crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Banović, Mara.
Trehalose improves flavour retention in dehydrated apricot puree. // International journal of food science & technology. 40 (2005) ; 425-435 (članak, znanstveni).

2. Komes, Draženka; Ulrich, Detlef; Lovrić, Tomislav.
Characterization of odor-active compounds in Croatian Rhine Riesling wine, subregion Zagorje. // European food research and technology. 222 (2005) , 5-6; DOI: 10.1007/s00217-005-0094-y (članak, znanstveni). URL link to work

3. Komes, Draženka; Ulrich, Detlef; Lovrić, Tomislav; Schipel, Kirsten.
Isolation of white wine volatiles using different sample preparation methods. // Vitis. 44 (2005) , 4; 187-193 (članak, znanstveni).

4. Banović, Mara; Miličević, Borislav; Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka.
Characteristics of wine distillates produced in Kutjevo region, Croatia. // Acta alimentaria. 33 (2004) , 2; 157-166 (članak, znanstveni).

5. Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo.
Study of Trehalose Addition on Aroma Retention in Dehydrated Strawberry Puree. // Food Technology and Biotechnology. 41 (2003) , 2; 111-119 (članak, znanstveni).

6. Kovačević Ganić, Karin; Staver, Mario; Peršurić, Đordano; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gracin, Leo.
Influence of Blending on the Aroma of Malvasia istriana Wine. // Food technology and biotechnology. 41 (2003) , 4; 305-314 (članak, znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Komes, Draženka; Kovačević Ganić, Karin; Ćosić, Brankica; Lovrić, Tomislav.
Aroma Profile of Strawberry Juice Cocktail Produced in industrial Conditions. // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske. 54 (2005) , 3; 135-141 (članak, znanstveni).

2. Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Lovrić, Tomislav.
Aroma precursors of Malavasia istriana wine. // Rivista di viticoltura e di enologia. 2-3-4 (2005) ; 99-108 (članak, znanstveni).

3. Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Komes, Draženka; Dragović-Uzelac, Verica; Piljac, Jasenka.
Phenolic composition and antioxidant activity of Malvasia istriana must and wine. // Rivista di viticoltura e di enologia. 2-3-4 (2005) ; 91-98 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Plenarna izlaganja
 

1. Lovrić, Tomislav; Komes, Draženka.
Influence of Some Sugars Addition on Fruit Aroma Retention during Dehydration of Fruit Products // Proceedings of the Post harvest phase of horticultural and agricultural products.
2003. (plenarno predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Lovrić, Tomislav.
New Approaches in Food Science and Technology // Peoceedings of the 3rd Croatian Scientific Conference about Biotechnology ; u: Current Studies of Biotechnology ; Vol. III : Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada ; Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. 321-333 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Banović, Mara; Kovačević Ganić, Karin; Ćošić, Zrinka; Levaj, Branka.
Effect of synthetic polymers on white wine stabilization // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Damir Karlović (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2005. 383-387 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Kovačević Ganić, Karin; Sladonja, Barbara; Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Lukić, Igor; Cargnello, Giovanni.
Aromatical composition of must and wine for the cv. Istrian Malvasia and Chardonnay at different bud loads, rootstock and time of harvest on the spur cordon training system // Comptes rendus, Proceedings, GESCO 2005, Geisenheim / Schultz, Hans (ur.).
Geisenheim : Langer, 2005. 180-186 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Banović, Mara.
Trehalose as flavouring additive in dehydrated fruit products // Proceedings of the International Congress on Engineering and Food (ICEF9).
Montpellier, 2004. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Kovačević Ganić, Karin; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gajdoš Kljusurić, Jasenka.
Influence of Blending on the Composition of Malvasia istriana Wine // Proceedings of the International Congress on Engineering and Food (ICEF 9).
Montpellier, 2004. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Dragović-Uzelac, Verica; Gracin, Leo; Banović, Mara.
Phenolic characterization and antioxidant activity of Rhine Riesling wine from Croatia, subregion Zagorje // INTRADFOOD-Innovations in Traditional Foods - book of proceedings.
Valencia, 2005. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Lovrić, Tomislav.
AROMA PRECURSORS OF MALVASIA ISTRIANA WINE // Mediterranean Malvasias, International scientific conference / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč : Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. 41-42 (pozvano predavanje,sažetak,znanstveni).

2. Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Komes, Draženka; Banović, Mara; Dragović-Uzelac, Verica; Piljac, Jasenka.
PHENOLIC COMPOSITION AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF cv. Malvasia istriana MUST AND WINE // Book of abstracts Mediterranean Malvasias, International scientific conference / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč : Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. 43-44 (pozvano predavanje,sažetak,znanstveni).

3. Gracin, Leo; Kovačević Ganić, Karin; Banović, Mara; Lovrić, Tomislav.
Use of Lysozyme to inhibit malolactic fermentation in red wine "Dingač" // Book of abstracts of the 2nd Central European Meeting and the 5th Croatian Congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Lovrić, Tomislav.
Redesigning Food Technolgy for the Future Needs // Book of abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 10 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Palmieri, Luigi; Piližota, Vlasta; Dunaj, Alemka; Babić, Jurislav; Lovrić, Tomislav; Villari, Gerardo.
Reducing microbial load in hot and cold break tomato juices by (nonthermal) high pressure (treatment) // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 45-45 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gajdoš Kljusurić, Jasenka.
Sugars as Flavouring Additive in Dehydrated Fruit Puree // Annals of Nutrition & Metabolism ; Official Journal of the Federation of European Nutrition Societies / Battistini, N.C., Rossi, L. Sette, S. (ur.).
Milano : Karger Publishers, 2003. 605 (poster,sažetak,znanstveni).

7. Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka; Banović, Mara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka.
Improving Quality of Wine by Blending // Annals of Nutrition & Metabolism ; Official Journal of the Federation of European Nutrition Societies / Battistini, N.C. ; Rossi, L. ; Sette, S. (ur.).
Milano : Karger Publishers, 2003. 601 (poster,sažetak,znanstveni).

8. Lovrić, Tomislav.
NEW APPROACHES AND ACHIEVEMENTS IN FOOD SCIENCE AND ENGINEERING AND THEIR IMPLEMENTATION IN EMERGING NEW TECHNOLOGIES // Technology-Food-Nutrition-Health / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Biotechnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. 39 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Kovačević Ganić, Karin.
Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.12. 2005, 181 str. Voditelj: Lovrić, Tomislav.

2. Gracin, Leo.
Utjecaj uvjeta vinifikacije na sastav hlapljivih spojeva vina Plavac mali i Babić / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.07. 2004., 119 str. Voditelj: Lovrić, Tomislav.

3. Nemet, Zvonimir.
Tehnološki, ekološki i marketinški aspekti proizvodnje i plasmana piva u staklenoj i aluminijskoj ambalaži / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.02. 2004., 170 str. Voditelj: Marić, Vladimir.

4. Komes, Draženka.
Utjecaj dodatka šećera na zadržavanje aromatičnih sastojaka u dehidratiranim voćnim kašama / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.04. 2003, 227 str. Voditelj: Lovrić, Tomislav.
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Grga, Dražana.
Praćenje kvalitete crnih vina iz regije Srednja i Južna Dalmacija / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.02. 2004., 88 str. Voditelj: Banović, Mara.

2. Ćosić, Brankica.
Profil arome cocktail sokova jagode, jabuke i grožđa u uvjetima industrijske proizvodnje / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.03. 2003., 113 str. Voditelj: Lovrić, Tomislav.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Klarić, Ana.
Određivanje 4-etilfenola u crnim vinima primjenom GC/SPME tehnike / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 11.04. 2006, 62 str. Voditelj: Banović, Mara.

2. Klepac, Tina.
Aroma mladih crnih vina proizvedenih pri različitim uvjetima maceracije / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 15.10. 2003, 53 str. Voditelj: Banović, Mara.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4