|
|
|
|
Autorske knjige
|
|
1. Mijatović, Ivan; Turek, Stjepan; Dadić, Željko; Duraković, Senadin; Janković, Nikola; Jeličić, Dubravka; Katalenić, Marijan; Kučišec-Tepeš, Nastja; Presečki, Vladimir.
Priprema vode za hemodijalizu
.
Zagreb : Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2004 (monografija).
|
|
|
|
|
|
Poglavlja u knjizi
|
|
|
|
|
Udžbenici i skripta
|
|
1. Duraković, Senadin; Redžepović, Sulejman.
Bakteriologija u biotehnologiji-knjiga druga-dio I. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2005..
|
2. Duraković, Senadin; Redžepović, Sulejman; Duraković, Lejla.
Bakteriologija u biotehnologiji-knjiga druga-dio II. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2005..
|
3. Duraković, Senadin; Redžepović, Sulejman.
Bakteriologija u biotehnologiji-knjiga prva-dio I. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2004.
|
4. Duraković, Senadin; Redžepović, Sulejman.
Bakteriologija u biotehnologiji-knjiga prva-dio II. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2004.
|
5. Duraković, Senadin; Duraković, Lejla.
Mikologija u biotehnologiji / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2003.
|
6. Duraković, Senadin; Redžepović, Sulejman.
Uvod u opću mikrobiologiju / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2003.
|
7. Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Duraković, Lejla.
Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga druga / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2002.
|
8. Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Stilinović, Božidar; Duraković, Lejla.
Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga prva / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb : Kugler, 2002.
|
|
|
|
|
|
Ostali radovi u drugim časopisima
|
|
1. Duraković, Lejla.
Zašto mikrobiolozi proučavaju termite?. // PBN Znanstveno-stručni časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 1 (2006) , 2; 20-21 (pregledni rad, stručni).
|
2. Duraković, Lejla.
Bdellovibrio sp.-grabežljivac izvanrednih osobina. // PBN Znanstveno-stručni časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 1 (2006) , 2; 21-23 (pregledni rad, stručni).
|
3. Duraković, Lejla.
Jesu li prioni uzročnici kravljeg ludila?. // PBN Znanstveno-stručni časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 1 (2006) , 2; 24-26 (pregledni rad, stručni).
|
4. Duraković, Lejla.
Fotosinteza bez klorofila. // Prehrambeno-biotehnološka revija. 1 (2003) ; 25-29 (pregledni rad, stručni).
|
5. Duraković, Lejla.
Mikrobni monstrumi. // Prehrambeno-biotehnološka revija. 1 (2003) ; 30-31 (pregledni rad, stručni).
|
|
|
|
|
|
Sažeci u zbornicima skupova
|
|
1. Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Duraković, Senadin.
Inhibition of growth and aflatoxin accumulation of Aspergillus flavus by using newly synthesized analogues of dehydroacetic acid Pressure Superheated Steam (LPSS) // Proceedings of 2nd International Scientific Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo, 2006. 37-37 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
2. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, Senadin.
Affect of molds in mixed cultures on production of aflatoxins on maize hybrid // Proceedings of 2nd International Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo, 2006. 37-37 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
3. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Duraković, Senadin.
Biosynthesis and biodegradation of aflatoxin B1 and G1 on maize contaminated with common field and storage fungi // Proceedings of 2nd FEMS congress of European microbiologists.
Madrid : Federation of European Microbiological Societies, 2006. 277-277 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
4. Duraković, S.; Delaš, F.; Govori, S.; Kaljaj, V.; Rapić, V.; Kaljaj, L.; Duraković, L.
Antifungal and antimycotoxigenic properties of newly synthesized derivatives of coumarine // Proceedings of 2nd International Scientific Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries.
Saltillo, 2006. 89-92 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
5. Duraković, S.; Delaš, F.; Govori, S.; Kaljaj, V.; Rapić, V.; Kaljaj, L.; Halt, M.; Duraković, L.
Antifungal and antimycotoxigenic properties of newly synthesized derivatives of coumarine // Proceedings of 2nd International Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo, 2006. 46-46 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
6. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, Senadin.
Inhibition of mould growth and aflatoxin accumulation by food additives // Proceedings of 1st Central European Forum for Microbiology (CEFORM) / Marialigeti, K. ; Sipes, R. (ur.).
Budimpešta : Akadémiai Kiadó, 2005. 32-32 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
7. Orlić, S.; Redžepović, S.; Herjavec, S.; Duraković, S.; Jeromel, A.; Huić, K.
Use of different molecular methods in the identification of Brettanomyces spp. from Croatian grapes and wines // Proceedings of XI International Congress of Mycology, San Francisco, USA / Evans, Malcolm R. (ur.).
Washington (MD) : American Society for Microbiology, 2005. 689-689 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
8. Redžepović, S.; Pohajda, I; Čolo, J.; Duraković, L.; Huić, K.; Orlić, S.
Identifikacija i karakterizacija autohtonih sojeva skupine Saccharomyces sensu stricto izoliranih s kultivara žilavka // Zbornik XIX naučno-stručnog skupa poljoprivrede i prehrambene industrije / Bogućanin, Hamid ; Bijeljac, Sonja (ur.).
Sarajevo : Poljoprivredni fakultet Sarajevo, 2005. 189-189 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
9. Redžepović, S.; Pohajda, I.; Čolo, J.; Duraković, L.; Huić, K.; Orlić, S.
Identifikacija i karakterizacija autohtonih sojeva skupine Saccharomyces sensu stricto izoliranih s kultivara žilavka // Zbornik XIX naučno-stručnog skupa poljoprivrede i prehrambene industrije / Bogućanin, Hamid ; Bijeljac, Sonja (ur.).
Sarajevo : Poljoprivredni fakultet, Sarajevo, 2005. 189-189 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
10. Delaš, Ivančica; Beganović, Jasna; Delaš, Frane.
Fatty acid composition of yolks from laying hens fed with dietary supplementation of Shiitake mushroom // Oils, Fats and Lipids in a Changing World.
Frankfurt : Euro Fed Lipid, 2004. 242 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
11. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, Senadin.
The determination of patulin in apple juice // Proceedings of the Third Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Hrvatsko mikrobiološko društvo (ur.).
Poreč, 2004. 30-30 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
12. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Senadin.
Growth and Biosynthesis of Aflatoxin in the Presence of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic acid // 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Book of Abstracts.
Opatija, 2004. 117-117 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
13. Orlić, S.; Huić, K.; Duraković, S.; Redžepović, S.
The use of Candida stellata in combination with Saccharomyces cerevisiae or S.paradoxus for glycerol production during fermentation // Yeasts in Science and Biotechnology-The Quest for Sustainable Development.
Rio de Janeiro, 2004. 151-151 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
14. Delaš, Ivančica; Popović, Milivoj; Delaš, Frane.
Effects of short term fat-free diet on fatty acid composition of liver phospholipids // EJB The FEBS Journal.
Oxford : Wiley-Blackwell, 2003. 62 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
15. Duraković, Lejla; Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Duraković, Senadin.
Factors influencing the inhibition of aflatoxin production in Soy-Beans by Trichothecium roseum // Proceedings of the 8th Croatian Biological Congress with International Participation, Zagreb, September 27-October 2, 2003. / Mitrikeski, Petar T. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko biološko društvo, 2003. 133-133 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
16. Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Lejla.
Biosynthesis and biodegradation of aflatoxins on green coffee beans contaminated with aflatoxigenous mould // Proceedings of the 8th Croatian Biological Congress with International Participation, Zagreb, September 27-October 2, 2003. / Mitrikeski, Petar T. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko biološko društvo, 2003. 380-380 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
17. Kovaček, I.; Knežević-Jonjić, N.; Matica, B.; Delaš, F.; Mlinarić-Džepina, A.; Puntarić, D.
Detection of Escherichia coli 0157 in food samples by Immunomagnetic separation in Zagreb area // CESAR 2003..
Zagreb : Federation of European Microbiological Society, 2003. (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
18. Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, Jasna, Duraković, Senadin.
Indole Glucosinolates and Their Bioactive Breakdown Products from Cabbage and Cauliflower // Biotechnology and Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2003. 68-68 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
19. Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Senadin.
Relation of Aspergillus flavus biomass to the accumulation of aflatoxins in green coffee beans // Power of microbes in industry and environment / Hajsig, D. (ur.).
Opatija : Croatian Society of Microbiology, 2002. 83-83 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Disertacije
|
|
1. Duraković, Lejla.
Utjecaj odabranih parametara na rast plijesni Aspergillus flavus ATCC 26949 u mješovitoj kulturi i biosinteza aflatoksina B1 i G1 / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.05. 2007.,
364 str. Voditelj: Delaš, Frane.
|
2. Kovaček, Ivančica.
Primjena imunomagnetske separacije u istraživanju rasta odabranih patogenih mikroorganizama u mlijeku i mliječnim proizvodima / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.03. 2006.,
102 str. Voditelj: Delaš, Frane.
|
3. Markov, Ksenija.
Utjecaj odabranih parametara na rast plijesni u mješovitim kulturama i biosintezu patulina i zearalenona / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.01. 2005.,
131 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
|
|
|
|
|
Magistarski radovi
|
|
1. Jukić, Huska.
Antropogeni utjecaj na bakterijsku populaciju rijeke Une na području grada Bihaća / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.10. 2006.,
135 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
2. Mihaljević-Herman, Vesna.
Praćenje kvalitete zamrznutog ambalažiranog pekarskog proizvoda tijekom skladištenja / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 2006.,
146 str. Voditelj: Berković, Katarina i Duraković, Senadin.
|
3. Perković, Zoran.
Mikrobiološka i kemijska kakvoća vode vodoopskrbnog sustava grada Glamoča / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.06. 2006.,
110 str. Voditelj: Delaš, Frane.
|
4. Ljevaković-Musladin, Ivana.
Kontrola mikrobiološke kakvoće sladoleda i kolača / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.06. 2004.,
128 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
|
|
|
|
|
Diplomski radovi
|
|
1. Bašić, Andreja.
Mikrobiološka kontrola zraka u pekarstvu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.06. 2007.,
41 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
2. Morović, Nikolina.
Mikrobiološka ispravnost morske vode iz ribnjaka "Cenmar" u Ninu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.02. 2006.,
46 str. Voditelj: Delaš, Frane.
|
3. Kuran, Ivona.
Rezistencija na beta-laktame u bakterija Esherichia coli i Klebsiella pneumoniae / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.12. 2005.,
43 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
4. Šaponja, Dragana.
Kontrola mikrobiološke kakvoće zraka u punionici bezalkoholnih pića / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.07. 2005.,
58. str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
5. Topić, Marijana.
Određivanje baktericidne aktivnosti oralnih antibiotika u urinu u "ex vivo" modelu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.07. 2005.,
62. str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
6. Balaša, Ana.
Utjecaj visokog tlaka na inaktivaciju Listeria innocua BGA 3532 / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 31.05. 2004.,
65 str. Voditelj: Delaš, Frane.
|
7. Huić, Katarina.
Utjecaj različitih vrsta kvasaca na sintezu glicerola u sintetskom moštu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.06. 2004.,
69 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
8. Mužic, Marijana.
Inhibicija rasta odabranih mikroorganizama prirodnim spojevima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.07. 2004.,
43 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
9. Visković, Tamara.
Utjecaj odabranih parametara na biosintezu zearalenona s pomoću plijesni Fusarium graminearum ZMPBF 1244 / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.06. 2004.,
51 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
10. Čvek, Domagoj.
Određivanje biomase filamentnih gljivica na čvrstim supstratima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.12. 2003.,
48 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
11. Gardaš, Martina.
Utjecaj mikrobne kulture Lactobacillus alimentarius na trajnost narezane pasterizirane šunke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.10. 2003.,
55 str. Voditelj: Delaš, Frane.
|
12. Katalenić, Sanja.
Istraživanje mikrobiološke ispravnosti uzoraka svježeg sira i vrhnja domaće proizvodnje uzetih s tržnica Zagreba i okolice / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 2003.,
52 str. Voditelj: Delaš, Frane.
|
13. Milašinčić, Petra.
Usporedba klasične i Hy-Lite 2 metode mikrobiološke kontrole čistoće radnih površina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.06. 2003.,
54 str. Voditelj: Delaš, Frane.
|
14. Milinov, Virna.
Primjena HACCP-a u proizvodnji konditorskih proizvoda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.11. 2003.,
92 str. Voditelj: Delaš, Frane.
|
15. Štrban, Vlatka.
Priprema, sterilizacija i kontrola mikrobioloških hranjivih podloga / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.03. 2003.,
55 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
16. Desović, Nikolina.
Svježi sir i mikrobiološka kontrola svježeg sira / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.05. 2002.,
47 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
17. Grahovac, Marko.
Novosintetizirani derivati dehidracetne kiseline s antimikrobnim djelovanjem / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 19.05. 2002,
35 str. Voditelj: Duraković, Senadin.
|
18. Kranjčec, Valentina.
Kontrola mikrobiološke kvalitete i mikrobiološkog indeksa sladovine i piva / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.10. 2002.,
68 str. Voditelj: Delaš, Frane.
|
19. Podhraški, Karmen.
Istraživanje mikrobiološke i zdravstvene ispravnosti mlijeka i mliječnih proizvoda / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.07. 2002.,
46 str. Voditelj: Delaš, Frane.
|
|
|
|
|
|
|