crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Hegedušić, Vesna; Herceg, Zoran; Rimac, Suzana.
Reološka svojstva modelnih otopina karboksimetilcelulloze i sirutke prije i nakon zamrzavanja . // Food Tecnology and Biotechnology. 38 (2000) , 1; 19-27 (članak, znanstveni).

2. Herceg, Zoran; Hegedušić, Vesna; Rimac, Suzana.
Influence of hydrocolloids addition on the rheological properties of whey model solutions. // Acta Alimentaria. 29 (2000) , 2; 89-103 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Rimac-Brnčić, Suzana.
UTJECAJ TRIBOMEHANIČKE MIKRONIZACIJE I DODATKA HIDROKOLOIDA NA ENTALPIJU I PRIVIDNU SPECIFIČNU TOPLINU MODELNIH OTOPINA PROTEINA SIRUTKE. // Mljekarstvo. 52 (2002) , 1; 51-60 (članak, znanstveni).

2. Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Rimac, Suzana.
Reološka svojstva koncentrata proteina sirutke prije i nakon tribomehaničke mikronizacije. // Mljekarstvo. 51 (2001) , 2; 105-118 (članak, znanstveni).

3. Herceg, Zoran; Hegedušić, Vesna; Rimac, Suzana.
Utjecaj sastava i zamrzavanja na stabilnost mliječnih deserata. // Mljekarstvo. 49 (1999) , 1; 15-26 (znanstveni).

4. Herceg, Zoran; Hegedušić, Vesna; Rimac, Suzana.
Utjecaj niskih temperatura na viskoznost i senzorska svojstva mliječnih deserata. // Mljekarstvo. 49 (1999) , 2; 83-94 (članak, znanstveni).

5. Herceg, Zoran; Hegedušić, Vesna; Rimac, Suzana; Šimundić, Borislav.
Utjecaj dodatka hidrokoloida na reološka svojstva ultrafiltrirane kisele i slatke sirutke. // Mljekarstvo. 49 (1999) , 3; 139-152 (članak, znanstveni).

6. Hegedušić, Vesna; Rimac, Suzana; Herceg, Zoran; Škreblin, Mirjana.
Utjecaj dodataka stabilizatora na reološka svojstva modelnih sladolednih smjesa. // Mljekarstvo. 48 (1998) , 2; 87-96 (članak, znanstveni).

7. Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Matošić, Srećko; Marić, Vladimir.
Probiotic properties of Lactobacillus plantarum L4. // Food Technology and Biotechnology. 35 (1997) , 2; 107-112 (članak, znanstveni).

8. Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko.
Production of soluble dietary fibres from sugar beet pulp with Betanaza T enzyme in the extrusion process. // Chemical and Biochemical Engineering Quarterly. 10 (1996) , 3; 103-106 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Hegedušić, Vesna; Banović, Mara; Carić, Marija.
Značaj dijetetskih proizvoda u turizmu // Zdrastveni turizam za 21 stoljeće / Riožanić, Igor (ur.).
Rijeka : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2000. 216-221 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Herceg, Zoran; Hegedušić, Vesna; Rimac, Suzana.
Influence of hydrocolloids addition on the rheological properties of whey proteins model solutions // Food rheology and structure / Ficher, Peter (ur.).
Zürich : Institute of Food Science, ETH Zurich, 2000. 378-380 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Hegedušić, Vesna; Herceg, Zoran; Rimac, Suzana.
Low temperatures effect on the rheological and thermophysical properties of whey based desserts // Functional Foods - A new challenge for the food chemists / Laszitity, R. (ur.).
Budimpešta : Federation of European Chemical Societies Food Chemistry Divisio, 1999. 752-759 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Hegedušić, Vesna; Herceg, Zoran; Škreblin, Mirjana; Rimac, Suzana.
Freezing effects on the viscosity of dairy deserts // Texture of fermented milk products and dairy desserts.
Brisel : International Dairy Federation, 1998. 203-207 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Hegedušić, Vesna; Herceg, Zoran; Rimac, Suzana.
Termofizička svojstva modelnih otopina koncentrata proteina sirutke // Mljekarstvo / Tratnik, Ljubica (ur.).
Lovran : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 40-41 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Herceg, Zoran; Hegedušić, Vesna; Rimac, Suzana.
Reološka svojstva koncentrata proteina sirutke // Mljekarstvo / Tratinik, Ljubica (ur.).
Lovran : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 39-40 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Hegedušić, Vesna; Herceg, Zoran; Rimac, Suzana; Hegedušić, Patricija.
Thermophysical properties of frozen dairy desserts // Advances in the Refrigeration Systems, Food Technologies and Cold Chain / Lucas, Louis (ur.).
Sofija : International institute of refrigeration, 1998. 30 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Herceg, Zoran; Hegedušić, Vesna; Rimac, Suzana.
Reološka svojstava modelnih otopina prije i poslije smrzavanja // 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. ; Janović, Z. ; Vasić-Rački, Đ. (ur.).
Vukovar : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. 37-37 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Herceg, Zoran; Hegedušić, Vesna; Škreblin, Mirjana.
Utjecaj hidrokoloida na reološka svojstva mliječnih deserata // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 1998. 80-81 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Herceg, Zoran.
Utjecaj tribomehaničke mikronizacije na fizikalna svojstva koncentrata proteina sirutke / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.11. 2000, 154 str. Voditelj: Hegedušić, Vesna.
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Herceg, Zoran.
Utjecaj hidrokoloida na reološka svojstva mliječnih deserata / magistarski rad.
Zagreb : PREHRAMBENO-BIOTEHNOLOŠKI FAKULTET, 19.12. 1997, 114 str. Voditelj: Hegedušić, Vesna.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Horvat, Lidija.
Termofizička svojstva koncentrata proteina sirutke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.07. 2000, 87 str. Voditelj: Hegedušić, Vesna.

2. Kranjčec, Anica.
Reološka svojstva koncentrata proteina siruke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 22.12. 2000., 60 str. Voditelj: Hegedušić, Vesna.

3. Perović, Mirela.
Reološka svojstva modelnih otopina proteina sirutke i hidrokoloida / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 28.11. 2000., 51 str. Voditelj: Hegedušić, Vesna.

4. Radaković, Tatjana.
Utjecaj načina blanširanja na vrijeme i brzinmu sušenja korjena peršina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.12. 2000, 61 str. Voditelj: Hegedušić, Vesna.
Vrh
 
  Druge vrste radova
 

1. Hegedušić, Vesna; Herceg, Zoran; Škreblin, Mirjana; Rimac, Suzana.
Freezing effects on the viscosity of dairy desserts, 1997. (ostalo).
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4