crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Stabilnost bioaktivnih sastojaka grožđa i vina
(058-0580696-2737)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Banović, Mara; Kirin, Josipa; Ćurko, Natka; Kovačević Ganić, Karin.
Influence of vintage on Cu, Fe, Zn and Pb content in some Croatian red wines. // Czech journal of food sciences. 27 (2009) , Special Issue 1; S401-S403 (članak, znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan; Zdunić, Goran; Ćurko, Natka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, Mara.
Volatile compounds in the production process of Croatian traditional sweet wine Prošek // 32nd World Congress of Vine and Wine & 7th General Assembly of the OIV : Final papers = 32. svjetski kongres vinogradarstva i vinarstva i 7. Generalna skupština OIV-a : radovi = 32eme congres mondial de la vigne et du vin et 7eme Assemblee generale de l’OIV = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV : Tagungsband = 32o congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. : Procedimentes = 32-o congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V. : final papers.
2009. 1-5 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Bukovčan, Renata; Kubanović, Veronika; Banović, Mara; Vahčić, Nada; Gašparec-Skočić, Ljiljana.
Determination of selected metallic ions in croatian white wines by ICP-OES method // 32 nd World Congress of Vine and Wine, Final papers, 2009. 1-7 (IVA01) / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb : Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, 2009. 1-7 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text rada

3. Bukovčan, Renata; Kubanović, Veronika; Gašparec-Skočić, Ljiljana; Banović, Mara.
Validation of ICP-OES method for wine macro and microelements determination // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
2008. 169-174 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo; Jeličić, Slaven; Sičenica, Ana.
Influence of microoxygenation treatment on the phenolic composition of a Plavac mali wine // Proceedings. 43rd Croatian and 3rd International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2008. 943-947 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Majurdžić, Maja; Kubanović, Veronika; Bukovčan, Renata; Banović, Mara.
Comparison of reference and rapid methods used in wine analysis // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
2008. 231-237 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Banović, Mara; Katalinić, Ivana; Ćurko, Natka; Kovačević Ganić, Karin; Budić Leto, Irena.
Phenolic composition and antioxidant capacity of Kujundžuša wine // Presentation summaries of 32nd World Congress of Vine and Wine / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb : Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, 2009. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Kovačević Ganić, Karin; Gracin Leo; Komes, Draženka; Banović, Mara; Ćurko, Natka.
Phenolic content and antioxidant capacity in organic and conventional red wine Babić // Presentation summaries of 32nd world congress of vine and wine / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb : Ministry of Agricultural, Fisheries and Rural Development, 2009. 180 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Banović, Mara; Pintarić, Irena; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Kovačević Ganić, Karin.
Influence of fermentation conditions on the quality of cherry wine // 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists.
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Banović, Mara; Pintarić, Renata; Komes, Draženka; Kovačević Ganić, Karin.
Aroma compounds of Marasca cherry wine // 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food technologists, Biotechnologists and Nutritionists.
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Banović, Mara; Čudina, Natka; Gracin, Leo; Kovačević Ganić, Karin.
Effect of wine ageing in oak barrels on the phenolic content and antioxidant capacity of red wine // Abstracts of the 14th World Congress of Food Science & Technology.
2008. 243-243 (poster,sažetak,znanstveni).

6. Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Lovrić, Tomislav; Banović, Mara.
Influence of yeasts on high sugar must fermentation of cv. Plavac mali in production of traditional sweet wine Prošek // XII. Ružičkini dani, Zbornik radova i sažetaka Znanost i tehnologije u razvoju gospodarstva, Vukovar 2008 / Tomas, Srećko (ur.).
Osijek : v, 2008. 119-119 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Gracin, Leo; Kovačević Ganić, Karin; Jeličić, Slaven; Vahčić, Nada; Banović, Mara.
Influence of oak species and different levels of toasting of barrels on the oak aroma of the wine // Proceeding 30 th OIV world Congress.
Budimpešta, 2007. (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo; Komes, Draženka.
Determination of anthocyanins and trans-resveratrol in wines from Croatian red grape varieties // Proceedings 30 th OIV World congress.
Budimpešta, 2007. (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Kubanović, Veronika; Bukovčan, Renata; Kovačević-Ganić, Karin; Kaštelanac, Dragica; Gašparec-Skočić, Ljiljana.
Relationship between polyphenol compounds and total antioxidant capacity of Croatian Dingač wine // Proceeding book of the 29th World Congress of vine and wine of the OIV / Minguez, Sanches ; Tusseau, Dominique (ur.).
Logroño : OIV, 2006. 316-316 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Skelin, Iva.
Izbor vrste i optimalne količine sredstva za bistrenje vina / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.04. 2009, 89 str. Voditelj: Banović, Mara.

2. Dujmić, Sandra.
Implementation of halal in meat industry / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 03.12. 2008., 65 str. Voditelj: Banović, Mara.

3. Lucić, Dalibor.
Obtaining of "ecoproduct" label for wine / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 03.12. 2008., 69 str. Voditelj: Banović, Mara.

4. Lukić, Petra.
Change control as a key element of the quality assurance system / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 23.12. 2008., 61 str. Voditelj: Banović, Mara.

5. Rukavina, Božica.
Sustav sigurnosti hrane u EU i Republici Hrvatskoj - komparativna institucionalna analiza / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 23.12. 2008., 141 str. Voditelj: Banović, Mara.

6. Bukovčan, Renata.
Primjena metode spektrometrije optičke emisije induktivno spregnute plazme (ICP-OES) za određivanje makro i mikroelementa u hrvatskim vinima / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 23.11. 2007., 132 str. Voditelj: Banović, Mara.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Cebin, Jurica.
Promjena polifenolnog sastava i antioksidacijskog kapaciteta u sjemenci grožđa sorte Teran tijekom dozrijevanja / diplomski rad.
Zagreb, Croatia : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.12. 2009., 52 str. Voditelj: Karin Kovačević Ganić.

2. Gržentić, Irena.
Promjene polifenolnog sastava sorte Teran tijekom dozrijevanja grožđa / diplomski rad.
Zagreb, Croatia : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 23.03. 2009., 56 str. Voditelj: Karin Kovačević Ganić.

3. Šrajbek, Valentina.
Polifenolni sastav i antioksidacijska aktivnost Chardonnaya i Malvazije istarske / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.05. 2009., 75 str. Voditelj: Kovačević Ganić, Karin.

4. Topić, Ivana.
Polifenolni sastav vina cabernet sauvignon / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.09. 2009, 49 str. Voditelj: Banović, Mara.

5. Bosolt, Tina.
Polifenoli vina / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 18.09. 2008., 38 str. Voditelj: Banović, Mara.

6. Katalinić, Ivana.
Kvaliteta, fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost vina Kujundžuša / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.10. 2008, 81 str. Voditelj: Banović, Mara.

7. Novosel, Damir.
Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 08.05. 2008., 60 str. Voditelj: Banović, Mara.

8. Puhek, Martina.
Utjecaj prinosa grožđa na polifenolne spojeve Malvazije istarske i Chardonnaya / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.10. 2008, 83 str. Voditelj: Kovačević Ganić, Karin.

9. Iva Tomić-Potrebuješ.
Praćenje procesa fermentacije u proizvodnji desertnog vina "prošek" / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 19.12. 2007, 82 str. Voditelj: Banović, Mara.

10. Levstek, Josip.
Aromatski profil Graševine i Traminca / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.06. 2007., 56 str. Voditelj: Gracin, Leo.

11. Peašinović, Tamara.
Hlapljive komponente i polifenolni sastav bijelih vina iz podregije Zagorje-Međimurje / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.12. 2007., 69 str. Voditelj: Kovačević Ganić, Karin.

12. Peček, Jasminka.
Formiranje arome bijelih vina tijekom alkoholne fermentacije / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.07. 2007., 76 str. Voditelj: Kovačević Ganić, Karin.

13. Radić, Mario.
Utjecaj barrique bačava na trpkoću vina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.04. 2007., 58 str. Voditelj: Gracin, Leo.

14. Sičenica, Ana.
Utjecaj načina vinifikacije na polifenolni sastav crnog vina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.06. 2007., 82 str. Voditelj: Kovačević Ganić, Karin.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4