martina; Frece, Jadranka; Mesarek, Dragana; Bošnir, Jasna; Mrvčić, Jasna; Delaš, Frane; Markov, Ksenija.
Antifungal and Antipatulin Activity of Gluconobacter oxydans 1J Isolated from Apple Surface. // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju. 64 (2013) , 2; 279-284 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

16. Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Horvat, Marija; Bevardi, Martina; Sokolić Mihalak, Darja; Delaš, Frane; Frece, Jadranka.
Mikrobiološke i mikotoksikološke opasnosti za zdravstvenu ispravnost i karakterizacija domaćih kobasica od mesa divljači. // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis. 44 (2013) , 3; 177-186 (članak, znanstveni).

17. Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Friganović, Maja; Duraković, Lejla; Delaš, Frane.
Adhesion of Zearalenone to the Surface of Lactic Acid Bacteria Cells. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 7 (2012) , Special Issue; 49-52 (članak, znanstveni).

18. Duraković, Lejla; Tudić, Alma; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Delaš, Frane.
The Effect of Experimental Fungal Emulation on Colonization of Soybeans by Moulds of the Genus Aspergillus and Fusarium and on Aflatoxin B1 Accumulation in Relation to Temperature and Moisture Content in vitro. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 7 (2012) , 3-4; 159-166 (članak, znanstveni). URL link to work

19. Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Đugum, Jelena; Mrvčić, Jasna; Markov, Ksenija.
Mikrobiološka, fizikalno-kemijska i senzorska svojstva industrijskih kobasica proizvedenih s različitim komercijalnim starter kulturama. // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis. 43 (2012) , 4; 293-300 (članak, znanstveni).

20. Kučan, Martina; Gobin, Ivana; Markov, Ksenija; Jurčić Momčilović, Diana; Frece, Jadranka.
Testing the adhesion and colonization ability of Lactobacillus plantarum strain S1 to the mice intestinal epithelium. // International Journal of Sanitary Engineering Research. 6 (2012) , 1; 23-28 (članak, znanstveni).

21. Sokolić-Mihalak, Darja; Frece, Jadranka; Slavica, Anita; Delaš, Frane; Pavlović, Hrvoje; Markov, Ksenija.
The effects of wild thyme (Thymus serpyllum L.) essential oil components against ochratoxin-producing Aspergilli. // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju. 63 (2012) , 4; 457-462 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

22. Sokolić-Mihalak, Darja; Frece, Jadranka; Slavica, Anita; Delaš, Frane; Pavlović, Hrvoje; Markov, Ksenija.
THE EFFECTS OF WILD THYME (THYMUS SERPYLLUM L.) ESSENTIAL OIL COMPONENTS AGAINST OCHRATOXIN- PRODUCING ASPERGILLI. // ARHIV ZA HIGIJENU RADA I TOKSIKOLOGIJU. 63 (2012) , 4; 457-462 (članak, znanstveni). URL link to work

23. Markov, Ksenija; Perši, Nina; Pleadin, Jelka; Čvek, Domagoj; Radošević, Valerija; Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Frece, Jadranka.
Karakterizacija prirodne mikroflore i kemijski parametri u svježem domaćem siru. // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis. 42 (2011) , 3; 211-218 (članak, znanstveni).

24. Čvek, Domagoj; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Friganović, Maja; Delaš, Frane.
Antifungalni učinak bakterije Lactobacillus plantarum K1 na rast plijesni Aspergillus ochraceus ZMPBF 318. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 5 (2010) , 1-2; 43-47 (članak, znanstveni).

25. Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Landeka Dragičević, Tibela; Majica, Matea; Delaš, Frane.
Influence of four essential oils on growth of biomass of Aspergillus ochraceus ZMPBF 318 and Penicillium expansum ZMPBF 565. // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju. 61 (2010) ; 191-196 (članak, znanstveni). URL link to work

26. Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Landeka Dragičević, Tibela; Majica, Matea; Delaš, Frane.
Growth Inhibition of Aspergillus ochraceus ZMPBF 318 and Penicillium expansum ZMPBF 565 by Four Essential Oils. // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju. 61 (2010) , 2; 191-195 (kratko priopćenje, znanstveni).

27. Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Tihana, K.; Markov Ksenija.
Karakterizacija bakterijskog soja Lactobacillus plantarum 1k izoliranog iz “slavonskog kulena” kao probiotičke funkcionalne starter kulture. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. XIII (2010) , 4; 108-114 (članak, znanstveni).

28. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan.
Stafilokoki kao potencijalne izvorne starter kulture iz slavonskog kulena. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. XII (2010) , 3; 156-160 (članak, znanstveni).

29. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan.
ODREĐIVANJE AUTOHTONE MIKROBNE POPULACIJE I MIKOTOKSINA TE KARAKTERIZACIJA POTENCIJALNIH STARTER KULTURA U SLAVONSKOM KULENU. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. XII (2010) , 2; 92-98 (članak, znanstveni).

30. Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Markov, Ksenija; Perši, Nina; Dukić, Vesna; Čvek, Domagoj; Delaš, Frane.
Mikrobna populacija, kemijski sastav i mikotoksini u kobasicama s područja Varaždinske županije. // Veterinarska stanica. 41 (2010) , 3; 189-198 (članak, znanstveni).

31. Landeka Dragičević, Tibela; Zanoški Hren, Marijana; Gmajnić, Margareta; Pelko, Sanja; Kungulovski, Dzoko; Kungulovski, Ivan; Čvek, Domagoj; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, Frane.
Biodegradation of Olive Mill Wastewater by Trichosporon cutaneum and Geotrichum candidum. // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju. 61 (2010) , 4; 399-404 (članak, znanstveni).

32. Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Lovrić, Nikolina; Delaš, Frane.
Aflatoksin M1 u sirovom mlijeku i vezanje aflatoksina pomoću bakterija mliječne kiseline. // Mljekarstvo. 60 (2010) , 4; 244-251 (članak, znanstveni).

33. Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj, Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Kovačević, Dragan.
Dominant microflora of fermented horse meat susages. // Meat: The first Croatian meat Journal. XII (2010) ; 217-221 (članak, znanstveni).

34. Domijan, Ana-Marija; Peraica, Maja; Markov, Ksenija; Fuchs, Radovan.
URINE OCHRATOXIN A AND SPHINGANINE/ SPHINGOSINE RATIO IN RESIDENTS OF THE ENDEMIC NEPHROPATHY AREA IN CROATIA. // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju. 60 (2009) ; 387-393 (članak, znanstveni). URL link to work

35. Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Delaš, Frane.
Listeria monocytogenes i drugi kontaminanti u svježem siru i vrhnju domaće proizvodnje s područja grada Zagreba. // Mljekarstvo. 59 (2009) , 3; 225-231 (članak, znanstveni).

36. Markov, Ksenija; Duraković, Senadin; Radić, Božica; Delaš, Frane.
Aspergillus ochraceus growth and ochratoxin A accumulation in the presence of dehydroacetic acid. // Kemija u industriji. 50 (2001) , 7/8; 375-380 (članak, znanstveni).

37. DELAŠ F., DURAKOVIĆ S., DELAŠ I., RADIĆ B., MARKOV K.
The influence of temperature on the growth of mould Aspergillus ochraceus NRRL 3174 and ochratoxin A biosynthesis in pure and mixed culture. // Prehrambeno-tehnološka i biotehnološka revija. 33 (1995) , 4; 139-143 (članak, znanstveni).

38. RADIĆ B., EŠKINJA I., DURAKOVIĆ S., MARKOV K.
The inhibitory effect of dimethyl-0(2, 2-diclorovinyl)-phosphate (dichlorvos) on the growth of Aspergillus ochraceus and ochratoxin A synthesis. // Period.biolo. 93 (1991) , 2; 161-164 (članak, znanstveni).

39. DURAKOVIĆ S., SUŠNIK I., GALIĆ J., RAJNOVIĆ P., MARKOV K., POSPIŠIL O., STILINOVIĆ L.
Antifungal and antiochratoxigenic properties of new synthetized analogues of dehydroacetic acid. // Mikrobiologija. 26 (1989) , 1; 1-14 (članak, znanstveni).

40. Tkalčević, Ksenija; Duraković, Senadin; Sušnik-Rybarski, Ivana; Duraković, Zijad; Pospišil, Olga; Radić, B.; Brečević, Ljerka.
Mould growth and aflatoxin accumulation in the presence of newly synthesized analogues of dehydroacetic acid. // . 38 (1987) , 4; 299-305 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Čanak, Iva; Markov, Ksenija, Gavrilović, Ana; Bosanac, Petra; Jug- Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka.
Mikrobiološki i kemijski parametri ribe i školjkaša. // Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition. 13 (2018) , 1-2; 44-51 (članak, stručni).

2. Katulić, Darja; Malenica Staver, Mladenka; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Krešić, Greta; Dergestin Bačun, Lidija; Lešić, Tina; Pleadin, Jelka.
Količina šećera u mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. 20 (2018) , 2; 145-149 (članak, stručni). URL link to work

3. Markov, Ksenija; Sokolić, Darja; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Frece, Jadranka.
Prisutnost aflatoksina i okratoksina A u proizvodima na bazi kakaovca. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 11 (2016) , 1-2; 65-70 (članak, stručni).

4. Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Zadravec, Manuela; Mitak, Mario; Markov, Ksenija.
Pojavnost fumonizina i T-2 toksina u neprocesiranim žitaricama malog i velikog zrna u Hrvatskoj. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 12 (2016) , 1-2; 91-96 (članak, stručni). URL link to work

5. Duraković, Lejla; Duraković, Zijad; Blažinkov, Mihaela; Bošnjak, Marijan; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Skelin, Andrea; Čvek, Domagoj.
Mikrobne zajednice i biofilmovi. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 4 (2009) , 3/4; 92-97 (pregledni rad, stručni). URL link to work
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u CC časopisu
 

1. Ivešić, Martina; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Bošnir, Jasna.
HPLC-FLD and LC-MS/MS determination of Aflatoxin M1 from milk after biofixators usage // Toxicology Letters.
2018. 147-148 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Ivešić, Martina; Markov, Ksenija.
β-glucan as bio-fixator for aflatoxin M1 // Archives of industrial hygiene and toxicology 69, (Suppl. 1).
Zagreb : Institute for Medical Research and Occupational Health, 2018. 56-56 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

2. Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Ivešić, Martina; Markov, Ksenija.
Application of membrane filtration with the possibility of removing the LAB-AFM1 complex from milk // Archives of industrial hygiene and toxicology 68: S57.
Zagreb : Institute for Medical Research and Occupational Health, 2017. 57-57 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).
Vrh
 
  Radovi u postupku objavljivanja
 

1. Domijan, Ana M.; Marjanović Čermak, Ana Marija; Vulić, Ana; Tartaro Bujak, Ivana; Pavičić, Ivan; Pleadin, Jelka; Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka.
Cytotoxicity of gamma irradiated aflatoxin B1 and ochratoxin A. // Journal of environmental science and health. Part. B, Pesticides, food contaminants, and agricultural wastes. (2019) (prihvaćen za objavljivanje).
Vrh
 
  Plenarna izlaganja
 

1. Frece, Jadranka; Čanak, Iva; Gavrilović, Ana; Jug-Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Markov, Ksenija.
Biokonzerviranje proizvoda akvakulture // Funkcionalna hrana - sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane.
5-7 (plenarno predavanje,domaća recenzija,znanstveni).
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, Frane.
Tradicionalni fermentirani mesni proizvodi – izvor autohtonih funkcionalnih starter kultura // Četvrti stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ" / Komes, Draženka ; Šimić, Valentina ; Đugum, Jelena (ur.).
Zagreb : Hrvatska gospodarska komora ; Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista ; Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH, 2011. 6-11 (pozvano predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,stručni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Gavrilović, Ana; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Jug-Dujaković, Jurica.
Development and Evaluation of Marinade on the Basis of Bitter Orange with Lactobacillus plantarum O1 for Bio-preservation and Flavouring of Sea Food // 46th WEFTA CONFERENCE PROCEEDINGS / Vidaček, Sanja (ur.).
Zagreb : Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2016. 47-50 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Frece, Jadranka, Kovačević, Dragan, Delaš, Frane, Mastanjević, Krešimir, Markov, Ksenija.
Probiotic strain Lactobacillus plantarum 1K reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // Industrial, medical and environmental applications of microorganisms / Mendez-Vilas, Antonio (ur.).
Wageningen : Wageningen Academic Publischer, 2014. 265-275 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Frece, Jadranka; Mrvčić, Jasna; Uglešić, Iva; Lončar, Zdenko; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Markov, Ksenija.
Industrial Sausage Produced with Autochthonous Starter Culture // Proceedigs 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2014. 6-9 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. J. Frece, D. Kovačević, F. Delaš, K. Mastanjević, K. Markov.
Probiotic strain Lactobacillus plantarum 1K reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // "Industrial, medical and environmental applications of microorganisms. Current status and trends" / A. Mendez-Vilas (ur.).
Wageningen : Wageningen Academic Publishers, 2014. 357-361 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Nadih, Martina; Stanzer, Damir; Kazazić, Snježana; Mrvčić, Jasna.
Total phenol content, antioxidant capacity and microbiological quality of some herbs and spices // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2014. 232-237 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Markov, Ksenija; Ćubela, Dubravka; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, Frane.
Ochratoxin A Prevalence in White, Red and Dessert Wines // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2014. 244-247 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka.
Reduction of aflatoxin B1 in naturaly contaminated corn samples by gamma irradiation // Proceedings RAD 2014, The Second International Conference on Radiation and Dosimetry in Various Fields of Research / Ristić, Goran (ur.).
Niš : University of Niš, Faculty of Electronic Engineering, 2014. 151-155 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, Frane.
Lactobacillus plantarum 1K FROM “SLAVONSKI KULEN” AS NATURAL PROBIOTIC STARTER CULTURE // Proceedings of the International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today Science-Tomorrow Industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2011. 254-262 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

9. Horžić, Dunja; Frece, Jadranka; Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Markov, Ksenija.
Antioxidant and anti-microbial properties of Camellia sinensis products // Proceedings of 7th International Congress of Food technologists, biotechnologists and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zaprešić : BARIS d.o.o., 2011. 144-150 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

10. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Duraković, Lejla; Delaš, Frane.
Autochthonous functional starter cultures and mycotoxins in "SLAVONSKI KULEN" // Proceedings of the International Scientific and Professional Conference, 13 th Ružička days-"TODAY SCIENCE-TOMORROW INDUSTRY" / Šubarić, Drago ; Planinić, Mirela ; Pavleković, Ivana (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer, Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, Zagreb, 2010. 263-273 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

11. Frane Delaš, Senadin Duraković, Iva Ana Sviben, Sunčica Martinko, Ksenija Markov, Lejla Duraković, Domagoj Čvek.
Antifungalna aktivnost kumarina // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress, Volume 2 / prof. dr.sc. Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb : Croatian Chamber of Economy, Zagreb, Croatia, 2008. 397-401 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

12. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Senadin.
Growth and Biosynthesis of Aflatoxin in Presence of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic Acid // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, D. (ur.).
Zagreb : Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, Zagreb, Croatia, 2004. 366-370 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

13. Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Delaš, Ivančica; Markov, Ksenija.
Ochratoxin A Biosynthesis by a Mould Grown in the Mixed Culture on a Solid Chopped Substrate // Proc.4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : PBF, 2001. 309-312 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

14. Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Delaš, Ivančica; Markov, Ksenija.
Biosinteza okratoksina A u tijeku rasta plijesni u mješovitoj kulturi na čvrstom supstratu // Proc.4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : PBF, 2001. 309-312 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Markov, Ksenija.
The use of conventional and molecular methods for the routine confirmation of Listeria monocytogenes // Knjiga radova Kompetentnost laboratorija 2012, Šibenik / Bermanac, Lovorka G. (ur.).
Zagreb, 2012. 79-84 (poster,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Delaš, Frane; Ćurko, Josip, Mijatović, Ivan.
SIRUTKA-SIROVINA ZA PROIZVODNJU FUNKCIONALNOG NAPITKA // Zbornik radova 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb : Hrvatski farmer d.d., Zagreb, 2010. 177-182 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Dragović-Uzelac, Verica; Đugum, Jelena; Delaš, Frane.
KADULJA I RUŽMARIN:NJIHOVA ANTILISTERIJSKA SVOJSTVA I MOGUĆNOSTI PRIMJENE U ZAŠTITI NAMIRNICA // 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu - Zbornik radova / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb : Hrvatski farmer d.d., Zagreb, 2010. 169-175 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Gavrilović, Ana; Jug-Dujaković, Jurica; Frece, Jadranka.
Marine origin L. plantarum O1 in biopreservation of aquaculture products // Book of abstracts of the 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists.
Zagreb, 2018. 43-43 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Ivanešić, Martina; Markov, Ksenija.
A comparative study of AFM1 binding parameters in milk by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, K ; Dragović-Uzelac, V ; Balbino, S (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2018. 77-77 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Kostelac, Deni; Domijan, Ana-Marija; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka.
Antioxidant capacity of LAB isolates from milk and dairy products // Book of abstracts of 9th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević-Ganić, K. ; Dragović-Uzelac, V. ; Balbino, S. (ur.).
Zgareb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2018. 132-132 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Lončar, Jelena; Jakopović, Željko; Reverberi, Massimo; Markov, Ksenija; Zjalić, Slaven.
Survey of the presence of ochratoxigenic fungi in vineyards in Northern Dalmatia // XXIV National Congress Italian Phytopathological Society (SIPaV) / Romanazzi, Gianfranco ; Landi, Lucia ; Murolo, Sergio ; Feliziani, Federica ; Mancini, Valeria ; Rubino, Luisa (ur.).
Ancona : Universita' Politecnica delle Marche, 2018. 123-123 (poster,sažetak,znanstveni).

5. Pavlović, Marina; Lončar, Jelena; Jakopović, Željko; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Zjalić, SLaven.
Prisutnost okratoksigenih gljivica u vinogradima Sjeverne i Srednje Dalmacije // Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
2018. 268-268 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Čanak, Iva; Gavrilović, Ana; Markov, Ksenija; Jug Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Melvan, Ena; Starčević, Antonio; Frece, Jadranka.
Application of L. plantarum O1 Producer of Plantaricin in Biopreservation of Aquatic Food Products // Journal of Biotechnology 256:S65.
2017. 65-65 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

7. Domijan, Ana-Marija; Marjanović, Ana Marija; Vulić, Ana; Tartaro Bujak, Ivana; Pavičić, Ivan; Pleadin, Jelka; Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka.
Detoxification of aflatoxin B1 and ochratoxin A by gamma radiation // International Conference on Applications of Radiation Science and Technology (ICARST 2017) : abstracts.
Vienna : International Atomic Energy Agency, 2017. 335-335 (poster,sažetak,znanstveni).

8. Jakopović, Željko; Mrvčić, Jasna; Pleadin, Jelka; Barišić, Lidija; Frece, Jadranka; Čanak, Iva; Markov, Ksenija.
FT-IR spectroscopy as a method to detected cell surface components of Gluconobacter oxydans involved in the bacteria-OTA interaction // Journal of Biotechnology, volume 256, Supplement.
2017. 66-66 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

9. Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Malenica Staver, Mladenka; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Jaki, Vesna; Vahčić, Nada.
Co-occurrence of Fusarium mycotoxins in organically produced cereal-based products // Book of Abstracts of the 31st EFFoST International Conference.
Sitges, 2017. 069-069 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Čanak, Iva; Gavrilović, Ana; Markov, Ksenija; Jug- Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Frece, Jadranka.
Biopreservation of Fish and Shellfish Using Indigenous Strains of Lactic Acid Bacteria // Power of Microbes in Industry and Environment 2016 / Mrša, Vladimir ; Teparić, Renata ; Kifer, Domagoj (ur.).
Zagreb : Recedo digital j.d.o.o, 2016. 76-76 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Gavrilović, Ana; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Jug-Dujaković, Jurica.
Development and Evaluation of Marinade on the Basis of Bitter Orange with Lactobacillus plantarum O1 for Bio-preservation and Flavoring of Sea Food // Book of Abstracts.
Split, 2016. 131-132 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Jakopović, Željko; Lončar, Jelena; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Zjalić Slaven.
The influence of ochratoxin A on growth parameters and oxidative stress response in selected wine yeast // Abstract Book Food Tech congress / Đuragić, Olivera ; Marković, Zdenka (ur.).
Novi Sad, 2016. 33 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Jakopović Željko; Šunjić, Renato; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija.
Morphological Changes of Lactic Acid Bacteria in the Presence of Aflatoxin B1 and Ochratoxin A // Power of Microbes in Industry and Environment 2016 / Mrša, Vladimir ; Teparić, Renata ; Kifer, Domagoj (ur.).
Zagreb : Recedo digital j.d.o.o, 2016. 70-70 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Jakopović, Željko; Zjalić, Slaven; Frece, Jadranka; Čanak, Iva; Markov, Ksenija.
Effect of Ochratoxin A on the Growth and Morphological Properties of Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces uvarum // Book of Abstracts / Antolović, Roberto (ur.).
Zagreb : Recedo d.o.o., 2016. 90-90 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

15. KRISTINA RADOŠEVIĆ, IVA ČANAK, MARINA CVJETKO BUBALO, KSENIJA MARKOV, JADRANKA FRECE, VIŠNJA GAURINA SRČEK, IVANA RADOJČIĆ REDOVNIKOVIĆ.
Natural deep eutectic solvents - antimicrobial and cytotoxic // Book of Abstracts of International Conference on Natural Resources, Green Technology & Sustainable Development 2 / Ivana Radojčić Redovniković, Kristina Radošević, Tamara Jakovljević, Renata Stojaković, Višnja Gaurina Srček, Dina Erdec Hendrih (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 2016. 91-91 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Domijan, Ana-Marija; Mihaljević, Branka; Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka.
Preventing toxic effects of mycotoxins // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease, Programme and Abstracts.
Zagreb, 2015. IL12-IL12 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Markov, Ksenija; Mrvčić, Jasna; Pleadin, Jelka; Delaš, Frane; Frece, Jadranka.
FT-IR spectroscopy applied to identification of functional groups on the surface of Gluconobacter oxydans involved in the bacteria–ochratoxin A interaction // Programme and Abstracts of Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease.
2015. 59-59 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

18. Režek Jambrak, Anet; Šimunek, Marina; Evačić, Silva; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Vukušić, Tomislava; Herceg, Zoran.
Influence of high power ultrasound on selected moulds, yeasts and Alicyclobacillus acidoterrestris in cranberry juice and nectar // Sustainable innovation based on science and applied research of nonthermal technologies / Taoukis, Petros ; Stoforos, Nikolaos ; Gogou, Eleni (ur.).
Atena, 2015. (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

19. Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Ćubela, Dubravka; Delaš, Frane.
Ochratoxin A Prevalence in White, Red and Dessert Wines // Book of Abstracts of International Food Congress (NAFI 2014).
(poster,međunarodna recenzija,sažetak).

20. Božanić, Rajka; Barukčić, Irena; Markov, Ksenija; Bilandžić, Nina.
Utjecaj tehnološkog postupka na koncentraciju aflatoksina M1 u mliječnim proizvodima // Zbornik sažetaka 41. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Samaržija, Dubravka (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 2014. 36-37 (predavanje,domaća recenzija,sažetak).

21. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan; Cvrtila, Jelena; Delaš, Frane.
Characterization of the autochthonous starter culture Lactococcus lactis ssp. lactis 5K1 isolated from traditional Croatian horsemeat sausage // Abstract Book NAFI 2014 / Sebnem Tavman, Semih Otles, Taner Baysal, Yekta Goksungur, Duygu Kisla, Ozgul Ozdestan, Gulten Gunduz (ur.).
Izmir : Universiteliler Ofset Bornova, Izmir, 2014. 146-146 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

22. Frece, Jadranka; Mrvčić, Jasna; Uglešić, Iva; Lončar, Zdenko; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Markov, Ksenija.
Industrial sausage produced with autochthonous starter culture // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2014. 91-91 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

23. Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Delaš, Frane; Stanzer, Damir; Nadih, Martina; Mrvčić, Jasna.
Increased nutritional quality and microbiological safety of novel cottage cheese containing spices // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2014. 187-187 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

24. Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Nadih, Martina; Medverec-Knežević, Zvonimira; Mrvčić, Jasna; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Delaš, Frane; Stanzer, Damir.
NUTRITIVE VALUE AND QUALITY OF CHEESE WITH DIFFERENT SPICES // One Health Symposium.
Slavonski Brod, 2014. 10-10 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,stručni).

25. Markov, Ksenija; Ćubela, Dubravka; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, Frane.
White, red and dessert wines possible source of human exposure to ochratoxin A // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2014. 179-179 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

26. Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka.
In situ reduction of aflatoxin B1 level by gamma irradiation // Book of abstracts / Ristić, Goran (ur.).
Niš, 2014. 172-172 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

27. Morožin, Teo; Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija.
Učinak gama zračenja na rast plijesni-ispitivanje na in vitro modelu // X.Susret mladih kemijskih inženjera, Knjiga sažetaka / Zvjezdana Findrik Blažević (ur.).
Zagreb, 2014. 167 (poster,sažetak,znanstveni).

28. Pleadin, Jelka; Kodrnja, Ana; Kušan, Jasmina; Shabanaj, Kutjesa; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija, Vahčić, Nada; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija.
Reduction of ochratoxin A in meat products using gamma irradiation // Book of Abstracts 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, J. (ur.).
Zagreb, 2014. 183-183 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

29. Repajić, Maja; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Vujević, Predrag; Ćurić, Duška; Levaj, Branka.
Comparative study of physico-chemical and sensory properties and microbiological quality of berry fruits upon species, cultivar and type of farming during one week storage at 4oC // Book of Abstracts - 3rd International ISEKI_Food Conference / Costa, Rui ; Pittia, Paola ; Silva, Cristina L.M. ; Gogou, Eleni (ur.).
Atena, Grčka : Cosmosware, 2014. 228-228 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

30. Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Frece, Jadranka; Delaš, Frane.
Inactivation of food/feed spoilage fungi by gamma irradiation // Book of Abstracts / Teparić, Renata ; Frece, Jadranka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb : Croatian Microbiological Society, 2013. 67-67 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

31. Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, Frane.
Game meat sausages as mycotoxicological risk to consumers // PROCEEDINGS DAYS OF VETERINARY MEDICINE 2013 / Mitrov D., Pendovski L., Perčinić F. (ur.).
Skopje : Faculty of Veterinary Medicine-Skopje, University, 2013. 117-118 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

32. Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Mesarek, Dragana; Miškulin, Ena; Holjevac, Josipa; Čvek, Domagoj; Delaš, Frane.
Gluconobacter oxydans from apple surface as biocontrol agent against Penicillium expansum // Book of Abstracts / Černi S., Šeruga Musić M., Škorić D. (ur.).
Zagreb : Croatian Microbiological Society, 2012. 86-86 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

33. Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Duraković, Lejla; Delaš, Frane.
Impact of essential oils on the biosynthesis of ochratoxin A during the growth of mould Aspergillus ochraceus NRRL 3174 in pure and mixed culture // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, R., Miličević, T. (ur.).
Zagreb : Croatian Microbiological Society, 2011. 54-54 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

34. Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Duraković, Lejla; Friganović, Maja; Delaš, Frane.
Adhesion of Zearalenone by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb : CROFOST-Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2011. 60-60 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

35. Duraković, Lejla; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Frece, Jadranka; Delaš, Frane.
Detection of toxicity of aflatoxin M1 and F-2 toxin by lethal action of Artemia salina larvae // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, R., Miličević, T. (ur.).
Zagreb : Croatian Microbiological Society, 2011. 55-55 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

36. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, Frane.
Tradicionalni fermentirani proizvodi – izvor autohtonih starter kultura za adsorbciju mikotoksina // Programme and Abstracts "Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, Roberto ; Miličević, Tihomir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo, Zagreb, 2011. 114-115 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,stručni).

37. Markov, Ksenija; Frece Jadranka; Delaš, Frane.
Uklanjanje mikotoksina iz namirnica autohtonim funkcionalnim starter kulturama // Programme and abstracts "Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease" / Antolović, Roberto ; Miličević, Tihomir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2011. 116-117 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak).

38. Delaš, Frane; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj.
Whey – raw material for production of functional drink // Abstract Book.
Cape Town : IUFoST, SAAFoST (South African Association for Food Science&Technology, 2010. P0167-P0167 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

39. Dragović-Uzelac, Verica; Frece, Jadranka; Greblo, Kristina; Markov, Ksenija; Elez, Ivona.
Antioxidant and antimicrobial activity of essential oils and extracts of lavender (Lavandula angustifolia L.) // Power of microbes in industry and environment 2010 / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb : Croatian Microbiological Society, 2010. 68-68 (poster,sažetak,znanstveni).

40. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane.
Autochtonous functional starter cultures and mycotoxins in "Slavonski kulen" // Book of Abstracts, Ružička days 13th Today Science- Tomorrow Industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2010. 59-59 (poster,sažetak,znanstveni).

41. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, Frane.
Staphylococcus species as potential natural starter cultures from "Slavonski kulen" // Programme and Abstracts / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb : Croatian Microbiological Society, Zagreb, Croatia, 2010. 73-73 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

42. Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, Frane.
Lactobacillus plantarum 1K from "Slavonski kulen" as natural probiotic starter culture // Book of Abstracts, 13th Ružička Days "Today Science- Tomorrow Industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2010. 60-60 (poster,sažetak,znanstveni).

43. Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Duraković, Lejla; Delaš, Frane.
Biodegradation of Aflatoxin M1 by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the Central European Symposium on Industrial Microbiology and Microbial Ecology-Power of Microbes in Industry and Environment, 2010. / Frece, J. ; Kos, B. ; Mrša, V. (ur.).
Zagreb : Croatian Microbiological Society, 2010. 105-105 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

44. Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Leboš, Andreja; Čvek, Domagoj; Delaš, Ivančica.
Lactic acid bacteria in the prevention of growth of selected fungi // .
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

45. Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Sviben, Iva Ana; Martinko, Sunčica; Markov, Ksenija; Duraković, Lejla; Čvek, Domagoj.
Antifungal activity of coumarin // Abstracts of the 2008 Joint Central European Congress 4th Central European Congress on Food 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists (CEFood) / Galić, K. (ur.).
Zagreb : Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. 221-221 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

46. Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Lejla; Čvek, Domagoj.
Inhibicija rasta plijesni Aspergillus flavus i nakupljanja aflatoksina in vitro pomoću derivata kumarina // Abstracts 14th World Congress of Food Science and Technology.
Shanghai, China : College Bioscience and Biotechnology, Fuzhou University, and Food and Life Magazine, 2008. 63-63 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

47. Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Leboš, Andreja; Čvek, Domagoj; Delaš, Ivančica.
Bakterije mlječne kiseline u sprečavanju rasta odabranih plijesni // Programme and Abstract 4th Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Dušica Vujaklija, Jasenka Pigac, Suzana Hađina, Ivan Kosalec (ur.).
Zagreb : Croatian Microbiological Society, Zagreb, Croatia, 2008. 103-103 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

48. Čvek, Domagoj; Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Markov, Ksenija.
Determination of biomass of Aspergillus flavus ATCC 26949 grown on corn grains // Abstract-Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb : Croatian microbiological society, 2007. 100-100 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

49. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Glancer-Šoljan, Margareta; Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija.
Inhibition of aflatoxin accumulation by newly synthesized analogues of coumarine in Aspergillus flavus ATCC 26949 // Abstract-Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb : Croatian microbiological society, 2007. 74-74 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

50. Markov, Ksenija; Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Čvek, Domagoj.
Patulin production by Penicillium expansum ZMPBF 565 in apple juice // Abstract- Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb : Croatian microbiological society, 2007. 120-120 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

51. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Senadin.
Growth and Biosynthesis of Aflatoxin in the Presence of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic acid // 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Book of Abstracts.
Opatija, 2004. 117-117 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

52. Duraković, Lejla; Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Duraković, Senadin.
Factors influencing the inhibition of aflatoxin production in Soy-Beans by Trichothecium roseum // Proceedings of the 8th Croatian Biological Congress with International Participation, Zagreb, September 27-October 2, 2003. / Mitrikeski, Petar T. (ur.).
Zagreb : Croatian Biological Society, 2003. 133-133 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

53. Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Lejla.
Biosynthesis and biodegradation of aflatoxins on green coffee beans contaminated with aflatoxigenous mould // Proceedings of the 8th Croatian Biological Congress with International Participation, Zagreb, September 27-October 2, 2003. / Mitrikeski, Petar T. (ur.).
Zagreb : Croatian Biological Society, 2003. 380-380 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

54. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Senadin.
Odnos između biomase Aspergillus flavus i nakupljanja aflatoksina na sirovoj kavi // Power of microbes in industry and environment / Hajsig, D. (ur.).
Opatija : Croatian Society of microbiology, 2002. 83-83 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

55. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Senadin.
Relation of Aspergillus flavus biomass to the accumulation of aflatoxins in green coffee beans // Power of microbes in industry and environment / Hajsig, D. (ur.).
Opatija : Croatian Society of Microbiology, 2002. 83-83 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

56. Markov, Ksenija; Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Radić, Božica.
The Influence of Temperature on Patulin Biosynthesis During the Growth of Mold Penicillium expansum ZMPBF 565 // Proceedings / Third Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb : Croatian Society for Biotechnology, 1998. 130-130 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
 

1. Mihaljević, Branka; Pucić, Irina; Markov, Ksenija; Šegvić Klarić, Maja.
Kad plijesni u umjetnosti nedjela rade, gama zračenje zaštititi znade // Festival znanosti.
2016. (predavanje,neobjavljeni rad).
Vrh
 
  Patenti
 

1. Frece, Jadranka; Gavrilović, Ana; Markov, Ksenija; Jug-Dujaković, Jurica.
Formulacija, postupak dobivanja i upotreba marinade od gorke naranče s Lactobacillus plantarum O1 za konzerviranje ribe i plodova mora.
Hrvatski patentni glasnik 13 (2017).

2. Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Markov, Ksenija.
Upotreba probiotičke kulture Lactobacillus plantarum 1K za proizvodnju funkcionalne hrane.

3. Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Markov, Ksenija.
Formulacija bakterijske starter kulture za proizvodnju trajnih kobasica i njihova upotreba.
Vrh
 
  Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova
 

1. Novak, Jelena.
Antioksidativna aktivnost odabranih sojeva bakterija mliječne kiseline / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb, Hrvatska : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.09. 2018, 26 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

2. Romac, Anamarija.
Vezanje AFM1 iz mlijeka liofiliziranim stanicama bakterija mliječne kiseline / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.09. 2018, 25 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

3. Oreški, Leticija.
Krivulja rasta bakterije Lactobacillus plantarum B u mediju kontaminiranom s AFB1 i ZEA / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.07. 2017, 25 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

4. Prtenjača, Jure.
Utjecaj mikotoksina na parametre rasta bakterija mliječne kiseline, potencijalnih starter kultura za proizvodnju fermentiranih proizvoda / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 28.09. 2017, 40 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

5. Šain, Adela.
Promjene morfoloških karakteristika odabranih vinskih kvasaca i bakterija mliječne kiseline u prisustvu okratoksina A / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 19.09. 2017, 28 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

6. Romano Šunjić.
Utjecaj aflatoksina B1 i okratoksina A na morfološke osobine bakterija mliječne kiseline / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.06. 2016, 24 str. Voditelj: Ksenija Markov.

7. Bosanac, Petra.
Izolacija patogenih mikroorganizama riba i školjkaša porijeklom iz Jadranskog mora / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.07. 2015, 31 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

8. Kvočić, Tonka.
ODREĐIVANJE FUZARIJSKIH MIKOTOKSINA ELISA METODOM / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.09. 2015, 48 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

9. Perše, Margareta.
POJAVNOST FUMONIZINA I T-2 TOKSINA NA ŽITARICAMA MALOG I VELIKOG ZRNA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.09. 2015, 49 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

10. Šćrbak Križanić, Valentina.
Mikrobiološki pokazatelji zdravstvene ispravnosti i kakvoće vode u školskim objektima bez javne vodoopskrbe na području Sisačko- moslavačke županije / postdiplomski specijalistički rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.03. 2015, 73 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

11. Ćubela, Dubravka.
Pojavnost okratoksina a u uzorcima bijelih, crnih i desertnih vina / postdiplomski specijalistički rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.04. 2014., 60 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

12. Gres, Vitka.
UTJECAJ PARAMETARA NA PREŽIVLJAVANJE BAKTERIJE Listeria monocytogenes / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.09. 2014., 26 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

13. Merkaš Poslončec, Gordana.
Mikrobiološki pokazatelji ispravnosti i kakvoće vode na izvorištima u Krapinsko-zagorskoj županiji / postdiplomski specijalistički rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 26.03. 2014., 74 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

14. Pugelnik, Jelena.
PLEMENITA PLIJESAN Penicillium nalgiovense KAO MOGUĆI PRODUCENT AFLATOKSINA B1 I OKRATOKSINA A / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 26.09. 2014., 46 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

15. Stipetić, Tena.
Gama zračenje kao fizikalna metoda za spriječavanje rasta plijesni i biosinteze alflatoksina B1 / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.07. 2014., 42 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

16. Bači, Nikolina.
RAZVOJ NEUTRALIZATORA I METODA ISPITIVANJA MIKROBIOLOŠKE ČISTOĆE DEZINFICIJENSA I SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE I PREBRISAVANJE / postdiplomski specijalistički rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.01. 2013, 60 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

17. Bevardi, Martina.
In vitro i in vivo modeli vezanja patulina i citrinina bioprotektivnim kulturama / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 28.05. 2013., 129 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

18. Kerep, Nikolina.
PREŽIVLJAVANJE BAKTERIJE Gluconobacter oxydans U PROBAVNOM SUSTAVU MIŠA U PRISUTNOSTI PATULINA I CITRININA / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 6.09. 2013, 32 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

19. Longo, Ksenija.
ZDRAVSTVENA ISPRAVNOST TRADICIONALNIH MLIJEČNIH PROIZVODA DOSTUPNIH NA TRŽNICAMA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.05. 2013., 56 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

20. Sokolić-Mihalak, Darja.
Antifungalni učinak eteričnih ulja na plijesni iz roda Aspergillus u in vitro i in situ uvjetima / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.01. 2013., 114 str. Voditelj: Pavlović, Hrvoje ; Markov, Ksenija.

21. Dornai, Josipa.
Listeria monocytogenes u mlijeku i proizvodima na bazi mlijeka / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.12. 2012, 36 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

22. Horvat, Marija.
ODREðIVANJE UKUPNIH AFLATOKSINA U ZAČINIMA ELISA METODOM / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.04. 2012., 56 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

23. Jurić, Marija.
Rast patogenih mikroorganizama u prisutnosti čajeva biljke Camellia sinensis i čajnih mješavina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 26.09. 2012., 60 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

24. Marković, Marina.
ODREĐIVANJE PARAMETARA KAKVOĆE TRADICIONALNIH MLIJEČNIH PROIZVODA / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.10. 2012., 36 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

25. Mesarek, Dragana.
Antifungalni i antipatulinski učinak bakterije Gluconobacter oxydans 1J izolirane s jabuka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 18.07. 2012., 50 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

26. Miškulin, Ena.
KRIVULJA RASTA BAKTERIJE Gluconobacter oxydans U PRISUSTVU PATULINA / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.07. 2012., 33 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

27. Zaplatić, Andrea.
PRISUTNOST MIKOTOKSINA U FERMENTIRANIM NAMIRNICAMA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.02. 2012, 48 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

28. Alajbegović, Doris.
USPOREDBA KLASIČNIH MIKROBIOLOŠKIH I BIOKEMIJSKIH METODA U ODREĐIVANJU MIKROBNE POPULACIJE IZ NAMIRNICA ŽIVOTINJSKOG PODRIJETLA / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 18.02. 2011., 52 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

29. Anđić, Marijana.
Antifungalno djelovanje eteričnih ulja i njihovih komponenti / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb, Hrvatska : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.09. 2011., 54 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

30. Barbir, Tina.
IZOLACIJA PLEMENITE PLIJESNI IZ SIRA CAMEMBERT I MOGUĆA SINTEZA AFLATOKSINA B1 / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.06. 2011., 31 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

31. Bunjevac, Željka.
In-situ INHIBICIJA Listeria monocytogenes BAKTERIJAMA MLIJEČNE KISELINE / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2011., 34 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

32. Cvrtila, Jelena.
MIKROBIOLOŠKA KAKVOĆA KOBASICE OD KONJSKOG MESA / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.04. 2011., 55 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

33. Eleršek, Nives.
Procjena bakteriološke kakvoće vode u bazenima za rekreaciju i rehabilitaciju zadarske županije i sukladnost s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.12. 2011., 67 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

34. Erdelja, Tamara.
SINERGISTIČKI UČINAK ETERIČNIH ULJA RUŽMARINA I KADULJE NA RAST BAKTERIJA / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 28.04. 2011., 37 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

35. Friganović, Maja.
Adsorpcija mikotoksina zearalenona s bakterijama mliječne kiseline / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.05. 2011., 36 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

36. Gaić, Petar.
Inhibicija rasta patogenih mikroorganizama pomoću cvijeta bazge / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.06. 2011., 40 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

37. Ivančić, Marija.
AUTOHTONA MIKROBNA POPULACIJA I MIKOTOKSINI U VINU / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.05. 2011., 47 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

38. Kovač, Eva.
ODREĐIVANJE MINIMALNE INHIBITORNE I BAKTERIOCIDNE KONCENTRACIJE ETERIČNIH ULJA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 19.12. 2011., 40 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

39. Linzbauer, Maja.
UTJECAJ ODABRANIH ETERIČNIH ULJA NA RAST PLIJESNI Fusarium graminearum I BIOSINTEZU F – 2 TOKSINA / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.11. 2011., 46 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

40. Pijerov, Tanja.
ODREĐIVANJE ZEARALENONA U ZOBENOM KRUHU / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.06. 2011., 34 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

41. Radošević, Valerija.
IZOLACIJA I KARAKTERIZACIJA PRIRODNE MIKROFLORE I KEMIJSKI PARAMETRI U SVJEŽEM SIRU / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.09. 2011., 40 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

42. Saršon-Žarkovac, Ivona.
Procjena higijenskih uvjeta u vrtićima na području grada rijeke na temelju mikrobioloških pokazatelja / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnoški fakultet, 22.12. 2011., 57 str. Voditelj: Bubonja Šonje, Marina.

43. Smoković, Alenka.
UTJECAJ ODABRANIH PARAMETARA NA RAST PLIJESNI Aspergillus ochraceus I BIOSINTEZU OKRATOKSINA A / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 18.07. 2011., 50 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

44. Uglešić, Iva.
PREŽIVLJAVANJE AUTOHTONE STARTER KULTURE U FERMENTIRANIM TRAJNIM KOBASICAMA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 26.09. 2011., 44 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

45. Ursić, Ivana.
MIKROBNA POPULACIJA I MIKOTOKSINI U SLAVONSKOM KULENU / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.03. 2011., 66 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

46. Ereš, Maja.
UTJECAJ EKSTRAKATA BAZGE I MAJCINE DUŠICE NA RAST PATOGENOG KVASCA Candida albicans / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.06. 2010., 31 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

47. Križanac, Silvia.
Mikrobiološka kontrola Istarskog pršuta / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.07. 2010., 30 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

48. Poljaček, Irena.
Rast patogenih mikroorganizama u prisutnosti eteričnog ulja ružmarina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.06. 2010., 44 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

49. Srzić, Marina.
IDENTIFIKACIJA Staphylococcus VRSTA KLASIČNIM MIKROBIOLOŠKIM I BIOKEMIJSKIM METODAMA / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.09. 2010., 25 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

50. Vidović, Saša.
Utjecaj UV svjetla na rast odabranih sojeva plijesni / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.02. 2010., 31 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

51. Brenko, Tina.
MIKROBIOLOŠKA KAKVOĆA VODE VODOOPSKRBNOG SUSTAVA ISTARSKE ŽUPANIJE / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.11. 2009., 31 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

52. Bunjevac, Željka.
Potvrđivanje bakterije Listeria monocytogenes izolirane iz mlijeka standardnim mikrobiološkim metodama / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.07. 2009., 23 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

53. Krstulja, Aleksandra.
Određivanje minimalne inhibitorne (MIK) i fungicidne (MFK) koncentracije eteričnog ulja cimeta na rast odabranih plijesni / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.06. 2009., 25 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

54. Krstulja, Aleksandra.
Određivanje minimalne inhibitorne (MIK) i fungicidne (MFK) koncentracije eteričnog ulja cimeta na rast odabranih plijesni / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.06. 2009., 25 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

55. Krstulja, Aleksandra.
Određivanje minimalne inhibitorne (MIK) i fungicidne (MFK) koncentracije eteričnog ulja cimeta na rast odabranih plijesni / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.06. 2009., 25 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

56. Lovrić, Helena.
Prisutnost bakterije Cronobacter spp. (Enterobacter sakazakii) u dječjoj hrani / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.05. 2009., 37 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

57. Lovrić, Nikolina.
Mikrobiološka ispravnost svježeg sirovog mlijeka individualnih proizvođača sa područja grada Zagreba / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.07. 2009., 32 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

58. Majica, Matea.
ANTIFUNGALNI UČINAK ETERIČNIH ULJA NA RAST BIOMASE PLIJESNI Aspergilus ochraceus I Penicillium expansum / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.11. 2009., 29 str. Voditelj: Markov, Ksenija.

59. Radošević, Valerija.
Mikrobna populacija lavande s različitih područja Republike Hrvatske / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.09. 2009., 33 str. Voditelj: Markov, Ksenija.
Vrh
 
upomoc
foot_4