crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Rade, Desanka; Mokrovčak, Željko; Štrucelj, Dubravka.
Priručnik za vježbe iz kemije i tehnologije lipida / Popović, Nenad (ur.).
Zagreb : Durieux, 2001..
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Marušić, Vlatko; Volmut, Katica; Štrucelj, Dubravka.
The effect of newly introduced protection procedures of screw press components on oil throughput increase // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting, Opatija 03.-05.10. 2001. / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. 244-253 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Rade, Desanka; Rimac-Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna.
Quality changes of sunflower and palm oil during deep fat frying // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. 239-243 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Rade, Desanka; Škevin, Dubravka.
Olive oil and health // Conference proceedings Health tourism for 21st century / Rožanić, Igor (ur.).
Rijeka : Zambelli, Rijeka, 2000. 169-175 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Mokrovčak, Željko; Štrucelj, Dubravka; Rade, Desanka; Mijatović, Ivan.
SCALE-UP OF PROCESS EQUIPMENT FOR FRACTIONATION OF SOYBEAN LECITHIN // TECHNOLOGY FOOD HEALTH / Peter Raspor, Darja Pitako, Ivica Hočevar (ur.).
Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije, 1997. 575 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Škevin, Dubravka.
Polyphenols and oxidative stability of olive oil under different storage conditions // Technology Food Health / Peter Raspor, Darja Pitako, Ivica Hočevar (ur.).
Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije, 1997. 1010-1015 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Čorbo, Selma; Štrucelj, Dubravka.
The physical characteristics of sheep fats of different origin // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. CD-ROM, FT/PP_61 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Škevin, Dubravka; Dražić-Kaić, Mirjana.
The effect of processing conditions on the nonacylglycerol constituents of sunflower oil // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. CD-ROM, FT/SC_09 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Benčić, Đani.
The influence of various factors on the intensity of olive oil bitterness and phenolic compounds // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. CD-ROM, FT/PP_57 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Rade, Desanka.
Fractionation of phospholipids // Proceedings of CTVO-Workshop New Applications for Vegetable Oils / Rexen, Finn ; Kerckow, Birger (ur.).
Kopenhagen : FachagenturNachwachsende Rohstoffe e.V. (FNR), 1999. 27-41 (pozvano predavanje,sažetak).

5. Mokrovčak, Željko; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mijatović, Ivan.
Izdvajanje ulja iz lecitina soje ultrafiltracijom // 3.HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 67 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Koprivnjak, Olivera.
Procjena gorkog okusa maslinovoga ulja i ekstrakcija gorkih tvari // 3.HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 65 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Štrucelj, Dubravka; Rade, Desanka; Mokrovčak, Željko.
Boja i održivost bučinog ulja i njegovih mješavina s drugim biljnim uljima // 3. HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 60 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Škevin, Dubravka.
Utjecaj različitih čimbenika na gorčinu maslinovog ulja i na udjel polifenola / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.02. 2000, 153 str. Voditelj: Rade, Desanka.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Horak, Renata.
Utjecaj procesa rafinacije na svojstva maslinovog ulja i ulja komine maslina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 26.04. 2002., 78 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.

2. Kušće, Luana.
Utjecaj procesa rafinacije na udjel i sastav sterola u maslinovom ulju i ulju komine masline / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.03. 2002., 73 str. Voditelj: Rade, Desanka.

3. Janković, Nataša.
Utjecaj uvjeta skladištenja na svojstva maslinovoga ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.11. 2001., 41 str. Voditelj: Rade, Desanka.

4. Knežević, Tatjana.
Utjecaj uvjeta proizvodnje na svojstva i održivost bučinog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.05. 2001., 52 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.

5. Marks, Suzana.
Osobine bučinog ulja dobivenog različitim postupcima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2001., 67 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.

6. Mićanović, Mario.
Utjecaj procesa rafinacije na tvari boje i održivost suncokretovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.04. 2001., 60 str. Voditelj: Rade, Desanka.

7. Mišković, Sandra.
Utjecaj uvjeta prerade na boju i održivost nerafiniranog ulja suncokreta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.10. 2001., 69 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.

8. Neđeral, Sandra.
Utjecaj uvjeta čuvanja maslinovog ulja iz sorti Oblice i Buharice na održivost i boju ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 23.11. 2001., 53 str. Voditelj: Rade, Desanka.

9. Vidučić, Dubravka.
Utjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Buža / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.05. 2001., 57 str. Voditelj: Rade, Desanka.

10. Zlački, Martina.
Utjecaj uvjeta prerade na svojstva maslinovog ulja iz različitih sorti s područja Dalmacije / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.12. 2001., 68 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.

11. Zvonar, Ljubica.
Utjecaj procesa dobivanja i rafinacije suncokretovog ulja na udjel i sastav sterola / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.10. 2001., 60 str. Voditelj: Rade, Desanka.

12. Brajković, Mirta.
Usporedna ispitivanja ulja bučine koštice i pogače / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.11. 2000., 64 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.

13. Brezovac, Ksenija.
Utjecaj uvjeta čuvanja ploda masline na svojstva i održivost ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.05. 2000., 94 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.

14. Kirigin, Barbara.
Idejno strojno-tehnološko rješenje mini pogona za preradu masline centrifugalnom ekstrakcijom / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2000., 53 str. Voditelj: Mokrovčak, Željko.

15. Mičuda, Senka.
Svojstva maslinovog ulja iz rane berbe različitih sorti maslina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2000., 62 str. Voditelj: Rade, Desanka.

16. Pavleković, Anita.
Idejno strojno-tehnološko rješenje pogona za preradu bučinih koštica / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2000., 48 str. Voditelj: Mokrovčak, Željko.

17. Šebić, Katarina.
Utjecaj sorte na sastav masnih kiselina, boju i fenole u maslinovom ulju / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.05. 2000., 57 str. Voditelj: Rade, Desanka.

18. Turčić, Božena.
Svojstva maslinovog ulja dobivenog iz različitih sorti maslina s područja Istre / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.05. 2000., 58+4 str. Voditelj: Rade, Desanka.

19. Vučković, Tanja.
Usporedna ispitivanja ulja komina maslina i djevičanskog maslinovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.04. 2000., 39+12 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.

20. Vugec, Višnja.
Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.07. 2000., 61 str. Voditelj: Rade, Desanka.

21. Antolić, Vesna.
Klorofili bučinoga i maslinovoga ulja i njihovih mješavina sa suncokretovim uljem / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.10. 1999., 92 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.

22. Bedeković, Mario.
Idejno strojno-tehnološko rješenje pogona za proizvodnju ulja bučinih koštica / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.05. 1999., 50 str. Voditelj: Mokrovčak, Željko.

23. Grahovac, Blanka.
Utjecaj sorte i roka berbe na održivost maslinovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.12. 1999., 48 str. Voditelj: Rade, Desanka.

24. Jelinčić, Sanja.
Utjecaj dodataka rafiniranog maslinovog ulja i rafiniranog i nerafiniranog suncokretovog ulja na svojstva prirodnog maslinovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 13.05. 1999., 44 str. Voditelj: Rade, Desanka.

25. Jelovčić, Ranka.
Utjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 1999., 61 str. Voditelj: Rade, Desanka.

26. Piasevoli, Tomislav.
Ekstrakcija tvari gorčine iz maslinovog ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.10. 1999., 50 str. Voditelj: Rade, Desanka.

27. Jurić, Suzana.
Utjecaj klorofila na održivost bučinoga ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 25.02. 1998., 94 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.

28. Prpić, Tihana.
Klorofili u koštici, pogači i ulju buče / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 29.04. 1998., 72 str. Voditelj: Štrucelj, Dubravka.

29. Wolsperger, Kristina.
Idejno strojno- tehnološko rješenje pogona za preradu masline / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 01.12. 1998., 44 str. Voditelj: Mokrovčak, Željko.

30. Babić, Snježana.
Svojstva maslinovoga ulja dobivenoga postupkom prešanja iz različitih sorti maslina / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 08.07. 1997., 58 str. Voditelj: Rade, Desanka.

31. Grandov, Maja.
Svojstva maslinovoga ulja dobivenoga prešanjem Oblice s nekoliko različitih lokacija / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 07.10. 1997., 69 str. Voditelj: Rade, Desanka.

32. Vučenik, Vlasta.
Utjecaj rafinacije na neka svojstva suncokretovoga i maslinovoga ulja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 02.10. 1997., 67 str. Voditelj: Rade, Desanka.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4