crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Slatki i fermentirani proizvodi na bazi sirutke i sojinog mlijeka
(058-0000000-0443)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Božanić, Rajka; Jeličić, Irena; Bilušić, Tea.
Analiza mlijeka i mliječnih proizvoda / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb : Plejada, 2010.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Božanić, Rajka; Lovković, Sandy; Jeličić, Irena.
Optimising fermentation of soymilk with probiotic bacteria. // Czech journal of food sciences. 29 (2011) , 1; 51-56 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

2. Slačanac, Vedran; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Rezessyne Szabo, Judit; Lučan, Mirela; Krstanović, Vinko.
Nutritional and therapeutic value of fermented caprine milk. // International journal of dairy technology. 63 (2010) , 2; 171-189 (pregledni rad, znanstveni). prilozen text radaURL link to workURL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić Mladen, Tripalo, Branko.
Influence and comparison of thermal, ultrasonic and thermo-sonic treatments on microbiological quality and sensory properties of rennet cheese whey. // Mljekarstvo. 62 (2012) , 3; 165-178 (članak, znanstveni). URL link to work

2. Jeličić, Irena; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka.
Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka, ultrazvuka i pulsirajućeg električnog polja na sastojke i svojstva mlijeka. // Mljekarstvo. 62 (2012) , 1; 3-13 (pregledni rad, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

3. Bogadi, Ana-Marija; Božanić, Rajka; Lisak, Katarina.
Utjecaj tipa obroka na količinu i sastav mlijeka različitih pasmina krava. // Radovi Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 60 (2010) , 1; 57-65 (članak, znanstveni).

4. Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Lisak, Katarina.
Mogućnosti primjene netradicionalnih postupaka u mljekarskoj industriji. // Mljekarstvo. 60 (2010) , 2; 113-126 (članak, znanstveni). URL link to work

5. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Rast bakterija ABT-5 kulture u sirutki obogaćenoj koncentratom proteina sirutke. // Mljekarstvo. 60 (2010) , 3; 175-182 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

6. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
The influence of lactulose on growth and survival of probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in reconstituted sweet whey. // Mljekarstvo. 59 (2009) , 1; 20-27 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

7. Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Napitci na bazi sirutke - nova generacija mliječnih proizvoda. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 3; 257-274 (pregledni rad, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

8. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Jeličić, Irena.
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje probiotičkih bakterija u sirutki. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 3; 243-255 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

9. Mazić, Nevenka; Božanić, Rajka.
Optimiranje minimalne podloge za proizvodnju tvari arome fermentiranih mliječnih proizvoda. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 3; 223-232 (članak, znanstveni). prilozen text rada
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Rajka, Božanić.
Mlijeko u prahu kao sirovina za proizvodnju mliječne čokolade. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 4 (2009) , 3-4; 109-115 (članak, stručni).

2. Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Krčmar, Nevenka.
Primjena HACCP sustava u proizvodnji UHT steriliziranog mlijeka. // Mljekarstvo. 59 (2009) , 2; 155-175 (članak, stručni). prilozen text radaURL link to work

3. Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Utjecaj različitih početnih koncentracija probiotičkih bakterija na fermentaciju slatke sirutke. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 4; 387-401 (članak, stručni). prilozen text radaURL link to work
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Lisak, Katarina, Jeličić, Irena, Tratnik, Ljubica, Božanić, Rajka.
Enzimske metode izolacije proteina sirutke // Zbornik sažetaka 40.-og Hrvatskog Simpozija mljekarskih stručnjaka sa međunarodnim sudjelovanjem / Samaržija, D. (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2012. 42-43 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Božanić, Rajka.
Poređenje rasta probiotskih bakterija u mleku različitog porekla // Savremena poljoprivreda ; posebno izdanje ; radovi saopšteni na IV simpozijumu "Mleko i proizvodi od mleka - kvalitet sirovog mleka" / Krajnović, Milan (ur.).
Novi Sad, 2007. 69-74 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Matijević, Bojan; Perković, Ana.
Preživljavanje probiotičkih bakterija u fermentiranom mlijeku različitog porijekla // Proceedings of the 2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional Development / Katalinić, B. (ur.).
Požega : Beč : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. 835-841 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Blažić, Marijana; Stanić, Željko; Jurac, Zlatko; Matijević, Bojan; Čulig, Josip; Horvatić, Miroslav.
Lactose intolerance // RIM 2009 - Development and Modernization of Production / Karabegović, I. ; Jurković, M. ; Doleček, V. (ur.).
Bihać : Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, 2009. 225-226 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Kutija, Martina; Tonković, Katarina; Božanić, Rajka; Gregurek, Ljerka.
Optimiranje procesa delaktozacije mlijeka i proizvodnja jogurta iz hidroliziranog mlijeka // Prehrambena industrija. Mleko i mlečni proizvodi. Časopis saveza hemičara i tehnologa / Milanović, Spasenija (ur.).
Novi Sad : Verzal, 2008. 32-33 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko.
Comparison of thermo-sonication, thermal and ultrasound treatments on microbiological quality and sensory properties of fresh sweet whey // Book of Abstract 13th Ružička days, Today science-tomorrow industry / Šubarić, D. (ur.).
Osijek : TIPO Osijek, 2010. 68-68 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Jeličić, Irena; Kulozik, Ulrich; Kuehnl, Wolfgang; Božanić, Rajka.
Optimiranje procesa mikrofiltracije u obradi slatke sirutke // 39. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka.
Zagreb : HMU, 2010. 92-92 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

3. Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Jeličić, Irena.
Influence of stevia to sweetness profile of strawberry flavored yoghurt // Abstract book of 15th World Congress of Food Science and Technology / Sigge, G. (ur.).
Cape Town : SAAFoST, 2010. (poster,sažetak,znanstveni).

4. Bogadi, Ana-Marija; Božanić, Rajka; Lisak, Katarina.
Utjecaj promjene ishrane na količinu i sastav mlijeka različitih pasmina krava // XX Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije - Zbornik sažetaka / Kurtović, Mirsad (ur.).
Sarajevo, 2009. 12-13 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Jeličić, Irena; Tonković, Katarina; Major, Nikola; Božanić, Rajka; Gregurek, Ljerka.
Fruit-yoghurt made from hydrolyzed milk // Abstract Book. 6th NIZO Dairy conference: Dairy ingredients: Innovations in functionality / Floris, Rene (ur.).
Ede : Elsevier, 2009. p57-p57 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

6. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Optimizing enzymatic hydrolysis of lactose in a sweet whey // 4th IDF Dairy Science and Technology Week. Programme, abstracts of oral presentation and posters.
IDF, 2009. 65-65 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
The growth of ABT-5 culture in whey supplemented with whey protein concentrate // Milchkonferenz 2009, Programm, Abstracts..
Beč : Gesellschaft für Milchwissenschaft, 2009. 118-188 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

8. Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
The impact of lactose hydrolysis on the activity and growth of probiotic bacteria in whey // 4th IDF Dairy Science and Technology Week. Programme, abstracts of oral presentation and posters.
IDF, 2009. 95-95 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Božanić, Rajka; Lovković, Sandy; Jeličić, Irena.
Optimizing fermentation of soymilk with probiotic bacteria // Abstracts.
Peking : Chinese Institute of Food Science and Technology, 2008. 234-234 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Božanić, Rajka; Pletikapić, Galja; Lovković, Sandy.
Influence of the temperature and glucose addition on growth and survival of BCT culture in soymilk // The 2008 Joint Central European Congress 4th Central European Congress on Food 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. 198-198 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko.
Utjecaj ultrazvuka na kakvoću sirutke // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka.
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2008. 110-112 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Lactulose as a promoter of growth and activity of probiotic bacteria in reconstituted sweet whey // The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. 141-141 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Jeličić, Irena.
Fermentation of whey enriched with whey protein concentrate by bifidobacteria // 3rd International Probiotic Conference, Probiotics for the 3rd Millennium. Conference procedeedings / Ochabová, Eva (ur.).
Bratislava : SAMEDI, 2008. 44s-44s (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Utjecaj količine inokuluma na rast i aktivnost probiotičkih bakterija u sirutki // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka..
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2008. 114-115 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Barukčić, Irena.
OPTIMIRANJE DJELOTVORNOSTI PROCESA MIKROFILTRACIJE I ULTRAFILTRACIJE SIRUTKE PRIMJENOM KERAMIČKIH MEMBRANA / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.04. 2013, 217 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

2. Matijević, Bojan.
Utjecaj različitih čimbenika na rast i preživljavanje probiotičkih bakterija u rekonstituiranoj slatkoj sirutki / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.11. 2009., 179 str. Voditelj: Božanić, Rajka.
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Lovković, Sandy.
Optimiranje fermentacije sojinog mlijeka probiotičkim bakterijskim kulturama / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 19.02. 2010., 99 str. Voditelj: Božanić, Rajka.prilozen text rada

2. Sobota Šalamon, Brankica.
Matematičko modeliranje parametara koji utječu na mikrobiološku kakvoću u proizvodnji svježeg sira / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 28.09. 2009., 94 str. Voditelj: Božanić, Rajka.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Vinko, Ivana.
Konverzija laktoze u mliječnu kiselinu fermentacijom mlijeka različitim mikrobnim kulturama / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.03. 2010., 43 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

2. Budiša, Meri.
Usporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 2009., 67 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

3. Fodor, Ana.
Utjecaj udjela proteina na rast i preživljavanje bifidobakterija u sirutki / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 2009., 37 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

4. Jaković, Tihana.
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje bakterijske kulture ABT 5 u sirutki / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.07. 2009., 49 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

5. Ježina, Franka.
Usporedba dviju metoda određivanja udjela suhe tvari i mliječne masti u sirovom mlijeku, te kontrola patvorenja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.12. 2009., 45 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

6. Jurčević, Ivana.
Sirutka i proizvodi od sirutke / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 2009., 35 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

7. Knežević, Martin.
Utjecaj vrste i količine starter kultura na tijek zakiseljavanja i senzorske karakteristike sira Podravec / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.04. 2009, 40 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

8. Korda, Goran.
Utjecaj djelovanja ultrazvuka na kakvoću sirutke / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.05. 2009, 39 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

9. Legac, Ana.
Probiotički fermetirani mliječni napitci / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 2009., 34 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

10. Lisak, Katarina.
Utjecaj enzimski hidrolizirane laktoze u sirutki na rast probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus La-5 i Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.07. 2009., 35 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

11. Novak, Ivan.
Sastav i svojstva proteina mlijeka / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 2009, 43 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

12. Perković, Ana.
Utjecaj glukoze na rast i preživljavanje bakterije Lactobacillus acidophilus u zobenom mlijeku / diplomski rad.
Karlovac : Veleučilište u Karlovcu, Studij prehrambene tehnologije, 09.04. 2009, 48 str. Voditelj: Matijević, Bojan.

13. Profozić, Sanja.
Utjecaj enzimski hidrolizirane laktoze na fermentaciju i preživljavanje bakterije Lactobacillus acidophilus u mlijeku / diplomski rad.
Karlovac : Veleučilište u Karlovcu, Studij prehrambene tehnologije, 18.12. 2009., 35 str. Voditelj: Matijević, Bojan.

14. Rožman, Ida.
Usporedba slatkoće voćnog jogurta od običnog i delaktoziranog mlijeka s dodatkom šećera ili sladila / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.11. 2009., 43 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

15. Sindičić, Matilda.
Korelacija dviju metoda određivanja udjela mliječne masti u mlijeku i vrhnju / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 26.01. 2009., 32 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

16. Turković, Monika.
Utjecaj glukoze na rast i preživljavanje bakterije Lactobacillus casei u zobenom mlijeku / diplomski rad.
Karlovac : Veleučilište u Karlovcu, Studij prehrambene tehnologije, 02.07. 2009., 39 str. Voditelj: Matijević, Bojan.

17. Bogadi, Ana-Marija.
Utjecaj promjene ishrane na količinu i sastav mlijeka različitih pasmina krava / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.12. 2008, 35 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

18. Bortek, Ivana.
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje probiotičkog soja Lactobacillus acidophilus La-5 u sirutki / diplomski rad.
Karlovac : Veleučilište u Karlovcu, Studij prehrambene tehnologije, 04.07. 2008., 41 str. Voditelj: Matijević, Bojan.

19. Kutija, Martina.
Optimiranje hidrolize mlijeka te prihvatljivost jogurta iz hidroliziranog mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.11. 2008, 47 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

20. Lisak, Katarina.
Utjecaj količine inokuluma na rast i preživljavanje probiotičke bakterije Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 u sirutki / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.07. 2008, 35 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

21. Miloš, Marina.
Utjecaj količine inokuluma na rast i preživljavanje Lactobacillus acidophilus La-5 u sirutki / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.06. 2008, 34 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

22. Mirković, Marija.
Optimiranje ezimske hidrolize sirutke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 2008, 48 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

23. Novaković, Stanislava.
Utjecaj laktuloze na fermentaciju sirutke bakterijskim kulturama Lactobacillus acidophilus La-5 i Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.03. 2008, 40 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

24. Paro-Vidolin, Marina.
Utjecaj laktuloze na preživljavanje probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus La-5 i Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 tijekom čuvanja fermentirane sirutke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.07. 2008, 37 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

25. Smola, Ivan.
Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.09. 2008, 22 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

26. Stančić, Angela.
Napici na bazi sojinog mlijeka / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.07. 2008, 21 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

27. Kovačić, Arijana.
Utjecaj dodatka glukoze na fermentaciju sojinog mlijeka mješovitom jogurtnom kulturom uz bifidobakterije / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.07. 2007, 46 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

28. Mahovlić, Nikolina.
Preživljavanje bakterijskih sojeva ABT-5 kulture tijekom čuvanja fermentiranog sojinog mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.03. 2007, 43 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

29. Murgić, Iva.
Utjecaj tlaka homogenizacije na kvalitetu sladoledne smjese / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.11. 2007, 44 str. Voditelj: Božanić, Rajka.

30. Pletikapić, Galja.
Utjecaj temperature i prisustva glukoze na fermentaciju sojinog mlijeka mješovitom BCT kulturom / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.01. 2007., 56 str. Voditelj: Božanić, Rajka.
Vrh
 
  Druge vrste radova
 

1. Božanić, Rajka.
Sladoled - pravi mali užitak, 2009. (popularni rad).

2. Božanić, Rajka.
Čokoladna rapsodija vitamina, 2009. (popularni rad).

3. Tratnik, Ljubica.
Sirutka - izvor najvrjednijih funkcionalnih sastojaka, 2009. (popularni rad).

4. Božanić, Rajka.
Fermentirani mliječni napitci, 2008. (popularni rad).

5. Božanić, Rajka.
Sladoled, 2008. (natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).

6. Tratnik, Ljubica.
Trapist, 2008. (natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).

7. Tratnik, Ljubica.
Sir, 2008. (natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).

8. Tratnik, Ljubica.
Rokfor, 2008. (natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).

9. Tratnik, Ljubica.
sirila, 2008. (natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).

10. Tratnik, Ljubica.
Mlijeko bez laktoze, 2008. (popularni rad).
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4