crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, Marina.
Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb : Plejada, 2010.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Križanović, Stela; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Krpan, Maja; Cindrić, Mario; Bačun-Družina, Višnja; Stanzer, Damir.
Characterization of a S-adenosyl-L-methionine (SAM)-accumulating strain of Scheffersomyces stipitis. // International microbiology. 18 (2015) , 3; 117-125 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Landeka Dragičević, Tibela; Stehlik-Tomas, Vesna.
Bacterial Stationary-Phase Evolution. // Food technology and biotechnology. 49 (2011) , 1; 13-23 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

3. Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan.
Enhancement of Trigonopsis variabilis D-Amino Acid Oxidase Overproduction in Fed-batch Cultivation of Escherichia coli. // Chemical and biochemical engeenering quartely. 25 (2011) , 4; 513-517 (članak, znanstveni). URL link to work

4. Mrvčić, Jasna; Prebeg, Tatjana; Barišić, Lidija; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, Vesna.
Zinc Binding by Lactic Acid Bacteria. // Food technology and biotechnology. 47 (2009) , 4; 381-388 (članak, znanstveni). URL link to work

5. Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan.
Incorporation of Copper Ions by Yeast Kluyveromyces marxianus During Cultivation on Whey. // Acta alimentaria. 37 (2008) , 1; 133-139 (prethodno priopćenje, znanstveni). URL link to workURL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Križanović, Stela; Mrvčić, Jasna; Stanić, Marina; Cepanec, Maja; Stanzer, Damir.
S-adenosyl-L-methionine production by an ergosterol-deficient mutant of Scheffersomyces stipitis. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 8 (2013) , 1-2; 21-28 (članak, znanstveni).

2. Grba, Slobodan; Đaković, Zorislav; Stanzer, Damir; Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Križanović, Stela.
Ethanol production from corn semolina by bakers and wine yeasts. // Technologica acta. 4 (2011) , 1; 45-56 (članak, znanstveni).

3. Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Grba, Slobodan; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, Vesna.
Kiselo tijesto – tradicionalna i prirodna metoda za povećanje kvalitete pekarskih proizvoda. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 6 (2011) , 3/4; 89-99 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

4. Bačun-Družina, Višnja; Mrvčić, Jasna; Butorac, Ana; Stehlik-Tomas, Vesna; Gjuračić, Krešimir.
The influence of gene transfer on the lactic acid bacteria evolution. // Mljekarstvo. 59 (2009) , 3; 181-192 (članak, znanstveni).

5. Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, Vesna.
Copper binding by lactic acid bacteria (LAB). // Bioscience and microflora. 28 (2009) , 1; 1-6 (članak, znanstveni).

6. Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan.
The Influence of Different Factors on Manganese Incorporation into Saccharomyces cerevisiae. // Agriculturae Conspectus Scientificus. 74 (2009) , 4; 327-332 (članak, znanstveni).

7. Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Božić, Dragana; Stehlik-Tomas, Vesna.
Sirutka - sirovina za proizvodnju starter kultura za pekarstvo. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 2; 95-111 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna.
Influence of pre-ferment on wheat bread freshness and quality // / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2010. 376-384 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Mrvčić, Jasna; Hrsto, Ozren; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna.
Proizvodnja i primjena bakterijskih egzopolisaharida u pekarstvu // Danas znanost-sutra industrija / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Grafika Osijek, 2011. 361-371 (poster,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Butorac, Ana; Dodig, Ivana; Cindrić, Mario; Tishbee, Arye; Mrvčić, Jasna; Hok, Karlo; Stehlik-Tomas, Vesna; Bačun-Družina, Višnja.
The effects of starvation on Lactobacillus brevis L62 evolution // 10th Symposium on lactic acid bacteria: Celebrating 30 years of LAB research / Hugenholtz, Jeroen (ur.).
Egmond aan Zee : Federation of European Microbiological Societies , 2011, 2011. A 001-A 001 (poster,sažetak,znanstveni).

2. Mrvčić, Jasna; Hrsto, Ozren; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna.
Proizvodnja i primjena bakterijskih egzopolisaharida u pekarstvu // Danas znanost-sutra industrija / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek , 2011. (poster,sažetak,znanstveni).

3. Mrvčić, Jasna; Šolić, Ema; Butorac, Ana; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, Vesna.
The effect of metal ions supplementation on growth and binding capacity of lactic acid bacteria // 7th International congress of food technologists, biotecnologists and nutritionist / Medić, Helga (ur.).
Zagreb, 2011. 67-67 (poster,sažetak,znanstveni).

4. Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Barišić, Danica; Raspović, Ivana; Križanović, Stela.
The design of starters for wheat sourdough breadmaking process // 7th international congress of food technologists, biotechnologists and nutritionist / Medić, Helga (ur.).
Zagreb, 2011. 68-68 (poster,sažetak,znanstveni).

5. Butorac, Ana; Cindrić, Mario; Dodig, Ivana; Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Bačun-Družina, Višnja.
Identification and characterization of Lactobacillus brevis L62 proteins after prolonged period of starvation // Programme and abstracts / Power of microbes in industry and environment 2010 / Frece, J., Kos, B., Mrša, V. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo 33-33 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Župetić, Jurica; Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna.
Evolution of multi-niche bacteria Lactobacillus brevis and Lactobacillus plantarum during prolonged stationary phase // Programme and abstracts / Power of microbes in industry and environment 2010 / Frece, J., Kos, B., Mrša, V. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2010. 54-54 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Bačun-Družina, Višnja; Klinčić, Tibor; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas Vesna.
The role of Lactobacillus brevis L62 plasmids during prolonged stationary phase // Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica / Nagy, K (ur.).
Keszthely : The role of Lactobacillus brevis L62 plasmids during prolonged stationary phase, 2009. 118-118 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Baranašić, Damir; Stehlik-Tomas, Vesna; Bačun-Družina, Višnja.
Antibiotic resistance of Lactobacillus brevis L62 // Cesar 2009 Central European Symposium on Antimicrobial Resistance / Maravić Vlahoviček , Gordana (ur.).
Zadar : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2009. 35-35 (predavanje,sažetak,znanstveni).

9. Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Brnčić, Mladen; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna.
Influence of preferment on wheat bread fresshness and quality // 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists: "Flour - Bread" / Ugarčić Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. 93-93 (poster,sažetak,znanstveni).

10. Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Filipčić, Martina; Stehlik-Tomas, Vesna; Gjuračić, Krešimir.
Bacterial evolution during prolonged stationary phase // 50 godina molekularne biologije u Hrvatskoj -zbornik sažetaka / Zahratka, K. ; Plohl, M. ; Ambriović-Ristov, A. (ur.).
Zagreb : Institut Ruđer Bošković, 2008. 54-54 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Bačun-Družina; Višnja., Mrvčić, Jasna; Filipčić, Martina; Stehlik-Tomas, Vesna.
Moderate Growth Advantage in Stationary Phase (GASP) phenomenon of enterobacteria over Lactobacillus brevis L62 in mixed cultures // Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. 197-197 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Gjuračić, Krešimir; Bačun-Družina, Višnja.
The various coexistence of enterobacteria with Lactobacillus brevis L62 in mixed cultures // Book of Abstracts / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Hađina, Suzana ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2008. 135-135 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Vuksan, Ivana; Grba, Slobodan.
Enrichment of lactic acid bacteria (LAB) with Zn2+ // / Kata Galić (ur.).
2008. 197-197 (poster,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Mrvčić, Jasna.
Uvjeti i procesi ugradnje biogenih elemenata u bakterije mliječne kiseline / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.10. 2008, 142 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Ivanuša, Ines.
IDENTIFIKACIJA I KARAKTERIZACIJA BAKTERIJA MLIJEČNE KISELINE IZOLIRANIH IZ BRAŠNA EKOLOŠKI UZGOJENIH ŽITARICA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 26.09. 2013, 64 str. Voditelj: Mrvčić, Jasna.

2. Milinović, Ines.
Evolution of bacteria Lactobacillus plantarum strains from Croatian autochthonous fermented products during prolonged stationary phase / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb, Hrvatska : Prehrambeno Biotehnološki Fakultet, 01.07. 2013, 38 str. Voditelj: Bačun-Družina, Višnja.

3. Bartulović, Katarina.
Utjecaj sazrijevanja i odležavanja destilata na njegovu antioksidativnu aktivnost / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.07. 2012, 31 str. Voditelj: Mrvčić, Jasna.

4. Kiš, Maja.
Utjecaj mliječno-kisele fermentacije na antimikrobnu i antioksidativnu aktivnost kiselog tijesta / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.07. 2012, 66 str. Voditelj: Mrvčić, Jasna.

5. Posavec, Sanja.
Polifenolni profil i antioksidativna aktivnost jakih alkoholnih pića proizvedenih na području Republike Hrvatske / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2012, 70 str. Voditelj: Mrvčić, Jasna.

6. Vrebac, Marija.
Biološki aktivni spojevi u jakim alkoholnim pićima / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.07. 2012, 24 str. Voditelj: Mrvčić, Jasna.

7. Ilić, Ivana.
Proizvodnja šljivovice u Republici Hrvatskoj / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.09. 2011, 25 str. Voditelj: Mrvčić, Jasna.

8. Moćan, Duje.
Primjena kiselog tijesta u proizvodnji peciva / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.03. 2011, 29 str. Voditelj: Mrvčić, Jasna.

9. Raspović, Ivana.
Metabolička aktivnost različitih vrsta bakterija mliječne kiseline tijekom rasta u modificiranoj MRS podlozi / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 22.07. 2011, 31 str. Voditelj: Mrvčić, Jasna.

10. Hrsto, Ozren.
Proizvodnja egzopolisaharida s pomoću bakterije Leuconostoc mesenteroides / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.10. 2010, 58 str. Voditelj: Mrvčić, Jasna.

11. Peroš, Ana.
Priprema škrobnih sirovina za proizvodnju jakih alkoholnih pića / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.07. 2010, 26 str. Voditelj: Mrvčić, Jasna.

12. Šolić, Ema.
Ugradnja iona metala u bakterije mliječne kiseline adaptirane na visoke koncentracije iona metala / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 28.09. 2010, 64 str. Voditelj: Mrvčić, Jasna.

13. Drgalić, Jelena.
Biosorpcija iona bakra s pomoću bakterija mliječne kiseline / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.02. 2009, 58 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

14. Mikelec, Krunoslav.
Proizvodnaj pšeničnog kruha uz dodatak kvasnog i kiselog predfermenta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.10. 2009, 73 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

15. Nišević, Dragana.
Utjecaj različitih vrsta sirovina i količina hranjivih soli na umnožavanje kvasca S. cerevisiae kod proizvodnje rafiniranog etanola / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.05. 2008, 62 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

16. Dalić, Tomislav.
Proizvodnja bijelog kruha pomoću bakterija mliječne kiseline / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.11. 2007, 41 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

17. Filipčić, Martina.
Fenotip umjerene prednosti rasta enterobakterija nad L. brevis L62 u mješovitim kulturama tijekom produljene stacionarne faze / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.10. 2007, 54 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

18. Marinković, Jelena.
UTJECAJ IONA CINKA NA METABOLIČKU AKTIVNOST BAKTERIJA MLIJEČNE KISELINE / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.10. 2007, 58 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

19. Penić, Jerko.
BIOSORPCIJA IONA CINKA U BAKTERIJE MLIJEČNE KISELINE / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.10. 2007, 57 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

20. Vuksan, Ivana.
UGRADNJA IONA CINKA U BAKTERIJE MLIJEČNE KISELINE / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.06. 2007, 57 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.
Vrh
 
  Druge vrste radova
 

1. Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna.
Pekarski proizvodi kao funkcionalna hrana, 2009. (ostali članci/prilozi).
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4