Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)



Marina Krpan
(249973)
Petak 5. Lipanj 2020

 
 
 
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Grba, Slobodan; Krpan, Marina.
Proizvodi iz kvasca // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb : Plejada d.o.o., 2010. Str. 359-393.
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, Marina.
Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb : Plejada, 2010.
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Drakula, Saša; Novotni, Dubravka; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, Duška.
A Simple HS-SPME/GC-MS Method for Determination of Acrolein from Sourdough to Bread. // Food Analytical Methods. 12 (2019) , 11; 2582-2590 (članak, znanstveni).

2. Šarić, Goran; Marković, Ksenija; Major, Nikola; Krpan, Marina; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Changes of Antioxidant Activity and Phenolic Content in Acacia and Multifloral Honey During Storage. // Food technology and biotechnology. 50 (2012) , 4; 434-441 (članak, znanstveni).

3. Major, Nikola; Marković, Ksenija; Krpan, Marina; Sarić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Rapid honey characterization and botanical classification by an electronic tongue. // Talanta. 85 (2011) , 1; 569-574 (članak, znanstveni).

4. Hruškar, Mirjana; Major, Nikola; Krpan, Marina.
Application of a potentiometric sensor array as a technique in sensory analysis. // Talanta. 81 (2010) , 1-2; 398-403 (članak, znanstveni).

5. Hruškar, Mirjana; Major, Nikola; Krpan, Marina; Vahčić, Nada.
Simultaneous determination of fermented milk aroma compounds by a potentiometric sensor array. // Talanta. 82 (2010) , 4; 1292-1297 (članak, znanstveni).

6. Marković, Ksenija; Panjkota Krbavčić, Ines; Krpan, Marina; Bičanić, Dane; Vahčić, Nada.
The lycopene content in pulp and peel of five fresh tomato cultivars. // Acta alimentaria. 39 (2010) , 1; 90-98 (prethodno priopćenje, znanstveni).

7. Krpan, Marina; Marković, Ksenija; Šarić, Goran; Skoko, Božena; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Antioxidant activities and total phenolics af acacia honey. // Czech journal of food sciences. 27 (2009) , Special issue 1; S245-S247 (članak, znanstveni).

8. Krpan, Marina; Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana.
Validation of an HPLC method for the determination of nucleotides in infant formulae. // Journal of liquid chromatography & related technologies. 32 (2009) ; 2747-2755 (članak, znanstveni).
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Bilandžić, Nina; Solomun Kolanović, Božica; Tlak Gajger, Ivana; Buljan, Petra; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana.
Kontrola antimikrobnih lijekova u medu. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 13 (2018) , 3-4; 107-119 (članak, znanstveni).

2. Bilandžić, Nina, Solomun Kolanović, Božica; Varenina, Ivana; Varga, Ines; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana.
Koncentracije tetraciklinskih antibiotika u mesu i mesnim proizvodima. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. XX (2018) , 3; 220-228 (članak, znanstveni).

3. Bilandžić, Nina; Vrkljan, Petra; Solomun Kolanović, Božica; Varenina, Ivana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana.
Praćenje ostataka kloramfenikola u mesu i mesnim proizvodima tijekom razdoblja 2015. - 2017.. // Veterinarska stanica. 49 (2018) , 2; 73-83 (članak, znanstveni).

4. Bilandžić, Nina; Vrkljan, Petra; Solomun Kolanović, Božica; Varenina, Ivana; Varga, Ines; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana.
Ostaci sulfonamida u mesu i mesnim proizvodima tijekom trogodišnjeg razdoblja. // Veterinarska stanica. 49 (2018) , 3; 149-158 (članak, znanstveni).

5. Čukelj, Nikolina; Ajredini, Saša; Krpan, Marina; Novotni, Dubravka; Voučko, Bojana; Vrana Špoljarić, Ivna; Hruškar, Mirjana; Ćurić, Duška.
Bioactives in organic and conventional milled cereal products from Croatian market. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 10 (2015) , 1-2; 23-30 (članak, znanstveni).

6. Hruškar, Mirjana; Major, Nikola; Krpan, Marina; Panjkota Krbavčić Ines; Šarić, Goran; Marković, Ksenija; Vahčić, Nada.
Evaluation of milk and dairy products by the electronic tongue. // Mljekarstvo. 59 (2009) ; 193-200 (članak, znanstveni).

7. Hruškar, Mirjana; Krpan, Marina; Bucak, Ivana; Vahčić, Nada.
Promjene koncentracije sastojaka arome u običnom i probiotičkom jogurtu tijekom skladištenja. // Mljekarstvo. 55 (2005) , 1; 31-39 (članak, znanstveni).
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u CC časopisu
 

1. Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Marković, Ksenija; Vahčić, Nada.
Development and validation of the HPLC method for determination of nucleotides in infant formulas // Annals of Nutrition & Metabolism / Guilloteau, Paul ; Lemonnier, Daniel ; Lairon, Denis (ur.).
Basel : Karger AG, 2007. 170-171 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Drakula, Saša; Budimir, Valentina; Krpan, Marina; Novotni, Dubravka; Voučko, Bojana; Čukelj Mustač, Nikolina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, Duška.
Sensory properties of gluten-free bread with pea flour and improvement agents // 10th International Congress „Flour-Bread ′19” and the 12th Croatian Congress of Cereal Technologists „Brašno-Kruh ′19.”, Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek : Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, 2019. 62-62 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Ajredini, Saša; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, Duška.
Resistance of sourdough starter cultures to freezing // Proceedings of the 8th INTERNATIONAL CONGRESS FLOUR – BREAD ’15 10th CROATIAN CONGRESS OF CEREAL TECHNOLOGISTS / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek : Grafika d.o.o., 2016. 11-20 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Krpan, Marina; Mačešić, Kristina; Ajredini, Saša; Hruškar, Mirjana; Marušić Radovčić, Nives; Janči, Tibor.
Assessment of added water in seafood products on Croatian market // 46th WEFTA conference „From Local Fish to Global DISH“ / Vidaček, Sanja (ur.).
Zagreb : Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 2016. 15-18 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Marković, Ksenija; Škaričić, Žana; Šarić, Goran; Krpan, Marina; Major, Nikola; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Antioxidant activity and physicochemical characteristics of multifloral honey produced in Croatia // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2011. 161-166 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Benković, Maja; Novotni, Dubravka; Tušak, Dubravka; Krpan, Marina; Bauman, Ingrid; Ćurić, Duška.
Improvement of baking characteristics by transglutaminase addition // 5th International Congress Flour - Bread ’09 ; 7th Croatian Congress of Cereal Technologists : Proceedings / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technologies, 2010. 340-346 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Marković, Ksenija; Papić, Sanja; Krpan, Marina; Šarić, Goran; Lušić, Dražen; Hruškar, Mirjana; Major, Nikola; Vahčić, Nada.
Antioxidant capacity of honeydew honey // Book of Abstracts and Full Papers.
Bratislava : Food research institute, Bratislava, 2010. 143-143 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Hruškar, Mirjana; Krpan, Marina; Marković, Ksenija; Šerić, Goran; Major, Nikola; Vahčić, Nada.
Applications of electronic tongues in determination of honey origins // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS, AND NUTRITIONISTS / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb : Croatian Chamber of Economy, 2008. 225-230 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Marković, Ksenija; Krpan, Marina; Šerić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Furfural content in tomatoes and tomato products // Proceedings of The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists, and Nutririonists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb : Croatian Chamber of Economy, 2008. 115-120 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Marković, Ksenija; Frančić, Nikolina; Krpan, Marina; Šarić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Relationship between aroma volatiles and sensory descriptive attributes in canned tomatoes // Proceedings of the Euro Food Chem XIV – Food quality, an issue of molecule based science / This, Herve ; Eklund, Trygve (ur.).
Pariz : Societe Francaise de Chimie, 2007. 212-215 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Drakula, Saša; Kovač, Valentina; Krpan, Marina; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Voučko, Bojana; Hruškar, Mirjana; Ćurić, Duška.
Sensory analysis of the odour of gluten-free bread with sourdough and pea flour addition // VII INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SOURDOUGH “Sourdough for health”, Book of Abstracts.
64-64 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Ajredini, Saša; Krpan, Marina; Major, Nikola; Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana.
Essential mineral and trace element concentrations in maternal milk at various stages of lactation // 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica : Baltazar d.o.o., 2014. 139-139 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

3. Krpan, Marina; Ajredini, Saša; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Vrana Špoljarić, Ivna; Hruškar, Mirjana; Ćurić, Duška.
Phenolic Content And Antioxidant Activity of Conventional And Organic Cereal Grains // 7th International Congress and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists "Flour- Bread’13 = Brašno-Kruh’13" : Book of Abstracts / Marko Jukić (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, 2013. 37-37 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Krpan, Marina; Šarić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Mineral substances in different types of honey // .
(poster,sažetak,znanstveni).

5. Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Vahčić Nada.
Nukleotidi u prehrani dojenčadi // 37. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska Mljekarska Udruga, 2006. 21-22 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Hruškar, Mirjana; Grba, Marina; Vahčić, Nada.
Plain yoghurt vs. yoghurt with probiotic // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. (poster,međunarodna recenzija,sažetak).
 
  Disertacije
 

1. Krpan, Marina.
FIZIKALNO-KEMIJSKE I SENZORSKE ZNAČAJKE TE NJIHOV UTJECAJ NA PROFIL OKUSA MAJČINOG MLIJEKA I HRANE ZA DOJENČAD / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 22.07. 2011., 137 str. Voditelj: Hruškar Mirjana.
 
  Magistarski radovi
 

1. Krpan, Marina.
Razvoj i validacija HPLC metode za određivanje nukleotida u hrani za dojenčad / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.03. 2007., 111 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.
 
  Diplomski radovi
 

1. Grba, Marina.
Tvari arome probiotičkih jogurta s dodatkom voća / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.11. 2001., 67 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
 
  Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova
 

1. Pešić, Jelena.
Percepcija i znanje o sigurnosti hrane u ugostiteljskim objektima / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 24.09. 2019, 45 str. Voditelj: Krpan, Marina.

2. Poljanec, Klara.
Biodostupnost mineralnih tvari u nusproizvodima žitarica i uljarica tretiranih kriomljevenjem i ultrazvukom visokog intenziteta / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 26.09. 2019, 48 str. Voditelj: Krpan, Marina.

3. Rnjak, Viktorija.
Utjecaj enzimskog tretmana na antioksidativnu aktivnost i udjel ukupnih fenolnih spojeva ljusaka heljde kriomljevenih do veličine čestica < 56 μm / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 2019, 26 str. Voditelj: Krpan, Marina.

4. Tokić, Valentina.
Udjel ukupnih fenolnih spojeva i antioksidativna aktivnost kriomljevenih ljuski heljde tretiranih hemicelulazom i celulazom / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 2019, 30 str. Voditelj: Krpan, Marina.

5. Vitko, Ivona.
Procjena i znanje o sigurnosti hrane u kantinama / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.09. 2019, 41 str. Voditelj: Krpan, Marina.

6. Žgela, Marina.
Analiza čokoladnih i kakao napitaka s dodatkom eutektičkih otapala primjenom elektronskog jezika / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 26.09. 2019, 41 str. Voditelj: Krpan, Marina.

7. Zubac, Ana.
Provedba audita norme ISO 9001 u tvrtki TIM ZIP d.o.o. / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.09. 2019, 75 str. Voditelj: Krpan, Marina.

8. Benšek, Dora.
Određivanje udjela proteina u visokoproteinskim prahovima / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 18.06. 2018, 28 str. Voditelj: Krpan, Marina.

9. Birovčec, Ivana.
Određivanje udjela proteina u visokoproteinskim pločicama / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 18.06. 2018, 25 str. Voditelj: Krpan, Marina.

10. Nejašmić, Diana.
Utjecaj kriomljevenja i ultrazvuka visokog intenziteta na prehrambena vlakna posija prosa i bučine pogače / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.09. 2018, 50 str. Voditelj: Krpan, Marina.

11. Prskalo, Anamaria.
Određvanje udjela trans izomera masnih kiselina u margarinima / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 28.09. 2018, 41 str. Voditelj: Krpan, Marina.

12. Bušić, Lucija.
Određivanje hranjive vrijednosti slastica kemijskom analizom i metodom izračuna iz tablica kemijskog sastava / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 19.09. 2017, 29 str. Voditelj: Krpan, Marina.

13. Kovač, Valentina.
Razvoj testa i senzorska analiza mirisa bezglutenskog kruha / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehološki fakultet, 22.09. 2017, 45 str. Voditelj: Krpan, Marina.

14. Mačešić, Kristina.
Utjecaj brašna žutog graška i uvjeta kiseljenja tijesta na udjel šećera i kiselina u fazama proizvodnje bezglutenskog kruha / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2017, 47 str. Voditelj: Krpan, Marina.

15. Pinčar, Ana.
Određivanje antioksidativne aktivnosti bezglutenskog kiselog tijesta i kruha DPPH metodom / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 19.09. 2017, 26 str. Voditelj: Krpan, Marina.

16. Rora, Tina.
Određivanje antioksidativne aktivnosti bezglutenskog kiselog tijesta i kruha FRAP metodom / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.09. 2017, 26 str. Voditelj: Krpan, Marina.

17. Štoler, Ivan.
Određivanje udjela ukupnih fenolnih spojeva i antioksidacijske aktivnosti u bezglutenskom kiselom tijestu i kruhu s dodatkom brašna žutog graška / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2017, 37 str. Voditelj: Krpan, Marina.

18. Štrkalj, Lucija.
Usporedba metoda određivanja hranjive vrijednosti slastica / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 18.09. 2017, 30 str. Voditelj: Krpan, Marina.

19. Böhm, Tea.
Razvoj i validacija HS-SPME/GC-MS metode za određivanje akroleina u kiselom tijestu / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.09. 2016., 41 str. Voditelj: Krpan, Marina.

20. Kišić, Petra.
Optimizacija i validacija HS-SPME/GC-MS metode za određivanje aldehida i ketona u uzorcima bezglutenskog kruha / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 22.07. 2016., 62 str. Voditelj: Krpan, Marina.

21. Mioč, Josip.
Odgovornosti subjekata u poslovanju s hranom pri uvođenju HACCP sustava / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.09. 2016., 23 str. Voditelj: Krpan, Marina.

22. Nejašmić, Diana.
Određivanje udjela proteina u prijelaznoj hrani za dojenčad / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.07. 2016., 26 str. Voditelj: Krpan, Marina.

23. Turk, Martina.
Određivanje kemijskog sastava bezglutenskog kruha povećane nutritivne vrijednosti / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.07. 2016., 29 str. Voditelj: Krpan, Marina.

24. Škegro, Marko.
Određivanje udjela mineralnih tvari u majčinom mlijeku / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.09. 2014., 66 str. Voditelj: Krpan, Marina.