Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
Slika profila

Irena Budić-Leto

2886

Irena

Budić-Leto

dr. sc.

znanstveni savjetnik u trajnom zvanju

PhD

Scientific adviser with tenure

239531

http://www.krs.hr/

https://orcid.org/0000-000

Naziv Uloga Akcije
Divlja loza (Vitis vinifera subsp. Sylivestris). Virijedan izvor gena za oplemenjivanje vinove loze suradnik
Procjena tolerantnosti hrvatske germplazme vinove loze na sušu suradnik
BLUE-CONNECT - Reconnect science with the blue society suradnik
Utjecaj autohtonih ne-Saccharomyces kvasaca na aromu vina voditelj
Povećanje inovativnosti istraživanja u poljoprivredi i šumarstvu Mediterana osuvremenjivanjem infrastrukture i unaprjeđenjem izvrsnosti istraživačke grupe suradnik
Naziv Akcije
Boban, Ana; Vrhovsek, Urska; Masuero, Domenico; Milanović, Vesna; Budić-Leto, Irena Effect of Indigenous Non-Saccharomyces Yeasts on Lipid Compositions of Maraština Wine // Foods, 14 (2025), 2; 269-288. doi: 10.3390/foods14020269
Budić-Leto, Irena Završna projektna radionica istraživačkog projekta IP-2020-02-1872 - Wine Aromas, 2024. 1-25
Boban, Ana; Budić-Leto, Irena Utjecaj autohtonih ne-Saccharomyces kvasaca na arome vina sorte Maraština // 34. Međunarodni susret vinogradara i vinara Mali Lošinj, Hrvatska, 14.11.2024-17.11.2024
Boban, Ana; Vrhovsek, Urska; Carlin, Silvia; Milanović, Vesna; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurun, Zvonimir; Budić-Leto, Irena The effect of indigenous non-Saccharomyces yeasts on the volatile profile of Maraština wine: Monoculture versus sequential fermentation // Applied Food Research, 4 (2024), 2; 100554-100572. doi: 10.1016/j.afres.2024.100554
Budić-Leto, Irena; Boban, Ana; Milanović, Vesna; Markić, Franka; Maltar-Strmečki, Nadica Modulation of metal content and antioxidant activity in wine by native non-Saccharomyces yeasts // Book of Abstracts of PLANTMETALS : Trace metal metabolism in plants : Annual Meeting 2024 / Mezinec, Ana ; Pongrac, Paula (ur.). Ljubljana: Chair for Botany and Plant Physiology, Department of Biology, Biotechnical Faculty, University of Ljubljana, 2024. str. 13-13
Boban, Ana; Vrhovsek, Urska; Anesi, Andrea; Milanović, Vesna; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurun, Zvonimir; Budić-Leto, Irena Modulation of Aromatic Amino Acid Metabolism by Indigenous Non-Saccharomyces Yeasts in Croatian Maraština Wines // Foods, 13 (2024), 18; 2939-2954
Boban, Ana; Vrhovsek, Urska; Anesi, Andrea; Milanović, Vesna; Budić-Leto, Irena Autochthonous non-Saccharomyces extra-cellular metabolism of tryptophan, tyrosine, and phenylalanine. // IVES Conference series, Open GPB 2024 / / (ur.). Logroño: Logrono (Španjolska): IVES, 2024. str. 1-1. doi: https://doi.org/10.58233/xyDzeLLK
Boban, Ana; Vrhovsek, Urska; Carlin, Silvia; Milanović, Vesna; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, Irena Impact of autochthonous non-Saccharomyces yeasts on wine aroma complexity // 5th European Horticulture Congress , 12.05.2024-17.05.2024
Ivić, Stipe; Jeromel, Ana; Kozina, Bernard; Prusina, Tihomir; Budić-Leto, Irena; Boban, Ana; Vasilj, Višnja; Jagatić Korenika, Ana-Marija Sequential Fermentation in Red Wine cv. Babić Production: The Influence of Torulaspora delbrueckii and Lachancea thermotolerans Yeasts on the Aromatic and Sensory Profile // Foods, 13 (2024), 2000; 1-20. doi: 10.3390/foods13132000
Boban, Ana; Milanović, Vesna; Veršić Bratinčević, Maja; Botta, Cristian; Ferrocino, Illario; Cardinali, Federica; Ivić, Stipe; Rampanti, Giorgia; Budić-Leto, Irena Spontaneous fermentation of Maraština wines: The correlation between autochthonous mycobiota and phenolic compounds // Food research international, 180 (2024), 114072; 1-11. doi: 10.1016/j.foodres.2024.114072
Naziv Uloga Akcije
Ph metar odgovorna osoba
HPLC Varian Prostar kontakt osoba
Destilator odgovorna osoba
Rotacioni uparivač odgovorna osoba
Denzitometar odgovorna osoba
Fourier transformacijski infracrveni spektroskopski analizator za analizu vina, mošta i mošta u fermentaciji odgovorna osoba
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano