Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
Modifikacija procesa zrenja sira i razvoj proizvoda na bazi sirutke
suradnik
Naziv
Akcije
Roksandić, Petra; Barukčić Jurina, Irena; Božanić, Rajka; Lisak Jakopović, Katarina
Impact of moringa extract (Moringa oleifera) on the fermentation process of goat milk // XV Meeting Of Young Chemical Engineers : Book Of Abstracts / XV. susret mladih kemijskih inženjera : knjiga sažetaka. Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2024. str. 30-30
Zandona, Elizabeta; Vranković, Lucija; Pedisić, Sandra; Vukušić Pavičić, Tomislava; Dobrinčić, Ana; Marušić Radovčić, Nives; Lisak Jakopović, Katarina; Blažić, Marijana; Barukčić Jurina, Irena
Production of Acid and Rennet-Coagulated Cheese Enriched by Olive (Olea europaea L.) Leaf Extract—Determining the Optimal Point of Supplementation and Its Effects on Curd Characteristics // Foods, 13 (2024), 4; 616, 16. doi: 10.3390/foods13040616
Cetin, Sara; Zandona, Elizabeta; Lisak Jakopović, Katarina; Vukušić Pavičić, Tomislava; Barukčić Jurina, Irena
Influence of edible whey protein based coating fortified by olive (Olea Europea L.) leaf extract on some parameters of enzymatically coagulated cheese // XV Meeting Of Young Chemical Engineers : Book Of Abstracts / XV. susret mladih kemijskih inženjera : knjiga sažetaka. Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2024. str. 40-40
Barukčić Jurina, Irena; Blažević, Ivana; Jurina, Tamara; Leboš Pavunc, Andreja; Božanić, Rajka; Lisak Jakopović, Katarina
Evaluation of heat-induced changes and 5-hydroxymethylfurfural formation in mare milk - a comparative study to cow milk // Mljekarstvo, 74 (2024), 2; 89-105. doi: https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2024.0201
Vukelić, Maja
UČINCI PRIMJENE JESTIVOG PREMAZA NA BAZI PROTEINA SIRUTKE OBOGAĆENOG EKSTRAKTOM LISTA MASLINE (Olea europea L.) NA KVALITETU POLUTVRDOG SIRA TIJEKOM 60 DANA ZRENJA / Barukčić Jurina, Irena (mentor);
Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2023
Cetin, Sara
Praćenje odabranih parametara kvalitete enzimski koaguliranog sira s jestivim premazom na bazi proteina sirutke / Barukčić Jurina, Irena (mentor);
Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2023
Lisak Jakopović, Katarina; Pilić, Daria; Božanić, Rajka; Barukčić Jurina, Irena
The influence of carob seed flour on the fermentation of goat milk and the physical-chemical characteristics of the produced yoghurts // 14. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja : zbornik sažetaka. Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2023. str. 109-109
Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić Jurina, Irena; Marušić Radovčić, Nives; Božanić, Rajka; Jurinjak Tušek, Ana
Reduced Sodium in White Brined Cheese Production: Artificial Neural Network Modeling for the Prediction of Specific Properties of Brine and Cheese during Storage // Foods, 9 (2023), 9; 783-805. doi: 10.3390/fermentation9090783
Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić Jurina, Irena; Božanić, Rajka
Od mlijeka do sira. Zagreb: Gospodarski list, 2023
Barukčić Jurina, Irena
Kako posluživati i čuvati sireve – jednostavna pravila za pravi užitak u svakoj prigodi. // Mljekarska revija Mlijeko i ja, 34, 2. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2023. 4-5.