crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Branko Tripalo
(50483)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Semenski, Damir; Dujmić, Filip; Tripalo, Branko; Ježek, Damir.
Reducing Fat Globules Particle-Size in Goat Milk : Ultrasound and High Hydrostatic Pressures Approach. // Chemical and biochemical engeenering quartely. 28 (2014) , 4; 499-507 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Mofardin, Irena.
Ultrasound-assisted infrared drying of pear slices : textural issue. // Journal of food process engineering. 36 (2013) , 3; 397-406 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

3. Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Ukrainczyk, Marko; Tripalo, Branko; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Vikić-Topić, Dražen.
Influence of Whey Protein Addition and Feed Moisture Content on Chosen Physicochemical Properties of Directly Expanded Corn Extrudates. // Food and bioprocess technology. 4 (2011) , 7; 1296-1306 (članak, znanstveni). URL link to work

4. Ljubić Herceg, Ivana; Režek Jambrak, Anet; Šubarić, Drago; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Badanjak, Marija; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Novotni, Dubravka; Herceg, Zoran.
Texture and pasting properties of ultrasonically treated corn starch. // Czech journal of food sciences. 28 (2010) , 2; 83-93 (članak, znanstveni).

5. Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Čvek, Domagoj; Tripalo, Branko; Gelo, Jurica.
Ultrasound effect on physical properties of corn starch. // Carbohydrate Polymers. 79 (2010) , 1; 91-100 (članak, znanstveni). URL link to work

6. Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Šipušić, Jura; Pukec, Drago.
Porosity of Deep Fat Fried Breaded Chicken Meat. // Food technology and biotechnology. 47 (2009) , 4; 389-395 (članak, znanstveni).

7. Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Karlović, Damir; Rimac Brnčić, Suzana; Vikić-Topić, Dražen; Karlović, Sven.
Dehydration of Celery by Infrared Drying. // Croatica Chemica Acta. 81 (2008) , 2; 325-331 (članak, znanstveni).

8. Mrkić, Vlatka; Ukrainczyk, Marko; Tripalo, Branko.
Applicability of moisture transfer Bi-Di correlation for convective drying of broccoli. // Journal of Food Engineering. 79 (2007) , 2; 640-646 (članak, znanstveni). prilozen text rada
Vrh
 
  Ostali radovi u CC časopisima
 

1. Olujić, Željko; Simončić, Viktor; Mahalec, Vladimir; Sinčić, Dinko; Vasić-Rački, Đurđa; Bogdanić, Grozdana; Tripalo, Branko; Kurtanjek, Želimir.
In Honor of 90-th Birthday of Prof. Egon Bauman. // Chemical and biochemical engeenering quartely. 28 (2014) , 4; (uvodnik, stručni). URL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Vadlja, Denis.
Primjena ultrazvuka i visokih hidrostatskih tlakova na promjenu raspodjele veličine masnih globula i kemijski sastav kravljeg mlijeka. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 8 (2013) , 3-4; 82-89 (članak, znanstveni).

2. Jurendić, Tomislav; Ščetar, Mario; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Dujmić, Filip.
Determination of heat transfer coefficient for baby food dried in tunnel dryer. // Bulgarian Journal of Agricultural Science. 19 (2013) , 1; 40-49 (članak, znanstveni). URL link to work

3. Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Dujmić, Filip; Džineva, Iva.
Comparison of artificial neural network and mathematical models for drying of apple slices pretreated with high intensity ultrasound. // Bulgarian journal of agricultural science. 19 (2013) , 6; 1372-1377 (članak, znanstveni).

4. Karlović, Sven; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Skupnjak, Ana; Troha, Ferdinand.
Primjena umjetne neuronske mreže i matematičko modeliranje sušenja jabuka prethodno obrađenih ultrazvukom visokog intenziteta. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 8 (2013) , 1-2; 36-40 (članak, znanstveni).

5. Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Dujmić, Filip.
Influence of high intensity ultrasound treatments on physical properties of sheep milk. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 7 (2012) , Special Issue; 44-48 (članak, znanstveni).

6. Jurendić, Tomislav; Tripalo Branko.
Mathematical Modeling of Conductive, Convective and Irradiative Drying of Cereal Based Baby Foods. // Journal of Agriculture and Food Technology. 2 (2012) , 8; 126-133 (članak, znanstveni).

7. Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Jagušt, Ivana.
Influence of high intensity ultrasound with different probe diameter on the degree of homogenization (variance) and physical properties of cow milk. // African Journal of Biotechnology. 10 (2011) , 1; 34-41 (članak, znanstveni).

8. Jurendić, Tomislav; Tripalo, Branko.
Biot number - lag factor (Bi-G) correlation for tunnel drying of baby food. // African journal of biotechnology. 10 (2011) , 59; 12706-12713 (članak, znanstveni). URL link to work

9. Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven.
Princip rada i primjena visokih tlakova u prehrambenoj industriji. // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske. 59 (2010) , 11; 539-544 (pregledni rad, znanstveni).

10. Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Rimac - Brnčić, Suzana; Penava, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, Branko.
Textural properties of infra red dried apple slices as affected by high power ultrasound pre-treatment. // African journal of biotechnology. 9 (2010) , 41; 6907-6915 (članak, znanstveni).

11. Brnčić, Mladen; Bradać, Ines; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Obradović, Valentina; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav.
Ultrasonically Improved Sieving of Food Materials for Manufacturing of Direct Expanded Extrudates. // ACS. Agriculturae conspectus scintificus. 74 (2009) , 3; 1-16 (članak, znanstveni).

12. Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Župan, A; Herceg, Zoran.
Evaluation of Textural Properties for Whey Enriched Direct Extruded and Puffed Corn Based Products. // Bulgarian journal of agricultural sciences. 15 (2009) ; 204-214 (članak, znanstveni).

13. Karlović, Sven; Ježek, Damir; Blažić, Marijana; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Šimunek, Marina.
Influence of refrigeration and ageing time on textural characteristics of fresh meat. // Croatian Journal of Food Science and Technology. 1 (2009) , 2; 1-6 (članak, znanstveni).

14. Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven.
Fontanski sloj, teorija i primjena. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 4 (2009) ; 5-9 (pregledni rad, znanstveni).

15. Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko.
Utjecaj dodatka koncentrata proteina sirutke na teksturalna svojstva direktno ekspandiranog kukuruznog ekstrudata. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 2; 131-149 (članak, znanstveni).

16. Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Cugelj, Ivana; Obradović, Valentina.
Obogaćivanje ekstrudiranih proizvoda proteinima sirutke. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 3; 275-295 (pregledni rad, znanstveni).
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Rimac-Brnčić, Suzana; Penava, Antonija; Karlović, Damir.
Primjena ultrazvuka niskog intenziteta ("puls-jeka") u otkrivanju oštećenja ambalažnog materijala i stranih tijela unutar pakovanja. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 5 (2010) , 1-2; 31-37 (članak, stručni).

2. Karlović, Sven; Šimunek, Marina; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Blažić, Marijana.
Određivanje teksturnih svojstava Gouda sira. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 4 (2010) , 3-4; 98-103 (članak, stručni).

3. Brnčić, Mladen; Markučič, Damir; Omelić, Miroslav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir.
Primjena ultrazvuka niskog intenziteta pri otkrivanju stranih tijela u prehrambenim sustavima. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 4 (2009) ; 18-22 (članak, stručni).

4. Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Penava, Antonija; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Vikić Topić, Dražen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav.
Primjena ultrazvuka visokog intenziteta pri obradi hrane. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 4 (2009) ; 32-37 (članak, stručni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Semenski, Damir; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Dujmić, Filip.
Implementation of Ultrasound and High Hydrostatic Pressures as Useful Mechanical Methods in Food Processing // Proceedings of 31st Danubia Adria Symposium on Advances in Experimental Mechanics.
2014. 48-49 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Karlović, Sven; Troha, Ferdinand; Ježek, Damir; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko.
Ispitivanje teksturnih svojstava i senzorike slavonskog kulena // Proceedings of 4th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional and Innovation Development / Katalinić, Branko (ur.).
Požega : Veleučilište u Požegi, 2014. 827-831 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Dujmić, Filip; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Troha, Ferdinand.
Influence of high intensity ultrasound as drying pretreatment on the texture properties of pears // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad, Srbija : University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. 840-844 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Karlović, Sven; Ježek, Damir; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Dujmić, Filip.
Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na teksturna svojstva, boju i mikrobiološku ispravnost ukiseljenog povrća // Proceedings / Branko Katalinić (ur.).
Požega, Beč : Veleučilište u Požegi, 2012. 451-456 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Semenski, Damir; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko.
Ultrasonic processing and mechanical testing in food technology and biotechnology // Proceedings ICEM15 - 15th International Conference on Experimental Mechanics / Silva Gomes, J.F. ; Vaz M.A.P. (ur.).
Porto : University of Porto, 2012. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Ježek, Damir; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko.
Obrada prehrambenih namirnica visokim tlakovima // Proceedings - 13th Ružička Days / Drago Šubarić (ur.).
Osijek : Prehrambeno - tehnološki fakultet Osijek ; HDKI, 2011. 48-55 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Žutić, Ana.
Infracrveno sušenje jabuka tretiranih ultrazvukom visokog intenziteta // Proceedings of the 2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional development / Branko Katalinić (ur.).
Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. 553-559 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Karlović, Sven; Ukrainczyk, Marko; Ježek, Damir; Rimac-Brnčić, Suzana.
Impact of ultrasound-enhanced homogenization on physical properties of soybean milk // Chemical Engineering Transactions – volume 17, Proceedings of the 9th International Conference on Chemical and Process Engineering / Sauro Pierucci (ur.).
Rim, Italija : AIDIC, 2009. 1029-1034 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text radaURL link to work

9. Brnčić, Mladen; Ljubić Herceg, Ivana; Šubarić, Drago; Badanjak, Marija; Rimac Brnčić, Suzana; Tripalo, Branko; Jezek, Damir; Cerovec, Petra; Herceg, Zoran.
Influence of power ultrasound on textural properties of corn starch gels // Proceedings of the 5th International Symposium of Food Rheology and Structure ISFRS 2009 / Fischer, Peter ; Pollard, Michael ; Windhab, Erich (ur.).
Zurich : Laboratory of Food Process Engineering, Institute of Food Science and Nutrition, Zurich, 2009. 500-501 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

10. Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav.
Effect of addition of dietary fiber in coating mixtures on a textural properties and oil uptake in deep fried chicken meat // Chemical Engineering Transactions – volume 17, Proceedings of the 9th International Conference on Chemical and Process Engineering / Sauro Pierucci (ur.).
Rim, Italija : AIDIC, 2009. 945-950 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

11. Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Damir.
Expression of influence of cohesion index like a function of oil absorption of frying mixture of deep fat fried coated chicken meat // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress.
Zagreb, 2008. 122-128 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

12. Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Damir; Pukec, Dragutin.
Influence of various coating compositions to the textural properties of deep fried chicken // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress.
Zagreb, 2008. 128-134 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

13. Semenski, Damir; Čičak, Nikola; Klobučar, Hrvoje; Tršek, Denis; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčič, Mladen.
Biomechanical study of primary fixation strength in sheep shoulder // Proceedings of 25th Danubia-Adria Symposium on Advances in Experimental Mechanics / Daniel, M. ; Holy, S. ; Ružička, M. (ur.).
Prag : Czech Technical University in Prague, Faculty of Mechanical Engineering, 2008. 233-234 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

14. Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Miličić, M.; Ježek, Damir; Bosiljkov, Tomislav.
Twin-screw extrusion of whey protein concentrate/corn flour blends as affected by feed moisture // Proceedings of the 5th International Congress on Food Technology, Volume 1.
2007. 153-158 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

15. Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Rimac Brnčić, Suzana; Semenski, Damir; Ježek, Damir; Bosiljkov Tomislav.
An experimental study of various whey protein concentrate addition effects on some textural and physical properties of direct expanded maize // Proceedings of European Congress of Chemical Engineering.
Copenhagen, 2007. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Tripalo, Branko.
Extraction of bioactive compounds from tangerine peels // Book of Abstract, Citrus Waste Valorisation Workshop.
Mersin, 2015. 23-23 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen.
Application of novel non – thermal technologies on variation of fat globule size and chemical composition of cow milk // Abstract Book, International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, NAFI 2014 / Tavman, Sebnem (ur.).
Izmir, 2014. 42-42 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Dujmić, Filip; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir.
Ethanol separation from buckwheat distillate using batch distillation (rectification) column at the optimum reflux ratio // Book of Abstracts of 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Jadranka Frece (ur.).
Zagreb : Croatian Socienty of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2014. 157-157 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Karlović Sven; Bosiljkov Tomislav; Ježek Damir; Brnčić Mladen; Tripalo Branko; Dujmić Filip.
Textural Properties of High Hydrostatic Pressure Processed Vegetable Based Products // Abstract Book - International Food Congress Novel Approaches in Food Industry / Sebnem Tavman (ur.).
Izmir, 2014. 32-32 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Karlović, Sven; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko.
Influence of drying parameters and high intensity ultrasound on textural properties of dried apple and pear slices // Book of Abstracts of 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Damir Ježek (ur.).
Zagreb : Croatian Socienty of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2014. 158-158 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen.
Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na stabilnost kozjeg mlijeka izraženog preko indeksa stabilnosti emulzije // Knjiga sažetaka / Hadžiev Andrea ; Blažeković Zdenko (ur.).
Osijek : Kemija u industriji, 2013. 200-201 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, Branko.
Drying assisted with high intensity ultrasound // Book of abstracts / Koksel, Hamit (ur.).
Istanbul : Hacettepe Univeristy, 2013. 361-361 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen.
Kemijska i organoleptička svojstva kozjeg mlijeka obrađenog visokim hidrostatskim tlakom // Knjiga sažetaka / Hadžiev Andrea ; Blažeković Zdenko (ur.).
Osijek : Kemija u industriji, 2013. 201-202 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Pukec, Dragutin.
Application of high hydorstatic pressure to decontaminate pickled cucumbers from escherichia coli // Book of abstracts of 6th Central European Congress on Food / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad, Srbija : University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. 358-358 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Dujmić, Filip.
Influence of temperature as a consequence of high intensity ultrasound treatment on physical properties of sheep milk // Book of abstracts of 7th International congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2011. 169-169 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Dujmić, Filip.
Effect of interactions of high intensity ultrasonic process parameters on physical properties of sheep milk // Book of Abstracts of 22nd International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry / Blesić, Milenko ; Dučić, Belma (ur.).
Sarajevo, 2011. 139-139 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko.
Obrada kiselog kupusa visokim hidrostatskim tlakom // Knjiga sažetaka - XXII Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vesna Tomašić, Karolina Maduna Valkaj (ur.).
Kutina : HDKI/Kemija u industriji, 2011. 235-235 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Ježek, Damir; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Troha, Ferdinand; Menđel-Troha, Višnja.
Influence of high hydrostatic pressure treatment on pickled cucumbers // Book of abstracts of 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2011. 175-175 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Karlović, Sven; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo Branko.
Matematičko modeliranje infracrvenog sušenja jabuka obrađenih ultrazvukom visokog intenziteta // Knjiga sažetaka - XXII hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vesna Tomašić, Karolina Maduna Valkaj (ur.).
Kutina : HDKI/Kemija u industriji, 2011. 239-239 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

15. Karlović, Sven; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip.
Artificial neural network and mathematical modeling of drying of apples treated with high intensity ultrasound // Book of abstracts of 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2011. 176-176 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Ukrainczyk, Marko.
Utjecaj promjera sonde ultrazvuka visokog intenziteta na stupanj homogenizacije i temperaturu kravljeg mlijeka // Knjiga sažetaka VIII susreta mladih kemijskih inženjera 2010. / Bolf, Nenad ; Šoljić Jerbić, Ivana (ur.).
Zagreb : Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, 2010. 71-71 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven.
Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na temperaturu i stabilnost kravljeg mlijeka izraženog preko indeksa stabilnosti emulzije // 39. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka, 2010 / Vera Volarić (ur.).
Opatija, 2010. 50-50 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko.
Comparison of thermo-sonication, thermal and ultrasound treatments on microbiological quality and sensory properties of fresh sweet whey // Book of Abstract 13th Ružička days, Today science-tomorrow industry / Šubarić, D. (ur.).
Osijek : TIPO Osijek, 2010. 68-68 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

19. Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Ukrainczyk, Marko.
Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na prijenos mase tijekom sušenja, teksturna svojstva i boju jabuka // Knjiga sažetaka VIII susreta mladih kemijskih inženjera 2010. / Bolf, Nenad ; Šoljić Jerbić, Ivana (ur.).
Zagreb, Hrvatska : Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, 2010. 75-75 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

20. Brnčić, Mladen; Bradač, I; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Obradović, Valentina; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav.
Ultrazvukom potpomognuto sijanje sirovina za proizvodnju direktno ekspandiranih ekstrudata // Book of abstracts from International Congress of Technologists for post-harvest technology, Zrnko 2008. / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, 2008. 68-69 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

21. Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko.
Utjecaj ultrazvuka na kakvoću sirutke // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka.
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 2008. 110-112 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

22. Klobučar, Hrvoje; Čičak, Nikola; Bosiljkov, Tomislav; Tršek, Denis; Karlović, Sven; Tripalo, Branko.
Artroskopski klizni okretni čvorovi – SMC čvor u odnosu na SAK čvor – biomehanička usporedba primarne čvrstoće i otpora na proklizavanje. // Lječnik vjesnik / Anić, Branimir (ur.).
Zagreb : Hrvatski liječnički zbor, 2008. 53-53 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
 

1. Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Dujmić, Filip.
Optimization of ultrasound process parameters for extraction of oleuropein from olive pomace // .
(poster,neobjavljeni rad,znanstveni).

2. Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko.
Mogućnosti primjene ultrazvuka u prehrambenoj industriji // .
(poster,neobjavljeni rad,znanstveni).

3. Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen.
Primjena visokog hidrostatskog tlaka u obradi prehrambenih namirnica // .
(poster,neobjavljeni rad,znanstveni).

4. Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Badanjak, Marija; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko.
UTJECAJ ULTRAZVUKA NA REOLOŠKA SVOJSTVA MODELNIH SUSTAVA KONCENTRATA PROTEINA SIRUTKE I GUAR GUME // Zbornik sažetaka - 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Vera Volarić (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 2008. 47-48 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,ppt prezentacija,znanstveni).
Vrh
 
  Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova
 

1. Bosiljkov, Tomislav.
Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na stupanj homogenizacije i fizikalna svojstva sojinog, kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 2011, 149 str. Voditelj: Tripalo, Branko.

2. Mirela Šabaškić.
Destilacija kapljevite smjese etanol-voda / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.12. 2011, 83 str. Voditelj: Tripalo, Branko.

3. Jurendić, Tomislav.
Numerički model procesa sušenja dječje hrane u sušari s valjcima / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 22.07. 2010, 152 str. Voditelj: Tripalo, Branko.

4. Onić, Petra.
Utjecaj ultrazvuka frekvencije 24kHz na fizikalna i reološka svojstva kravljeg i kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.10. 2010, 65 str. Voditelj: Tripalo, Branko.
Vrh
 
upomoc
foot_4