|
|
|
|
Autorske knjige
|
|
|
|
|
Poglavlja u knjizi
|
|
1. Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana.
Novel foods in Croatia - laws and regulations // Current Studies of Biotechnology, Food, Vol III / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003.
Str. 393-398.
|
|
|
|
|
|
Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
|
|
1. Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Lycopene content of tomato products and their contribution to the lycopene intake of Croatians. // Nutrition Research. 26 (2006) , 11; 556-560 (članak, znanstveni).
|
2. Stehlik Tomas, Vesna; Gulan Zetić, Vlatka; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Vahčić, Nada.
Zinc, Copper and Manganese Enrichment in Yeast Saccharomyces cerevisiae. // Food Technology and Biotechnology. 42 (2004) , 2; 115-120 (prethodno priopćenje, znanstveni).
|
3. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Hruškar, Mirjana.
Influence of culture activity on aroma components in yoghurts produced from goat's and cow's milk. // Acta Alimentaria. 32 (2003) , 2; 151-160 (članak, znanstveni).
|
4. Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Stanzer, Damir; Vahčić, Nada; Gulan-Zetić, Vlatka.
Uptake of Iron by Yeast Cells and its Impact on Biomass Production. // Acta Alimentaria. 32 (2003) , 3; 279-287 (članak, znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Znanstveni radovi u drugim časopisima
|
|
1. Hruškar, Mirjana; Krpan, Marina; Bucak, Ivana; Vahčić, Nada.
Promjene koncentracije sastojaka arome u običnom i probiotičkom jogurtu tijekom skladištenja. // Mljekarstvo. 55 (2005) , 1; 31-39 (članak, znanstveni).
|
2. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana.
The quality and acceptability of plain and supplemented goats and cows fermented milk with kefir culture-the quality of goats and cows kefir. // Yoghurts & fermented milks. 3 (2003) , 1; 267-279 (članak, znanstveni).
|
3. Hruškar, Mirjana; Bucak, Ivana; Vahčić, Nada.
Aroma probiotičkog jogurta sa i bez dodataka. // Mljekarstvo, Proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 53 (2003) , 3; 195-210 (članak, znanstveni).
|
4. Luterotti, Svjetlana; Marković, Ksenija; Franko, Mladen; Bicanic, Dane; Vahčić, Nada; Doka, Otto.
Ultratraces of carotenes in tomato purées: HPLC-TLS Study. // Review of scientific instruments. 74 (2003) , 1; 684-686 (članak, znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Ostali radovi u drugim časopisima
|
|
|
|
|
Objavljena pozvana predavanja na skupovima
|
|
1. Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana.
Novel foods in Croatia-laws and regulations // Current Studies of Biotechnology-Volume III.-Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada, 2003. 393-398 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
|
|
1. Marković, Ksenija; Šarić, Goran; Širola, Vesna; Vahčić, Nada.
Volatile aroma compounds of semi-processed and processed tomato products evaluated by SPME technique // IUFOST 13th World Congress of Food Science and Technology, Nantes, France.
(poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
2. Marković, Ksenija; Matković, Domagoj; Vahčić, Nada.
Effect of geographical origin and cooking process on lycopene content in tomatoes // Pigments in Food - A Challenge to Life Sciences / Carle, Reinhold ; Schieber, Andreas ; Stintzing, Florian C. (ur.).
Stuttgart : Shaker, 2006. 253-255 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
3. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Quality of Croatian honey // Proceedings of the 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Prof. Dr. Damir Karlović (ur.).
Zagreb : EURO-V.A.L. d. o. o., Zagreb, Hrvatska, 2005. 265-269 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
4. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Quality of Croatian Honey // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2005. 265-269 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
5. Hruškar, Mirjana; Krpan, Marina; Marković, Ksenija; Matković, Domagoj; Vahčić, Nada.
Changes in Potato after Different Thermal Processes // Czech Journal of Food Sciences, Special Issue, Proceedings of Chemical Reactions in Foods V / Velišek, J. ; Braunova, M. (ur.).
Prag : Institute of Agricultural and Food Information, 2004. 321-324 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
6. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana.
The quality and acceptability of plain and supplemented goat?s and cow?s milk fermented with kefir culture // Fermented Milk / Hopkin, E. (ur.).
Brisel : International Dairy Federation, 2003. 267-279 (međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Sažeci u zbornicima skupova
|
|
1. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Krpan, Marina; Šarić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Mineral substances in different types of honey // .
(poster,sažetak,znanstveni).
|
2. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Krpan, Marina; Šarić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Characterization of Croatian honeys by their physico-chemical characteristics // Proceedings of the Second European Conference of Apidology 2006 / Vesely, Vladimir ; Vorechovska, Marcela ; Titera, Dalibor (ur.).
Prag : Bee Research Institute Dol, 2006. 121-122 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
3. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Quality of Croatian Honey // 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Book of Abstracts / Karlović, Damir ; Mrša, Vladimir ; Lelas, Vesna ; Šušković, Jagoda ; Colić Barić, Irena ; Delaš, Ivančica (ur.).
Zagreb : EURO-V.A.L. d.o.o., 2004. 82-82 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
4. Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana.
Senzorske analize u mljekarskoj industriji // 36. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2004. 5-7 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
5. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana.
The quality of plain and supplemented kefir from goat's and cow's milk // Congrilait 2002.
Pariz, 2003. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
6. Gačić, Milica; Bolanča, Vesna.
Udio nutrijenata u glavnom obroku (ručku) u ustanovama za predškolski odgoj djece // Zdravlje kroz hranu i ljekovito bilje.
Zadar, 2003. 171-171 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,stručni).
|
7. Matković, Domagoj; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada; Kajin, Jelena.
Dried fruit nutritive bars // Annals of Nutrition and Metabolism, Official Journal of the Federation of European Nutrition Societies / Battistini, N. C., Rossi, L., Sette, S. (ur.).
Rim : Karger Publishers, 2003. 602-602 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
8. Alibabić, Vildana; Vahčić, Nada; Makić, Halid; Bećiraj, Azra; Beganovic, Zekija.
The quality of fish meat from different locations of Una Sana Canton // Book of abstracts / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Biotechnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. 175-175 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
9. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana.
The quality of goat's and cow's kefir // Symposium on new developments in technology of fermented milks.
Kolding, 2002. 4.14-4.14 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
10. Luterotti, Svjetlana; Franko, Mladen; Bicanic, Dane; Marković, Ksenija; Vahčić, Nada.
Carotenoids in some Mediterranean foodstuffs: HPLC- TLS studies // MBAC IV - 4th Mediterranean Basin Conference on Analytical Chemistry - Book of Abstracts / Veber, Marijan (ur.).
Ljubljana : Slovensko kemijsko društvo, 2002. 205-205 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
11. Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada; Grba, Marina.
The changes in potato during storage and cooking processes // Book of Abstracts / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Biotehnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. 188-188 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
|
|
1. Hruškar, Mirjana; Ščetar, Mario; Vahčić, Nada.
Sensory evaluation of dough dishes // Brašno - kruh ’03. : proceedings of International Congress Flour - Bread ’03 being 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2004. (predavanje,međunarodna recenzija,neobjavljeni rad,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Disertacije
|
|
|
|
|
Magistarski radovi
|
|
1. Gajari, Davorka.
Senzorska procjena pekarskih proizvoda povećane prehrambene vrijednosti / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.02. 2006.,
126 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
2. Matković, Domagoj.
Utjecaj botaničkog i geografskog podrijetla na fizikalno-kemijske i senzorske parametre hrvatskog meda / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.11. 2006.,
200 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
3. Uršulin-Trstenjak, Natalija.
Analiza opasnosti i sustav osiguranja zdravstvene ispravnosti polutrajnih kobasičarskih proizvoda / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.07. 2006.,
128 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
4. Kemić-Matijević, Nataša.
Validacija metoda za određivanje natrijevog klorida u prehrambenim proizvodima / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.07. 2005.,
117 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
5. Wolf, Zrinka.
Određivanje metala u uzocima vode i sedimenta rijeke Drave / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 22.07. 2005.,
95 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
6. Raguž, Milenko.
Sustav upravljanja kvalitetom u tvornici krem proizvoda / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.07. 2004.,
116 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
7. Marković, Ksenija.
Studija promjena udjela likopena u rajčici i njenim proizvodima / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.12. 2002.,
137 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
|
|
|
|
|
Diplomski radovi
|
|
1. Barukčić, Irena.
Određivanje udjela hidroksimetilfurfurala i prolina u različitim uzorcima meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 31.03. 2006.,
63 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.
|
2. Domjanić, Sandra.
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.05. 2006.,
67 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
3. Huss, Helena.
Kemijski konzervansi u osvježavajućim bezalkoholnim pićima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.11. 2006.,
31 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
4. Ilijanić, Marina.
Kvaliteta meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.07. 2006.,
70 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
5. Ljubić, Ivana.
Mineralne tvari u različitim vrstama meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.03. 2006.,
55 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.
|
6. Nizek, Marina.
Validacija metode Fourier transformirane infracrvene spektroskopije pri određivanju kemijskih parametara mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.03. 2006.,
47 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
7. Romanović Zanchi, Marina.
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.09. 2006.,
60 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
8. Švenda, Karolina.
Validacija dviju titracijskih analitičkih metoda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.09. 2006.,
79 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
9. Dražić, Tonko.
Određivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.04. 2005.,
59 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.
|
10. Magerle, Ivan.
Određivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.12. 2005.,
63 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.
|
11. Maslać, Danijela.
Određivanje udjela vode u medu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.01. 2005.,
73 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
12. Miličević, Jelena.
Validacija metode određivanja bakra plamenom atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.03. 2005.,
42 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
13. Vacek, Tomislav.
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.10. 2005.,
51 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
14. Despot, Vedrana.
Neka fizikalno-kemijska svojstva meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.05. 2004.,
61 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
15. Doležal, Anamarija.
Brzi testovi u procjeni kakvoće grijanih/prženih ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.10. 2004.,
68 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
16. Grba, Nikica.
Određivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.12. 2004.,
66 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
17. Gulam, Viktorija.
Profil teksture kuhanog, mladog krumpira / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.12. 2004.,
58 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
18. Kajin, Jelena.
Kakvoća voćnih prutića / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.05. 2004.,
47 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
19. Roso, Jelena.
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.03. 2004.,
48 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
20. Živković, Marija.
Određivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.03. 2004.,
66 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
21. Bucak, Ivana.
Aroma probiotičkih jogurta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.07. 2003.,
67 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
22. Ćustić, Biljana.
Promjene kakvoće sojinog ulja tijekom prženja namirnica / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.11. 2003.,
56 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
23. Grabar, Krešimir.
Određivanje gorčine i diacetila u pivu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.03. 2003.,
48 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
24. Hrenović, Maja.
Validacija spektrofotometrijske metode određivanja hidrokinonskih derivata izraženih kao arbutin / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.11. 2003.,
41 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
25. Kapš, Patricija.
Likopen u proizvodima od rajčice / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.03. 2003.,
77 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
26. Kralj, Anamarija.
Aroma probiotičkih jogurta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.11. 2003.,
65 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
27. Lalek, Romano.
Određivanje masenog udjela vode u sušenom povrću / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.10. 2003.,
70 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
28. Ščetar, Mario.
Senzorska procjena zdjelica od tijesta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.07. 2003.,
81 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
29. Dunjić, Tanja.
Primjena faktorskog plana u praćenju promjena kakvoće grijanog sojinog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.12. 2002.,
84 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
30. Grgić, Angelina.
Količine metala u čokoladi i sirovinama za proizvodnju / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.10. 2002.,
62 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
31. Sturica, Barbara.
Praćenje promjena sojinog ulja tijekom višesatnog zagrijavanja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.12. 2002.,
60 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
|
|
|
|
|
|
|