|
|
|
|
Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
|
|
1. Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Banović, Mara.
Trehalose improves flavour retention in dehydrated apricot puree. // International journal of food science & technology. 40 (2005) ; 425-435 (članak, znanstveni).
|
2. Komes, Draženka; Ulrich, Detlef; Lovrić, Tomislav.
Characterization of odor-active compounds in Croatian Rhine Riesling wine, subregion Zagorje. // European food research and technology. 222 (2005) , 5-6; DOI: 10.1007/s00217-005-0094-y (članak, znanstveni).
|
3. Komes, Draženka; Ulrich, Detlef; Lovrić, Tomislav; Schipel, Kirsten.
Isolation of white wine volatiles using different sample preparation methods. // Vitis. 44 (2005) , 4; 187-193 (članak, znanstveni).
|
4. Banović, Mara; Miličević, Borislav; Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka.
Characteristics of wine distillates produced in Kutjevo region, Croatia. // Acta alimentaria. 33 (2004) , 2; 157-166 (članak, znanstveni).
|
5. Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo.
Study of Trehalose Addition on Aroma Retention in Dehydrated Strawberry Puree. // Food Technology and Biotechnology. 41 (2003) , 2; 111-119 (članak, znanstveni).
|
6. Kovačević Ganić, Karin; Staver, Mario; Peršurić, Đordano; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gracin, Leo.
Influence of Blending on the Aroma of Malvasia istriana Wine. // Food technology and biotechnology. 41 (2003) , 4; 305-314 (članak, znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Znanstveni radovi u drugim časopisima
|
|
1. Komes, Draženka; Kovačević Ganić, Karin; Ćosić, Brankica; Lovrić, Tomislav.
Aroma Profile of Strawberry Juice Cocktail Produced in industrial Conditions. // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske. 54 (2005) , 3; 135-141 (članak, znanstveni).
|
2. Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Lovrić, Tomislav.
Aroma precursors of Malavasia istriana wine. // Rivista di viticoltura e di enologia. 2-3-4 (2005) ; 99-108 (članak, znanstveni).
|
3. Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Komes, Draženka; Dragović-Uzelac, Verica; Piljac, Jasenka.
Phenolic composition and antioxidant activity of Malvasia istriana must and wine. // Rivista di viticoltura e di enologia. 2-3-4 (2005) ; 91-98 (članak, znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Plenarna izlaganja
|
|
|
|
|
Objavljena pozvana predavanja na skupovima
|
|
1. Lovrić, Tomislav.
New Approaches in Food Science and Technology // Peoceedings of the 3rd Croatian Scientific Conference about Biotechnology ; u: Current Studies of Biotechnology ; Vol. III : Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada ; Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. 321-333 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
|
|
1. Banović, Mara; Kovačević Ganić, Karin; Ćošić, Zrinka; Levaj, Branka.
Effect of synthetic polymers on white wine stabilization // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Damir Karlović (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2005. 383-387 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
2. Kovačević Ganić, Karin; Sladonja, Barbara; Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Lukić, Igor; Cargnello, Giovanni.
Aromatical composition of must and wine for the cv. Istrian Malvasia and Chardonnay at different bud loads, rootstock and time of harvest on the spur cordon training system // Comptes rendus, Proceedings, GESCO 2005, Geisenheim / Schultz, Hans (ur.).
Geisenheim : Langer, 2005. 180-186 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
3. Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Banović, Mara.
Trehalose as flavouring additive in dehydrated fruit products // Proceedings of the International Congress on Engineering and Food (ICEF9).
Montpellier, 2004. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
4. Kovačević Ganić, Karin; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gajdoš Kljusurić, Jasenka.
Influence of Blending on the Composition of Malvasia istriana Wine // Proceedings of the International Congress on Engineering and Food (ICEF 9).
Montpellier, 2004. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
|
|
1. Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Dragović-Uzelac, Verica; Gracin, Leo; Banović, Mara.
Phenolic characterization and antioxidant activity of Rhine Riesling wine from Croatia, subregion Zagorje // INTRADFOOD-Innovations in Traditional Foods - book of proceedings.
Valencia, 2005. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad).
|
|
|
|
|
|
Sažeci u zbornicima skupova
|
|
1. Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Lovrić, Tomislav.
AROMA PRECURSORS OF MALVASIA ISTRIANA WINE // Mediterranean Malvasias, International scientific conference / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč : Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. 41-42 (pozvano predavanje,sažetak,znanstveni).
|
2. Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Komes, Draženka; Banović, Mara; Dragović-Uzelac, Verica; Piljac, Jasenka.
PHENOLIC COMPOSITION AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF cv. Malvasia istriana MUST AND WINE // Book of abstracts Mediterranean Malvasias, International scientific conference / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč : Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. 43-44 (pozvano predavanje,sažetak,znanstveni).
|
3. Gracin, Leo; Kovačević Ganić, Karin; Banović, Mara; Lovrić, Tomislav.
Use of Lysozyme to inhibit malolactic fermentation in red wine "Dingač" // Book of abstracts of the 2nd Central European Meeting and the 5th Croatian Congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
4. Lovrić, Tomislav.
Redesigning Food Technolgy for the Future Needs // Book of abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 10 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
5. Palmieri, Luigi; Piližota, Vlasta; Dunaj, Alemka; Babić, Jurislav; Lovrić, Tomislav; Villari, Gerardo.
Reducing microbial load in hot and cold break tomato juices by (nonthermal) high pressure (treatment) // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 45-45 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
6. Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gajdoš Kljusurić, Jasenka.
Sugars as Flavouring Additive in Dehydrated Fruit Puree // Annals of Nutrition & Metabolism ; Official Journal of the Federation of European Nutrition Societies / Battistini, N.C., Rossi, L. Sette, S. (ur.).
Milano : Karger Publishers, 2003. 605 (poster,sažetak,znanstveni).
|
7. Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka; Banović, Mara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka.
Improving Quality of Wine by Blending // Annals of Nutrition & Metabolism ; Official Journal of the Federation of European Nutrition Societies / Battistini, N.C. ; Rossi, L. ; Sette, S. (ur.).
Milano : Karger Publishers, 2003. 601 (poster,sažetak,znanstveni).
|
8. Lovrić, Tomislav.
NEW APPROACHES AND ACHIEVEMENTS IN FOOD SCIENCE AND ENGINEERING AND THEIR IMPLEMENTATION IN EMERGING NEW TECHNOLOGIES // Technology-Food-Nutrition-Health / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Biotechnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. 39 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Disertacije
|
|
1. Kovačević Ganić, Karin.
Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.12. 2005,
181 str. Voditelj: Lovrić, Tomislav.
|
2. Gracin, Leo.
Utjecaj uvjeta vinifikacije na sastav hlapljivih spojeva vina Plavac mali i Babić / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.07. 2004.,
119 str. Voditelj: Lovrić, Tomislav.
|
3. Nemet, Zvonimir.
Tehnološki, ekološki i marketinški aspekti proizvodnje i plasmana piva u staklenoj i aluminijskoj ambalaži / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.02. 2004.,
170 str. Voditelj: Marić, Vladimir.
|
4. Komes, Draženka.
Utjecaj dodatka šećera na zadržavanje aromatičnih sastojaka u dehidratiranim voćnim kašama / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.04. 2003,
227 str. Voditelj: Lovrić, Tomislav.
|
|
|
|
|
|
Magistarski radovi
|
|
|
|
|
Diplomski radovi
|
|
|
|
|
|