crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Ljubica Tratnik
(50382)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Mlijeko i mliječni proizvodi / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 2012.
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Lisak, Katarina; Jeličić, Irena; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Influence of sweetener stevia on the quality of strawberry flavoured fresh yoghurt. // Mljekarstvo. 61 (2011) , 3; 220-225 (članak, znanstveni). URL link to work

2. Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Impact of enzymatic hydrolyzed lactose on fermentation and growth of probiotic bacteria in whey. // Mljekarstvo. 61 (2011) , 2; 154-160 (znanstvena bilješka, znanstveni).

3. Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Lisak, Katarina.
Mogućnosti primjene netradicionalnih postupaka u mljekarskoj industriji. // Mljekarstvo. 60 (2010) , 2; 113-126 (članak, znanstveni). URL link to work

4. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Rast bakterija ABT-5 kulture u sirutki obogaćenoj koncentratom proteina sirutke. // Mljekarstvo. 60 (2010) , 3; 175-182 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

5. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
The influence of lactulose on growth and survival of probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in reconstituted sweet whey. // Mljekarstvo. 59 (2009) , 1; 20-27 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

6. Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Napitci na bazi sirutke - nova generacija mliječnih proizvoda. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 3; 257-274 (pregledni rad, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

7. Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Whey-based beverages- a new generation of diary products. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 3; 257-274 (članak, znanstveni). URL link to work

8. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Jeličić, Irena.
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje probiotičkih bakterija u sirutki. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 3; 243-255 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Utjecaj različitih početnih koncentracija probiotičkih bakterija na fermentaciju slatke sirutke. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 4; 387-401 (članak, stručni). prilozen text radaURL link to work
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Lisak, Katarina, Jeličić, Irena, Tratnik, Ljubica, Božanić, Rajka.
Enzimske metode izolacije proteina sirutke // Zbornik sažetaka 40.-og Hrvatskog Simpozija mljekarskih stručnjaka sa međunarodnim sudjelovanjem / Samaržija, D. (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 2012. 42-43 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Optimizing enzymatic hydrolysis of lactose in a sweet whey // 4th IDF Dairy Science and Technology Week. Programme, abstracts of oral presentation and posters.
IDF, 2009. 65-65 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
The growth of ABT-5 culture in whey supplemented with whey protein concentrate // Milchkonferenz 2009, Programm, Abstracts..
Wien : Gesellschaft für Milchwissenschaft, 2009. 118-188 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

3. Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
The impact of lactose hydrolysis on the activity and growth of probiotic bacteria in whey // 4th IDF Dairy Science and Technology Week. Programme, abstracts of oral presentation and posters.
IDF, 2009. 95-95 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Lactulose as a promoter of growth and activity of probiotic bacteria in reconstituted sweet whey // The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. 141-141 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Jeličić, Irena.
Fermentation of whey enriched with whey protein concentrate by bifidobacteria // 3rd International Probiotic Conference, Probiotics for the 3rd Millennium. Conference procedeedings / Ochabová, Eva (ur.).
Bratislava : SAMEDI, 2008. 44s-44s (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Utjecaj količine inokuluma na rast i aktivnost probiotičkih bakterija u sirutki // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka..
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 2008. 114-115 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Druge vrste radova
 

1. Tratnik, Ljubica.
Sirutka - izvor najvrjednijih funkcionalnih sastojaka, 2009. (popularan rad).

2. Tratnik, Ljubica.
Trapist, 2008. (enciklopedijska natuknica).

3. Tratnik, Ljubica.
Sir, 2008. (enciklopedijska natuknica).

4. Tratnik, Ljubica.
Rokfor, 2008. (enciklopedijska natuknica).

5. Tratnik, Ljubica.
sirila, 2008. (enciklopedijska natuknica).

6. Tratnik, Ljubica.
Mlijeko bez laktoze, 2008. (popularan rad).
Vrh
 
  Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova
 

1. Novak, Ivan.
Kvaliteta kuhanih svježih sireva od kravljeg i ovčjeg mlijeka te sirutke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.07. 2011, 46 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.URL link to work

2. Jurčević, Ivana.
Sirutka i proizvodi od sirutke / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 2009., 35 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

3. Legac, Ana.
Probiotički fermetirani mliječni napitci / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 2009., 34 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

4. Novak, Ivan.
Sastav i svojstva proteina mlijeka / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 2009, 43 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
Vrh
 
upomoc
foot_4