crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Berković, Katarina; Radojčić, Ivana; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, Jasna.
Polyphenols - environmentally friendly corrosion inhibitors of tin // Current Studies of Biotechnology, Vol. III - Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003. Str. 365-372.

2. Delonga, Karmela; Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, Jasna.
Variation in glucosinolates composition and relationship between aliphatic and indole glucosinolates in cruciferous vegetables // Current Studies of Biotechnology, Vol. III - Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003. Str. 209-218.

3. Delonga, Karmela; Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Mrkić, Vlatka; Vorkapić-Furač, Jasna; Duraković, Senadin.
Indole glucosinolates from white cabbage and cauliflower and their bioactive breakdown products // Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada ; Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. Str. 219-227.

4. Radojčić, Ivana; Berković, Katarina; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, Jasna.
Inhibition efficiency of cabbage glucosinolates extracts on tin corrosion // Strategies for safe food / Eklund, Trygve ; De Brabander, Hubert ; Deaseleire, Els ; Dirnik, Inge ; Ooghe, Wilfried (ur.).
Heverlee : Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging, 2003. Str. 300-303.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Delonga, Karmela; Radojčić Redovniković, Ivana; Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Vorkapić-Furač, Jasna.
Distribution of glucosinolates in some raw and processed brassica vegetables grown in Croatia. // Acta Alimentaria. 36 (2007) , 2; 207-216 (članak, znanstveni). URL link to work

2. Dragović-Uzelac, Verica; Pospišil, Jasna; Delonga, Karmela; Levaj, Branka; Djaković, Senka.
Phenolic profiles of raw apricots, pumpkins and their purees in the evaluation of apricot nectars and jams authenticity. // Journal of agricultural and food chemistry. 53 (2005) , 12; 4836-4842 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

3. Dragović-Uzelac, Verica; Pospišil, Jasna; Levaj, Branka; Delonga, Karmela.
The study of phenolic profiles of raw apricots and apples and their purees by HPLC for the evaluation of apricot nectars and jams authenticity. // Food chemistry. 91 (2005) , 2; 373-383 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

4. Berković, Katarina; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, Jasna.
Natural compounds as environmentally friendly corrosion inhibitors of aluminium. // Acta Alimentaria. 33 (2004) , 3; 237-247 (članak, znanstveni).

5. Jukić, Marijana; Cetina, Mario; Vorkapić-Furač, Jasna; Golobič, Amalija; Nagl, Ante.
N-(o-Chlorophenyl)-2, 5-dimethyl-pyrrole-3- carbaldehyde. // Acta Crystallographica. Section C, Crystal Structure Communications. 59 (2003) , 7; 0357-0359 (članak, znanstveni). URL link to work

6. Jukić, Marijana; Hergold-Brundić, Antonija; Cetina, Mario; Nagl, Ante; Vorkapić-Furač, Jasna.
The Synthesis and Structures of the Novel Pyridoxal Oxime Derivatives. // Structural Chemistry. 14 (2003) , 6; 597-604 (članak, znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Jukić, Marijana; Đaković, Senka; Filipović-Kovačević, Željka; Kovač, Veronika; Vorkapić-Furač, Jasna.
Dominantni trendovi "zelene" kemije. // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske. 54 (2005) , 5; 255-272 (pregledni rad, ostalo).

2. Jukić, Marijana; Đaković, Senka; Filipović-Kovačević, Željka; Vorkapić-Furač, Jasna.
"Zelena" kemija otvara put čistim ekološki prihvatljivim kemijskim procesima. // Kemija u industriji. 53 (2004) , 5; 217- 224 (pregledni rad, ostalo).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Berković, Katarina; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, Jasna.
Effect of quercetin on the aluminium corrosion process // Proceedings of 15th International Corrosion Congress, FRONTIERS IN CORROSION SCIENCE AND TECHNOLOGY.
Granada : International Corrosion Council, 2002. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Radojčić, Ivana; Kovačević-Ganić, Karin; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, Jasna.
The analysis of borecole glucosinolates and their breakdown products by HPLC with UV Diode Array and FL detection // Book of Abstract-Eighth International Symposium on Hyphenated Techniques in Chromatography and Hyphenated Chromatographic Analyzers (HTC-8) / Roxal Flemish Chemical Society (ur.).
Brisel : Roxal Flemish Chemical Society, 2004. 25 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Radojčić, Ivana; Pavlović, Hrvoje; Delonga, Karmela; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, Jasna.
Bioactive degradation products of glucosinolates as antibacterial agents // Safety nutrition technology consumers / Banati, Diana ; Farkas, Jozsef ; Gelenser (ur.).
Budimpešta : Hungarian Academy of Sciences (MTA), 2004. 120-120 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Berkovića, Katarina; Radojčić, Ivana; Delonga, Karmela; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furača, Jasna.
The effect of L-tryptophan and glucosinolates extracts on tin and aluminium in salt solutions // Annals of Nutrition&Metabolism / Battistini, N. C. ; Rossi, L. ; Sette, S. (ur.).
Basel : Karger Publishers, 2003. 595 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Berković, Katarina; Radojčić, Ivana; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, Jasna.
Polyphenols - environmentally friendly corrosion inhibitors of tin // Biotechnology and Food, knjiga zažetaka / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. 55 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Delonga, Karmela; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, Jasna.
Variation in glucosinolates composition and relationship between aliphatic and indole glucosinolates in cruciferous vegetables // Biotechnology and Food, knjiga zažetaka / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. 59 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Jukić, Marijana; Rapić, Vladimir; Vikić-Topić, Dražen; Vorkapić Furača, Jasna.
CLASSICAL AND MICROWAVE-ASSISTED SYNTHESIS AND SPECTROSCOPIC ANALYSIS OF SOME PYRAZOLE DERIVATIVES // Book of Abstracts: ESOC , 2003. P1-42.
Zagreb, 2003. 169-169 (poster,sažetak,znanstveni).

7. Kovač, Spomenka; Jukić, Marijana; Gašo-Sokač, Dajana; Vorkapić-Furač, Jasna.
Synthesis of some b6 vitamin analogs– potential antidotes // Book of Abstracts: 2003. P2-104.
2003. 355-355 (poster,sažetak,znanstveni).

8. Radojčić, Ivana; Delonga, Karmela; Carić, Marija; Kujundžić, Dijana; Vorkapić-Furača, Jasna.
Determination of polyphenols and methylxanthines in chocolates produced in Croatia by UV/VIS and HPLC // Annals of Nutrition&Metabolism / Battistini, N. C. ; Rossi, L. ; Sette, S. (ur.).
Basel : Karger Publishers, 2003. 595 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Mrkić, Vlatka; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, Jasna; Duraković, Senadin.
Indole glucosinolates from white cabbage and cauliflower and their bioactive breakdown products // Biotechnology and Food, knjiga zažetaka / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. 68 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Berković, Katarina; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, Jasna.
Effect of quercetin on the aluminium corrosion process // 15 th International Corrosion Congress, FRONTIERS IN CORROSION SCIENCE AND TECHNOLOGY / Manuel Morcillo (ur.).
Granada : International Corrosion Council, 2002. 443 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Bosnar, Silvija.
Polifenolni spojevi sjemena uljane repice i njihova antioksidacijska aktivnost / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.07. 2006., 50 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

2. Kolonić, Anita.
Derivati tirozina sa supstituentima acetilenskog tipa / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.03. 2006., 65 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna ; Jerić, Ivanka.

3. Mikulčić, Danijela.
Reaktivnost amino-skupina lizina u Maillardovoj reakciji / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.06. 2006., 66 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

4. Pamuković, Vanda.
Biotransformacije 2-brom-1-(4-nitrofenil)etanona stanicama pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) i korijena mrkve (Daucus carota) / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.07. 2006., 52 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

5. Šporec, Maja.
Rani stadij Maillardove reakcije: Heynsovi i imidazolidinonski spojevi / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.01. 2006., 68 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna ; Jakas, Andreja.

6. Trontel, Antonija.
Sinteza N-glukodipeptida aminokiselinske sekvencije L-Trp-L-Phe / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.12. 2006., 77 str. Voditelj: Varga-Defterdarović, Lidija.

7. Vdović, Brigita.
Određivanje glukozinolata i polifenola u sjemenu uljane repice / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.07. 2006., 52 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

8. Barbaroša, Iva.
Analiza polifenolnih spojeva i metilksantina u kakao masi različita podrijetla / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.10. 2005, 69 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

9. Katić, Anja.
Sinteza Amadorijevih spojeva bioaktivnog tetrapeptida / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.05. 2005., 56 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna ; Jakas, Andreja.

10. Kozbur, Ivana.
Biotransformacije 2-klor-1-(4-klorfenil)etanona stanicama pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) i korijena mrkve (Daucus carota) / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.04. 2005., 53 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

11. Marušić, Marija.
Polifenolni spojevi kakao masa različitog podrijetla i njihova antioksidacijska aktivnost / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.12. 2005., 60 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

12. Ožanić, Vanja.
Enzimska stabilnost analoga opioidnog čimbenika rasta u humanom serumu / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.12. 2005., 62 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna ; Roščić, Maja.

13. Valić, Marija.
Sinteza novih reaktivatora inhibirane acetilkolnesteraze / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.12. 2005., 41 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

14. Vlaisavljević, Nataša.
Sinteza glukozilnog etera L-tirozil-L-serina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.10. 2005., 66 str. Voditelj: Varga-Defterdarović, Lidija.

15. Brkić, Karolina.
Određivanje glukozinolata i peroksidaze u normalnom i transformiranom tkivu hrena (Armoracia lapathifolia Gilib.) / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.09. 2004, 51 str. Voditelj: Vorpkapić-Furač, Jasna.

16. Mareković, Neda Jelena.
Određivanje metilksantina i polifenola u različitim ekstraktima čokolade metodom tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.04. 2004, 52 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

17. Žakić, Željka.
Modifikacije terminalnih skupina aminokiselina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.10. 2004., 53 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna ; Jerić, Ivanka.

18. Budimir, Ivana.
UV/VIS metode u analizi polifenolnih spojeva čokolade / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 19.12. 2003, 43 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

19. Topić, Tanja.
Identifikacija biološki aktivnih spojeva u kakao prahu i kakao masi / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.12. 2003., 49 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

20. Vlašić, Ignacija.
Analiza metilksantina u čokoladi tekućinskom kromatografijom visoke djelotvornosti / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.02. 2003., 48 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

21. Čempuh, Renata.
Alifatski glukozinolati sa sumporom u bočnom lancu u bijelom kupusu (Brassica oleracea var. capitata) / diplomski rad.
Zagrebu : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.12. 2002., 59 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

22. Šimunić, Dana.
Analiza glukozinolata u komercijalnom pripravku brokule (Brassica oleracea botritys var. italica) / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.12. 2002., 36 str. Voditelj: Vorkapić-Furač.

23. Švenda, Irena.
Praćenje glukozinolata u sortnom sjemenu uljane repice (Brassica napus L. ssp. oleifera) / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.10. 2002., 41 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.

24. Vacek, Lidija.
Analiza glukozinolata raštike (Brassica oleracea var. acephala L.) i produkata njihove hidrolize / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.12. 2002., 32 str. Voditelj: Vorkapić-Furač, Jasna.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4