crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Krešić, Greta; Lelas, Vesna; Herceg, Zoran; Režek, Anet.
Effects of high pressure on functionality of whey protein concentrate and whey protein isolate. // Lait. 86 (2006) , 4; 303-315 (članak, znanstveni).

2. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Herceg, Zoran; Drgalić, Ida.
The quality of plain and supplemented kefir from goat’ s and cow’ s milk. // International Journal of Dairy Technology. 59 (2006) , 1; 40-46 (članak, znanstveni).

3. Herceg, Zoran; Lelas, Vesna.
The influence of temperature and solid matter content on the viscosity of whey protein concentrates and skim milk powder before and after tribomechanical treatment. // Journal of Food Engineering. 66 (2005) , 5; 433-438 (članak, znanstveni).

4. Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Krešić, Greta.
Influence of tribomechanical micronization on the physical and functional properties of whey proteins. // International Journal of Dairy Technology. 58 (2005) , 4; 225-232 (članak, znanstveni).

5. Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir.
Tribomechanical micronization and activation of whey protein concentdrate and zeolite. // Sadhana-Academy Proceedings in Engineering Sciences. 29 (2004) , 1; 13-26 (članak, znanstveni).

6. Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir.
FINE MILLING AND MICRONIZATION OF ORGANIC AND INORGANIC MATERIALS UNDER DYNAMIC CONDITIONS. // Powder technology. 139 (2004) , 2; 111-117 (članak, znanstveni).

7. Krešić, Greta; Lelas, Vesna; Šimundić, Borislav.
The effects of processing on the nutritional composition and quality evaluation of candied celeriac. // Sadhana - Academy Proceedings in Engineering Sciences. 29 (2004) , Part 1; 1-12 (članak, znanstveni).

8. Rimac Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, Desanka; Šimundić, Borislav.
Decreasing of oil absorption in potato strips during deep fat frying. // Journal of food engineering. 64 (2004) ; 237-241 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Ostali radovi u CC časopisima
 

1. Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Škreblin, Mirjana.
Utjecaj tribomehaničke mikronizacije na reološka svojstva proteina sirutke. // Food Technology and Biotechnology. 40 (2002) , 2; 145-156 (znanstveni rad, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Herceg, Zoran; Krešić, Greta; Bačić, Marija; Juraga, Edita.
Reološka i termofizička svojstva modelnih sustava karagenana i β - laktoglobulina tretiranih visokim hidrostatskim tlakom. // Mljekarstvo. 56 (2006) , 1; 67-81 (članak, znanstveni).

2. Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Krešić, Greta; Režek, Anet.
Funkcionalnost izolata i hidrolizata proteina sirutke. // Mljekarstvo. 55 (2005) , 3; 171-184 (članak, znanstveni).

3. Krešić, Greta; Lelas, Vesna; Herceg, Zoran.
Possibility of nutritional enrichment of whipped dairy products with whey proteins treated with high pressure. // Mljekarstvo. 55 (2005) , 2; 83-99 (članak, znanstveni).

4. Herceg, Zoran; Lelas, Vesna, Režek, Anet.
Funkcionalna svojstva alfa-laktalbumina i beta-laktoglobulina. // Mljekarstvo. 54 (2004) , 3; 195-208 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Herceg, Zoran; Režek, ANet.
Prehrambena i funkcionalna svojstva koncentrata i izolata proteina sirutke. // Mljekarstvo. 56 (2006) , 4; 379-396 (članak, stručni). URL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Rimac Brnčić, Suzana; Režek, Anet; Lelas, Vesna; Dragović Uzelac, Verica.
Polyphenols profile of fig´s jam enriched with carob powder // .
Elsevier, 2005. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Lelas, Vesna; Herceg, Zoran.
Influence of tribomechanical treatment on the phase transition temperatures of whey proteins model systems // Innovation in food processing technology and engineering / Vinod, K. Jindal (ur.).
Bangkok : Asian Institute of Technology, 2002. 25-34 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Režek, Anet; Mason, Timothy J.; Paniwnyk, Larysa; Lelas, Vesna.
Accelerated Drying of Mushrooms, Brussels Sprouts and Cauliflower by Means of Power Ultrasound and its Impact on Food Quality // Book of Abstracts. 10^th Meeting of the European Society of Sonochemistry 2006 / Neis, Uwe (ur.).
Hamburg : TuTech Innovation GmbH, Hamburg, Germany, 2006. 112-112 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Rimac Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna.
Influence of inulin and oligofructose addition on functional properties of dehydrated apples // Macromolecules and Their Degradation Products in Food-Physiological, Analytical and Technological Aspects / Steinhart, Hans (ur.).
Hamburg : Gesellschaft Deutscher Chemiker, 2005. 191 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Brnčić-Rimac, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, Desanka.
Oxidative stability of potato strips fried in various oils // Book of abstracts 2 nd Central European Congress on Food / prof. Diana Banati (ur.).
Budimpešta : Central Food Research Institute, 2004. 257 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

4. Krešić, Greta; Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Režek, Anet.
Influence of hydrocolloids addition and high pressure treatments on the rheological properties of whey protein model solutions // Proceedings of the 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. 18 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Krešić, Greta; Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Režek, Anet; Šimundić, Borislav.
Rheological properties of hydrocolloids and high pressure treated whey proteins model solutions // Book of abstracts of food technologists, biotechnologists and nutritions / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Euto-V.A.L. d.o.o., 2004. 18 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Lelas, Vesna; Ivković, Slavko; Stehlik-Tomas, Vesna.
Prebiotic Activity of Zeolite Based Products // Worldnutra / Cesarettin, Alasalvar (ur.).
San Francisco (CA) : Worldnutra, 2004. 483 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Lelas, Vesna; Krešić, Greta; Herceg, Zoran; Režek, Anet.
High presure Effect on the Functional Properties of Whey Proteins // Worldnutra 2004 / Cesarettin Alasalvar (ur.).
San Francisco (CA) : Worldnutra, 2004. 482 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Lelas, Vesna; Herceg, Zoran; Rimac-Brnčić Suzana.
Physical Properties of Tribomechanical Micronized Whey Proteins // New functional ingredients and foods / Vibeke Orlien (ur.).
Kopenhagen : Elsevier, 2003. 103 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Lelas, Vesna; Herceg, Zoran.
Effect of the tribomechanical micronization on the physical and thermophysical properties of whey proteins // Technology - Food - Nutrition - Health / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Biotechnical Faculty, 2002. 32 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Rimac Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, Desanka.
Influence of blanching procedure and oil origin on the fried potato fat uptake // Technology - Food - Nutrition - Health / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Biotechnical Faculty, 2002. 145 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Rimac Brnčić, Suzana.
Fizikalno-kemijska svojstva proteina sirutke u funkciji različitih postupaka obrade / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 2006., 165 str. Voditelj: Lelas , Vesna.

2. Krešić, Greta.
Utjecaj visokog tlaka na funkcionalna svojstva proteina sirutke / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.05. 2005, 187 str. Voditelj: Lelas, Vesna.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Brajković, Martina.
Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka i temperature na reološka svojstva proteina sirutke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.03. 2005., 71 str. Voditelj: Herceg, Zoran.

2. Ćurić, Maja.
Kakvoća dehidratiranih ploški jabuke u ovisnosti o primjenjenom postupku blanširanja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.03. 2005., 59 str. Voditelj: Lelas, Vesna.

3. Gluhak, Jelena.
Funkcionalna i reološka svojstva koncentrata proteina soje / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.03. 2005., 75 str. Voditelj: Herceg, Zoran.

4. Tudor, Milna.
Utjecaj blanširanja na kemijski sastav i sposobnost rehidratacije osušenih listića jabuke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.03. 2005., 60 str. Voditelj: Lelas, Vesna.

5. Vuksan, Nenad.
Funkcionalna i reološka svojstva hidrolizata i izolata proteina sirutke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.03. 2005., 50 str. Voditelj: Herceg, Zoran.

6. Blažević, Maja.
Utjecaj tribomehaničke aktivacije i temperature na viskoznost suspenzija proteina sirutke i obranog mlijeka u prahu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.03. 2004, 81 str. Voditelj: Lelas, Vesna.

7. Franetović, Mila.
Ffizikalna svojstva suspenzija proteina sirutke i ugljikohidrata / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.06. 2004, 76 str. Voditelj: Herceg, Zoran.

8. Grmovšek, Izidora.
Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na reološka svojstva proteina sirutke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.07. 2004, 82 str. Voditelj: Herceg, Zoran.

9. Hegedušić, Patricija.
Reološka svojstva proteina sirutke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.10. 2004, 65 str. Voditelj: Herceg, Zoran.

10. Mandić, Ivana.
Antioksidativna aktivnost zeolita u uljima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 18.11. 2004., 50 str. Voditelj: Lelas, Vesna.

11. Ranogajec, Silvija.
Utjecaj tretiranja visokim hidrostatskim tlakom na funkcionalna svojstva proteina sirutke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.11. 2004., 60 str. Voditelj: Herceg, Zoran.

12. Brtan, Slavica.
Funkcionalna svojstva proteina sirutke i obranog mlijeka u prahu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 23.06. 2003., 70 str. Voditelj: Lelas, Vesna.

13. Dobranić, Blanka.
Utjecaj udjela suhe tvari i temperature na viskoznost suspenzija proteina sirutke i mlijeka u prahu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.03. 2003., 63 str. Voditelj: Lelas, Vesna.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4