|
|
|
|
Udžbenici i skripta
|
|
|
|
|
Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
|
|
1. Marušić, Vlatko; Volmut, Katica; Štrucelj, Dubravka.
The effect of newly introduced protection procedures of screw press components on oil throughput increase // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting, Opatija 03.-05.10. 2001. / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. 244-253 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
2. Rade, Desanka; Rimac-Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna.
Quality changes of sunflower and palm oil during deep fat frying // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. 239-243 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
3. Rade, Desanka; Škevin, Dubravka.
Olive oil and health // Conference proceedings Health tourism for 21st century / Rožanić, Igor (ur.).
Rijeka : Zambelli, Rijeka, 2000. 169-175 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
4. Mokrovčak, Željko; Štrucelj, Dubravka; Rade, Desanka; Mijatović, Ivan.
SCALE-UP OF PROCESS EQUIPMENT FOR FRACTIONATION OF SOYBEAN LECITHIN // TECHNOLOGY FOOD HEALTH / Peter Raspor, Darja Pitako, Ivica Hočevar (ur.).
Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije, 1997. 575 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
5. Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Škevin, Dubravka.
Polyphenols and oxidative stability of olive oil under different storage conditions // Technology Food Health / Peter Raspor, Darja Pitako, Ivica Hočevar (ur.).
Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije, 1997. 1010-1015 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Sažeci u zbornicima skupova
|
|
1. Čorbo, Selma; Štrucelj, Dubravka.
The physical characteristics of sheep fats of different origin // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. CD-ROM, FT/PP_61 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
2. Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Škevin, Dubravka; Dražić-Kaić, Mirjana.
The effect of processing conditions on the nonacylglycerol constituents of sunflower oil // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. CD-ROM, FT/SC_09 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
3. Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Benčić, Đani.
The influence of various factors on the intensity of olive oil bitterness and phenolic compounds // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. CD-ROM, FT/PP_57 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
4. Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Rade, Desanka.
Fractionation of phospholipids // Proceedings of CTVO-Workshop New Applications for Vegetable Oils / Rexen, Finn ; Kerckow, Birger (ur.).
Kopenhagen : FachagenturNachwachsende Rohstoffe e.V. (FNR), 1999. 27-41 (pozvano predavanje,sažetak).
|
5. Mokrovčak, Željko; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mijatović, Ivan.
Izdvajanje ulja iz lecitina soje ultrafiltracijom // 3.HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 67 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
6. Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Koprivnjak, Olivera.
Procjena gorkog okusa maslinovoga ulja i ekstrakcija gorkih tvari // 3.HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 65 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
7. Štrucelj, Dubravka; Rade, Desanka; Mokrovčak, Željko.
Boja i održivost bučinog ulja i njegovih mješavina s drugim biljnim uljima // 3. HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 60 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Magistarski radovi
|
|
|
|
|
Diplomski radovi
|
|
1. Horak, Renata.
Utjecaj procesa rafinacije na svojstva maslinovog ulja i ulja komine maslina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 26.04. 2002.,
78 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
2. Kušće, Luana.
Utjecaj procesa rafinacije na udjel i sastav sterola u maslinovom ulju i ulju komine masline / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.03. 2002.,
73 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
3. Janković, Nataša.
Utjecaj uvjeta skladištenja na svojstva maslinovoga ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.11. 2001.,
41 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
4. Knežević, Tatjana.
Utjecaj uvjeta proizvodnje na svojstva i održivost bučinog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.05. 2001.,
52 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
5. Marks, Suzana.
Osobine bučinog ulja dobivenog različitim postupcima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2001.,
67 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
6. Mićanović, Mario.
Utjecaj procesa rafinacije na tvari boje i održivost suncokretovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.04. 2001.,
60 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
7. Mišković, Sandra.
Utjecaj uvjeta prerade na boju i održivost nerafiniranog ulja suncokreta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.10. 2001.,
69 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
8. Neđeral, Sandra.
Utjecaj uvjeta čuvanja maslinovog ulja iz sorti Oblice i Buharice na održivost i boju ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 23.11. 2001.,
53 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
9. Vidučić, Dubravka.
Utjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Buža / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.05. 2001.,
57 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
10. Zlački, Martina.
Utjecaj uvjeta prerade na svojstva maslinovog ulja iz različitih sorti s područja Dalmacije / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.12. 2001.,
68 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
11. Zvonar, Ljubica.
Utjecaj procesa dobivanja i rafinacije suncokretovog ulja na udjel i sastav sterola / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.10. 2001.,
60 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
12. Brajković, Mirta.
Usporedna ispitivanja ulja bučine koštice i pogače / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.11. 2000.,
64 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
13. Brezovac, Ksenija.
Utjecaj uvjeta čuvanja ploda masline na svojstva i održivost ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.05. 2000.,
94 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
14. Kirigin, Barbara.
Idejno strojno-tehnološko rješenje mini pogona za preradu masline centrifugalnom ekstrakcijom / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2000.,
53 str. Voditelj: Mokrovčak, Željko.
|
15. Mičuda, Senka.
Svojstva maslinovog ulja iz rane berbe različitih sorti maslina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2000.,
62 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
16. Pavleković, Anita.
Idejno strojno-tehnološko rješenje pogona za preradu bučinih koštica / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2000.,
48 str. Voditelj: Mokrovčak, Željko.
|
17. Šebić, Katarina.
Utjecaj sorte na sastav masnih kiselina, boju i fenole u maslinovom ulju / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.05. 2000.,
57 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
18. Turčić, Božena.
Svojstva maslinovog ulja dobivenog iz različitih sorti maslina s područja Istre / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.05. 2000.,
58+4 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
19. Vučković, Tanja.
Usporedna ispitivanja ulja komina maslina i djevičanskog maslinovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.04. 2000.,
39+12 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
20. Vugec, Višnja.
Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.07. 2000.,
61 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
21. Antolić, Vesna.
Klorofili bučinoga i maslinovoga ulja i njihovih mješavina sa suncokretovim uljem / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.10. 1999.,
92 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
22. Bedeković, Mario.
Idejno strojno-tehnološko rješenje pogona za proizvodnju ulja bučinih koštica / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.05. 1999.,
50 str. Voditelj: Mokrovčak, Željko.
|
23. Grahovac, Blanka.
Utjecaj sorte i roka berbe na održivost maslinovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.12. 1999.,
48 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
24. Jelinčić, Sanja.
Utjecaj dodataka rafiniranog maslinovog ulja i rafiniranog i nerafiniranog suncokretovog ulja na svojstva prirodnog maslinovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.05. 1999.,
44 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
25. Jelovčić, Ranka.
Utjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 1999.,
61 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
26. Piasevoli, Tomislav.
Ekstrakcija tvari gorčine iz maslinovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 1999.,
50 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
27. Jurić, Suzana.
Utjecaj klorofila na održivost bučinoga ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 25.02. 1998.,
94 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
28. Prpić, Tihana.
Klorofili u koštici, pogači i ulju buče / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 29.04. 1998.,
72 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.
|
29. Wolsperger, Kristina.
Idejno strojno- tehnološko rješenje pogona za preradu masline / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 01.12. 1998.,
44 str. Voditelj: Mokrovčak, Željko.
|
30. Babić, Snježana.
Svojstva maslinovoga ulja dobivenoga postupkom prešanja iz različitih sorti maslina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 08.07. 1997.,
58 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
31. Grandov, Maja.
Svojstva maslinovoga ulja dobivenoga prešanjem Oblice s nekoliko različitih lokacija / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 07.10. 1997.,
69 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
32. Vučenik, Vlasta.
Utjecaj rafinacije na neka svojstva suncokretovoga i maslinovoga ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 02.10. 1997.,
67 str. Voditelj: Rade, Desanka.
|
|
|
|
|
|
|