crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Mirjana Hruškar
(190205)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Autorske knjige
 

1. Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Likopen u rajčici-svojstva, stabilnost i značaj u prehrani .
Zagreb : Hinus, 2006. (priručnik).
Vrh
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana.
Novel foods in Croatia - laws and regulations // Current Studies of Biotechnology, Food, Vol III / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Biotechnology and Medicinska Naklada, 2003. Str. 393-398.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Stability of lycopene in tomato purée during storage. // Acta Alimentaria. 36 (2007) , 1; 89-98 (članak, znanstveni). URL link to work

2. Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Lycopene content of tomato products and their contribution to the lycopene intake of Croatians. // Nutrition Research. 26 (2006) , 11; 556-560 (članak, znanstveni). URL link to work

3. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Hruškar, Mirjana.
Influence of culture activity on aroma components in yoghurts produced from goat's and cow's milk. // Acta Alimentaria. 32 (2003) , 2; 151-160 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Hruškar, Mirjana; Krpan, Marina; Bucak, Ivana; Vahčić, Nada.
Promjene koncentracije sastojaka arome u običnom i probiotičkom jogurtu tijekom skladištenja. // Mljekarstvo. 55 (2005) , 1; 31-39 (članak, znanstveni).

2. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana.
The quality and acceptability of plain and supplemented goats and cows fermented milk with kefir culture-the quality of goats and cows kefir. // Yoghurts & fermented milks. 3 (2003) , 1; 267-279 (članak, znanstveni).

3. Hruškar, Mirjana; Bucak, Ivana; Vahčić, Nada.
Aroma probiotičkog jogurta sa i bez dodataka. // Mljekarstvo, Proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 53 (2003) , 3; 195-210 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u CC časopisu
 

1. Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Marković, Ksenija; Vahčić, Nada.
Development and validation of the HPLC method for determination of nucleotides in infant formulas // Annals of Nutrition & Metabolism / Guilloteau, Paul ; Lemonnier, Daniel ; Lairon, Denis (ur.).
Basel : Karger AG, 2007. 170-171 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana.
Novel foods in Croatia-laws and regulations // Current Studies of Biotechnology-Volume III.-Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada, 2003. 393-398 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Marković, Ksenija; Frančić, Nikolina; Krpan, Marina; Šarić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Relationship between aroma volatiles and sensory descriptive attributes in canned tomatoes // Proceedings of the Euro Food Chem XIV – Food quality, an issue of molecule based science / This, Herve ; Eklund, Trygve (ur.).
Pariz : Societe Francaise de Chimie, 2007. 212-215 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Hruškar, Mirjana; Krpan, Marina; Marković, Ksenija; Matković, Domagoj; Vahčić, Nada.
Changes in Potato after Different Thermal Processes // Czech Journal of Food Sciences, Special Issue, Proceedings of Chemical Reactions in Foods V / Velišek, J. ; Braunova, M. (ur.).
Prag : Institute of Agricultural and Food Information, 2004. 321-324 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana.
The quality and acceptability of plain and supplemented goat?s and cow?s milk fermented with kefir culture // Fermented Milk / Hopkin, E. (ur.).
Brisel : International Dairy Federation, 2003. 267-279 (međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Nitrates and Nitrites in Spinach // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Central European Meeting / Tripalo, B. (ur.).
Zagreb : Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. 460-467 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Hruškar, Miodrag, Jakobović, Snježana, Bukovčan Renata, Alpeza, Ivana; Kubanović, Veronika, Gašparec-Skočić, Ljiljana, Živković, Pero.
Utjecaj opterećenja trsa na kakvoću vina cv. graševina bijela // Zbornik radova, 41. Hrvatski&1.Međunarodni znanstveni simpozij agronoma, 2006..
2006. 729-730 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Krpan, Marina; Šarić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Mineral substances in different types of honey // .
(poster,sažetak,znanstveni).

2. Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Vahčić Nada.
Nukleotidi u prehrani dojenčadi // 37. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska Mljekarska Udruga, 2006. 21-22 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Quality of Croatian Honey // 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Book of Abstracts / Karlović, Damir ; Mrša, Vladimir ; Lelas, Vesna ; Šušković, Jagoda ; Colić Barić, Irena ; Delaš, Ivančica (ur.).
Zagreb : EURO-V.A.L. d.o.o., 2004. 82-82 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana.
The quality of plain and supplemented kefir from goat's and cow's milk // Congrilait 2002.
Pariz, 2003. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Matković, Domagoj; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada; Kajin, Jelena.
Dried fruit nutritive bars // Annals of Nutrition and Metabolism, Official Journal of the Federation of European Nutrition Societies / Battistini, N. C., Rossi, L., Sette, S. (ur.).
Rim : Karger, 2003. 602-602 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana.
The quality of goat's and cow's kefir // Symposium on new developments in technology of fermented milks.
Kolding, 2002. 4.14-4.14 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Hruškar, Mirjana; Grba, Marina; Vahčić, Nada.
Plain yoghurt vs. yoghurt with probiotic // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

8. Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada; Grba, Marina.
The changes in potato during storage and cooking processes // Book of Abstracts / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Biotehnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. 188-188 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Vahčić, Nada; Ritz, Milana; Hruškar, Mirjana.
Quality evaluation of some oil samples during heating // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. (poster,međunarodna recenzija,sažetak).
Vrh
 
  Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
 

1. Kniewald, Jasna; Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana.
Organizacija nastave po bolonjskom modelu za područje kvalitete hrane i toksikologije na Sveučilištu u Zagrebu // .
(poster,neobjavljeni rad,znanstveni). URL link to work

2. Hruškar, Mirjana; Ščetar, Mario; Vahčić, Nada.
Sensory evaluation of dough dishes // Brašno - kruh ’03. : proceedings of International Congress Flour - Bread ’03 being 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, 2004. (predavanje,međunarodna recenzija,neobjavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova
 

1. Jogun, Goran.
Određivanje aktivnosti invertaze i dijastaze te specifičnog kuta rotacije u različitim uzorcima meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.02. 2007., 52 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

2. Krček, Andreja.
Parametri praćenja kakvoće različitih uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.10. 2007., 50 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

3. Krpan, Marina.
Razvoj i validacija HPLC metode za određivanje nukleotida u hrani za dojenčad / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.03. 2007., 111 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

4. Kurek, Mia.
Određivanje masenog udjela prolina i aktivnosti invertaze u različitim uzorcima meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.02. 2007., 62 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

5. Linarić, Martina.
Kvaliteta meda od kadulje / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.07. 2007., 85 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

6. Ljevar, Ana.
Određivanje fizikalno-kemijskih parametara meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.02. 2007., 62 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

7. Lukšić, Ana.
Pokazatelji kvalitete i trajnosti meda od kadulje / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.07. 2007., 59 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

8. Barukčić, Irena.
Određivanje udjela hidroksimetilfurfurala i prolina u različitim uzorcima meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 31.03. 2006., 63 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

9. Ljubić, Ivana.
Mineralne tvari u različitim vrstama meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.03. 2006., 55 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

10. Dražić, Tonko.
Određivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.04. 2005., 59 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

11. Magerle, Ivan.
Određivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.12. 2005., 63 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.
Vrh
 
upomoc
foot_4