|
|
|
|
Poglavlja u knjizi
|
|
1. Adam Perl, Marija; Perl, Antonija; Lukić, Marko.
Prehrana bolesnika s dekubitusom // Dekubitus : etiologija, profilaksa i liječenje / Hančević, Janko (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada, 2003.
Str. IX, 275.
|
2. Adam Perl, Marija; Perl, Antonija.
Dijetalna prehrana u dijabetičara // Dijabetičko stopalo / Hančević, Janko ; Coce, Franjo ; Božikov, Velimir (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada, 2002.
Str. 263-280.
|
|
|
|
|
|
Udžbenici i skripta
|
|
1. Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, Hrvoje.
Zadaci za vježbe iz Opće mikrobiologije, I. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006.
|
2. Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, Hrvoje.
Zadaci za vježbe iz Opće mikrobiologije, II. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006.
|
3. Mandić, Milena L; Perl Pirički, Antonija.
Osnove senzorske procjene hrane / Mandić, Milena L (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006.
|
4. Adam Perl, Marija; Mandić, Milena, L.; Perl, Antonija.
Osnove dijetoterapije / Adam Perl, Marija (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004.
|
5. Mandić, Milena L.
Znanost o prehrani-Hrana i prehrana u čuvanju zdravlja .
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003.
|
6. Klapec, Tomislav.
Osnove toksikologije s toksikologijom hrane / Klapec, Tomislav (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 2002..
|
|
|
|
|
|
Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
|
|
1. Kenjerić, Daniela; Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L.; Bubalo Dragan; Perl Pirički, Antonija; Flanjak, Ivana.
Dalmatian sage (Salvia officinalis L.) honey characterization. // Deutsche Lebensmittel-Rundschau. 102 (2006) , 10; 479-484 (članak, znanstveni).
|
2. Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Bubalo, Dragan; Perl, Antonija; Flanjak, Ivana.
Characterisation of oak mistletoe and common thistle honeys by physicochemical, sensory and melissopalynology parameters. // Deutsche Lebensmittel-Rundschau. 102 (2006) , 6; 245-249 (članak, znanstveni).
|
3. Pavlović, Hrvoje; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Halt, Marija; Kocevski, Dragana.
Inhibitory effect of goat and cow milk fermented by Bifidobacterium longum on Serratia marcescens and Campylobacter jejuni. // Czech journal of food sciences. 24 (2006) , 4; 164-171 (članak, znanstveni).
|
4. Ćavar, Suzana; Klapec, Tomislav; Jurišić Grubešić, Renata; Valek, Marina.
High exposure to arsenic from drinking water at several localities in eastern Croatia. // Science of the total environment. 339 (2005) , 1/3; 277-282 (članak, znanstveni).
|
5. Halt, Marija; Klapec, Tomislav.
Microbial populations in medicinal and aromatic plants and herbal teas from Croatia. // Italian Journal of Food Science. 17 (2005) ; 349-354 (članak, znanstveni).
|
6. Krstanović, Vinko; Klapec, Tomislav; Velić, Natalija; Milaković, Zlata.
Contamination of malt barley and wheat by Fusarium graminearum and Fusarium culmorum from the crop years 2001-2003 in eastern Croatia. // Microbiological Research. 160 (2005) ; 353-359 (članak, znanstveni).
|
7. Mandić-Puljek, Mirna; Mandić, Milena L.; Perl, Antonija; Kenjerić, Daniela.
Calcium intake, food sources and seasonal variations in eastern Croatia. // Collegium Antropologicum. 29 (2005) , 2; 503-507 (članak, znanstveni).
|
8. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Čuržik, Darko; Pavlović, Hrvoje; Jukić, Marko.
Production on antibacterial organic acids during the fermentation of goat and cow milk with Bifidobacterium longum BB-46. // Acta alimentaria. 34 (2005) , 3; 277-285 (članak, znanstveni).
|
9. Halt, Marija; Klapec, Tomislav; Šubarić, Drago; Macura, Marija; Bačani, Snježana.
Fungal contamination of cookies and raw materials for their production in Croatia. // Czech journal of food sciences. 22 (2004) , 3; 95-98 (članak, znanstveni).
|
10. Halt, Marija; Kovačević, Dragan; Pavlović, Hrvoje; Jukić, Jasminka.
Contamination of pasta and the raw materials for its production with moulds of the genera Aspergillus. // Czech journal of food sciences. 22 (2004) , 2; 67-72 (članak, znanstveni).
|
11. Klapec, Tomislav; Mandić, Milena L.; Grgić, Jerica; Primorac, Ljiljana; Perl, Antonija; Krstanović, Vinko.
Selenium in selected foods grown or purchased in eastern Croatia. // Food Chemistry. 85 (2004) , 3; 445-452 (članak, znanstveni).
|
12. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vuković, Dubravka; Čutić, Vitomir.
Inhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermopilus) on the growth of some uropathogenic Escherichia coli strains. // Italian journal of food sciences. 16 (2004) , 2; 227-237 (članak, znanstveni).
|
13. Milaković, Zlata; Bukvić, Željko; Parađiković, Nada; Šeput, Miranda; Krstanović, Vinko.
Influence of Lumbripost mineral fertilizers on
biogenesis of soil at sugar beet growing. // Listy cukrovarnické a řepařské. 119 (2003) , 11; 271-275 (članak, znanstveni).
|
14. Perl, Antonija; Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L.; Klapec, Tomislav; Kenjerić, Daniela; Mandić, Mirna.
Dietary fibre intake in eastern Croatia as determined by an enzymatic-gravimetric method in duplicated portions. // European Food Research and Technology. 217 (2003) , 3; 207-210 (članak, znanstveni).
|
15. Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L.; Klapec, Tomislav; Folivarski, Koraljka; Perl, Antonija; Kenjerić, Daniela.
Fat and fatty acids intake of adults in eastern Croatia. // Nutrition Research. 23 (2003) ; 1453-1461 (članak, znanstveni).
|
16. Ručević, Ivana; Perl, Antonija; Barišić Druško, Vladimira; Adam Perl, Marija.
The role of the low energy diet in Psoriasis Vulgaris treatment. // Collegium Antropologicum. 27 (2003) , S1; 41-48 (članak, znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Ostali radovi u drugim časopisima
|
|
1. Adam Perl, Marija; Perl, Antonija.
Rana i prehrana. // Medix. 11 (2003) , 51; 71-74 (članak, stručni).
|
|
|
|
|
|
Kongresno priopćenje (sažeci) u CC časopisu
|
|
1. Ćavar, Suzana; Klapec, Tomislav; Milić, Marija.
Determination of urinary arsenic and selenium among residents in eastern Croatia // Abstracts of the EUROTOX 2006/6 CTDC Congress — 43rd Congress of the European Societies of Toxicology & 6th Congress of Toxicology in Developing Countries ; u: Toxicology Letters 164 (2006) (S1) S1-S324 ; P14-20 / Kniewald, Jasna (ur.).
Elsevier, 2006. S196-S196 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Plenarna izlaganja
|
|
|
|
|
Objavljena pozvana predavanja na skupovima
|
|
1. Perl Pirički, Antonija; Adam Perl, Marija.
Prehrana i cijeljenje rane // Rane - postupci liječenja.
Zagreb, 2006. (pozvano predavanje,objavljeni rad,stručni).
|
|
|
|
|
|
Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
|
|
1. Bubalo, Dragan; Dražić, Marica Maja; Mandić, Milena L.; Kenjerić, Daniela; Kezić, Nikola.
Botaničko podrijetlo meda s područja jadranske regije // 41. hrvatski i 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma : zbornik radova = 41st Croatian and 1st International Symposium on Agriculture : proceedings / Jovanovac, Sanja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek : Poljoprivredni fakultet,, 2006. 549-550 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
2. Hasenay, Damir; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Slačanac, Vedran; Jukić, Marko.
Influence of Acidification Type on pH Values and Total Titratable Acidity of Bread Dough During Fermentation // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. 105-112 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
3. Koceva Komlenić, Daliborka; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Slačanac, Vedran; Krstanović, Vinko.
Influence of Carboxy Methyl Cellulose Addition on Changes of pH Values and Total Titratable Acidity of Biological and Chemical Acidified Dough // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. 113-120 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
4. Perl, Antonija; Mandić, Milena L; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Adam Perl, Marija.
Dietary fibre and their food sources in nutrition of student population // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR - BREAD `O5 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. 215-220 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
5. Lenart, Lidija; Lalić, Alojzije; Marić, Vladimir.
Influence of fertilization on physical, chemical and physiological properties of malting barley // PROCEEDINGS OF THE 30th EBC CONGRESS PRAGUE 2005 / Fachverlag Hans Carl (ur.).
Nürnberg, 2005. 111-116 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
6. Drokan, Blaženka; Primorac, Ljiljana; Erk, Zvonko; Pavličić, Zlatko; Mandić, Milena L.
Utjecaj sirutke na volumen i poroznost kruha // Proceedings of International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 218-223 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
7. Krstanović, Vinko; Grujić, Olga; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Marić, Vladimir.
Research on possibilities of wheat malt production from Slavonian bread-wheat varieties // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 80-87 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
8. Perl, Antonija; Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Klapec, Tomislav; Kenjerić, Daniela.
Žitarice u prehrani odraslih s područja Istočne Hrvatske // Proceedings of International Congerss FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 266-272 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
9. Primorac, Ljiljana; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko.
Quality parameters of certain bread types at Slavonian market // Proceedings of International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 230-236 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
10. Čačić, Frane; Kenjerić, Daniela.
Application of conductive polymer composite sensors on honey odour and botanic profiling // Proceedings of 4th International Conference of PhD Students / Lehoczky, Laszlo. Kalmar, Laszlo. (ur.).
Miskolc : Innovation and Technology Transfer Centre, University of Miskolc, 2003. 201-205 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
11. Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Mandić, Milena.
HPLC analysis of organic acids in fruit juices // Proceedings of 4th International Conference of PhD Students / Lehoczky, Laszlo ; Kalmar, Laszlo. (ur.).
Miskolc : Innovation and Technology Transfer Centre, University of Miskolc, 2003. 295-299 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
12. Kenjerić, Daniela; Primorac, Ljiljana; Čačić, Frane; Perl, Antonija.
HPLC flavonoid profiles and identification of unifloral honeys // Proceedings of 4th International Conference of PhD Students / Lehoczky, Laszlo ; Kalmar, Laszlo. (ur.).
Miskolc : Innovation and Technology Transfer Centre, University of Miskolc, 2003. 85-90 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
13. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Primorac, Ljiljana.
Impact of pectin and carboxymethylcelullose on sensory properties of pasta // Proceedings of the Euro Food Chem XII : Strategies for Safe Food / Eklund, T. ; De Brabander, H. ; Deaseleire, E. ; Dirinck, I. ; Ooghe, W. (ur.).
Briž : Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging, 2003. 276-279 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
14. Krstanović, Vinko; Velić, Natalija; Škrinjar, Ljubomir; Unbehend, Ljiljana; Velić, Darko.
Distribution of Fusarium spc. in wheat over seasons 2001/02/03 in Slavonia // Proceedings of ICC 4th Croatian Congress of Cereal Tachnologists '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek , 2003. 40-47 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
15. Mandić, Milena L; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Perl, Antonija; Klapec, Tomislav.
Quality of Croatian honeys and the new way of botanical origin identification // Integrated Systems for Agri-Food Production / Tucu, Dumitru ; Mnerie, Dumitru (ur.).
Temišvar : Editura Orizonturi Universitare, 2003. 19-22 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
16. Perl, Antonija; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela.
Comparison of methods for determination of crude and dietary fibre // Proceedings of 4th International Conference of PhD Students / Lehoczky, Laszlo ; Kalmar, Laszlo (ur.).
Miskolc : Innovation and Technology Transfer Centre, University of Miskolc, 2003. 339-344 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
17. Adam Perl, Marija; Perl, Antonija; Popović, Nadja.
Enteralna prehrana u Kliničkoj bolnici Osijek // Proceeding of the 4th Croatian Congres of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. 573-580 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
18. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Halt, Marija; Sabo, Mirjana; Čota, Augustin.
Influence of wheat straw addition on bakery product quality // Proceedings of International Congress Flour - bread ’ 01 = Brašno - kruh ’ 01 & 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. 122-128 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
|
|
1. Primorac, Ljiljana; Mandić, L. Milena; Perl, Antonija; Kenjerić, Daniela.
Quality evaluation of honey from Osijek market // Proceedings of the 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotehnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2005. 270-274 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad).
|
2. Mandić, Mirna; Perl, Antonija; Kenjerić, Daniela; Šatalić, Zvonimir.
Calcium nutrition and osteoporosis // Proceedings of 4th International Conference of PhD Students / Lehoczky, Laszlo ; Kalmar, Laszlo. (ur.).
Miskolc : Innovation and Technology Transfer Centre, University of Miskolc, 2003. 165-170 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,stručni).
|
|
|
|
|
|
Sažeci u zbornicima skupova
|
|
1. Čačić, Frane; Mannino, Saverio; Benedetti, Simonna; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Perl Pirički, Antonija.
Determination of Botanical and Geographical Honey origin by Electronic nose // Proceedings of the Second European Conference of Apidology 2006 / Vesely, Vladimir ; Titera, Dalibor (ur.).
Prag : Bee Research Institute Dol, 2006. 107 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
2. Kenjerić, Daniela; Primorac, Ljiljana; Mandić-Puljek, Mirna; Perl, Antonija; Mandić, Milena L.
Vitamins intake in Eastern Croatian adults estimated by 24-hours recall // Program & Abstracts, 6th International Conference on Dietary Assessment Methods / Heitmann, Berit L. (ur.).
Kopenhagen : Diet Research Foundation, 2006. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
3. Perl, Antonija; Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L; Kenjerić, Daniela.
Differences in dietary intake among Croatian adults with relationship to overweight status // Program & Abstracts, 6th International Conference on Dietary Assessment Methods / Heitmann, Berit L. (ur.).
Kopenhagen : Diet Research Foundation, 2006. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
4. Perl Pirički, Antonija, Gajari, Davorka; Primorac, Ljiljana; Penava, Lenka; Gajari, Aleksandra; Mandić, Milena L; Flanjak, Ivana.
Razvoj i ocjena nove aromatizirane vode // Book of Abstract, agroTECH savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem.
Gradačac, 2006. 29 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
5. Primorac, Ljiljana; Bubalo, Dragan; Kenjerić, Daniela; Perl-Pirički, Antonija; Flanjak, Ivana; Mandić, Milena L.
Pollen spectrum and physicochemical attributes of Croatian Mediterranean multiforal honeys // Proceedings of the Second European Conference of Apidology EurBee / Vesely, Vladimir ; Vořechovská, Marcela ; Titěra, Dalibor (ur.).
Prag : Bee Research Institute Dol, CZ, 2006. 123 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
6. Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Jasminka.
Ispitivanje stupnja onečišćenja pšenice i brašna plijesnima vrste Aspergillus flavus i A. albus // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 53 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
7. Koceva Komlenić, Daliborka; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Krstanović, Vinko.
Utjecaj dodatka karboksimetilceluloze na pH vrijednost i titracijsku kiselost biološki i kemijski zakiseljenog tijesta tijekom fermentacije // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 81 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
8. Lenart, Lidija; Lalić, Alojzije; Marić, V.
Influence of fertilization on physical, chemical and physiological properties of malting barley // 30 International Congress of the European Brewery Convention Programme.
European Brewery Convention, 2005. 51-51 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
9. Perl, Antonija; Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Adam Perl, Marija.
Prehrambena vlakna i njihovi izvori u prehrani studentske populacije // Abstract Book International Congress FLOUR - BREAD ´05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 42 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
10. Vladimir-Knežević, Sanda; Ćavar, Suzana; Klapec, Tomislav; Jurišić Grubešić, Renata.
Određivanje makro i mikroelemenata u pripravcima ploda vrste Morinda citrifolia L. (Rubiaceae) // Treći hrvatski kongres farmacije : Knjiga sažetaka / Zorc, Branka (ur.).
Zagreb : Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2005. 242-242 (poster,domaća recenzija,sažetak,stručni).
|
11. Adam Perl, Marija; Lukić, Marko; Perl, Antonija; Pirički, Željko; Kuti, Jadranka.
Alergija na hranu // Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004. 18-18 (poster,domaća recenzija,sažetak,stručni).
|
12. Lukić, Marko; Adam Perl, Marija; Perl, Antonija; Pirički, Željko; Kuti, Jadranka; Lukić, Ana.
Dijetoterapija bolesnika s uričnim artritisom bezpurinskom dijetom // Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004. 19-19 (poster,domaća recenzija,sažetak,stručni).
|
13. Mandić, Milena L.; Kenjerić, Daniela; Primorac, Ljiljana; Bubalo, Dragan; Perl, Antonija.
Pollen analysis and phenolic profile of some Mediterranean types of honey // Programme and Book of Abstracts / Banati, Diana ; Farkas, Jozsef ; Gelencser, Eva (ur.).
Budimpešta : Central Food Research Institute, Complex Committee on Food Science of the Hungarian Academy of Sciences, 2004. 112-112 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
14. Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Perl, Antonija; Mandić, Mirna; Kenjerić, Daniela.
Obesity and calcium intake in Croatia // International Journal of Obesity and related metabolic disorders / Atkinson, Richard L. ; Macdonald, Ian (ur.).
London : Delhi : Nature publishing group, 2004. 170-170 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
15. Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Kenjerić, Danijela.
Some quality parameters of selected Croatian honeys // Programme and Book of Abstracts / Banati, Diana ; Farkas, Jozsef ; Gelencser, Eva (ur.).
Budimpešta : Central Food Research Institute, Complex Committee on Food Science of the Hungarian Academy of Sciences, 2004. 114-114 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
16. Perl, Antonija; Mandić, Milena L.; Adam Perl, Marija; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela.
Eating patterns and obesity in Croatian adults // International Journal of Obesity and related metabolic disorders / Atkinson, Richard L. ; Macdonald, Ian (ur.).
London : Delhi : Nature publishing group, 2004. 171-171 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
17. Primorac, Ljiljana.
Sigurnost i kvaliteta hrane // Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004. 4-4 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,stručni).
|
18. Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L.; Perl, Antonija; Kenjerić, Daniela.
Quality Evaluation of Honey from Osijek Market // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionsts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 83 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
19. Drokan, Blaženka; Primorac, Ljiljana; Erk, Zvonko; Pavlačić, Zlatko; Mandić, Milena L.
Utjecaj sirutke na volumen i poroznost kruha // Abstract Book International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 22 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
20. Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Jukić, Jasminka.
Mikotoksikogene plijesni u brašnu // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 39-39 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
21. Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Mandić, Milena L.
Određivanje organskih kiselina u voćnim sokovima HPLC metodom // Sažetci XVIII. hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Hrvatsko kemijsko društvo, 2003. 148 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
22. Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Klapec, Tomislav; Perl, Antonija.
Honey as a natural source of flavonoid antioxidant // Annals of nutrition & metabolism / Battistini, N.C. ; Rossi, L. ; Sette, S. (ur.).
Rim : Karger Publishers, 2003. 410 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
23. Mandić, Milena L.; Perl, Antonija; Klapec, Tomislav; Mandić, Mirna; Kenjerić, Daniela.
Calcium and phosphorus intake, seasonal variations and food sources // Annals of nutrition & metabolism / Battistini, N.C. ; Rossi, L. ; Sette, S. (ur.).
Rim : Karger Publishers, 2003. 468 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
24. Perl, Antonija; Adam Perl, Marija; Mandić, Milena L.; Klapec, Tomislav; Kenjerić, Daniela; Mandić, Mirna.
Dietary fibre nutrition of cardiovascular patients // Annals of nutrition & metabolism / Battistini, N.C. ; Rossi, L. ; Sette, S. (ur.).
Rim : Karger Publishers, 2003. 614 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
25. Perl, Antonija; Madić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Klapec, Tomislav; Kenjerić, Daniela.
Žitarice u prehrani odraslih s područja Istočne Hrvatske // Abstract Book International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 44 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
26. Primorac, Ljiljana; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko.
Parametri kvalitete nekih vrsta kruha na tržištu Slavonije // Abstract Book International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 65-65 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
27. Škrinjar, Marija; Grujić, Olgica; Krstanović, Vinko; Pejin, Jelena; Kocić, Sunčica.
Mycological and mycotoxicological investigations during micromalting process of barley // 1st FEMS Congress of European Microbiologists / Hans G. Truper, Bernhard Schink, Peter Raspor (ur.).
Ljubljana : Elsevier, 2003. 154-154 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
28. Krstanović, Vinko; Marić, Vladimir; Kočar, Nataša; Virant, Majda.
The influence of partial substitution of malt with maize grits and wheat on quality parameters and colloidal sability of lager beer // 1st Central European Congress on Food and Nutrition, Ljubljana / Peter Raspor, Ivica Kočevar (ur.).
Ljubljana : Biotechnical Faculty Ljubljana and Slovenian Nutrition Society, 2002. 196-196 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
29. Perl, Antonija; Primorac, Ljiljana; Mandić, Milena L.; Klapec, Tomislav; Kenjerić, Daniela.
Seasonal variations in daily dietary fiber intake // Technology-Food-Nutrition-Health / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Biotechnical Faculty, Slovenian Nutrition Society, 2002. 133 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
|
|
1. Mandić, Milena L; Kenjerić, Daniela.
Sigurnost i kakvoća hrane // .
(pozvano predavanje,međunarodna recenzija,neobjavljeni rad,stručni).
|
2. Primorac, Ljiljana.
Važnost omega-3 masnih kiselina za zdravlje // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
3. Kenjerić, Daniela.
HPLC u analizi meda // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
4. Perl, Antonija.
Senzorska analiza u procjeni kakvoće meda // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
5. Mandić, Milena L.
Uloga i zastupljenost ribe u prehrani // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
6. Perl, Antonija; Adam Perl, Marija.
Luk i zdravlje // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
7. Kenjerić, Daniela.
Primjena HPLC-a u analizi namirnica životinjskog podrijetla // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
8. Perl, Antonija.
Miris i okus kao parametri senzorske kakvoće // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
9. Kenjerić, Daniela.
Principi i primjena HPLC-a u analizi hrane // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
10. Perl, Antonija.
Fiziološke osnove i individualne razlike mirisa i okusa // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
11. Kenjerić, Daniela.
Kvaliteta hrvatskog meda // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
12. Mandić, Milena L.
Hranom do zdravlja // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
13. Kenjerić, D.
Med - nutritivni, zakonodavni i analitički aspekti // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,znanstveni).
|
14. Perl, Antonija; Adam Perl, Marija.
Čaša vina - čaša zdravlja // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
15. Primorac, Ljiljana.
Zdravstveni aspekti n-3 masnih kiselina i njihovi prehrambeni izvori // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
16. Primorac, Ljiljana.
Primjena zakonske regulative i svjetskih standarda u kontroli kvalitete hrane // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
|
|
|
|
|
|
Disertacije
|
|
1. Pavlović, Hrvoje.
Sinergistički učinak sastojaka eteričnih ulja na odabrane bakterije roda Salmonella / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 20.12. 2006,
111 str. Voditelj: Klapec, Tomislav.
|
2. Kenjerić, Daniela.
Određivanje botaničkog podrijetla nekih vrsta monoflornog meda na temelju flavonoidnog profila određenog RP-HPLC metodom / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.07. 2004.,
98 str. Voditelj: Mandić, Milena L..
|
3. Lenart, Lidija.
Utjecaj uvjeta uzgoja i čuvanja bakterije Azotobacter chroococcum na fiziološku aktivnost u uvjetima primjene / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.05. 2004.,
92 str. Voditelj: Marić, Vladimir.
|
4. Perl, Antonija.
Dnevni unos prehrambenih vlakana određen trima dijetetskim metodama / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.06. 2002,
95 str. Voditelj: Primorac, Ljiljana.
|
|
|
|
|
|
Magistarski radovi
|
|
|
|
|
Diplomski radovi
|
|
1. Gajari, Aleksandra.
Senzorska analiza u razvoju novog proizvoda aromatizirane vode / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 08.03. 2006.,
39 str. Voditelj: Perl Pirički, Antonija.
|
2. Žihlavski, Irena.
Optimiranje obroka za oboljele od visokog krvnog tlaka primjenom Simplex algoritma / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.07. 2006,
40 str. Voditelj: Perl Pirički, Antonija.
|
3. Hostić, Davor.
Kvaliteta meda na tržištu / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 05.04. 2005.,
44 str. Voditelj: Primorac, Ljiljana.
|
4. Ivandić, Bernardica.
Preliminarno ispitivanje varijacije unosa čimbenika koji pospješuju odnosno umanjuju apsorpciju željeza po obrocima / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 04.11. 2005.,
52 str. Voditelj: Klapec, Tomislav.
|
5. Mišković, Katarina.
Fizikalno-kemijski parametri poliflornog meda Hrvatskog primorja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.06. 2005.,
54 str. Voditelj: Primorac, Ljiljana.
|
6. Eškinja, Matilda.
Fenolni profil meda kadulje u funkciji određivanja botaničkog podrijetla / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.03. 2004,
36 str. Voditelj: Mandić, Milena L..
|
7. Martinović, Tamara.
Unos prehrambenih vlakana i željeza utvrđen dijetetskom metodom prisjećanja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 30.03. 2004,
44 str. Voditelj: Adam Perl, Marija.
|
8. Novak, Ivana.
Fizikalno-kemijski parametri meda vrijeska i kadulje / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 12.11. 2004.,
36 str. Voditelj: Primorac, Ljiljana.
|
9. Plazanić, Bojana.
Hidroksimetilfurfural i aktivnost dijastaze u ocjeni kakvoće meda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 02.06. 2004.,
38 str. Voditelj: Primorac, Ljiljana.
|
10. Valek, Kristina.
Askorbinska kiselina u voćnim sokovima određena HPLC metodom / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 03.12. 2004.,
34 str. Voditelj: Mandić, Milena L..
|
11. Baličević, Dragana.
Unos željeza određen upitnikom učestalosti namirnica / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 25.09. 2003,
39 str. Voditelj: Klapec, Tomislav.
|
12. Đapić, Zdravka.
Udio mineralnih tvari i električna provodnost meda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki, 28.04. 2003,
37 str. Voditelj: Primorac, Ljiljana.
|
13. Kristek, Antonija.
Unos masti i prehrambenih vlakana u srčanih bolesnika i kontrolnoj skupini / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 05.05. 2003,
57 str. Voditelj: Adam Perl, Marija.
|
|
|
|
|
|
Druge vrste radova
|
|
|
|
|
|