crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Banjari, Ines.
Dijetoterapija anemije // 100 (i pokoja više) CRTICA IZ ZNANOSTI O PREHRANI / Šatalić, Zvonimir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2013. Str. 146-148.

2. Krešić, Greta.
Prehrana tijekom dojenja // 100 (i pokoja više) crtica iz znanosti o prehrani / Zvonimir Šatalić (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2013. Str. 107-108.

3. Mandić, Milena.
Zašto su nam potrebna prehrambena vlakna // 100 (i pokoja više) crtica o znanosti o prehrani / Šatalić, Zvonimir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2013. Str. 17-20.

4. Herceg, Zoran; Režek Jambrak, Anet; Rimac Brnčić, Suzana; Krešić, Greta.
Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci // Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci / Herceg, Zoran (ur.).
Zagreb : Golden marketing - Tehnička knjiga, 2009. Str. 1-147.
Vrh
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Angelkov, Boris; Mandić, Milena; Primorac, Ljiljana; Dojčinovski, Liljana; Šulevska, Suzana.
Vademekum za bezbednost i senzoren kvalitet na hranata .
Bitola : Makedonsko naučno društvo - Bitola, 2012.

2. Primorac, Ljijana; Flanjak, Ivana.
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe .
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011.

3. Nedeljko, Martina; Banjari, Ines; Flanjak, Ivana.
Antioksidansi u hrani - Propisi za vježbe .
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009.

4. Banjari, Ines.
Funkcionalna hrana i prehrambeni dodaci - propisi za vježbe .
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008.

5. Primorac, Ljiljana; Banjari, Ines.
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe / Primorac, Ljiljana (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnoški fakultet Osijek, 2007.

6. Sabo, Mirjana; Banjari, Ines.
Biologija – Praktikum iz vježbi / Sabo, Mirjana (ur.).
Osijek : Prehrambeno-tehnoški fakultet Osijek, 2007.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Banjari, Ines; Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena.
What is the real public significance of iron deficiency and iron deficiency anaemia in croatia? A population-based observational study on pregnant women at early pregnancy from Eastern Croatia. // Central European journal of public health. 23 (2015) , 2; 122-127 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Banjari, Ines; Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.
Iron bioavailability in daily meals of pregnant women. // Journal of food and nutrition research. 52 (2013) , 4; 203-209 (članak, znanstveni). URL link to work

3. Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Delaš, Ivančica.
Relationship between Mediterranean diet and breast milk fatty acid profile : a study in breastfeeding women in Croatia. // Dairy Science & Technology. 93 (2013) , 3; 287-301 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

4. Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Delaš, Ivančica.
Dietary and breast milk trans fatty acids seen in Croatian breastfeeding women from Adriatic region. // Journal of food and nutrition research. 52 (2013) , 3; 156-163 (članak, znanstveni). URL link to work

5. Kenđel Jovanović, Gordana; Krešić, Greta; Pavičić Žeželj, Sandra; Mićović, Vladimir; Štefanac Nadarević, Vesna.
Cancer and Cardiovascular Diseases Nutrition Knowledge and Dietary Intake of Medical Students. // Collegium Antropologicum. 35 (2011) , 3; 765-774 (članak, znanstveni). URL link to work

6. Komorsky-Lovrić, Šebojka; Novak, Ivana.
Abrasive Stripping Square-Wave Voltammetry of Blackberry, Raspberry, Strawberry, Pomegranate and Sweet and Blue Potatoe. // Journal of food science. 76 (2011) , 6; C916-C920 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

7. Komorsky-Lovrić, Šebojka; Novak, Ivana.
Determination of ellagic acid in strawberries, raspberries and blackberries by square-wave voltammetry. // International journal of electrochemical Science. 6 (2011) , 10; 4638-4647 (članak, znanstveni). URL link to work

8. Mandić, Zlatko; Perl Pirički, Antonija; Kenjerić, Daniela; Haničar, Branka; Tanasić, Igor.
Breast vs. bottle : differences in the growth of Croatian infants. // Maternal and child nutrition. 7 (2011) , 4; 389-396 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

9. Primorac, Ljiljana; Flanjak, Ivana; Kenjerić, Daniela; Bubalo, Dragan; Topolnjak, Zoran.
Specific Rotation and Carbohydrate Profile of Croatian Unifloral Honeys. // Czech journal of food sciences. 29 (2011) , 5; 515-519 (članak, znanstveni). URL link to work

10. Komorsky-Lovrić, Šebojka; Novak, Ivana; Novak, Bruno.
Measurement of Stevioside by Square-Wave Polarography. // Electroanalysis. 22 (2010) , 19; 2211-2215 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

11. Novak, Ivana; Šeruga, Marijan; Komorsky-Lovrić, Šebojka.
Characterisation of catechins in green and black teas using square-wave voltammetry and RP-HPLC-ECD. // Food chemistry. 122 (2010) , 4; 1283-1289 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

12. Čačić Kenjerić, Frane; Mannino, Saverio; Bennedetti, Simona; Primorac, Ljiljana; Čačić Kenjerić, Daniela.
Honey botanical origin determination by electronic nose. // Journal of Apicultural Research. 48 (2009) , 2; 99-103 (članak, znanstveni). URL link to work

13. Haničar, Branka; Mandić, Zlatko; Pavić, Roman.
Exclusive Breastfeeding and Growth in Croatian Infants – Comparison to the WHO Child Growth Standards and to the NCHS Growth References. // Collegium Antropologicum. 33 (2009) , 3; 735-741 (članak, znanstveni). URL link to work

14. Komorsky-Lovrić, Šebojka; Novak, Ivana.
Estimation of antioxidative properties of tea leaves by abrasive stripping electrochemistry. // Collection of Czechoslovak chemical communications. 74 (2009) , 10; 1467-1475 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

15. Krešić, Greta; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Cvijanović, Olga; Ivezić, Goran.
The effect of nutrition knowledge on dietary intake among Croatian university students. // Collegium antropologicum. 33 (2009) , 4; 1047-1056 (članak, znanstveni). URL link to work

16. Mandić, Milena L.; Kenjerić, Daniela; Perl Pirički, Antonija.
Intake of some minerals in healthy adult volunteers from eastern Croatia. // International journal of food sciences and nutrition. 60 (2009) , S5; 77-87 (članak, znanstveni). URL link to work

17. Novak, Ivana; Šeruga, Marijan; Komorsky-Lovrić, Šebojka.
Electrochemical Characterisation of Epigallocatechin Gallate Using Square-wave Voltammetry. // Electroanalysis. 21 (2009) , 9; 1019-1025 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

18. Novak, Ivana; Šeruga, Marijan; Komorsky-Lovrić, Šebojka.
Square-wave and cyclic voltammetry of epicatechin gallate on glassy carbon electrode. // Journal of electroanalytical chemistry. 631 (2009) , 1-2; 71-75 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

19. Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Čačić, Frane.
Flavonoid pattern of sage (Salvia officinalis L.) unifloral honey. // Food Chemistry. 110 (2008) , 1; 187-192 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

20. Krešić, Greta; Lelas, Vesna; Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Rimac Brnčić, Suzana.
Influences of novel food processing technologies on the rheological and thermophysical properties of whey proteins. // Journal of Food Engineering. 87 (2008) , 1; 64-73 (članak, znanstveni). URL link to work

21. Krešić, Greta; Šimundić, Borislav; Mandić, Milena L.; Kenđel, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra.
Daily menus can result in suboptimal nutrient intakes, especially calcium, of adolescents living in dormitories. // Nutrition Research. 28 (2008) , 3; 156-165 (članak, znanstveni). URL link to work

22. Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Mandić-Puljek, Mirna; Perl Pirički, Antonija.
Intake of vitamins among clinically healthy adults from continental Croatia estimated by 24-h recall. // International Journal of Food Sciences and Nutrition. 59 (2008) , 6; 457-464 (članak, znanstveni). URL link to work

23. Novak, Ivana; Janeiro, Patricia; Šeruga, Marijan; Oliveira-Brett, Ana Maria.
Ultrasound extracted flavonoids from four varieties of Portuguese red grape skins determined by reverse-phase high-performance liquid chromatography with electrochemical detection. // Analytica Chimica Acta. 630 (2008) , 2; 107-115 (članak, znanstveni). URL link to work

24. Primorac, Ljiljana; Bubalo, Dragan; Kenjerić, Daniela; Flanjak, Ivana; Perl Pirički, Antonija; Mandić, Milena L.
Pollen spectrum and physicochemical characteristics of Croatian Mediterranean multifloral honeys. // Deutsche Lebensmittel-Rundschau. 104 (2008) , 4; 170-175 (članak, znanstveni).

25. Sabo, Mirjana; Vasić, Maja; Banjari, Ines; Flanjak, Ivana; Bačić, Tomislav.
Melissopalynologycal, Physicochemical and Sensory Characteristic of Honey of Three Floral Species in Croatia. // Deutsche Lebensmittel-Rundschau. 104 (2008) , 2; 78-82 (članak, znanstveni).

26. Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Bubalo, Dragan; Perl, Antonija.
Flavonoid profile of Robinia honeys produced in Croatia. // Food Chemistry. 102 (2007) , 3; 683-690 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Dujmović, Mihela; Krešić, Greta; Mandić, Milena; Kenjerić, Daniela; Cvijanović, Olga.
Changes in Dietary Intake and Body Weight in Lactating and Non-Lactating Women : Prospective Study in Northern Coastal Croatia. // Collegium antropologicum. 38 (2014) , 1; 179-187 (članak, znanstveni). URL link to work

2. Mandić-Puljek, Mirna; Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.; Perl Pirički, Antonija; Kaić-Rak, Antoinette.
Calcaneal bone mineral density and dietary calcium intake in healthy adults from eastern Croatia: what difference do gender and age make?. // Medicinski glasnik Ljekarske komore Zeničko- dobojskog kantona. 11 (2014) , 1; 196-203 (članak, znanstveni). URL link to work

3. Banjari, Ines; Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.
Intake of tannic acid from tea and coffee as a risk factor for low iron bioavailability in pregnant women. // Hrana u zdravlju i bolesti. 2 (2013) , 1; 10-16 (članak, znanstveni). URL link to work

4. Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Mrduljaš, Nikolina.
Majčino mlijeko: sastav masnih kiselina i prehrana dojilja. // Mljekarstvo. 63 (2013) , 3; 158-171 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

5. Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena L.; Redžić, Dinka.
Dietary intake of Croatian lactating women. // Croatian journal of food science and technology. 4 (2012) , 1; 46-53 (članak, znanstveni). URL link to work

6. Krešić, Greta; Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Režek Jambrak, Anet.
Consumers’ behaviour and motives for choice of dairy beverages in kvarner region : a pilot study. // Mljekarstvo. 60 (2010) , 1; 50-58 (prethodno priopćenje, znanstveni). URL link to work

7. Primorac, Ljiljana; Angelkov, Boris; Mandić, Milena L.; Kenjerić, Daniela; Nedeljko, Martina; Flanjak, Ivana; Perl Pirički, Antonija; Arapceska, Mila.
Comparison of the Croatian and Macedonian honeydew honey. // Journal of central European agriculture. 10 (2009) , 3; 263-270 (članak, znanstveni). URL link to work

8. Kenjerić, Daniela; Primorac, Ljiljana; Bubalo, Dragan; Čačić, Frane; Corn, Ivan.
Palynological and Physochemical Characterisation of Croatian Honeys : Christ’ s Thorn (Paliurus Spina Christi MillILL.) Honey. // Journal of central European agriculture. 9 (2008) , 4; 683-688 (članak, znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u CC časopisu
 

1. Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Delaš, Ivančica; Mrduljaš, Nikolina.
Long-chain polyunsaturated fatty acids in the diet and milk of Croatian mothers at three months postpartum // Abstracts of the 20th International Congress on Nutrition (IUNS) = Nutrimenthe International Conference ; u: Annals of Nutrition & Metabolism 63 (2013) (S1) / Gil, A (ur.).
Granada : IUNS, FENS, 2013. 228-228 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). URL link to work

2. Banjari, Ines; Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.
Maternal preconceptional body weight, pregnancy weight gain and delivery outcome // Obesity Reviews ; Abstracts of the 18th European Congress on Obesity (ECO2011) / York, David A (ur.).
Oxford : Wiley-Blackwell, 2011. 123-123 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Kokanović, Ana; Mandić, Milena; Banjari, Ines.
Impact of dietary intervention on cardiovascular risk in adolescents // Annals of Nutrition and Metabolism 11th European Nutrition Conference (FENS) Abstracts / Marcos, Ascension ; Martinez, Alfredo ; Gil, Angel ; Farre, Ramon ; Lairon, Denis (ur.).
Karger Publishers, 2011. 285-286 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Krešić, Greta; Dujmović, Mihela.
Weight retention during six months postpartum in a group of Croatian lactating women // Abstracts of the 11th European Nutrition Conference (FENS) ; u: Annals of Nutrition & Metabolism 58 (2011) (S3) / Marcos, S. ; Martinez, A. ; Gil, A ; , Farre, R. ; Lairon, D. (ur.).
Madrid : International Union of Nutritional Sciences ; Federation of European Nutrition Societies, 2011. 121-121 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). URL link to work

5. Mandić, Milena L; Milosavljević, Dragana; Banjari, Ines.
Eating habits and nutritional knowledge in adolescents // Obesity reviews ; Abstracts of the 18th European Congress on Obesity (ECO2011) / York, David A (ur.).
Oxford : Wiley-Blackwell, 2011. 103-103 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Jurković, Martina; Marijanović-Vincetić, Dubravka; Jurković, Zorica; Mandić, Milena L.; Sokolić- Mihalak, Darja.
Salt intake trhough bakery products in Slavonia region // 7th International Congress FLOUR-BREAD'13 9th Croatian Congress of Cereal Technologists Book of Abstracts / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 15-15 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Banjari, Ines; Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.
Cereals and their products as source of energy and nutrients in early pregnancy // Book of Abstracts 6th International Congress FLOUR-BREAD'11 / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 24-24 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Kenjerić, Daniela; Banjari, Ines; Mandić, Milena L.; Nedeljko, Martina.
Individuals' classification according to BMI and BIA assessments // Obesity Facts ; The European Journal of Obesity. Supplement / Johannes Hebebrand (ur.).
Freiburg : S. Karger GmbH, 2009. 123-123 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). URL link to work

4. Kenjerić, Daniela; Nedeljko, Martina; Mandić, Milena L.; Banjari, Ines.
Weight status assessment and its misclassification // Obesity Facts ; The European Journal of Obesity. Supplement / Johannes Hebebrand (ur.).
Freiburg : S. Karger GmbH, 2009. 73-73 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Krešić, Greta.
Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude // Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima / Lušić, Dražen ; Bilajac, Mirsad (ur.).
Rijeka : Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo- Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2009. 17-23 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,stručni).

2. Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.
Nutritivne karakteristike i ljekovita svojstva meda : pregled spoznaja // Zbornik radova Međunarodnog pčelarskog sajma opreme i pčelinjih proizvoda i Stručno znanstvenog skupa 5. pčelarski dani 2008 / Puškadija, Zlatko (ur.).
Osijek , 2008. 5-13 (pozvano predavanje,objavljeni rad,stručni).

3. Perl Pirički, Antonija; Adam Perl, Marija.
Hranidbene tvari kao čimbenici u liječenju rana // .
(pozvano predavanje,objavljeni rad,stručni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Krešić, Greta; Mrduljaš, Nikolina; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Štiglić, Petra.
Is nutrition label used as a weight control behaviour? // 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. 179-184 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Mandić, Milena L; Domazet, Ivan.
Functional properties of some tuber types // Proceedings of International and Professional Conference 14th Ružička Days.
2013. 228-235 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Banjari, Ines, Kenjerić, Daniela, Mandić, Milena L.
Cereals and their products as source of energy and nutrients in early pregnancy // Proceedings of the 6th International Congress Flour -Bread'11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 110-117 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena; Primorac, Ljiljana; Čačić, Frane.
Flavonoids in Croatian Chestnut (Castanea sativa) honey // Proceedings 13th Ružička days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 319-325 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Primorac, Ljiljana; Flanjak, Ivana; Cvijetić, Milica; Đapić, Zdravka.
Electrical conductivity and ash content of selected honey types // 13th Ružička Days "TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2011. 406-411 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Špicnagel, Ana-Marija; Čoga, Lepomir; Novak, Bruno; Slunjski, Sanja; Pavlović, Ivan; Komorsky-Lovrić, Šebojka; Novak, Ivana.
Utjecaj folijarne gnojidbe na sadržaj glikozida u lišću stevije (Stevia rebaudiana Bertoni) // 46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture : proceedings and abstracts = 46. hrvatski i 6. međunarodni simpozij agronoma : zbornik radova i zbornik sažetaka / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. 173-176 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Čačić Kenjerić, Daniela; Banjari, Ines; Mandić, Milena L.; Nedeljko, Martina; Vojvodić, Senka.
Iron content in different bakery products determined with AOAC method // 5th International Congress Flour - Bread ’09 : proceedings / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 477-484 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Perl Pirički, Antonija; Nedeljko, Martina; Ivanković, Sandra; Pirički, Željko.
INSTITUTIONALIZED ELDERLY PEOPLE SENSORY ACCEPTABILITY OF BREAKFAST CEREALS // Proceedings of the 5th International Congress FLOUR – BREAD ‘09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 525-531 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

9. Krešić, Greta; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Horvat, Anamarija.
Daily intake of cereals among adolescents and reasons why they choose cereals // Proceedings of the 5th International Congress Flour - Bread 2009 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. 492-502 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

10. Krešić, Greta; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Magdić, Ines.
The association among foods eaten for breakfast, daily energy and cereals intake in the student population // Proceedings of 4th international congress FLOUR-BREAD '07, 6th Croatian congress of cereal technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008. 372-380 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

11. Perl Pirički, Antonija; Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.
Cereals as source of vitamins and minerals // Proceedings of 4th international congress FLOUR-BREAD '07, 6th Croatian congress of cereal technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008. 466-470 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

12. Perl Pirički, Antonija; Magdić, Damir; Adam Perl, Marija; Žihlavski, Irena.
Diet optimization for overweight cardiovascular patients by Simplex algorithm // Proceedings of Central European Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb : Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. 383-390 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text rada
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Flanjak, Ivana; Primorac, Ljiljana.
Antioksidativni kapacitet-novi parametar u procjeni kvalitete meda // Prva nacionalna konferencija o strategiji vrednovanja kakvoće meda / Mićović, Vladimir ; Lušić, Dražen (ur.).
Rijeka : Medicinski fakultet Sveučilište u Rijeci, 2011. 25-26 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,stručni).

2. Perl Pirički, Antonija; Gajari, Davorka; Primorac, Ljiljana; Penava, Lenkica; Gajari, Aleksandra; Mandić, Milena, L.; Flanjak, Ivana.
Razvoj i ocjena nove aromatizirane vode // Zbornik radova sa naučnog skupa "AGROTECH" Gradačac / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla, 2007. 19-25 (poster,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Radovi u zbornicima skupova bez recenzije
 

1. Banjari, Ines.
Željezo kao funkcionalni sastojak // Drugi stručni skup "Funkcionalna hrana u Hrvatskoj", Zbornik radova.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2009. 16-20 (predavanje,objavljeni rad,stručni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Flanjak, Ivana; Primorac, Ljiljana; Strelec, Ivica; Sakoman, Katarina.
Protein content and enzyme activity of selected honey types // Book of Abstracts 7th Central European Congress on Food / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje, 2014. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Mandić, Milena; Nakić, Zdravka; Banjari, Ines.
Dietary habits of preadolescents from the perspective of a child and parents // 25th International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry - Book of Abstracts.
Izmir, 2014. 200-200 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Banjari, Ines; Kenjerić, Daniela; Glavaš, Mirjana; Leko Jasminka.
Incidence of gestosis in pregnant women from eastern Croatia // Book of abstracts 31st International Symposium on Diabetes and Nutrition / Božikov, Velimir ; Rahelić, Dario ; Vuksan, Vladimir (ur.).
Dubrovnik, 2013. 33-33 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Čačić Kenjerić, Daniela.
Debljina, prehrana i metabolički sindrom // Zbornik radova / Zlatić, Margita ; Babić, Dora (ur.).
Osijek : Nutricionizam Balans, 2013. 11-11 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Flanjak, Ivana; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Bilić Blanka.
Physicochemical characteristics and antioxidant capacity of everlasting, Helichrysum italicum (Roth) G.Don, honey // 48. hrvatski i 8. međunarodni simpozij agronoma - Zbornik sažetaka / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 261-261 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Gadanec, Martina; Šušnić, Saša; Mrduljaš, Nikolina; Krešić, Greta.
Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry // 7th International Congress Flour-Bread ´13 / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 16-18 (poster,sažetak,znanstveni).

7. Kokanović, Ana; Mandić, Milena.
Dietary habits of adolescents and their impact on cardiovascular risks // Zbornik radova / Zlatić, Margita ; Babić, Dora (ur.).
Osijek : Nutricionizam Balans, 2013. 23-23 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). URL link to work

8. Kokanović, Ana; Mandić, Milena L.; Banjari, Ines.
Dietary and life-style habits of adolescents with and without cardiovascular risks // 23rd International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry : book of abstracts / Yercan, Murat ; Tosun, Duygu, Albayram, Zubeyde (ur.).
Bornova : Ege University, 2012. 175-175 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Mandić, Milena L.; Domazet, Ivan; Novak, Ivana.
Funkcionalna svojstva nekih vrsta gomoljastog povrća // XIV. međunarodni znanstveno-stručni skup Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 88-88 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Komorsky-Lovrić, Šebojka; Novak, Ivana.
Abrasive stripping square-wave voltammetry of fruits and vegetables // Book of Abstracts / Tetsuya Osaka (ur.).
Niigata : ISE Japan, 2011. 118-118 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Delaš, Ivančica; Kenjerić, Daniela.
Changes in maternal dietary intake and fatty acid composition of breast milk during six months of lactation // 7th International Congress of Food Technologist, Biotechnologist and Nutritionists : book of abstracts / Medić, Helga (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2011. 49-49 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Mandić, Milena L.
Trendovi u prehrani // Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane : zbornik sažetaka = Environmentally acceptable production of safe quality food : book of abstract / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek : Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 35-36 (predavanje,sažetak,stručni).

13. Novak, Ivana; Flajs, Dubravka; Peraica, Maja.
Glutathione and MDA in tissues of rats treated with ochratoxin A // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease, Programme and Abstsracts / Antolović, Roberto ; Miličević, Tihomir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2011. 86-86 (poster,sažetak,znanstveni).

14. Špicnagel, Ana-Marija; Benko, Božidar; Novak, Bruno; Zgorelec, Željka; Jurišić, Aleksandra; Novak, Ivana.
Glycosides content and mineral composition of stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) leaves // Book of Abstracts - 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
2011. 157-157 (međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

15. Flanjak, Ivana; Primorac, Ljiljana; Krakar, Davorin.
Antioxidant capacity and physicochemical characteristics of Croatian oak honeydew honey // Apimedica & Apiquality Forum 2010/Programe and the book of abstracts / Janko Božič (ur.).
Ljubljana : Čebelarska zveza Slovenije, 2010. 50-50 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Čačić, Frane.
Flavonoids in croatian chestnut (Castanes sativa) Honey // XIII. međunarodni znanstveno-stručni skup Ružičkini dani ""Danas znanost - sutra industrija" : knjiga sažetaka / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Zagreb : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010. 74-74 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Komorsky-Lovrić, Šebojka; Novak, Ivana; Novak, Bruno.
Determination of Stevioside by Square-wave Voltammetry // Book of Abstracts / B. Tribollet, C. Amatore (ur.).
Nica : ISE, 2010. 204-204 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Primorac, Ljiljana; Flanjak, Ivana; Cvijetić, Milica; Đapić, Zdravka.
ELECTRICAL CONDUCTIVITY AND ASH CONTENT OF SELECTED HONEY TYPES // Knjiga sažetaka XIII. Ružičkini dani "DANAS ZNANOST - SUTRA INDUSTRIJA" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010. 90-90 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

19. Primorac, Ljiljana; Flanjak, Ivana; Kenjerić, Daniela; Bubalo, Dragan; Topolnjak, Zoran.
Specific rotation and carbohydrate profile of Croatian unifloral honeys // 5th Central European Congress on Food-Book of Abstracts / Supekova, Sona ; Simko, Peter ; Pasiar, Vladimir (ur.).
Bratislava : Food Research Institute, 2010. 116-116 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

20. Čačić Kenjerić, Daniela; Banjari, Ines; Mandić, Milena L.; Nedeljko, Martina.
Iron content in bakery products determined by AOAC method // 5th International Congress Flour - Bread ’09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists : Book of abstracts / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2009. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

21. Mandić, Milena; Kalpić, Svjetlana; Kenjerić, Daniela; Nedeljko, Martina; Banjari, Ines.
Dietary and lifestyle habits of Croatian adolescents // Diet and Physical Activity Assessment: From the Individual to the Environment Program and Abstracts / Subar, Amy F. (ur.).
Washington (MD) : U. S. National Cancer Institute, 2009. 256-256 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

22. Mandić, Zlatko; Haničar, Branka.
Utjecaj dojenja na pojavu alergijskih bolesti u djece // Prvi kongres hrvatskih alergologa i kliničkih imunologa s međunarodnim sudjelovanjem - Zbornik radova / Stipić Marković, Asja ; Čvoriščec, Branimir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju ; Hrvatski liječnički zbor, 2009. 171-172 (poster,domaća recenzija,sažetak,stručni).

23. Novak, Ivana; Šeruga, Marijan; Komorsky-Lovrić, Šebojka.
Karakterizacija katehina iz zelenog čaja primjenom pravokutnovalne voltametrije // Knjiga sažetaka / Pičuljan, Katarina ; Smolec, Sonja (ur.).
Trogir : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2009. 171-171 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

24. Perl Pirički, Antonija; Nedeljko, Martina; Ivanković, Sandra; Pirički, Željko.
INSTITUTIONALIZED ELDERLY PEOPLE SENSORY ACCEPTABILITY OF BREAKFAST CEREALS // ABSTRACT BOOK, 5th International Congress FLOUR - BREAD'09 ; 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. 123-123 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

25. Sabo, Mirjana; Hećimović, Josipa; Banjari, Ines; Milaković, Zlata.
Zastupljenost korova u eko-proizvodnji Galega orientalis Lam. u usporedbi s Medicago sativa L. i Trifolium pratense L. // VI simpozijum o zaštiti bilja u BIH, Zbornik rezimea / Usčupilić, Midhat (ur.).
Tuzla : Društvo za zaštitu bilja u Bosni i Hercegovini, 2009. 61-62 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

26. Banjari, Ines; Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.
Faddy crash diets in student population // 16th European Congress on Obesity : ECO 2008 : abstracts ; u: International Journal of Obesity. Supplement / Atkinson, Richard L ; Macdonald, Ian (ur.).
London : Delhi : Nature publishing group, 2008. S169-S169 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

27. Banjari, Ines; Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.
Consumption pattern of fruit and vegetables in adult population from eastern Croatia // Book of Abstracts - The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionsts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. 110-110 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

28. Brajković, Natalija; Mandić, Milena L.; Banjari, Ines.
Consumption of supplements in elderly population in Vukovarsko-srijemska county // Book of Abstracts - The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionsts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. 138-138 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

29. Janeiro, Patricia; Novak, Ivana; Šeruga, Marijan; Oliveira-Brett, Ana Maria.
Determination of flavonoids by RP-HPLC-ED in different varieties of Portuguese red grapes // The 59th Annual Meeting of the International Society of Electrochemistry - Electrochemistry Down to the molecular level: Interfacial Science for Life and Technology.
Sevilla, 2008. 78-78 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

30. Kenđel, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Krešić, Greta; Međugorac, Branka.
Beverage consumption, physical activity and smoking habits in relation to body mass index among university students in Primorsko-goranska County, Croatia // Book of Abstracts - The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionsts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. 116-116 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

31. Kenjerić, Daniela; Banjari, Ines; Mandić, Milena L.; Nedeljko, Martina; Glavaš, Ana.
Unos željeza različitim vrstama pekarskih proizvoda Iron intake by different types of bakery products // XII. Ružičkini dani "Znanost i nove tehnologije u razvoju gospodarstva" : zbornik radova i sažetaka / Tomas, Srećko ; Hasenay, Damir (ur.).
Zagreb : Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008. 125-125 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

32. Mandić, Zlatko; Perl Pirički, Antonija; Kenjerić, Daniela; Haničar, Branka; Tanasić, Igor.
Feeding mode and differences in the growth of Croatian infants // 16th European Congress on Obesity: ECO 2008 ; abstracts ; International Journal of Obesity. Supplement / Atkinson, Richard L ; Macdonald, Ian (ur.).
London : Delhi : Nature publishing group, 2008. S234-S234 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

33. Perl Pirički, Antonija; Adam Perl, Marija; Banjari, Ines; Ivanković, Sandra; Naimarević, Vlasta.
Sensory acceptability of strawberry and chocolate cornflakes by normal and overweight elderly people // 16th European Congress on Obesity: ECO 2008: abstracts ; International Journal of Obesity. Supplement / Atkinson, Richard L ; Macdonald, Ian (ur.).
London : Delhi : Nature publishing group, 2008. S229-S229 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

34. Primorac, Ljiljana; Angelkov, Boris; Mandić, Milena L.; Kenjerić, Daniela; Perl Pirički, Antonija; Flanjak, Ivana; Nedeljko, Martina; Arapčeska, Mila.
Comparison of the Croatian and Macedonian Honeydew honey // Book of Abstracts - The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionsts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. 174-174 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

35. Mandić, Milena L.; Kenjerić, Daniela.
Naših nekoliko europskih (ne)iskustava // .
(poster,domaća recenzija,sažetak,stručni).

36. Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.; Perl Pirički, Antonija; Primorac, Ljiljana.
Intake of minerals in Croatian adults // Annals of Nutrition & Metabolism / Elmadfa, I (ur.).
Pariz : S. Karger, Medical and Scientific Publishers, 2007. 127 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

37. Krešić, Greta; Kenđel, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Šimundić, Borislav.
Relationship between dieting practices, body mass index and consumption of fruit and vegetables in a group of Croatian university students // International conference, the role of fruits and vegetables in the fight against obesity / Kyprianou, Markos (ur.).
Brisel, 2007. 88 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

38. Krešić, Greta; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Magdić, Ines.
The association among foods eaten for breakfast, daily energy and cereals intake in the student population // Abstract book FLOUR - BREAD `07 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. 89 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

39. Mandić, Milena L.; Perl Pirički, Antonija; Kenjerić, Daniela; Primorac, Ljiljana.
Differences in consumption of fruits and vegetables among normal and overweight participants estimated by 24-hours recall // International conference, the role of fruit and vegetables in the fight against obesity / Kyprianou, Markos (ur.).
Brisel, 2007. 114 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

40. Mandić, Milena L.; Perl Pirički, Antonija; Tanasić, Igor; Kenjerić, Daniela.
Pregnancy weight gain and social factors in relation to infant birth weight and growth // Abstracts of the 15th European Congress on Obesity (ECO) ; u: International Journal of Obesity. Supplement 31 (2007) (S1) / Atkinson, Richard L. ; Macdonald, Ian (ur.).
Budimpešta : Nature publishing group, 2007. 183-183 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

41. Perl Pirički, Antonija; Boban, Katica; Primorac, Ljiljana; Banjari, Ines.
Differences at acceptance of sweet potatoes dumplings and cakes among different weight categories of pre-school children // International conference, the role of fruit and vegetables in the fight against obesity / Kyprianou, Markos (ur.).
Brisel, 2007. 96 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

42. Perl Pirički, Antonija; Kenjerić, Daniela; Mandić, Milena L.
Cereals as source of vitamins and minerals // 4th International Congress [and] 6th Croatian Congress of Cereal Tehnologists "Flour - Bread ’07" : abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2007. 105-105 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
 

1. Mandić, Milena.
Životne navike koje pospješuju zdravlje // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni).

2. Mandić, Milena.
Životne navike pretilih // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni).

3. Banjari, Ines.
Deficit željeza i anemija u trudnoći - koliki je javnozdravstveni značaj? // .
(pozvano predavanje,domaća recenzija,ppt prezentacija,stručni).

4. Banjari, Ines.
Prehrambeni unos željeza i anemija u trudnoći // .
(pozvano predavanje,međunarodna recenzija,ppt prezentacija,stručni).

5. Banjari, Ines.
Unos željeza prehranom kao mjera prevencije anemije u svim populacijama // .
(pozvano predavanje,međunarodna recenzija,ppt prezentacija,stručni).

6. Mandić, Milena L.
Prehrambena piramida: Putokaz za bolju prehranu // .
(predavanje,ppt prezentacija,stručni).

7. Banjari, Ines.
Anemija u trudnoći // .
(pozvano predavanje,domaća recenzija,ppt prezentacija,stručni).

8. Banjari, Ines.
A što s prehranom? // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni). prilozen text rada

9. Flanjak, Ivana.
Med-hrana i lijek // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).

10. Pavić, Eva; Banjari, Ines.
Utjecaj prehrane na poremećaje u ponašanju // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni).

11. Banjari, Ines.
Bundeva - blago iz bakine škrinje // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni). prilozen text rada

12. Nedeljko, Martina.
Pretilost // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni). prilozen text rada

13. Nedeljko, Martina.
Pobijedimo pretilost zajedno // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni). prilozen text rada

14. Banjari, Ines.
Hranom protiv anemije // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni). URL link to work

15. Mandić, Milena L; Nedeljko, Martina.
Dugolančane polinezasićene masne kiseline (LCPUFA) u prehrani odraslih i djece // .
(predavanje,neobjavljeni rad,stručni). URL link to work

16. Novak, Ivana.
Vino kao izvor prirodnih antioksidansa // .
(predavanje,neobjavljeni rad).

17. Nedeljko, Martina.
Čaša vode prije žeđi // .
(predavanje,neobjavljeni rad,stručni). URL link to work

18. Banjari, Ines.
Deficit željeza i tehnološka dostignuća u borbi protiv anemije // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni). URL link to work

19. Novak, Ivana.
Određivanje antocijanina u crnom grožđu primjenom HPLC metode s elektrokemijskim detektorom // .
(predavanje,neobjavljeni rad).

20. Kenjerić, Daniela.
Kontrola kakvoće meda // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).

21. Mandić, Milena L.
Principi i primjena senzorske analize u analizi sirovina namirnica biljnog i životinjskog podrijetla // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).

22. Primorac, Ljiljana.
Senzorska analiza hrane: metode, principi i primjena // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).

23. Mandić, Milena L.
Principi i primjena senzorske analize // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).

24. Primorac, Ljiljana.
Metode senzorske analize // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).

25. Perl Pirički, Antonija.
Senzorika i ocjenjivanje meda // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Dujmović, Mihela.
Prehrana dojilja i sastav masnih kiselina majčinog mlijeka / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 06.07. 2011, 144 str. Voditelj: Krešić, Greta.

2. Novak, Ivana.
Karakterizacija katehinskih spojeva u zelenim i crnim čajevima primjenom elektrokemijskih metoda / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 12.07. 2010., 161 str. Voditelj: Šeruga, Marijan.
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Kokanović, Ana.
ŽIVOTNE I PREHRAMBENE NAVIKE U ADOLESCENATA S UTVRĐENIM KARDIOVASKULARNIM RIZICIMA / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.06. 2011, 114 str. Voditelj: Mandić, Milena.

2. Milosavljević, Dragana.
Ispitivanje znanja o prehrani i prehrambenih navika srednjoškolske populacije / postdiplomski specijalistički rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 04.02. 2010, 53 str. Voditelj: Mandić, Milena.

3. Boban, Katica.
Prihvatljivost jela od batata kod djece predškolske dobi / postdiplomski specijalistički rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 05.02. 2009., 42 str. Voditelj: Perl Pirički, Antonija.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Vinko Ljiljana.
Sadržaj vitamina C u komercijalnim voćnim sokovima i voću određen HPLC metodom / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 02.03. 2012., 58 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

2. Šajn, Mihaela.
Antioksidacijski utjecaj prirodnih ekstrakata i sintetskog preparata na trajnost dehidriranih mesnih okruglica / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 08.02. 2011, 58 str. Voditelj: Mandić, Milena L..

3. Serdarušić, Neven.
Funkcionalna hrana u prehrani oboljelih od dijabetesa / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek, : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 21.12. 2011., 38 str. Voditelj: Mandić, Milena L..

4. Drobac, Sanja.
Zamjene za mlijeko i mliječne proizvode / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 01.06. 2010, 25 str. Voditelj: Mandić, Milena.

5. Horvat, Željka.
Procjena prehrane trudnica metodom upitnika učestalosti namirnica / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.07. 2010, 42 str. Voditelj: Perl Pirički, Antonija.

6. Jakupić, Željka.
Privatljivost meda bagrema, medljikovca i nadomjestaka za med / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.02. 2010, 46 str. Voditelj: Perl Pirički, Antonija.

7. Nieder, Daria.
Laktoferin / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 07.09. 2010, 24 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

8. Novoselić, Tereza.
Sadržaj soli u hrani - utjecaj na sigurnost hrane i zdravlje ljudi / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 28.09. 2010, 21 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

9. Stojanović, Nives.
Funkcionalna svojstva brusnice / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 07.04. 2010, 20 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

10. Bagarić, Blanka.
Utjecaj toplinskog tretmana na fizikalno-kemijske karakteristike i antioksidativni kapacitet meda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 17.07. 2009., 48 str. Voditelj: Primorac, Ljiljana.

11. Berlančić, Tanja.
Antioksidativni kapacitet i udio polifenola kestenovog meda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 17.07. 2009., 45 str. Voditelj: Primorac, Ljiljana.

12. Buzjak, Vlatka.
Optimiranje jelovnika za djecu s posebnim potrebama / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 15.10. 2009, 42 str. Voditelj: Adam Perl, Marija.

13. Delost Kristina.
Planiranje vegetarijanske ponude na primjeru hotela Jastreb Begovo Razdolje / završni rad - preddiplomski studij.
Opatija, Hrvatska : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 01.06. 2009., 42 str. Voditelj: Krešić, Greta.

14. Glavaš, Ana.
Pekarski proizvodi kao izvor željeza u prehrani / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 22.12. 2009, 40 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

15. Horvat, Anamarija.
Posebni oblici prehrane u ponudi hotela- osvrt na prehrambene navike i potrebe djece kao klijenata / završni rad - preddiplomski studij.
Opatija, Hrvatska : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 01.06. 2009., 56 str. Voditelj: Krešić, Greta.

16. Horvat Marijana.
Ponuda hrane prilagođena dijabetičarima / završni rad - diplomski/integralni studij.
Opatija, Hrvatska : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 01.06. 2009., 47 str. Voditelj: Krešić, Greta.

17. Ivezić, Goran.
Planiranje prehrane temeljeno na ispitivanju prehrambenog unosa i prehrambenih navika studentske populacije / završni rad - preddiplomski studij.
Rijeka : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 27.01. 2009., 47 str. Voditelj: Krešić, Greta.

18. Kalčić, Ivana.
Medietaranska prehrana kao trend u ugostiteljstvu / završni rad - preddiplomski studij.
Opatija, Hrvatska : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 01.06. 2009., 55 str. Voditelj: Krešić, Greta.

19. Mađarac, Mirta.
Senzorska svojstva i oksidacijska stabilnost umaka na bazi voćnog soka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 23.01. 2009., 40 str. Voditelj: Perl Pirički, Antonija.

20. Marketanović, Hana.
Čimbenici odabira hrane među studentskom populacijom / završni rad - preddiplomski studij.
Opatija, Hrvatska : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 01.06. 2009., 59 str. Voditelj: Krešić, Greta.

21. Markovac, Krunoslav.
Vitamini B kompleksa / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 02.12. 2009, 51 str. Voditelj: Mandić, Milena.

22. Matijević, Leonard.
Kreatin / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 28.07. 2009, 23 str. Voditelj: Mandić, Milena L..

23. Petrović, Ivana.
Prehrambena vrijednost i kemijski sastav meda / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 08.07. 2009, 21 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

24. Smiljanić, Marina.
Planiranje ponude hrane prilagođene trudnicama i dojiljama / završni rad - preddiplomski studij.
Opatija, Hrvatska : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 01.06. 2009., 40 str. Voditelj: Krešić, Greta.

25. Tot, Ivana.
Ponuda hrane u funkciji unapređenja zdravlja / završni rad - preddiplomski studij.
Opatija, Hrvatska : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 01.06. 2009., 44 str. Voditelj: Krešić, Greta.

26. Vitić, Jelena.
Socioekonomska i senzorska analiza čaja od peršina / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 09.07. 2009, 47 str. Voditelj: Štefanić, Ivan.

27. Vojvodić, Senka.
Doprinos kruha i peciva unosu željeza / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 30.09. 2009, 40 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

28. Bešvir, Vedrana.
Riblje ulje kao dodatak prehrani / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 29.10. 2008, 24 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

29. Corn, Ivan.
Fizikalno-kemijski parametri i sastav peluda meda drače / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 18.04. 2008, 41 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

30. Dobrijević, Zorana.
Izvori željeza u prehrani vegetarijanaca / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 27.11. 2008, 21 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

31. Gradinjan, Maja.
Ugljikohidrati niskog glikemičkog indeksa / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 06.11. 2008, 16 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

32. Gvozdanović, Andrea.
Karakteristike najčešće upotrebljavanih dodataka prehrani u sportaša / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 29.10. 2008, 16 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

33. Horvat, Željka.
Prehrambeni dodaci u sportaša: utjecaj na zdravlje i povećanje tjelesne sposobnosti / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 03.10. 2008, 26 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

34. Ivančić, Tatjana.
Utjecaj dodatka voća i meda na prihvatljivost kukuruznih pahuljica kod djece predškolske dobi / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 25.09. 2008., 44 str. Voditelj: Perl Pirički, Antonija.

35. Jantoš, Veronika.
Mineralne vode i njihov utjecaj na zdravlje / završni rad - preddiplomski studij.
Rijeka : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 03.07. 2008., 45 str. Voditelj: Krešić, Greta.

36. Katavić, Mario.
Hrana koja sadrži genetski modificirane organizme (GMO) / završni rad - preddiplomski studij.
Rijeka : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 03.07. 2008., 45 str. Voditelj: Krešić, Greta.

37. Koša, Ivana.
Utjecaj vrste ulja i dodatka jogurta na senzorska svojstva i stabilnost umaka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 31.10. 2008., 41 str. Voditelj: Perl Pirički, Antonija.

38. Magdić, Ines.
Važnost žitarica i prerađevina u prehrani mlađe odrasle populacije / završni rad - preddiplomski studij.
Rijeka : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 03.07. 2008., 45 str. Voditelj: Krešić, Greta.

39. Pavlaković, Ana.
Planiranje prehrane za osobe sa alergijama ili intolerancijama na hranu / završni rad - preddiplomski studij.
Rijeka : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 03.07. 2008., 45 str. Voditelj: Krešić, Greta.

40. Popović, Katarina.
Utjecaj vrste ulja na senzorska svojstva i održivost majoneza / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 20.03. 2008, 49 str. Voditelj: Perl Pirički, Antonija.

41. Salatić, Slaven.
Nutritivne karakteristike meda i drugih pčelinjih proizvoda / završni rad - preddiplomski studij.
Rijeka : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, 03.07. 2008., 42 str. Voditelj: Krešić, Greta.

42. Škoro, Vedrana.
Prednosti i nedostaci poznatih redukcijskih dijeta / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 28.10. 2008, 19 str. Voditelj: Čačić Kenjerić, Daniela.

43. Hrehor, Branka.
Organoleptička svojstva mesa pilića u ovisnosti o vrsti ulja u obroku / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 19.07. 2007, 42 str. Voditelj: Primorac, Ljiljana.

44. Ivanković, Sandra.
Utjecaj teksture na prihvatljivost žitnih pahuljica kod predškolske djece i osoba treće životne dobi / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.12. 2007, 41 str. Voditelj: Perl Pirički, Antonija.

45. Nedeljko, Martina.
Usporedba svojstava medljikovca različitog zemljopisnog podrijetla / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 20.11. 2007, 48 str. Voditelj: Primorac, Ljiljana.

46. Nosić, Mario.
Dnevni unos prehrambenih vlakana studentske populacije / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 15.06. 2007, 52 str. Voditelj: Perl Pirički, Antonija.

47. Perši, Nina.
Senzorski profil i fizikalno-kemijska svojstva meda amorfe i mandarine / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 28.06. 2007, 37 str. Voditelj: Perl Pirički, Antonija.

48. Tanasić, Igor.
Prehrana, rast i razvoj dojenčadi / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 05.04. 2007., 49 str. Voditelj: Mandić, Milena L..
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4