crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Jašić, Midhat; Đonlagić, Nusreta; Šubarić, Drago; Keran, Husein.
Contemporary principles of politics and legislation in food production // Proceedings : TEMPUS IB_JEP 16140-2001 / Sanchis, Vicente ; Grujić, Radoslav (ur.).
Banja Luka : , 2005. Str. 221-231.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela.
Effects of pectin and carrageenan on thermophysical and rheological properties of tapioca starch. // Czech Journal of Food Sciences. 24 (2006) , 6; 275-282 (članak, znanstveni).

2. Glavaš-Obrovac, Ljubica; Opačak, Teuta; Bareš, Vesna; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ilakovac, Vesna; Karner, Ivan.
Effects of dealcoholized red and white wines on human tumour and normal cells. // Acta alimentaria. 35 (2006) , 2; 153-162 (članak, znanstveni).

3. Halt, Marija; Klapec, Tomislav; Šubarić, Drago; Macura, Marija; Bačani, Snježana.
Fungal contamination of cookies and raw materials for their production in Croatia. // Czech journal of food sciences. 22 (2004) , 3; 95-98 (članak, znanstveni).

4. Piližota, Vlasta; Sapers, G.M.
Novel Browning Inhibitor Formulation for Fresh-cut Apples. // Journal of food science. 69 (2004) , 4; 140-143 (članak, znanstveni).

5. Ukuku, Dike O.; Piližota, Vlasta; Sapers, Gerald M.
Effect of hot water and hydrogen peroxide treatments on survival of Salmonella and microbial quality of whole and fresh-cut cantaloupe. // Journal of food protection. 67 (2004) , 3; 432-437 (članak, znanstveni).

6. Fleš, Dragutin; Vuković, Radivoje; Erceg Kuzmić, Ana; Bogdanić, Grozdana; Piližota, Vlasta; Markuš, Krešimir; Wolsperger, Kristina; Vikić-Topić, Dražen.
Synthesis of N-Arylmaleimides and N-Aryl-2, 3-Dimethylmaleimides. // Croatica Chemica Acta. 76 (2003) , 1; 69-74 (članak, znanstveni).

7. Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Šubarić, Drago.
Effect of Polydextrose and NaCl on the Initial Freezing Point of Chicken, Egg and Surimi. // Italian Journal of Food Science. 15 (2003) , 1; 105-113 (članak, znanstveni).

8. Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Miličević, Dijana; Kopjar, Mirela.
Influence of Hydrocolloids and Sweeteners on Flow Behaviour of Peach Nectar. // Acta alimentaria. 32 (2003) , 4; 383-393 (članak, znanstveni).

9. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Šubarić, Drago; Hardi, Jovica.
Effect of soy, maize and extruded maize flour addition on sensory characteristics of pasta. // Italian journal of food sciences. 15 (2003) , 2; 277-286 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Đonlagić, M.; Đonlagić, Nusreta; Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Keran, Husein.
Principi i efikasnost ultrafiltracije. // Technologica acta. 1 (2005) , 2; 207-210 (kongresno priopćenje, znanstveni).

2. Šubarić, Drago; Miličević, Dijana; Pašalić, Hatidža; Šabanović, Marizela; Babić, Jurislav, Aljić Mirna.
Inhibicija enzimske oksidacije polifenola i posmeđivanja soka kruške i narezanih krušaka. // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 56 (2005) ; 105-114 (članak, znanstveni).

3. Šubarić, Drago; Sadadinović, J.; Babić, Jurislav; Miličević, Dijana; Muhamedbegović, B.
Primjena enzima u tehnologiji škroba. // Technologica acta. 1 (2005) , 2; 185-188 (kongresno priopćenje, znanstveni).

4. Miličević, Dijana; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić, Nela.
Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice. // Technologica Acta. 1 (2004) , 1; 47-53 (članak, znanstveni).

5. Piližota, Vlasta.
Gli Alimenti Minimamente Trattati. // Italus hortus. 11 (2004) , 1; 148-151 (pregledni rad, znanstveni).

6. Piližota, Vlasta.
Education of food technologists for the future. // Annual 2004 of the Croatian Academy of Engineering. / (2004) ; 155-159 (članak, znanstveni). URL link to work

7. Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav.
Effect of Polydextrose on Initial Freezig Point of Surimi Prepared from Sasso Broiler (Djelovanje polidekstroze na početnu temperaturu zamrzavanja surimija pripremljenog od brojlera pasmine Sasso). // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. XLVIII (2003) , 52; 83-90 (kongresno priopćenje, znanstveni).

8. Miličević, Dijana; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, Nela.
Utjecaj hidrokoloida na reološka svojstva soka i kaše rajčice. // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 48 (2003) , 53; 105-116 (članak, znanstveni).

9. Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Borislav.
Utjecaj temperature i hidrokoloida na reološka svojstva koncentrata proteina sirutke. // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 48 (2003) , 53; 95-104 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Jašić, Midhat; Đonlagić, Nusreta; Šubarić, Drago; Keran, Husein.
Insuring the food safety for fruits and vegetables in processing pursuant to international standards. // Aktualni zadaci mehanizacije poljoprivrede. 34 (2006) ; 573-579 (kongresno priopćenje, stručni).
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, Saša.
Influence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering.
Zagreb, 2006. 581-586 (poster,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, Saša.
Influence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of the 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. 581-586 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Šubarić, Drago.
Trendovi u proizvodnji prehrambenih proizvoda // Zbornik Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva / Barišić, Pavo (ur.).
Zagreb : Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, 2006. 545-546 (pozvano predavanje,objavljeni rad,znanstveni).

3. Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Srećko, Tomas; Bilić, Mate.
Effect of Polydextose on Thermophysical Properties of Chicken Surimi // Proceedings of the 32. Internatinal Syposium on Agricultural Engineering "Actual Tasks on Agricultural Engineering" / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb : Zavod za mehanizaciju poljoprivrede Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2004. 415-427 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bucić, Ana; Bilić, Mate; Velić, Darko; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago.
Effect of cultivation and drying temperature on rehydration ability of the carrots and potatoes // Proceedings of the 32. International Symposium on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb : Zavod za mehanizaciju poljoprivrede Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2004. 397-403 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Miličević, Borislav; Nemet, Ivana.
Utjecaj uvjeta proizvodnje i čuvanja čokolade na pojavu "cvjetanja masti" // .
(pozvano predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela.
The effect of lactose and whey powder on the gelatinization and retrogradation of tapioca starch // Proceedings of the 4th International Symposium on Food Rheology and Structure / Fischer, Peter ; Erni, Philipp ; Windhab, Erich J. (ur.).
Zürich : Institute of Food Science and Nutrition, 2006. 707-708 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Kopjar, Mirela; Hribar, Janez; Simčič, Marjan; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela.
Influence of trehalose addition on anthocyanins retention of evaporated and freeze-dried strawberry pastes // Proceedings of the 4th International Congress on Pigments in Food-A Challenge to Life Sciences / Carle, Reinhold ; Schieber, Andreas ; Stintzing, Florian C. (ur.).
Aachen : Shaker, 2006. 223-225 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Hribar, Janez; Zlatič, Emil; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav.
Aroma retention in evaporated and freeze-dried strawberry pastes // Proceedings of the IUFOST 13th World Congress of Food Science and Technology "Food is life".
2006. 189-190 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav.
Influence of pH and temperature during storage on concentrates of sour cherry and sour cherry Maraska // Proceedings of the 4th International Congress on Pigments in Food-a Challenge to Life Sciences / Carle, Reinhold ; Schieber, Andreas ; Stintzing, Florian C. (ur.).
Düren : Maastricht : Aachen, 2006. 226-228 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Mađar, Stjepan; Kovačević, Dragan; Babić, Jurislav.
Utjecaj niskotlačnog UV-sistema za dekontaminaciju na fizikalno-kemijska svojstva procesne vode u proizvodnji alkoholnih pića // Zbornik radova sa naučnog skupa "Agrotech", Gradačac 2006. / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla : Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2006. 27-33 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago.
Effect of fructose syrup addition on the rheological behaviour of Croatian honeys // Proceedings of the 4th International Symposium on Food Rheology and Structure / Fischer, Peter ; Erni, Philipp ; Windhab, Erich J. (ur.).
Zürich : Institute of Food Science and Nutrition, 2006. 741-742 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Miličević, Borislav; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav.
Possibilities for implementation of fermentation process with immobilized yeast cells in pear’ s distillates production // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2005. 388-393 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Piližota, Vlasta.
Colour changes due to cooking and sensory properties of fresh made and dried pasta produced with different supplements // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2005. 186-195 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

9. Kovačević, Dragan; Unbehend, Ljilja; Šubarić, Drago; Kordić, Jasna.
DETERMINATION OF AMIDATED PECTIN INFLUENCE ON THE DOUGH INITIAL FREEZING POINT BY DTA // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Hardi-Ugračić, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 115-122 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

10. Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav.
Effects of concentration and temperature on rheological properties of some hydrocolloids // Proceedings of International Congress Flour-Bread '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 158-167 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

11. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav.
Influence of browning inhibitors on colour and polyphenols in fresh-cut pears and pear juice // Actual Tasks on Agricultural Engineering : Proceedings of the 32th International Symposium on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. 405-414 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

12. Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela.
Influence of guar and pectin on gelatinisation and retrogradation of starch // Proceeding of International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 123-130 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

13. Miličević, Dijana; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago.
Application of high pressure treatment on microbiological stability of food products // Proceedings of the 2nd DAAAM international conference on advanced technologies for developing countries / Katalinić, Branko ; Tufekčić, Džemo ; Šelo, Ramiz (ur.).
Tuzla : University of Tuzla, 2003. 405-408 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Jašić, Midhat; Đonlagić, Nusreta; Šubarić, Drago; Keran, Husein.
Insuring the food safety for fruits and vegetables in processing pursuant to international standards // Proceedings of 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. 573-579 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,stručni).

2. Piližota, Vlasta.
Minimalno procesirano povrće // Proizvodnja i prerada povrća-Izlaganja s okruglog stola / Maceljski, Milan ; Matotan, Zdravko (ur.).
Zagreb : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2005. 25-29 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Ačkar, Đurđica; Mujić, Ibrahim; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Alibabić, Vildana; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela.
Influence of storage conditions and heat treatment on digestibility of starch in chestnut // Book of Abstracts - 3rd Central European Congress on Food / Iotzev, Alexander ; Fikiin, Konstantin ; Shivarov, Georgi (ur.).
Sofija : CEFood, 2006. 183-183 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Mađar, Stjepan; Kovačević, Dragan; Babić, Jurislav.
Influence of various distillation techniques on quality of plum brandy // Book of Abstracts - 3rd Central European Congress on Food / Iotzev, Alexander ; Fikiin, Konstantin ; Shivarov, Georgi (ur.).
Sofija : CEFood, 2006. 184-184 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Moslavac, Tihomir; Šubarić, Drago; Stanić, Danijela.
Reološka svojstva i oksidacijska stabilnost emulzija ulje/voda sličnih majonezi // Book of Abstracts "agroTECH 2006" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla : Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2006. 44-45 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica.
Rheological properties of selected Croatian honeys // Proceedings of the 2nd European Conference of Apidology 2006 / Vesely, Vladimir ; Titera, Dalibor (ur.).
Prag : Bee Research Institute Dol, 2006. 111-111 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Horvat, Melita; Miličević, Dijana.
Control of enzymatic browning in dried apples Jonagold variety // Book of Abstracts "agroTECH 2006" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla : Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2006. 36-37 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Piližota, Vlasta; Sapers, Gerald, M; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago.
Browning inhibition in fresh-cut Packhams Triumph pears by sodium hexametaphosphate treatment // IFPA 2006 - Abstracts.
Baltimore (MD), 2006. 12-12 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, Nela; Prpić, Stela.
Control of enzymatic browning in parsley // CHISA 2006-System Engineering-Summaries 4 / Novosad, Jan (ur.).
Prag : Process Engineering Publisher, 2006. 1406-1406 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Šubarić, Drago; Škrabal, Svjetlana; Piližota, Vlasta; Babić, Jurislav; Jašić, Midhat; Ačkar, Đurđica.
Influence of temperature filling and storage conditions on fat bloom of filled chocolate // Book of Abstracts - 3rd Central European Congress on Food / Iotzev, Alexander ; Fikiin, Konstantin ; Shivarov, Georgi (ur.).
Sofija : CEFood, 2006. 185-185 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Jašić, Midhat; Ačkar, Đurđica.
Svojstva i primjena modificiranih škrobova u konditorskoj industriji // .
2005. 1-2 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Ačkar, Đurđica.
Utjecaj acetilacije na svojstva škroba tapioke // Abstract Book 3rd International Congress Flour-Bread '05, 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 68-68 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela.
Honey adulteration detection by differential scanning calorimetry (DSC) // Abstracts of lectures and posters.
2005. 102-102 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Šubarić, Drago; Babić, Jurislav.
Primjena DSC metode u analizi hrane // .
1-2 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Šubarić, Drago; Palokaj, Fran.
Proizvodnja škroba, škrobnih hidrolizata i modifikata za potrebe konditorske industrije // .
1-2 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Kovačević, Dragan; Nedić Tiban, Nela.
Influence of hydrocolloids on the rheological properties of tapioca starch // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 54-54 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

15. Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Jašić, Jasminka.
Contemporary principles of politics and legislation in production of the save-for- health food // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 176-176 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

16. Miličević, Borislav; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav.
Possibilities of fermentation process with immobilized yeast cells in pear’ s distillates production // Book of Abstracts of the 2nd Central European Meeting and the 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 133-133 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Kenjerić, Danijela.
Some quality parameters of selected Croatian honeys // Programme and Book of Abstracts / Banati, Diana ; Farkas, Jozsef ; Gelencser, Eva (ur.).
Budimpešta : Central Food Research Institute, Complex Committee on Food Science of the Hungarian Academy of Sciences, 2004. 114-114 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Palmieri, Luigi; Piližota, Vlasta; Dunaj, Alemka; Babić, Jurislav; Lovrić, Tomislav; Villari, Gerardo.
Reducing microbial load in hot and cold break tomato juices by (nonthermal) high pressure (treatment) // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 45-45 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

19. Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago.
Utjecaj nekih sredstava za sanitaciju i hidrokoloida na produženje trajnosti svježe mrkve // Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004. 43-43 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

20. Piližota, Vlasta; Palmieri, Luigi; Villari, Gerardo; Dunaj, Alemka; Babić, Jurislav; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela.
Stabilisation of apricot juice by means of high- pressure treatments // Effost, Food Inovations for an Expanding Europe, Delegate Manual / Norris, Claire (ur.).
Varšava, 2004. 1-2 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

21. Šubarić, Drago; Miličević, Dijana; Pašalić, Hatidža; Babić, Jurislav; Šabanović, Marizela; Aljić, Mirna.
Inhibicija enzimske oksidacije polifenola i posmeđivanja soka kruške i narezanih krušaka // Zbornik radova "Drugi simpozij poljoprivrede, veterinarstva, šumarstva i biotehnologije".
Bihać, 2004. 184-184 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

22. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Piližota, Vlasta.
Colour changes due to cooking and sensory properties of fresh made and dried pasta produced with different supplements // Book of Abstracts of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 59 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

23. Piližota, Vlasta.
Proizvodnja sigurne hrane: kvaliteta i sigurnost (ispravnost) // .
(pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

24. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Kovačević, Dragan; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav.
Primjena DSC u analizi kakao-proizvoda // 11. savjetovanje inženjera konditorske industrije Hrvatske : knjiga sažetaka.
(pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

25. Sapers, Gerald M; Piližota, Vlasta.
Novel browning formulation for fresh-cut apples // .
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

26. Piližota, Vlasta.
Minimally processed food // .
(pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

27. Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav.
Effects of concentration and temperature on rheological properties of some hydrocolloids // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 42-42 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

28. Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela.
Influence of guar and pectin on gelatinisation and retrogradation of starch // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 56-56 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

29. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Babić, Jurislav; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Borislav.
Rheological properties of starch-hydrocolloid system during heating // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 57-57 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

30. Piližota, Vlasta.
Processing of minimally processed fruits and vegetables. Challenges of developing optimal processing and distribution systems for highly perishable products // Technology-Food-Nutrition-Health / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Biotechnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. 102 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

31. Šubarić, Drago.
Dostignuća u tehnologiji konditorskih proizvoda // 7. International Summer University Tuzla 2002 ; Final report / Đonlagić, Mirsad (ur.).
Tuzla : Univerzitet u Tuzli, 2002. 8-9 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

32. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Babić, Jurislav; Zagrajšek Goran.
The influence of emulsifiers and temperature on rheological behaviour of chocolate mass // Technology-Food-Nutrition-Health / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Biotechnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. 146 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
 

1. Šubarić, Drago; Đonlagić, Nusreta; Jašić, Midhat; Keran, Husein.
Integracija sistema upravljanja kvalitetom u prehrambenoj industriji sukladno međunarodnim standardima // .
(pozvano predavanje,međunarodna recenzija,ppt prezentacija,znanstveni).

2. Piližota, Vlasta.
Minimalno procesirano povrće // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,znanstveni).

3. Piližota, Vlasta.
Renewing knowledge // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad). URL link to work

4. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Babić, Jurislav; Kopjar, Mirela.
Studies on the enzymatic browning and polyphenols of apple fruit and apple juice // .
(predavanje,međunarodna recenzija,neobjavljeni rad,znanstveni).

5. Šubarić, Drago.
Kemija i tehnologija škroba i škrobnih hidrolizata // 8. International Summer University Tuzla 2003.
Tuzla (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,neobjavljeni rad,znanstveni).

6. Miličević, Dijana; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago.
Application of high pressure treatment on microbiological stability of food products // .
(poster,međunarodna recenzija,neobjavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Begić-Akagić, Asima.
Određivanje fenolnih materija u aktuelnom sortimentu krompira i njihova stabilnost u modelnim sistemima / doktorska disertacija.
Sarajevo : Poljoprivredni fakultet, 04.09. 2006, 130 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

2. Miličević, Dijana.
Određivanje fenolnih tvari u nekim vrstama voća i njihova stabilnost u voćnim sokovima i modelnim otopinama / doktorska disertacija.
Tuzla : Tehnološki fakultet, 09.09. 2005, 144 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

3. Nedić Tiban, Nela.
Primjena diferencijalne motridbene kalorimetrije za utvrđivanje patvorenja meda / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 28.12. 2005., 185 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Mešić, Nedžada.
Snack proizvodi na bazi krompira / magistarski rad.
Tuzla : Tehnološki fakultet, 20.09. 2002, 96 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Moslavac, Biljana.
Utjecaj dodataka na reološka svojstva i stabilnost voćnog jogurta / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 25.09. 2006., 54 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

2. Sajdl, Maja.
Proizvodnja niskokaloričnog džema od jagoda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 06.10. 2006., 54 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

3. Večenaj, Maja.
Kandirane jabuke / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 11.07. 2006., 70 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

4. Anđelić, Saša.
Utjecaj dodataka na reološka svojstva pasta škroba kukuruza i tapioke / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 04.02. 2005., 42 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

5. Lekšić, Alida.
Utjecaj emulgatora i smjesa emulgatora na reološka svojstva čokoladnih masa / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 14.03. 2005., 46 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

6. Volarević, Vedrana.
Reološka svojstva nekih vrsta meda sa različitih geografskih područja Republike Hrvatske / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 22.03. 2005., 45 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

7. Zec, Sanja.
Termofizikalna svojstva prirodnog i modificiranog škroba tapioke / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 21.07. 2005., 48 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

8. Đuza, Igor.
Utjecaj temperature i hidrokoloida na želatinizaciju i retrogradaciju škroba / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 08.12. 2004., 46 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

9. Jandrić, Mirna.
Reološka svojstva sustava škrob-hidrokoloidi pri zagrijavanju / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 30.06. 2004., 47 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

10. Opačak, Teuta.
Utjecaj polifenola na rast stanica u uvjetima in vitro / diplomski rad.
Zagreb : Prirodoslovno-matematički fakultet, 13.05. 2004., 30 str. Voditelj: Glavaš-Obrovac, Ljubica.

11. Vajdić, Renata.
Utjecaj hidrokoloida na reološka svojstva voštanog kukuruznog škroba / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 16.07. 2004., 50 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

12. Vračarić, Martina.
Utjecaj dodatka hidrokoloida i škroba na reološka i termofizikalna svojstva modelnih smjesa za sladoled / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 14.10. 2004., 53 str. Voditelj: Šubarić, Drago.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4