|
|
|
|
Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
|
|
1. Neđeral Nakić, Sandra; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Bartolić, Martina.
Chemical characteristics of oils from naked and husk seeds of Cucurbita pepo L. // European Journal of Lipid Science and Technology. 108 (2006) , 11; 936-943 (članak, znanstveni).
|
2. Mlinarić Missoni, Emilija; Rade, Desanka; Nederal, Sandra; Kalenić, Smilja; Kern, Josipa; Važić Babić, Verica.
Differentiation between Candida species isolated from diabetic foot by fatty acid methyl ester analysis using gas chromatography. // Journal of Chromatography B. 822 (2005) , 1-2; 118-123 (članak, znanstveni).
|
3. Rade, Desanka; Mokrovčak, Željko; Štrucelj, Dubravka; Škevin, Dubravka; Neđeral, Sandra.
The effect of processing conditions on the nontriacylglycerol constituents of sunflower oil. // Acta alimentaria. 33 (2004) , 1; 7-18 (članak, znanstveni).
|
4. Rimac Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, Desanka; Šimundić, Borislav.
Decreasing of oil absorption in potato strips during deep fat frying. // Journal of food engineering. 64 (2004) ; 237-241 (članak, znanstveni).
|
5. Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Neđeral, Sandra; Benčić, Đani.
The influence of olive variety and harvest time on the bitterness and phenolic compounds of olive oil. // European Journal of Lipid Science and Technology. 105 (2003) , 9; 536-541 (članak, znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Ostali radovi u drugim časopisima
|
|
|
|
|
Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
|
|
1. Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko.
Sterol content and compositon of some non-refined and refined oils // Proceedings of the 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists – ; 2nd Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2005. 228-234 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Sažeci u zbornicima skupova
|
|
1. Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Rade, Desanka.
The Effect of Processing Conditions on Minor Constituents of Pumpkin Seed Oil // 2nd Congress on Food Science and Food Biotechnology in Developing Countries.
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
2. Neđeral Nakić, Sandra; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka.
Influence of pumpkin seed oil adulteration on stability and chemical characteristics // Abstracts of 4th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future.
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
3. Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Neđeral Nakić Sandra; Štrucelj, Dubravka; Koprivnjak, Olivera.
Bioactive Compounds of Virgin Olive Oil from Certain Croatian Olive Varieties // Abstracts of 13th World Congress of Food Science & Technology Food is Life.
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
4. Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Štrucelj, Dubravka.
The influence of rosemary on stability and bitterness of virgin olive oil // 26th World Congress and Exibition of the international society for fat research (ISF) Modern Aspects of Fats and Oils Abstracts-.
ISF, 2005. 95 (predavanje,sažetak,znanstveni).
|
5. Marušić, Vlatko; Krumes, Dragomir; Štrucelj, Dubravka.
Analysis of Potential Influences of Technical and Technological Properties of Sunflower Hybrids on Oil Extraction Results // .
(poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
6. Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko.
Sterol content and compositon of some non-refined and refined oils // .
(poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
7. Rimac-Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, Desanka.
Oxidative stability of potato strips fried in various oils // .
(poster,sažetak,znanstveni).
|
8. Rimac-Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, Desanka.
Decreasing of oil apsorption in fried potato strips // .
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Disertacije
|
|
|
|
|
Diplomski radovi
|
|
1. Ptiček, Tanja.
Utjecaj uvjeta skladištenja na održivost bučinog i sojinog ulja i njihovih mješavina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.04. 2006.,
60 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
2. Saftić, Viktor.
Utjecaj uvjeta prešanja na svojstva ulja iz obične bučine koštice i koštice golice / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.06. 2006,
49 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
3. Bačić, Lidija.
Utjecaj prirodnih antioksidanasa na svojstva i održivost djevičanskog maslinovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.06. 2005.,
77 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
4. Bosnić, Almedina.
Svojstva sjemena ulja uljane repice različitog podrijetla / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.05. 2005.,
46 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
5. Horvatiček, Tomislav.
Tehnološka svojstva sjemen suncokreta iz sortnih pokusa / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.02. 2005.,
50 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
6. Ivaci, Hrvoje.
Utjecaj uvjeta prerade bučinih koštica na sastav masnih kiselina i tokoferola u bučinom ulju / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.10. 2005.,
51 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
7. Kračun, Valerija.
Sastav masnih kiselina i sterola u mastima životinjskog porijekla / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.01. 2005.,
53 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
8. Amić, Ana.
Utjecaj sorte maslina na sastav masnih kiselina maslinovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.05. 2004.,
56 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
9. Bartolić, Martina.
Utjecaj uvjeta prešanja na svojstva i sastav bučinog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.04. 2004.,
67 str. Voditelj: Mokrovčak, Željko.
|
10. Haluga, Renata.
Sastav masnih kiselina i sterola u bučinom ulju te u sirovom i rafiniranom repičinom i sojinom ulju / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.12. 2004.,
54 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
11. Magazin, Jasenko.
Uspordna istitivanja bučinog ulja različitog porijekla / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.07. 2004.,
66 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
12. Marić, Sandra.
Oksidacijska stabilnost sojinog ulja u proizvodnji margarina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.05. 2004.,
39 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
13. Maruna, Martina.
Utjecaj uvjeta prešanja bučine koštice beskorke na svojstva i kemijski sastav ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.04. 2004.,
61 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
14. Mrvoš, Mirela.
Utjecaj uvjeta prerade na udjel fosfolipida u bučinom ulju / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.07. 2004.,
46 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
15. Andabaka, Damir.
Udjel i sastav sterola u prešanom i ekstrahiranom ulju bučinih koštica / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.07. 2003,
45 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
16. Besak, Željka.
Pokazatelji kakvoće i oksidacijske stabilnosti rafiniranog i hladno prešanog suncokretovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.10. 2002,
66 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
17. Gržetić, Ana.
Utjecaj lecitina na gorčinu i oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.11. 2002,
73 str. Voditelj: Mokrovčak, Željko.
|
18. Kolanović, Josipa.
Utjecaj dodatka ružmarina na fenolne spojeve i oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.11. 2002,
85 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
|
|
|
|
|
|