crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, Marina.
Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb : Plejada, 2010.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Križanović, Stela; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Krpan, Maja; Cindrić, Mario; Bačun-Družina, Višnja; Stanzer, Damir.
Characterization of a S-adenosyl-L-methionine (SAM)-accumulating strain of Scheffersomyces stipitis. // International microbiology. 18 (2015) , 3; 117-125 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Landeka Dragičević, Tibela; Stehlik-Tomas, Vesna.
Bacterial Stationary-Phase Evolution. // Food technology and biotechnology. 49 (2011) , 1; 13-23 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

3. Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan.
Enhancement of Trigonopsis variabilis D-Amino Acid Oxidase Overproduction in Fed-batch Cultivation of Escherichia coli. // Chemical and biochemical engeenering quartely. 25 (2011) , 4; 513-517 (članak, znanstveni). URL link to work

4. Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan.
Incorporation of Copper Ions by Yeast Kluyveromyces marxianus During Cultivation on Whey. // Acta alimentaria. 37 (2008) , 1; 133-139 (prethodno priopćenje, znanstveni). URL link to workURL link to work

5. Dib, Iskandar; Stanzer, Damir; Nidetzky, Bernd.
Trigonopsis variabilis D-Amino Acid Oxidase:Control of Protein Quality and Opportunities for Biocatalysis through Production in Escherichia coli. // Applied and Environmental Microbiology. 73 (2007) , 1; 331-332 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Križanović, Stela; Mrvčić, Jasna; Stanić, Marina; Cepanec, Maja; Stanzer, Damir.
S-adenosyl-L-methionine production by an ergosterol-deficient mutant of Scheffersomyces stipitis. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 8 (2013) , 1-2; 21-28 (članak, znanstveni).

2. Grba, Slobodan; Đaković, Zorislav; Stanzer, Damir; Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Križanović, Stela.
Ethanol production from corn semolina by bakers and wine yeasts. // Technologica acta. 4 (2011) , 1; 45-56 (članak, znanstveni).

3. Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Grba, Slobodan; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, Vesna.
Kiselo tijesto – tradicionalna i prirodna metoda za povećanje kvalitete pekarskih proizvoda. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 6 (2011) , 3/4; 89-99 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

4. Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan.
The Influence of Different Factors on Manganese Incorporation into Saccharomyces cerevisiae. // Agriculturae Conspectus Scientificus. 74 (2009) , 4; 327-332 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna.
Influence of pre-ferment on wheat bread freshness and quality // / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2010. 376-384 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Mrvčić, Jasna; Hrsto, Ozren; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna.
Proizvodnja i primjena bakterijskih egzopolisaharida u pekarstvu // Danas znanost-sutra industrija / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Grafika Osijek, 2011. 361-371 (poster,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Mrvčić, Jasna; Šolić, Ema; Butorac, Ana; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, Vesna.
The effect of metal ions supplementation on growth and binding capacity of lactic acid bacteria // 7th International congress of food technologists, biotecnologists and nutritionist / Medić, Helga (ur.).
Zagreb, 2011. 67-67 (poster,sažetak,znanstveni).

2. Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Barišić, Danica; Raspović, Ivana; Križanović, Stela.
The design of starters for wheat sourdough breadmaking process // 7th international congress of food technologists, biotechnologists and nutritionist / Medić, Helga (ur.).
Zagreb, 2011. 68-68 (poster,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Križanović, Stela.
Proizvodnja S-adenozil-L-metionina pomoću kvasca Pichia stipitis / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno - biotehnološki fakultet, 07.07. 2016, 164 str. Voditelj: Damir Stanzer.

2. Stanzer, Damir.
Istraživanje uvjeta i načina vođenja procesa biosinteze enzima oksidaze D-aminokiselina iz kvasca Trigonopsis variabilis eksprimiranog u bakteriji Escherichia coli / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno -biotehnološki fakultet, 25.09. 2008, 105 str. Voditelj: Grba, Slobodan.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Tuđan, Maja.
OPTIMIRANJE SASTAVA PODLOGE ZA RAST KVASCA Scheffersomyces stipitis I PROIZVODNJU S-adenozil-L-metionina / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.09. 2015, 63 str. Voditelj: Stanzer, Damir.

2. Balaško, Tea.
Utjecaj sastava hranjive podloge na sadržaj (S)-adenozil-L-metionina i ergosterola u biomasi divljeg soja kvasca Pichia stipitis i mutanta M12 / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.09. 2013., 64 str. Voditelj: Stanzer, Damir.

3. Zoratić, Sanja.
Ergosterol u staničnoj membrani kvasca Saccharomyces cerevisiae / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.09. 2013., 23 str. Voditelj: Stanzer, Damir.

4. Cepanec, Maja.
Usporedba rasta, sadržaja SAMe i tolerancije na etanol divljeg soja P. stipitis i mutanta M12 NisR / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 02.07. 2012, 33 str. Voditelj: Stanzer, Damir.

5. Karnik, Iva.
Ispitivanje parametara metode za određivanje sadržaja (S)-adenozil-L- metionina u biomasi kvasca / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.02. 2012, 53 str. Voditelj: Stanzer, Damir.

6. Krpan, Maja.
Izolacija mutanata kvasca Pichia stipitis rezistentnih na nistatin / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.04. 2012, 56 str. Voditelj: Stanzer, Damir.

7. Stanić, Marina.
Utjecaj sastava podloge i uvjeta okoline na proizvodnju (S)-adenozil-L-metionina pomoću divljeg soja kvasca Pichia stipitis i mutanta M12 / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.11. 2012, 57 str. Voditelj: Stanzer, Damir.

8. Barišić, Danica.
Metabolička aktivnost različitih vrsta bakterija mliječne kiseline tijekom kiseljenja tijesta / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 22.07. 2011, 31 str. Voditelj: Stanzer, Damir.

9. Percela, Ana.
Utjecaj sastava podloge i uvjeta okoline na proizvodnju (S)-adenozil-L-metionina pomoću kvasca Pichia stipitis / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.04. 2011, 55 str. Voditelj: Stanzer, Damir.

10. Perđun, Valentina.
Utjecaj metionina na proizvodnju S-adenozil-L-metionina pomoću kvasaca Saccharomyces cerevisiae i Pichia stipitis / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.07. 2010, 52 str. Voditelj: Stanzer, Damir.

11. Perković, Anamarija.
Uzgoj kvasca Pichia stipitis na glukoznoj i melasnoj podlozi / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 2009., 24 str. Voditelj: Grba, Slobodan.

12. Verbanac, Daniel.
Proizvodnja SAMe pomoću kvasca Pichia stipitis / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 2009., 28 str. Voditelj: Grba, Slobodan.

13. Krnjaja, Mirjana.
Utjecaj D, L-metionina na kinetiku alkoholne fermentacije s različitim kvascima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.03. 2007., 50 str. Voditelj: Grba, Slobodan.

14. Petranović, Kristina.
Proizvodnja S-adenozil-L-metionina pomoću kvasaca / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.07. 2007, 45 str. Voditelj: Grba, Slobodan.

15. Purić, Goran.
Utjecaj koncentracije D, L-metionina na rast kvasaca / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.12. 2006., 45 str. Voditelj: Grba, Slobodan.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4