crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Iva Čanak
(347362)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Melvan, Ena; Starčević, Antonio; Živković, Mattea; Zadravec, Manuela; Pleadin, Jelka; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Frece, Jadranka.
Isolation and Characterisation of L. plantarum O1 Producer of Plantaricin as Potential Starter Culture for the Biopreservation of Aquatic Food Products. // Food technology and biotechnology. 56 (2018) , 4; 581-589 (prethodno priopćenje, znanstveni). URL link to work

2. Jakopović, Željko; Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Pucić, Irina; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Stanzer, Damir; Zjalić, Slaven; Markov, Ksenija.
Properties and Fermentation Activity of Industrial Yeasts Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum, Candida utilis, and Kluyveromyces marxianus Exposed to AFB1, OTA, and ZEA. // Food technology and biotechnology. 56 (2018) , 2; 208-217 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

3. Radošević, Kristina; Čanak, Iva; Panić, Manuela; Markov, Ksenija; Cvjetko Bubalo, Marina; Frece, Jadranka; Gaurina Srček, Višnja; Radojčić Redovniković, Ivana.
Antimicrobial, cytotoxic and antioxidative evaluation of natural deep eutectic solvents. // Environmental science and pollution research. 25 (2018) , 14; 14188-14196 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to workURL link to work

4. Grbavac, Antonija; Čanak, Iva; Stuparević, Igor; Teparić, Renata; Mrša, Vladimir.
Proteolytic processing of the Saccharomyces cerevisiae cell wall protein Scw4 regulates its activity and influences its covalent binding to glucan. // Biochimica et biophysica acta-molecular cell research. 1864 (2017) , 3; 507-515 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

5. Frece, Jadranka; Vrdoljak, Marija; Filipčić, Mija; Jelić, Marko; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Pleadin, Jelka; Gobin, Ivana; Landeka Dragičević, Tibela; Markov, Ksenija.
Microbiological quality and variability of natural microbiota in Croatian cheese maturing in lambskin sacks. // Food Technology and Biotechnology. 54 (2016) , 2; 129-134 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Romac, Anamarija; Kuharić, Željka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Frece, Jadranka; Pavlek, Željka; Markov, Ksenija.
Usporedba vezanja AFM1 iz mlijeka živim, mrtvim i liofiliziranim stanicama BMK. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 13 (2018) , 1-2; 32-37 (članak, znanstveni).

2. Kuharić, Željka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Markov, Ksenija.
Removing aflatoxin M1 from milk with native lactic acid bacteria, centrifugation, and filtration. // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju. 69 (2018) , 4; 334-339 (članak, znanstveni). URL link to work

3. Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija.
Usporedba osnovnog kemijskog i masno-kiselinskog sastava te mikrobiološke ispravnosti guščjih, kokošjih, pačjih i purećih jaja. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 11 (2016) , 3-4; 152-158 (članak, znanstveni).

4. Čanak, Iva; Berkics, Adrienn; Bajcsi, Nikolett; Kovacs, Monika; Belak, Agnes; Teparić, Renata; Maraz, Anna; Mrša, Vladimir.
Purification and Characterization of a Novel Cold-Active Lipase from the Yeast Candida zeylanoides. // Journal of molecular microbiology and biotechnology. 25 (2015) ; 403-411 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to workURL link to work
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Čanak, Iva; Markov, Ksenija, Gavrilović, Ana; Bosanac, Petra; Jug- Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka.
Mikrobiološki i kemijski parametri ribe i školjkaša. // Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition. 13 (2018) , 1-2; 44-51 (članak, stručni).

2. Mikulka, Petra; Čanak, Iva; Mohácsiné Farkas, Csilla; Frece, Jadranka.
Investigation of the antimicrobial effect of black cumin seed oil using Staphylococcus aureus strains. // Journal of Food Investigation. 63 (2017) , 3; 1642-1645 (članak, ostalo).

3. Markov, Ksenija; Sokolić, Darja; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Frece, Jadranka.
Prisutnost aflatoksina i okratoksina A u proizvodima na bazi kakaovca. // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition. 11 (2016) , 1-2; 65-70 (članak, stručni).
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u CC časopisu
 

1. Ivešić, Martina; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Bošnir, Jasna.
HPLC-FLD and LC-MS/MS determination of Aflatoxin M1 from milk after biofixators usage // Toxicology Letters.
2018. 147-148 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Ivešić, Martina; Markov, Ksenija.
β-glucan as bio-fixator for aflatoxin M1 // Archives of industrial hygiene and toxicology 69, (Suppl. 1).
Zagreb : Institute for Medical Research and Occupational Health, 2018. 56-56 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

2. Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Ivešić, Martina; Markov, Ksenija.
Application of membrane filtration with the possibility of removing the LAB-AFM1 complex from milk // Archives of industrial hygiene and toxicology 68: S57.
Zagreb : Institute for Medical Research and Occupational Health, 2017. 57-57 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

3. Teparić, Renata; Grbavac, Antonija; Čanak, Iva; Mrša, Vladimir.
Proteolytic processing of Saccharomyces cerevisiae cell wall protein Scw4p // Proceedings of 30th ISSY Cell Surface and Organelles in Yeasts: from Basic to Applications / Polčic, Peter (ur.).
2013. 101-101 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Plenarna izlaganja
 

1. Frece, Jadranka; Čanak, Iva; Gavrilović, Ana; Jug-Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Markov, Ksenija.
Biokonzerviranje proizvoda akvakulture // Funkcionalna hrana - sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane.
5-7 (plenarno predavanje,domaća recenzija,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Gavrilović, Ana; Jug-Dujaković, Jurica; Frece, Jadranka.
Marine origin L. plantarum O1 in biopreservation of aquaculture products // Book of abstracts of the 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists.
Zagreb, 2018. 43-43 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Ivanešić, Martina; Markov, Ksenija.
A comparative study of AFM1 binding parameters in milk by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, K ; Dragović-Uzelac, V ; Balbino, S (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2018. 77-77 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Kostelac, Deni; Domijan, Ana-Marija; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka.
Antioxidant capacity of LAB isolates from milk and dairy products // Book of abstracts of 9th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević-Ganić, K. ; Dragović-Uzelac, V. ; Balbino, S. (ur.).
Zgareb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2018. 132-132 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Čanak, Iva; Gavrilović, Ana; Markov, Ksenija; Jug Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Melvan, Ena; Starčević, Antonio; Frece, Jadranka.
Application of L. plantarum O1 Producer of Plantaricin in Biopreservation of Aquatic Food Products // Journal of Biotechnology 256:S65.
2017. 65-65 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

5. Jakopović, Željko; Mrvčić, Jasna; Pleadin, Jelka; Barišić, Lidija; Frece, Jadranka; Čanak, Iva; Markov, Ksenija.
FT-IR spectroscopy as a method to detected cell surface components of Gluconobacter oxydans involved in the bacteria-OTA interaction // Journal of Biotechnology, volume 256, Supplement.
2017. 66-66 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

6. Čanak, Iva; Gavrilović, Ana; Markov, Ksenija; Jug- Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Frece, Jadranka.
Biopreservation of Fish and Shellfish Using Indigenous Strains of Lactic Acid Bacteria // Power of Microbes in Industry and Environment 2016 / Mrša, Vladimir ; Teparić, Renata ; Kifer, Domagoj (ur.).
Zagreb : Recedo digital j.d.o.o, 2016. 76-76 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Jakopović, Željko; Lončar, Jelena; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Zjalić Slaven.
The influence of ochratoxin A on growth parameters and oxidative stress response in selected wine yeast // Abstract Book Food Tech congress / Đuragić, Olivera ; Marković, Zdenka (ur.).
Novi Sad, 2016. 33 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Jakopović Željko; Šunjić, Renato; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija.
Morphological Changes of Lactic Acid Bacteria in the Presence of Aflatoxin B1 and Ochratoxin A // Power of Microbes in Industry and Environment 2016 / Mrša, Vladimir ; Teparić, Renata ; Kifer, Domagoj (ur.).
Zagreb : Recedo digital j.d.o.o, 2016. 70-70 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Jakopović, Željko; Zjalić, Slaven; Frece, Jadranka; Čanak, Iva; Markov, Ksenija.
Effect of Ochratoxin A on the Growth and Morphological Properties of Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces uvarum // Book of Abstracts / Antolović, Roberto (ur.).
Zagreb : Recedo d.o.o., 2016. 90-90 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

10. KRISTINA RADOŠEVIĆ, IVA ČANAK, MARINA CVJETKO BUBALO, KSENIJA MARKOV, JADRANKA FRECE, VIŠNJA GAURINA SRČEK, IVANA RADOJČIĆ REDOVNIKOVIĆ.
Natural deep eutectic solvents - antimicrobial and cytotoxic // Book of Abstracts of International Conference on Natural Resources, Green Technology & Sustainable Development 2 / Ivana Radojčić Redovniković, Kristina Radošević, Tamara Jakovljević, Renata Stojaković, Višnja Gaurina Srček, Dina Erdec Hendrih (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 2016. 91-91 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Teparić, Renata; Grbavac, Antonija; Čanak, Iva; Mrša Vladimir.
Proteolytic processing of Saccharomyces cerevisiae cell wall proteins Scw4p and Scw10p // Power of Microbes in Industry and Environment 2013 / Teparić, Renata ; Frece, Jadranka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb : Recedo d.o.o., 2013. 44-44 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Čanak, Iva.
Ispitivanje utjecaja Kex2p i aspartatnih proteaza iz porodice japsina na ugradnju Scw4p u staničnu stijenku kvasca Saccharomyces cerevisiae / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 26.09. 2013, 51 str. Voditelj: Renata Teparić.
Vrh
 
  Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova
 

1. Baruškin, Marko.
β-glukan kao biofiksator aflatoksina M1 / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 19.09. 2018, 21 str. Voditelj: Frece, Jadranka.

2. Matešić, Nikolina.
Preživljavanje prirodne mikrobiote izolirane iz proizvoda akvakulture u simuliranim uvjetima gastrointestinalnog trakta / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 19.09. 2017, 24 str. Voditelj: Frece, Jadranka.

3. Živković, Mattea.
Određivanje optimalne temperature i pH vrijednosti bakterija mliječne kiseline izoliranih iz proizvoda akvakulture / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.07. 2017, 22 str. Voditelj: Frece, Jadranka.

4. Rupčić, Marijana.
Antimikrobno djelovanje autohtone mikrobne populacije izolirane iz riba i školjkaša Jadranskog mora / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.06. 2016, 25 str. Voditelj: Frece, Jadranka.
Vrh
 
upomoc
foot_4