crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Autorske knjige
 

1. Mijatović, Ivan; Turek, Stjepan; Dadić, Željko; Duraković, Senadin; Janković, Nikola; Jeličić, Dubravka; Katalenić, Marijan; Kučišec-Tepeš, Nastja; Presečki, Vladimir.
Priprema vode za hemodijalizu .
Zagreb : Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2004 (monografija).
Vrh
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Delonga, Karmela; Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Mrkić, Vlatka; Vorkapić-Furač, Jasna; Duraković, Senadin.
Indole glucosinolates from white cabbage and cauliflower and their bioactive breakdown products // Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada ; Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. Str. 219-227.
Vrh
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Duraković, Senadin; Redžepović, Sulejman.
Bakteriologija u biotehnologiji-knjiga druga-dio I. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2005..

2. Duraković, Senadin; Redžepović, Sulejman; Duraković, Lejla.
Bakteriologija u biotehnologiji-knjiga druga-dio II. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2005..

3. Duraković, Senadin; Redžepović, Sulejman.
Bakteriologija u biotehnologiji-knjiga prva-dio I. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2004.

4. Duraković, Senadin; Redžepović, Sulejman.
Bakteriologija u biotehnologiji-knjiga prva-dio II. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2004.

5. Duraković, Senadin; Duraković, Lejla.
Mikologija u biotehnologiji / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2003.

6. Duraković, Senadin; Redžepović, Sulejman.
Uvod u opću mikrobiologiju / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2003.

7. Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Duraković, Lejla.
Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga druga / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2002.

8. Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Stilinović, Božidar; Duraković, Lejla.
Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga prva / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2002.
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Duraković, Lejla.
Zašto mikrobiolozi proučavaju termite?. // PBN Znanstveno-stručni časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 1 (2006) , 2; 20-21 (pregledni rad, stručni).

2. Duraković, Lejla.
Bdellovibrio sp.-grabežljivac izvanrednih osobina. // PBN Znanstveno-stručni časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 1 (2006) , 2; 21-23 (pregledni rad, stručni).

3. Duraković, Lejla.
Jesu li prioni uzročnici kravljeg ludila?. // PBN Znanstveno-stručni časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 1 (2006) , 2; 24-26 (pregledni rad, stručni).

4. Duraković, Lejla.
Fotosinteza bez klorofila. // Prehrambeno-biotehnološka revija. 1 (2003) ; 25-29 (pregledni rad, stručni).

5. Duraković, Lejla.
Mikrobni monstrumi. // Prehrambeno-biotehnološka revija. 1 (2003) ; 30-31 (pregledni rad, stručni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Duraković, Senadin.
Inhibition of growth and aflatoxin accumulation of Aspergillus flavus by using newly synthesized analogues of dehydroacetic acid Pressure Superheated Steam (LPSS) // Proceedings of 2nd International Scientific Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo, 2006. 37-37 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, Senadin.
Affect of molds in mixed cultures on production of aflatoxins on maize hybrid // Proceedings of 2nd International Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo, 2006. 37-37 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Duraković, Senadin.
Biosynthesis and biodegradation of aflatoxin B1 and G1 on maize contaminated with common field and storage fungi // Proceedings of 2nd FEMS congress of European microbiologists.
Madrid : Federation of European Microbiological Societies, 2006. 277-277 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Duraković, S.; Delaš, F.; Govori, S.; Kaljaj, V.; Rapić, V.; Kaljaj, L.; Duraković, L.
Antifungal and antimycotoxigenic properties of newly synthesized derivatives of coumarine // Proceedings of 2nd International Scientific Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries.
Saltillo, 2006. 89-92 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Duraković, S.; Delaš, F.; Govori, S.; Kaljaj, V.; Rapić, V.; Kaljaj, L.; Halt, M.; Duraković, L.
Antifungal and antimycotoxigenic properties of newly synthesized derivatives of coumarine // Proceedings of 2nd International Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo, 2006. 46-46 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, Senadin.
Inhibition of mould growth and aflatoxin accumulation by food additives // Proceedings of 1st Central European Forum for Microbiology (CEFORM) / Marialigeti, K. ; Sipes, R. (ur.).
Budimpešta : Akadémiai Kiadó, 2005. 32-32 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Orlić, S.; Redžepović, S.; Herjavec, S.; Duraković, S.; Jeromel, A.; Huić, K.
Use of different molecular methods in the identification of Brettanomyces spp. from Croatian grapes and wines // Proceedings of XI International Congress of Mycology, San Francisco, USA / Evans, Malcolm R. (ur.).
Washington (MD) : American Society for Microbiology, 2005. 689-689 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Redžepović, S.; Pohajda, I; Čolo, J.; Duraković, L.; Huić, K.; Orlić, S.
Identifikacija i karakterizacija autohtonih sojeva skupine Saccharomyces sensu stricto izoliranih s kultivara žilavka // Zbornik XIX naučno-stručnog skupa poljoprivrede i prehrambene industrije / Bogućanin, Hamid ; Bijeljac, Sonja (ur.).
Sarajevo : Poljoprivredni fakultet Sarajevo, 2005. 189-189 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Redžepović, S.; Pohajda, I.; Čolo, J.; Duraković, L.; Huić, K.; Orlić, S.
Identifikacija i karakterizacija autohtonih sojeva skupine Saccharomyces sensu stricto izoliranih s kultivara žilavka // Zbornik XIX naučno-stručnog skupa poljoprivrede i prehrambene industrije / Bogućanin, Hamid ; Bijeljac, Sonja (ur.).
Sarajevo : Poljoprivredni fakultet, Sarajevo, 2005. 189-189 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Delaš, Ivančica; Beganović, Jasna; Delaš, Frane.
Fatty acid composition of yolks from laying hens fed with dietary supplementation of Shiitake mushroom // Oils, Fats and Lipids in a Changing World.
Frankfurt : Euro Fed Lipid, 2004. 242 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, Senadin.
The determination of patulin in apple juice // Proceedings of the Third Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Hrvatsko mikrobiološko društvo (ur.).
Poreč, 2004. 30-30 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Senadin.
Growth and Biosynthesis of Aflatoxin in the Presence of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic acid // 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Book of Abstracts.
Opatija, 2004. 117-117 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Orlić, S.; Huić, K.; Duraković, S.; Redžepović, S.
The use of Candida stellata in combination with Saccharomyces cerevisiae or S.paradoxus for glycerol production during fermentation // Yeasts in Science and Biotechnology-The Quest for Sustainable Development.
Rio de Janeiro, 2004. 151-151 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Delaš, Ivančica; Popović, Milivoj; Delaš, Frane.
Effects of short term fat-free diet on fatty acid composition of liver phospholipids // EJB The FEBS Journal.
Oxford : Wiley-Blackwell, 2003. 62 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

15. Duraković, Lejla; Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Duraković, Senadin.
Factors influencing the inhibition of aflatoxin production in Soy-Beans by Trichothecium roseum // Proceedings of the 8th Croatian Biological Congress with International Participation, Zagreb, September 27-October 2, 2003. / Mitrikeski, Petar T. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko biološko društvo, 2003. 133-133 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Lejla.
Biosynthesis and biodegradation of aflatoxins on green coffee beans contaminated with aflatoxigenous mould // Proceedings of the 8th Croatian Biological Congress with International Participation, Zagreb, September 27-October 2, 2003. / Mitrikeski, Petar T. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko biološko društvo, 2003. 380-380 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Kovaček, I.; Knežević-Jonjić, N.; Matica, B.; Delaš, F.; Mlinarić-Džepina, A.; Puntarić, D.
Detection of Escherichia coli 0157 in food samples by Immunomagnetic separation in Zagreb area // CESAR 2003..
Zagreb : Federation of European Microbiological Society, 2003. (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, Jasna, Duraković, Senadin.
Indole Glucosinolates and Their Bioactive Breakdown Products from Cabbage and Cauliflower // Biotechnology and Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2003. 68-68 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

19. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Senadin.
Relation of Aspergillus flavus biomass to the accumulation of aflatoxins in green coffee beans // Power of microbes in industry and environment / Hajsig, D. (ur.).
Opatija : Croatian Society of Microbiology, 2002. 83-83 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Duraković, Lejla.
Utjecaj odabranih parametara na rast plijesni Aspergillus flavus ATCC 26949 u mješovitoj kulturi i biosinteza aflatoksina B1 i G1 / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.05. 2007., 364 str. Voditelj: Delaš, Frane.

2. Kovaček, Ivančica.
Primjena imunomagnetske separacije u istraživanju rasta odabranih patogenih mikroorganizama u mlijeku i mliječnim proizvodima / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.03. 2006., 102 str. Voditelj: Delaš, Frane.

3. Markov, Ksenija.
Utjecaj odabranih parametara na rast plijesni u mješovitim kulturama i biosintezu patulina i zearalenona / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.01. 2005., 131 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Jukić, Huska.
Antropogeni utjecaj na bakterijsku populaciju rijeke Une na području grada Bihaća / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.10. 2006., 135 str. Voditelj: Duraković, Senadin.

2. Mihaljević-Herman, Vesna.
Praćenje kvalitete zamrznutog ambalažiranog pekarskog proizvoda tijekom skladištenja / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 2006., 146 str. Voditelj: Berković, Katarina i Duraković, Senadin.

3. Perković, Zoran.
Mikrobiološka i kemijska kakvoća vode vodoopskrbnog sustava grada Glamoča / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.06. 2006., 110 str. Voditelj: Delaš, Frane.

4. Ljevaković-Musladin, Ivana.
Kontrola mikrobiološke kakvoće sladoleda i kolača / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.06. 2004., 128 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Bašić, Andreja.
Mikrobiološka kontrola zraka u pekarstvu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.06. 2007., 41 str. Voditelj: Duraković, Senadin.

2. Morović, Nikolina.
Mikrobiološka ispravnost morske vode iz ribnjaka "Cenmar" u Ninu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.02. 2006., 46 str. Voditelj: Delaš, Frane.

3. Kuran, Ivona.
Rezistencija na beta-laktame u bakterija Esherichia coli i Klebsiella pneumoniae / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.12. 2005., 43 str. Voditelj: Duraković, Senadin.

4. Šaponja, Dragana.
Kontrola mikrobiološke kakvoće zraka u punionici bezalkoholnih pića / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.07. 2005., 58. str. Voditelj: Duraković, Senadin.

5. Topić, Marijana.
Određivanje baktericidne aktivnosti oralnih antibiotika u urinu u "ex vivo" modelu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.07. 2005., 62. str. Voditelj: Duraković, Senadin.

6. Balaša, Ana.
Utjecaj visokog tlaka na inaktivaciju Listeria innocua BGA 3532 / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 31.05. 2004., 65 str. Voditelj: Delaš, Frane.

7. Huić, Katarina.
Utjecaj različitih vrsta kvasaca na sintezu glicerola u sintetskom moštu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.06. 2004., 69 str. Voditelj: Duraković, Senadin.

8. Mužic, Marijana.
Inhibicija rasta odabranih mikroorganizama prirodnim spojevima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.07. 2004., 43 str. Voditelj: Duraković, Senadin.

9. Visković, Tamara.
Utjecaj odabranih parametara na biosintezu zearalenona s pomoću plijesni Fusarium graminearum ZMPBF 1244 / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.06. 2004., 51 str. Voditelj: Duraković, Senadin.

10. Čvek, Domagoj.
Određivanje biomase filamentnih gljivica na čvrstim supstratima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.12. 2003., 48 str. Voditelj: Duraković, Senadin.

11. Gardaš, Martina.
Utjecaj mikrobne kulture Lactobacillus alimentarius na trajnost narezane pasterizirane šunke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.10. 2003., 55 str. Voditelj: Delaš, Frane.

12. Katalenić, Sanja.
Istraživanje mikrobiološke ispravnosti uzoraka svježeg sira i vrhnja domaće proizvodnje uzetih s tržnica Zagreba i okolice / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 2003., 52 str. Voditelj: Delaš, Frane.

13. Milašinčić, Petra.
Usporedba klasične i Hy-Lite 2 metode mikrobiološke kontrole čistoće radnih površina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.06. 2003., 54 str. Voditelj: Delaš, Frane.

14. Milinov, Virna.
Primjena HACCP-a u proizvodnji konditorskih proizvoda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.11. 2003., 92 str. Voditelj: Delaš, Frane.

15. Štrban, Vlatka.
Priprema, sterilizacija i kontrola mikrobioloških hranjivih podloga / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.03. 2003., 55 str. Voditelj: Duraković, Senadin.

16. Desović, Nikolina.
Svježi sir i mikrobiološka kontrola svježeg sira / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.05. 2002., 47 str. Voditelj: Duraković, Senadin.

17. Grahovac, Marko.
Novosintetizirani derivati dehidracetne kiseline s antimikrobnim djelovanjem / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 19.05. 2002, 35 str. Voditelj: Duraković, Senadin.

18. Kranjčec, Valentina.
Kontrola mikrobiološke kvalitete i mikrobiološkog indeksa sladovine i piva / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.10. 2002., 68 str. Voditelj: Delaš, Frane.

19. Podhraški, Karmen.
Istraživanje mikrobiološke i zdravstvene ispravnosti mlijeka i mliječnih proizvoda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.07. 2002., 46 str. Voditelj: Delaš, Frane.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4