crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Autorske knjige
 

1. Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Likopen u rajčici-svojstva, stabilnost i značaj u prehrani .
Zagreb : Hinus, 2006 (priručnik).
Vrh
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana.
Novel foods in Croatia - laws and regulations // Current Studies of Biotechnology, Food, Vol III / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003. Str. 393-398.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Lycopene content of tomato products and their contribution to the lycopene intake of Croatians. // Nutrition Research. 26 (2006) , 11; 556-560 (članak, znanstveni). URL link to work

2. Stehlik Tomas, Vesna; Gulan Zetić, Vlatka; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Vahčić, Nada.
Zinc, Copper and Manganese Enrichment in Yeast Saccharomyces cerevisiae. // Food Technology and Biotechnology. 42 (2004) , 2; 115-120 (prethodno priopćenje, znanstveni).

3. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Hruškar, Mirjana.
Influence of culture activity on aroma components in yoghurts produced from goat's and cow's milk. // Acta Alimentaria. 32 (2003) , 2; 151-160 (članak, znanstveni).

4. Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Stanzer, Damir; Vahčić, Nada; Gulan-Zetić, Vlatka.
Uptake of Iron by Yeast Cells and its Impact on Biomass Production. // Acta Alimentaria. 32 (2003) , 3; 279-287 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Hruškar, Mirjana; Krpan, Marina; Bucak, Ivana; Vahčić, Nada.
Promjene koncentracije sastojaka arome u običnom i probiotičkom jogurtu tijekom skladištenja. // Mljekarstvo. 55 (2005) , 1; 31-39 (članak, znanstveni).

2. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana.
The quality and acceptability of plain and supplemented goats and cows fermented milk with kefir culture-the quality of goats and cows kefir. // Yoghurts & fermented milks. 3 (2003) , 1; 267-279 (članak, znanstveni).

3. Hruškar, Mirjana; Bucak, Ivana; Vahčić, Nada.
Aroma probiotičkog jogurta sa i bez dodataka. // Mljekarstvo, Proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 53 (2003) , 3; 195-210 (članak, znanstveni).

4. Luterotti, Svjetlana; Marković, Ksenija; Franko, Mladen; Bicanic, Dane; Vahčić, Nada; Doka, Otto.
Ultratraces of carotenes in tomato purées: HPLC-TLS Study. // Review of scientific instruments. 74 (2003) , 1; 684-686 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Gajari, Davorka; Vahčić, Nada.
Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti. // Hrvatski Pekar. 83/84 (2006) ; 8-10 (članak, stručni).
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana.
Novel foods in Croatia-laws and regulations // Current Studies of Biotechnology-Volume III.-Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada, 2003. 393-398 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Marković, Ksenija; Šarić, Goran; Širola, Vesna; Vahčić, Nada.
Volatile aroma compounds of semi-processed and processed tomato products evaluated by SPME technique // IUFOST 13th World Congress of Food Science and Technology, Nantes, France.
(poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Marković, Ksenija; Matković, Domagoj; Vahčić, Nada.
Effect of geographical origin and cooking process on lycopene content in tomatoes // Pigments in Food - A Challenge to Life Sciences / Carle, Reinhold ; Schieber, Andreas ; Stintzing, Florian C. (ur.).
Stuttgart : Shaker, 2006. 253-255 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Quality of Croatian honey // Proceedings of the 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Prof. Dr. Damir Karlović (ur.).
Zagreb : EURO-V.A.L. d. o. o., Zagreb, Hrvatska, 2005. 265-269 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Quality of Croatian Honey // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2005. 265-269 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Hruškar, Mirjana; Krpan, Marina; Marković, Ksenija; Matković, Domagoj; Vahčić, Nada.
Changes in Potato after Different Thermal Processes // Czech Journal of Food Sciences, Special Issue, Proceedings of Chemical Reactions in Foods V / Velišek, J. ; Braunova, M. (ur.).
Prag : Institute of Agricultural and Food Information, 2004. 321-324 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana.
The quality and acceptability of plain and supplemented goat?s and cow?s milk fermented with kefir culture // Fermented Milk / Hopkin, E. (ur.).
Brisel : International Dairy Federation, 2003. 267-279 (međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Krpan, Marina; Šarić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Mineral substances in different types of honey // .
(poster,sažetak,znanstveni).

2. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Krpan, Marina; Šarić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Characterization of Croatian honeys by their physico-chemical characteristics // Proceedings of the Second European Conference of Apidology 2006 / Vesely, Vladimir ; Vorechovska, Marcela ; Titera, Dalibor (ur.).
Prag : Bee Research Institute Dol, 2006. 121-122 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Matković, Domagoj; Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada.
Quality of Croatian Honey // 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Book of Abstracts / Karlović, Damir ; Mrša, Vladimir ; Lelas, Vesna ; Šušković, Jagoda ; Colić Barić, Irena ; Delaš, Ivančica (ur.).
Zagreb : EURO-V.A.L. d.o.o., 2004. 82-82 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana.
Senzorske analize u mljekarskoj industriji // 36. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2004. 5-7 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana.
The quality of plain and supplemented kefir from goat's and cow's milk // Congrilait 2002.
Pariz, 2003. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Gačić, Milica; Bolanča, Vesna.
Udio nutrijenata u glavnom obroku (ručku) u ustanovama za predškolski odgoj djece // Zdravlje kroz hranu i ljekovito bilje.
Zadar, 2003. 171-171 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,stručni).

7. Matković, Domagoj; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada; Kajin, Jelena.
Dried fruit nutritive bars // Annals of Nutrition and Metabolism, Official Journal of the Federation of European Nutrition Societies / Battistini, N. C., Rossi, L., Sette, S. (ur.).
Rim : Karger Publishers, 2003. 602-602 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Alibabić, Vildana; Vahčić, Nada; Makić, Halid; Bećiraj, Azra; Beganovic, Zekija.
The quality of fish meat from different locations of Una Sana Canton // Book of abstracts / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Biotechnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. 175-175 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana.
The quality of goat's and cow's kefir // Symposium on new developments in technology of fermented milks.
Kolding, 2002. 4.14-4.14 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Luterotti, Svjetlana; Franko, Mladen; Bicanic, Dane; Marković, Ksenija; Vahčić, Nada.
Carotenoids in some Mediterranean foodstuffs: HPLC- TLS studies // MBAC IV - 4th Mediterranean Basin Conference on Analytical Chemistry - Book of Abstracts / Veber, Marijan (ur.).
Ljubljana : Slovensko kemijsko društvo, 2002. 205-205 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, Nada; Grba, Marina.
The changes in potato during storage and cooking processes // Book of Abstracts / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Biotehnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. 188-188 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
 

1. Hruškar, Mirjana; Ščetar, Mario; Vahčić, Nada.
Sensory evaluation of dough dishes // Brašno - kruh ’03. : proceedings of International Congress Flour - Bread ’03 being 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2004. (predavanje,međunarodna recenzija,neobjavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Alibabić, Vildana.
Bioakumulacija metala i pesticida u ribama iz porodice Salmonidae i utjecaj na kakvoću ribljeg mesa / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.02. 2005., 178 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Gajari, Davorka.
Senzorska procjena pekarskih proizvoda povećane prehrambene vrijednosti / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.02. 2006., 126 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

2. Matković, Domagoj.
Utjecaj botaničkog i geografskog podrijetla na fizikalno-kemijske i senzorske parametre hrvatskog meda / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.11. 2006., 200 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

3. Uršulin-Trstenjak, Natalija.
Analiza opasnosti i sustav osiguranja zdravstvene ispravnosti polutrajnih kobasičarskih proizvoda / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.07. 2006., 128 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

4. Kemić-Matijević, Nataša.
Validacija metoda za određivanje natrijevog klorida u prehrambenim proizvodima / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.07. 2005., 117 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

5. Wolf, Zrinka.
Određivanje metala u uzocima vode i sedimenta rijeke Drave / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 22.07. 2005., 95 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

6. Raguž, Milenko.
Sustav upravljanja kvalitetom u tvornici krem proizvoda / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.07. 2004., 116 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

7. Marković, Ksenija.
Studija promjena udjela likopena u rajčici i njenim proizvodima / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.12. 2002., 137 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Barukčić, Irena.
Određivanje udjela hidroksimetilfurfurala i prolina u različitim uzorcima meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 31.03. 2006., 63 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

2. Domjanić, Sandra.
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.05. 2006., 67 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

3. Huss, Helena.
Kemijski konzervansi u osvježavajućim bezalkoholnim pićima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.11. 2006., 31 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

4. Ilijanić, Marina.
Kvaliteta meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.07. 2006., 70 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

5. Ljubić, Ivana.
Mineralne tvari u različitim vrstama meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.03. 2006., 55 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

6. Nizek, Marina.
Validacija metode Fourier transformirane infracrvene spektroskopije pri određivanju kemijskih parametara mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.03. 2006., 47 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

7. Romanović Zanchi, Marina.
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.09. 2006., 60 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

8. Švenda, Karolina.
Validacija dviju titracijskih analitičkih metoda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.09. 2006., 79 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

9. Dražić, Tonko.
Određivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.04. 2005., 59 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

10. Magerle, Ivan.
Određivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.12. 2005., 63 str. Voditelj: Hruškar, Mirjana.

11. Maslać, Danijela.
Određivanje udjela vode u medu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.01. 2005., 73 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

12. Miličević, Jelena.
Validacija metode određivanja bakra plamenom atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.03. 2005., 42 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

13. Vacek, Tomislav.
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.10. 2005., 51 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

14. Despot, Vedrana.
Neka fizikalno-kemijska svojstva meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.05. 2004., 61 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

15. Doležal, Anamarija.
Brzi testovi u procjeni kakvoće grijanih/prženih ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.10. 2004., 68 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

16. Grba, Nikica.
Određivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.12. 2004., 66 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

17. Gulam, Viktorija.
Profil teksture kuhanog, mladog krumpira / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.12. 2004., 58 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

18. Kajin, Jelena.
Kakvoća voćnih prutića / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.05. 2004., 47 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

19. Roso, Jelena.
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.03. 2004., 48 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

20. Živković, Marija.
Određivanje fizikalno-kemijskih parametara uzoraka meda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.03. 2004., 66 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

21. Bucak, Ivana.
Aroma probiotičkih jogurta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.07. 2003., 67 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

22. Ćustić, Biljana.
Promjene kakvoće sojinog ulja tijekom prženja namirnica / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.11. 2003., 56 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

23. Grabar, Krešimir.
Određivanje gorčine i diacetila u pivu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.03. 2003., 48 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

24. Hrenović, Maja.
Validacija spektrofotometrijske metode određivanja hidrokinonskih derivata izraženih kao arbutin / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.11. 2003., 41 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

25. Kapš, Patricija.
Likopen u proizvodima od rajčice / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.03. 2003., 77 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

26. Kralj, Anamarija.
Aroma probiotičkih jogurta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.11. 2003., 65 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

27. Lalek, Romano.
Određivanje masenog udjela vode u sušenom povrću / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.10. 2003., 70 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

28. Ščetar, Mario.
Senzorska procjena zdjelica od tijesta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.07. 2003., 81 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

29. Dunjić, Tanja.
Primjena faktorskog plana u praćenju promjena kakvoće grijanog sojinog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.12. 2002., 84 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

30. Grgić, Angelina.
Količine metala u čokoladi i sirovinama za proizvodnju / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.10. 2002., 62 str. Voditelj: Vahčić, Nada.

31. Sturica, Barbara.
Praćenje promjena sojinog ulja tijekom višesatnog zagrijavanja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.12. 2002., 60 str. Voditelj: Vahčić, Nada.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4