crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Damir Karlović
(20305)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Rumora, Ivana; Kobrehel Pintarić, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Marić, Olivera; Karlović, Damir.
Efficient use of modelling in new food-product design and development. // Acta alimentaria. 42 (2013) , 4; 565-575 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Ukrainczyk, Marko; Tripalo, Branko; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Vikić-Topić, Dražen.
Influence of Whey Protein Addition and Feed Moisture Content on Chosen Physicochemical Properties of Directly Expanded Corn Extrudates. // Food and bioprocess technology. 4 (2011) , 7; 1296-1306 (članak, znanstveni). URL link to work

3. Belščak, Ana; Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Kovačević Ganić, Karin; Karlović, Damir.
Comparative study of commercially available cocoa products in terms of their bioactive composition. // Food Research International. 42 (2009) , 5-6; 707-716 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

4. Horžić, Dunja; Komes, Draženka; Belščak, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Iveković, Damir; Karlović, Damir.
The composition of polyphenols and methylxanthines in teas and herbal infusions. // Food Chemistry. 115 (2009) , 2; 441-448 (članak, znanstveni). URL link to work

5. Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Šipušić, Jura; Pukec, Drago.
Porosity of Deep Fat Fried Breaded Chicken Meat. // Food technology and biotechnology. 47 (2009) , 4; 389-395 (članak, znanstveni).

6. Opalić, Milan; Domitran, Zoran; Komes, Draženka; Belščak, Ana; Horžić, Dunja; Karlović, Damir.
The effect of ultrasound pre-treatment and air-drying on the quality of dried apples. // Czech journal of food sciences. 27 (2009) , 4; 297-300 (članak, znanstveni). URL link to work

7. Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Karlović, Damir; Rimac Brnčić, Suzana; Vikić-Topić, Dražen; Karlović, Sven.
Dehydration of Celery by Infrared Drying. // Croatica Chemica Acta. 81 (2008) , 2; 325-331 (članak, znanstveni).

8. Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Karlović, Damir; Vikić-Topić, Dražen; Herceg, Zoran.
Modelling of convective carrot drying,. // Croatica Chemica Acta. 79 (2006) , 3; 385-391 (članak, znanstveni).

9. Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tušak, Dubravka; Petrović, Biserka; Đugum, Jelena.
Količina i kakvoća glutena kao mjerilo kakvoće pšeničnog brašna. // Food Technology and Biotechnology. 4 (2001) , 39; 353-361 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Kovaček, Damir; Ninčević, Antonela; Miljević, Ivan; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Ćurić, Dubravka; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Karlović, Damir; Fegeš, Maja.
Utjecaj temperature na kemijske promjene tijekom postupka ekstruzije. // Kemija u industriji. 52 (2003) , 10; 495-499 (članak, znanstveni).

2. Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko; Ježek, Damir.
Enzymatic conversion of corn starch in twin screw extruder. // Chemical and biochemical engineering quarterly. 2 (1998) , 12; 63-71 (članak, znanstveni).

3. Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko.
Production of soluble dietary fibres from sugar beet pulp with Betanaza T enzyme in the extrusion process. // Chemical and Biochemical Engineering Quarterly. 10 (1996) , 3; 103-106 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Rimac-Brnčić, Suzana; Penava, Antonija; Karlović, Damir.
Primjena ultrazvuka niskog intenziteta ("puls-jeka") u otkrivanju oštećenja ambalažnog materijala i stranih tijela unutar pakovanja. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 5 (2010) , 1-2; 31-37 (članak, stručni).

2. Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, Damir; Šimunek, Marina.
Influence of Frying Time and Addition of Rice Starch on Oil Uptake and Textural Properties of Fried Coated Chicken Meat. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 4 (2010) , 3-4; 116-119 (članak, stručni).

3. Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Penava, Antonija; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Vikić Topić, Dražen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav.
Primjena ultrazvuka visokog intenziteta pri obradi hrane. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 4 (2009) ; 32-37 (članak, stručni).

4. Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Ćurić, Duška.
Povijesni pregled tehnološkog razvoja ekstrudera i primjene ekstruzije u prehrambenoj industriji. // PBN Revija. 1 (2002) ; 5-7 (pregledni rad, stručni).

5. Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Ćurić, Duška; Tomičić, Tito; Ježek, Damir.
Veličine i jedinice. // Cros. 4 (1998) , 1; 10-16 (članak, stručni).

6. Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Ćurić, Duška; Ježek, Damir.
Pad tlaka u nasutom sloju. // Cros. 3 (1997) , 1; 22-24 (članak, stručni).

7. Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko.
Rezanci šećerne repe - izvor prehrambenih vlakana. // CROS : Croatian sugar review. 2 (1996) , 1; 6-8 (članak, stručni).
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Buljan, Daniel; Gnjidić, Živko; Karlović, Damir; Gašpar, V.
Psychiatric condition of patients with pituitary adenoma and clinical expression of Cushing's disease before and after surgery. // Neurologia Croatica Book of abstracts / Rotim, Krešimir (ur.).
Zagreb : Klinički bolnički centar Rebro, 2008. 132-132 (predavanje,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Horžić, Dunja; Komes, Draženka; Belščak, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Karlović, Damir.
Compositional analysis of white teas // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb : Croatian Chamber of Economy, 2008. 239-246 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Horžić, Dunja; Malešević, Jelena; Komes, Draženka; Vukšić Zidar, Ksenija; Karlović, Damir.
Comparison of the quality of intermediate and final products of sugar beet and sugar cane processing // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb : Croatian Chamber of Economy, 2008. 295-301 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Damir.
Expression of influence of cohesion index like a function of oil absorption of frying mixture of deep fat fried coated chicken meat // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress.
Zagreb, 2008. 122-128 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Damir; Pukec, Dragutin.
Influence of various coating compositions to the textural properties of deep fried chicken // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress.
Zagreb, 2008. 128-134 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Kovaček, Damir; Ninčević A.; Miljević I.; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Ćurić Duška; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Karlović, Damir; Fegeš, M.
Chemical Changes During the Extrusion Cooking // Proceedings of the 4 ECCE – 4th European Congress of Chemical Engineering.
(poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Kovaček, Damir; Ninčević, Antonela; Miljević, Ivana; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Fegeš, Maja.
Kemijske promjene pšenične krupice tijekom postupka ekstruzije // Proceedings of the 4th International Scientific Conference on Production Engineering (RIM 2003) / Karabegović, Isak ; Jurković, Milan ; Doleček, Vlatko (ur.).
Bihać : Tehnički fakultet, 2003. 965-970 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Kovaček, Damir; Ninčević, Antonela; Miljević, Ivana; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Fegeš, Maja.
Chemical Changes During the Extrusion Cooking // Proceedings of the 4th European Congres of Chemical Engineering (ECCE).
Granada, 2003. 315-317 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Ćurić, Duška; Đugum, Jelena; Karlović, Damir; Tušak, Dubravka; Petrović, Biserka.
Comparability of Methods for Assessing Wet Gluten Content of Wheat Flour // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 2002. 485-495 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

9. Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Tripalo, Branko; Karlović, Damir.
Production of Dietary Fibres from Sugar Beet Pulp by Extrusion Cooking // Proceedings of the AIChE 5th World Congress of Chemical Engineering / Alfred E. wechsler (ur.).
New York : AIChE, 1996. 150-155 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

10. Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Benko, Bojan; Petrović, Zvonko; Karlović, Damir; Perović, Zlatko; Ćurić, Duška.
Application of diferent filter-aid of human blood plasma with a filter press // 7th World filtration congress Budapest.
Budimpešta : Hungarian chemical society, 1996. 895-898 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Radovi u zbornicima skupova bez recenzije
 

1. Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Bobić, Zoran; Karlović, Damir; Ćurić, Duška; Đaković, Zoran.
Drying Characteristics of Alfalfa in a Fluidized Bed // Proceedings of the 5th World Congress of Chemical Engineering : AIChE.
1996. 125-130 (predavanje,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Pećanić, Sanja; Mustać, Elvira; Matušan Ilijaš, Koviljka; Jonjić, Nives; Lovasić, Franjo; Karlović, Damir.
Mioblastom u dojci: prikaz slučaja // .
(poster,domaća recenzija,sažetak).

2. Pećanić, Sanja; Mustać, Elvira; Matušan-Ilijaš, Koviljka; Jonjić, Nives; Lovasić, Franjo; Karlović, Damir.
Mioblastom u dojci: prikaz slučaja // .
(poster,domaća recenzija,sažetak,stručni).

3. Belščak, Ana; Horžić, Dunja; Komes, Draženka; Kovačević Ganić, Karin; Karlović, Damir.
Phenolic composition of methanolic extracts and hydrolysates of chocolate // First European Food Congress Delegate Manual.
Ljubljana : EFFoST, 2008. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Kovačević Ganić, Karin; Belščak, Ana; Karlović, Damir.
Health promoting effects of stimulant food products // Program Book and Abstracts of the tenth International Congress on Engineering and Food.
Vina del Mar : International Congress on Engineering and Food, 2008. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko; Ježek, Damir.
Sirovine za Ekstruziju // Brašno-Kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 1999. 27-27 (predavanje,sažetak,znanstveni).

6. Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko; Ježek, Damir.
Želatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu // Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek, 1999. 28-28 (predavanje,sažetak,znanstveni).

7. Karlović, Damir; Ćurić, Duška; Tripalo, Branko; Đugum, Jelena.
Proizvodnja topljivih prehrambenih vlakana iz rezanaca šecerne repe // Zbornik sažetaka 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista.
Zagreb, 1998. 46 (poster,sažetak,znanstveni).

8. Matošić, Marin; Mijatović, Ivan; Ćurić, Duška; Karlović, Damir.
Separation of glucose from fuctose in honey and decalcification of honey on ion exchange resins // 5th International Symposium Chromatography & Hyphenated Techniques : Book of abstracts.
Ljubljana : Slovenian Chemical Society, 1998. 158-158 (poster,sažetak,znanstveni).

9. Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Tripalo, Branko.
Continious gelatinization and liquefaction of raw corn starch with a termostable alfa-amylase in a twin screw extruder // Cereals 1996 the source and the future of civilization-.
1996. 202-202 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko.
Phyiscal and Functional Properties of Extrusion Cooking Corn Starch // 10th International Cereal and Bread Congress (Cereals '96) "The source and the future of civilisation" : proceedings.
1996. 137-137 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
 

1. Kovaček, Damir; Ninčević, Antonela; Miljević, Ivana; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir.
Molekularno modeliranje u pročavanju promjena strukture proteina tijekom procesa ekstruzije // --.
(poster,neobjavljeni rad,znanstveni).

2. Kovaček, Damir; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Ninčević, Antonela.
Molekularno modeliranje u proučavanju promjene strukture proteina tijekom procesa ekstruzije // --.
(poster,međunarodna recenzija,neobjavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Druge vrste radova
 

1. Kniewald, Zlatko; Karlović, Damir.
Elaborat o društveno ekonomskoj opravdanosti osnivanja biotehničkog fakulteta u Bihaću, 1998. (elaborat).
Vrh
 
  Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova
 

1. Perutina, Andrijana.
Dobivanje bioetanola iz šećernog sirupa / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 31.05. 2007., 56 str. Voditelj: Karlović, Damir.

2. Hlupić, Gordana.
Temperiranje crne i mliječne čokoladne mase / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.05. 2006., 69 str. Voditelj: Karlović, Damir.

3. Mesarić, Mislav.
Spektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.06. 2006., 51 str. Voditelj: Karlović, Damir.

4. Pavlović, Vedrana.
Ispitivanje kakvoće i stabilnosti "Trešnjevačkog bombona" - karamele s islandskim lišajem / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.01. 2006., 32 str. Voditelj: Karlović, Damir.

5. Belšak, Sanja.
Utjecaj destiliranih monoglicerida masnih kiselina i lecitina na strukturu i okus voćnih karamela / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.10. 2005., 56 str. Voditelj: Karlović, Damir.

6. Bužić, Dario.
Degradacija vitamina C prilikom proizvodnje marmelade od šipka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.12. 2005., 48 str. Voditelj: Karlović, Damir.

7. Čokor, Goran.
Stabilnost prehrambenih boja u konditorskoj industriji / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 00.10. 2005., 66 str. Voditelj: Karlović, Damir.

8. Čubrić, Kristina.
Čvrstoća visokometiliranog pektinskog gela na bazi citrusa / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 2005., 46 str. Voditelj: Karlović, Damir.

9. Golik, Iva.
Zamjene za mlijeko u kakao proizvodima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.07. 2005., 53 str. Voditelj: Karlović, Damir.

10. Jukić, Katarina.
Utjecaj suhe tvari škrobnog sirupa na kvalitetu karamela / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.12. 2005., 45 str. Voditelj: Karlović, Damir.

11. Kalan, Martina.
Čvrstoća gela visokometiliranog pektina jabuke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.07. 2005., 51 str. Voditelj: Karlović, Damir.

12. Vrcelj, Renata.
Utjecaj aktiviteta vode i ostalih čimbenika na održivost žele bombona / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.11. 2005., 58 str. Voditelj: Karlović, Damir.

13. Zlatar, Vuk.
Utjecaj nečistoća u repi na konačno iskorištenje šečera / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.06. 2005., 75 str. Voditelj: Karlović, Damir.

14. Josipović, Kata.
Određivanje optimalne vlažnosti ekstrudiranog proizvoda kroki-kroketa / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.06. 2004., 34 str. Voditelj: Karlović, Damir.

15. Klofutar, Margareta.
Temperiranje čokoladnih masa / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.12. 2004., 52 str. Voditelj: Karlović, Damir.

16. Sečen, Iva.
Mogučnost zamjene želatine u plastično-elastičnoj karameli sa modificiranim škrobom / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 2004., 47 str. Voditelj: Karlović, Damir.

17. Šišić, Ana.
Fizikalno-kemijske karakteristike masnog i fondan punjenja za izradu krema / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.07. 2003., 51 str. Voditelj: Karlović, Damir.

18. Dinić, Tanja.
Usporedba proizvodnje šećera i šećerne trske korištenjem tri i tri i pol proizvodne sheme / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.04. 2002., 58 str. Voditelj: Karlović, Damir.

19. Fegeš, Maja.
Utjecaj uvjeta ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.04. 2002., 62 str. Voditelj: Karlović, Damir.

20. Neralić, Mirela.
Određivanje udjela čvrste faze u mastima za punjenje konditorskih proizvoda primjenom NMR / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.10. 2002., 73 str. Voditelj: Karlović, Damir.

21. Zlodi, Daniela.
Usporedba dobivanja saharoze iz tršćanog i repinog sirovog šećera / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.04. 2002., 51 str. Voditelj: Karlović, Damir.

22. Đugum, Jelena.
Dobivanje prehrambenih vlakana procesom ekstruzije / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno biotehnološki fakultet, 27.03. 1998., 65 str. Voditelj: Karlović, Damir.

23. Ćurić, Duška.
Želatinizacija i likvefakcija kukuruznog škroba pomoću alfa-amilaze tijekom procesa ekstruzije / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, - 1995, 202 str. Voditelj: Karlović, Damir.
Vrh
 
upomoc
foot_4