crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Uredničke knjige
 

1. 13th Ružička Days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2011 (zbornik).

2. Book of Abstracts 13th Ružička Days "Today science - tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. (zbornik).
Vrh
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav.
Acetic Acid in the Food Industry // Acetic Acids, Chemical Properties, Production and Applications / Basile, Angelo (ur.).
New York (NY) : Nova Publishers, 2013. Str. 163-176. URL link to work

2. Jašić, Midhat; Grujić, Radoslav; Šubarić, Drago; Stuhli, Vedran.
Procjena okolišnih rizika // Održive tehnologije Knjiga 1 / Zavargo, Zoltan (ur.).
Novi Sad : Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, 2013.. Str. 109-145.
Vrh
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica.
Higijena i sanitacija, interna skripta .
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, Antun.
Modification of wheat starch with succinic acid/acetanhydride and azelaic acid/acetanhydride mixtures II. Chemical and physical properties.. // Journal of food science and technology. 51 (2014) , 8; 1463-1472 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir.
Cryoprotective effect of trehalose on washed chicken meat (WCM). // Journal of food science and technology. 51 (2014) , 5; 1006-1010 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

3. Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Sakač, Nikola; Jozinović, Antun.
Modification of wheat starch with succinic acid/acetic anhydride and azelaic acid/acetic anhydride mixtures I. Thermophysical and pasting properties.. // Journal of food science and technology. 51 (2014) , 10; 2616-2623 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

4. Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano.
Relationship between volatile aroma compounds and sensory quality of fresh grape marc distillates. // Journal of the institute of brewing. 118 (2012) , 3; 285-294 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

5. Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir.
Cryoprotective effect of trehalose and maltose on washed and frozen stored beef meat. // Czech journal of food sciences. 29 (2011) , 1; 15-23 (članak, znanstveni). URL link to work

6. Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Kordić, Jasna.
Cryoprotective effect of polydextrose on chicken surimi. // Czech journal of food sciences. 29 (2011) , 3; 226-231 (članak, znanstveni). URL link to work

7. Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano.
Secondary aroma compounds in fresh grape marc distillates as a result of variety and corresponding production technology. // Food technology and biotechnology. 49 (2011) , 2; 214-227 (članak, znanstveni). URL link to work

8. Lukić, Igor; Tomas, Srećko; Miličević, Borislav; Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano.
Behaviour of volatile compounds during traditional alembic distillation of fermented Muscat Blanc and Muškat ruža porečki grape marcs. // Journal of the institute of brewing. 117 (2011) , 3; 440-450 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

9. Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Lalić, Alojzije; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela.
Isolation and Characterisation of Starch from Different Barley and Oat Varieties. // Czech journal of food sciences. 29 (2011) , 4; 354-360 (članak, znanstveni). URL link to work

10. Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Miličević, Borislav.
Isolation of starch from two wheat varieties and their modification with epichlorohydrin. // Carbohydrate polymers. 81 (2010) , 1; 76-82 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

11. Ljubić Herceg, Ivana; Režek Jambrak, Anet; Šubarić, Drago; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Badanjak, Marija; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Novotni, Dubravka; Herceg, Zoran.
Texture and pasting properties of ultrasonically treated corn starch. // Czech journal of food sciences. 28 (2010) , 2; 83-93 (članak, znanstveni).

12. Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano.
Characterization and Differentiation of Monovarietal Grape Marc Distillates on the Basis of Varietal Aroma Compound Composition. // Journal of agricultural and food chemistry. 58 (2010) , 12; 7351-7360 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

13. Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Čvek, Domagoj; Tripalo, Branko; Gelo, Jurica.
Ultrasound effect on physical properties of corn starch. // Carbohydrate polymers. 79 (2010) , 1; 91-100 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

14. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban Nela.
Acetylation and characterisation of corn starch. // Journal of Food Science and Technology. 46 (2009) , 5; 423-426 (članak, znanstveni).

15. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela.
Influence of trehalose, glucose, fructose and sucrose on gelatinization and retrogradation of corn and tapioca starch. // Czech Journal of Food Sciences. 27 (2009) , 3; 151-157 (članak, znanstveni). URL link to work

16. Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Sajdl, Maja.
Strawberry jams : influence of different pectins on colour and textural properties. // Czech Journal of Food Science. 27 (2009) , 1; 20-28 (članak, znanstveni).

17. Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Hribar, Janez; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Požrl, Tomaž.
Influence of trehalose addition on instrumental textural properties of strawberry pastes. // International Journal of Food Properties. 11 (2008) , 3; 646-655 (članak, znanstveni). URL link to work

18. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kovačević, Dragan; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela.
Preparation and characterization of acetylated tapioca starches. // Deutsche Lebensmittel-Rundschau. 103 (2007) , 12; 580-585 (članak, znanstveni).

19. Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica.
Effect of different pectin addition and its concentration on colour and textural properties of raspberry jam. // Deutche Lebensmittel-Rundschau. 103 (2007) , 4; 164-168 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Ačkar, Đurđica; Valek Lendić, Kristina; Valek, Marina; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Nedić, Ilija.
Cocoa Polyphenols: Can We Consider Cocoa and Chocolate as Potential Functional Food?. // Journal of Chemistry (Hindawi). 2013 (2013) ; (pregledni rad, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka.
Fizikalno-kemijska svojstva, tekstura i boja konjske salame. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. 15 (2013) , 2; 106 (143)-110 (147) (članak, znanstveni). URL link to work

3. Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav.
Starch for health. // Medicinski Glasnik. 9 (2012) , 1; 17-22 (pregledni rad, znanstveni).
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Nedić, Ilija.
Starch modification for food industry application // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 36-36 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Aličić, Damir; Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Pašalić, Hatidža.
Antioksidativnost polena // Zbornik sažetaka i radova sa Šestog međunarodnog simpozija Hranom do zdravlja / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2013. 20-21 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Hodžić, Haris; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Dijana.
Influence of non-extruded and extruded spelt on dough properties and quality of cookies // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 68-68 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Jašić, Midhat; Miličević, Borislav.
Thermophysical and physical properties of wheat starch modified with mixtures of dicarboxylic acids and acetanhydride // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-kruh '11 Book of Abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek , 2011. 81-81 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Dokić, Lj.; Milašinović, M; Pajin, B.; Šubarić, D.; Babić, J.; Šoronja-Simović, D.
Rheological properties of dough for cookies affected by addition of resistant starch // 6th international congress Flour-Bread '11 & 8th Croatian congress of cereal technologists Book of abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 44-44 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Kopjar, Mirela; Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta.
Glukozinolati: biodostupnost i utjecaj na zdravlje ljudi // "With food to health" Book of abstracts and papers of international seminar under title: "Dietetic products in health and disease" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla : Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2011. 10-11 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak).

7. Muhadbegović, Benjamin; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Pajin, Biljana; Jankulovska, Mirjana; Ljubas, Igor.
Modification of starch from different sorts of rye // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-kruh '11 Book of Abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 83-83 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Muhadbegović, Benjamin; Šubarić, Drago; Sadadinović, Jasminka; Jašić, Midhat, Budmlić, Asmir.
Rezistentni škrob kao komponenta dijetetskih proizvoda // "With food to health" Book of abstracts and papers of international seminar under title: "Dietetic products in health and disease" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla : Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2011. 24-24 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak).

9. Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Klarić, Ilija; Guberac, Vlado.
Influence of extrusion process on the properties of mixtures of corn meal with buckwheat and chestnut flour // 6th International Congress Flour-Bread '11 and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-kruh '11 : Book of Abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek , 2011. 72-72 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Plenarna izlaganja
 

1. Šubarić, Drago.
Netermičke metode konzerviranja hrane // 3. međunarodni simpozij "Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane" Zbornik sažetaka.
Tuzla : Tehnološki fakultet Tuzla, 2013. 8-8 (plenarno predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Jašić, Midhat.
Nusproizvodi iz prehrambene industrije kao sirovine u proizvodnji funkcionalne hrane // Zbornik sažetaka i radova sa šestog međunarodnog simpozija Hranom do zdravlja / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2013. 3-3 (plenarno predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Šubarić, Drago; Poljak, Vedran; Ačkar, Đurđica; Vego, D.
Aditivi u hrani // Hranom do zdravlja zbornik sažetaka i radova s petog međunarodnog simpozija / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla : Thenološki fakultet Univerziteta u Tuzli, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Tehnološki fakultet Novi Sad, Tehnološki fakultet Štip, Sor-Trondelag University College, 2012. 9-9 (plenarno predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Šubarić, Drago; Jašić, Midhat; Srebrenkoska, Vineta.
Ekološki održive tehnologije i proizvodnja hrane // Zbornik sažetaka Turističko-ugostiteljski i okolišni potencijali BiH / Ahmetbašić, Merima (ur.).
Tuzla : Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2011. 15-15 (plenarno predavanje,sažetak,znanstveni).

5. Babić, Jurislav.
Škrob - svojstva i primjena // .
(plenarno predavanje,sažetak).

6. Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica.
POLIFENOLI I ZDRAVLJE // Book of abstracts and full articles, International seminar "Food supplements in health and disease", Tuzla summer University, 2010. / Jašić, Mudhat ; Mujagić, Zlata ; Begić, Lejla (ur.).
Tuzla : PrintCom doo, 2010. 32-40 (plenarno predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Šubarić, Drago.
Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata // .
(plenarno predavanje,ppt prezentacija,stručni).

8. Šubarić, Drago.
Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata // Ss. Cyril and Methodius University.
Skopje, 2007. 1-2 (plenarno predavanje,ppt prezentacija,stručni).
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav.
Differential scanning calorimetry (DSC) study of cryoprotective effect of different modified starches on chicken myofibrillar proteins // Proceedings of XIV International Symposium Feed Technology and XII International Symposium NODA 2010 / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad : Institute of Food Technology, 2010. 23-29 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Hribar, Janez; Piližota, Vlasta.
Thermal Behaviour of Strawberry Cream Fillings in Presence of Trehalose Studied by Differential Scanning Calorimetry // Proceeding of 2013 4th International Conference on Food Engineering and Biotechnology / Liu Juan (ur.).
Singapur : IACSIT Press, 2013. 99-102 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka; Keleković, Snježana.
Use of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD '11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 455-460 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Keran, Husein; Odobašić, Amra; Ćatić, Sead; Salkić, Mirsad; Šubarić, Drago; Lukić, Tamara; Ahmetović, Nihada.
Monitoring of heavy metals in tomato grown in greenhouse conditions // 16th International Research/Expert Conference "Trends in the Development of Machinery and Associated Technology" TMT 2012.
Dubai, 2012. 379-382 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković Snježana.
Possibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade slavonian sausages // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, J. (ur.).
Novi Sad : Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. 1331-1337 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni). URL link to work

5. Miličević, Dijana; Selimović, Amel; Oručević, S.; Hadžić, E.; Ačkar, Đurđica.
Influence of ascorbic acid on quality bread from flour t-500 and wholegrain flour // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Proceedings / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 295-301 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Drača, Nela; Jankuloski Ljubče; Jankulovska, Mirjana; Brandić, V., Miličević, Dijana.
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje šećera iz šećerne repe i sirovog šećera iz šećerne trske // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Drago Šubarić (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 196-205 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, Kristina.
Cryoprotective Effect of Maltose on Chicken Myofibrillar Proteins (CMP) // Proceedings of 13th Ružička Days "TODAY SCIENCE - TOMORROW INDUSTRY" / Drago Šubarić (ur.).
Osijek : Facuty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers (HDKI), 2011. 336-3 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Škrabal, Svjetlana; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Radoslav.
Utjecaj mlijeka u prahu i čuvanja na stabilnost čokolada // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Drago Šubarić (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 418-430 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

9. Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kopjar, Mirela; Miličević, Dijana; Tomesić, Maja.
PREPARATION AND CHARACTERIZATION OF MODIFIED TAPIOCA STARCH WITH EPYCLORHYDRIN // Proceedings of the 5th International congress Flour-Bread '09, 7th Croatian congress of cereal technologists / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 557-561 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

10. Dijana Miličević, Amel Selimović, Đurđica Ačkar, Tijana Pešić, Alma Islamagić, Tamara Lukić, Mirna Aljić.
DETERMINATION OF THE FLOUR TYPE IMPACT ON THE PASTA QUALITY PARAMETERS // Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 116-125 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

11. Đurđica Ačkar, Drago Šubarić, Jurislav Babić, Antun Jozinović, Mirela Kopjar, Borislav Miličević.
Izolacija i modifikacija škroba iz ječma smjesom glutarne kiseline i acetanhidrida // 45. hrvatski i 5. međunarodni simpozij agronoma - Zbornik radova / Sonja Marić, Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 647-651 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text rada

12. Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav.
Effect of Different Modified Starches on the Thermophyisical Properties of Myofibrillar Protein Concentrate (MPC) // Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread`09 7th Croatian Congress of Ceral Technologists / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 587-592 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

13. Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav.
Differential scanning calorimetry (DSC) study of cryoprotective effect of different modified starches on chicken myofibrillar proteins // Proceedings of XIV International Symposium Feed Technology and XII International Symposium NODA 2010 / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad : Institute of Food Technology, 2010. 23-29 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

14. Škrabal, Svjetlana; Miličević, Radoslav; Jašić, Midhat; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav.
EVALUATION OF THE OPERATIONAL STABILITY OF BIOCHEMICAL OXYGEN DEMAND BIOSENSORS IN WASTEWATER CONTAMINATED BY HEAVY METAL IONS // PROCEEDINGS OF THE 9th ALPS-ADRIA SCIENTIFIC WORKSHOP / HARCSA MARIETTA (ur.).
Špičák : Hungarian Academy of Sciences (MTA), 2010. 227-230 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

15. Brnčić, Mladen; Ljubić Herceg, Ivana; Šubarić, Drago; Badanjak, Marija; Rimac Brnčić, Suzana; Tripalo, Branko; Jezek, Damir; Cerovec, Petra; Herceg, Zoran.
Influence of power ultrasound on textural properties of corn starch gels // Proceedings of the 5th International Symposium of Food Rheology and Structure ISFRS 2009 / Fischer, Peter ; Pollard, Michael ; Windhab, Erich (ur.).
Zürich : Laboratory of Food Process Engineering, Institute of Food Science and Nutrition, Zurich, 2009. 500-501 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

16. Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano.
Classification and differentiation of grape marc distillates according to varietal origin on the basis of volatile compounds analysis // 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the O.I.V. / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb : Ministarstvo poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja RH, 2009. (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

17. Jurislav Babić, Drago Šubarić, Đurđica Ačkar, Mirela Kopjar.
Utjecaj hidrokoloida na reološka svojstva voštanog kukuruznog škroba // 43rd Croatian and 3rd International Symposium on Agriculture. Proceedings / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2008. 558-562 (međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

18. Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica.
The influence of sugar addition on stability of phenolics, flavonoids, anthocyanins and antioxidant activity in red grape juice // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb : Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. 169-175 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

19. Mihić, Jelena; Pajin, Biljana; Šubarić, Drago; Petrović, Ljiljana; Tomović, Vladimir.
Cookies supplemented with chestnut flour // International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business ICoSTAF2008 / Cecilia Hodur ; Elisabeth T. Kovacs ; Jozsef Gal ; Erno Gyimes (ur.).
Segedin : University of Szeged Faculty of Engineering, 2008. 6-12 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

20. Miličević, Borislav; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav.
The Influence of Various Distillation Techniques on Quality of Mandarins Distillates // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb : Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. 197-203 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

21. Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Jašić, Midhat; Miličević, Radoslav; Troha Ferdinad.
Evaluation of the heavy metal resistant on biosensors for the purpose of biochemical oxygen demand measurements // Proceedings of the 1st International Conference "Vallis Aurea" / Andrlic, Berislav ; Manuel del Vechio (ur.).
Požega : Beč : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2008. 0637-0641 (međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

22. M. Jašić, D. Šubarić, S. Blagojević, M. Salkić.
Influence of pasteurisation parameters on the potassium sorbat share in dried plums // Proceedings of the 32th International Symposium on Agricultural Engineering. / Silvijo Košutić (ur.).
Zagreb : Hinus, 2007. 415-419 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

23. Šubarić, D; Miličević, D., Pašalić, H.; Aljić, M.; Babić, J.; Šabanović, M.; Begić-Akagić, A.
Utjecaj sorte i dodataka na udio polifenola i posmeđivanje soka jabuke i svježe narezanih jabuka // Zbornik radova sa naučnog skupa "Agrotech" Gradačac, 2006. / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla, 2007. 49-58 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jašić, Midhat.
Properties of Corn Grits Extrudates with Addition of Chickpea Flour // 7th Central European Congress on Food Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje : Consulting and Training Center KEY, 2014. 116-116 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Pajin, Biljana; jašić, Midhat; Gelemanović, Marta.
Properties of extrudates based on corn grits with addition of rye // 49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture Book of Abstracts / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. 133-134 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Jozinović, Antun; Kosović, Indira; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Ugarčić, Žaneta; Mujić, Ibrahim; Jug, Tjaša; Krvavica; Marina.
Properties of gluten-free corn pasta enriched with chestnut flour // .
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Vidović, Senka; Šubarić, Drago; Zeković, Zoran; Ačkar, Đurđica; Jokić, Stela; Ramić, Milica; Vladić, Jelena; Tepić, Aleksandra; Šumić, Zdravko.
Potential of herbal waste material from the tea factory for dietetic supplements production // 2nd Middle East Congress of the American Society for Nutrition „Nutrition in Health & Disease“. Book of abstracts.
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Ačkar, Đurđica; Komes, Draženka; Babić, Jurislav; Vojvodić, Aleksandra; Škrabal Svjetlana.
Stanje u konditorskoj industriji i trendovi njezina razvoja // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumasrstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. 32-33 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Jokić, Stela.
Jestivi filmovi i omotači - proizvodnja i primjena // 3. međunarodni simpozij "Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane" Zbornik sažetaka.
Tuzla : Tehnološki fakultet Tuzla, 2013. 17-17 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Guberac, Vlado; Marić, Sonja; Vračević, Ružica.
Properties of extrudates produced from semolina // 48. hrvatski i 8. međunarodni simpozij agronoma - Zbornik sažetaka / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 181-182 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Franić, Domagoj; Pozderović, Andrija; Šubarić, Drago; Džaja, Vladimir.
Projekt "Vinka" - predstavljanje uspješne suradnje gospodarstva i industrije // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. 52-53 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jašić, Midhat.
Influence of black oat and oat flour addition on properties of corn grits extrudates // Third International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages Book of Abstracts.
Beč : ICC, 2013. 86-86 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; babić, Jurislav; Valek Lendić, Kristina; Jašić, Midhat.
Properties of corn grits extrudates with addition of wheat bran // EuroFoodChem XVII Book of abstracts / Koksel, Hamit (ur.).
Istanbul : Hacettepe University, Food Engineering Department, 2013. 376-376 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Kosović, Indira; Jozinović, Antun; Jukić, Marko; Ačkar, Đurđica; Koceva Komlenić, Daliborka; Šubarić, Drago.
Quality parameters of pasta enriched with chestnut flour // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 63-63 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka.
USE OF MAIZE, SOY AND RICE BREADCRUMBS IN THE FORMULATION OF THE GLUTEN FREE MEATBALLS // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 78-78 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Miličević, Borislav; Stehlik Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Čačić, JAsna.
Smjernice razvoja industrijske proizvodnje jakih alkoholnih pića // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. 50-51 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Šubarić, Drago; Komes, Draženka; Nedić, Ilija; Babić, Jurislav.
Razvoj industrije šećera u RH nakon ulaska u EU // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja Istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. 34-35 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

15. Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Valek Lendić, Kristina.
INFLUENCE OF WHEAT STARCH MODIFICATION WITH DICARBOXYLIC ACID/ACETANHYDRIDE MIXTURES ON RESISTANT STARCH CONTENT // Book of Abstracts 5th International Dietary Fibre Conference DF 2012.
Lahti : ICC, 2012. 139-139 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

16. B. Pajin, D. Šoronj, Simović, D. Šubarić, Lj. Dokić, I. Lončarević, J. Babić, Z. Šereš.
Cookies enriched with chestnut flours as a source of dietery fibres // Book of Abstracts 5th International Dietary Fibre Conference DF 2012.
Lahti : ICC, 2012. 147-147 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Klarić, Ilija; Pajin, Biljana.
Influence of moisture content and particle size of corn grits on extrudates properties // Knjiga sažetaka Međunarodni znanstveno-stručni skup XIV. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 81-81 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Marinović, Marijana; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun.
Monitoring of chemical residues in sanitation equipment effluents and wastewater of food industries // EHEDG World Congress on Hygienic Engineering and Design 2012 Book of Abstracts.
Valencia : EHEDG, ainia Centro Technologico, 2012. 62-62 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

19. Miličević, Dijana; Aljić, Mirna; Ačkar, Đurđica; Selimović, Amel; Iličković, Zoran; Ademović, Zahida; Pešić, Dijana.
Utjecaj ekstruzije na polifenolne spojeve i boju brašna i keksa // Zbornik sažetaka Međunarodni znanstveno-stručni skup XIV. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 84-84 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

20. Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Guberac, Vlado; Jozinović, Antun; Pajin, Biljana; Muhamedbegović, Benjamin.
Crosslinking and acetylation of wheat and potato starches // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad : Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, 2012. 294-294 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

21. Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka.
Use of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Brašno - kruh '11 : : proceedings of 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 109-109 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

22. Mujkanović, Senahid; Hećimović, Enes; Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Klarić, Ilija; Alihodžić, Damir.
Polifenoli i hidroksimetilfurfurol u pekmezu od autohtonih sorti jabuka // "With food to health" : International seminar under title "Dietetic products in health and disease" : Book of abstracts and papers / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla, 2011. 22-23 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

23. Sajdl, Maja; Šubarić, Drago.
Utjecaj prirodnih antioksidansa na trajnost crunchy muesli // .
(predavanje,sažetak,znanstveni).

24. Šubarić, Drago; Škrabal, Svjetlana; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav.
Utjecaj sastojaka na reološka svojstva čokoladnih masa // .
(predavanje,sažetak,znanstveni).

25. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Drača, Nela; Jankuloski, Ljubče; Jankulovska, Mirjana.
Quality control during refining sugar from sugar beet and raw brown sugar from sugar cane // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Book of Abstracts / Drago Šubarić (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 48-48 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

26. Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Miličević, Dijana; Crvenjak, Denijal; Selimović, Amel.
Influence of extrusion on the quality of gluten-free raw material used for cream-soup production // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Book of abstracts / Drago Šubarić (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 67-67 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

27. Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Šljivić, Maida; Haxhiu, Aziz.
Chemistry and functions of melatonin in the human body // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Book of abstracts / Drago Šubarić (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 104-104 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

28. Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, Kristina.
Cryoprotective Effect of Maltose on Chicken Myofibrillar Proteins (CMP) // Book of Abstaracts of the International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today Science - Tomorrow Industry" / Drago Šubarić (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010. 77-77 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

29. Škrabal, Svjetlana; Miličević, Borislav.
UTJECAJ VREMENA SKLADIŠTENJA ČOKOLADNE MASE NA PROMJENU REOLOŠKIH SVOJSTAVA ČOKOLADE // Sažetci radova sa znanstvenog skupa Požega i Požeština kroz stoljeća / Snježana Jakobović (ur.).
Požega : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2010. 38-39 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

30. Škrabal, Svjetlana; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Radoslav.
Influence of milk powder and storage conditions on stability of chocolates // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Book of Abstracts / Drago Šubarić (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 95-95 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

31. Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jankuloski, Ljubče; Jankulovska, Mirjana; Brandić, Veseljko.
Pasting and thermophysical properties of wheat starch modified with mixture of adipic acid and acetanhydride // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Book of Abstracts / Drago Šubarić (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 96-96 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

32. Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica.
Modificiranje škroba u cilju proširenja primjene // Sažetci radova sa znanstvenog skupa Požega i Požeština kroz stoljeća / Jakobović, Snježana (ur.).
Požega : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2010. 37-38 (pozvano predavanje,sažetak,znanstveni).

33. Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav.
Autohtoni prehrambeni proizvodi // Zbornik sažetaka naučno-stručnog savjetovanja "Turističko-ugostiteljski i okolišni potencijal FBiH" / Ahmetbašić, Merima (ur.).
Tuzla : Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2010. 13-13 (predavanje,sažetak,znanstveni).

34. Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Muhadbegović, Benjamin; Jašić, Midhat; Stanković, Ivana.
Priprava modificiranog škroba tapioke smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida // XX Naučno stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije - Zbornik sažetaka / Blesić, M. (ur.).
Neum, 2009. 206-207 (poster,sažetak,znanstveni).

35. Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kopjar, Mirela; Miličević, Borislav; Jašić, Midhat.
DIGESTIBILITY OF STARCHES MODIFIED BY ORGANIC ACID/ACETIC ANHYDRIDE MIXTURES // 4th International Dietary Fibre Conference 2009 / Van der Kamp, Jan Willem (ur.).
Beč : ICC, 2009. 131-131 (poster,sažetak,znanstveni).

36. Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kopjar, Mirela; Miličević, Dijana; Tomesić, Maja.
Preparation and characterization of modified tapioca starch with epiclorhydrin // Abstract book 5th International congress Flour- Bread '09 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. 130-130 (poster,sažetak,znanstveni).

37. Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Babić, Jurislav; Piližota, Vlasta.
STALING KINETICS OF BREAD SUPPLEMENTED WITH ENZYMES, HYDROCOLLOIDS AND EMULSIFERS // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2009. 20 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

38. Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav.
Effect of Different Modified Starches on the Thermophyisical Properties of Myofibrillar Protein Concentrate (MPC) // bstract book 5th International congress Flour-Bread '09 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija : Facuty of Food Technology Osijek University of Osijek, Croatia Department pf Cereal Processing Technologies, 2009. 138-138 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

39. Miličević, D.; Selimović, A.; Ačkar, Đ.; Pešić, T.; Islamagić, A.; Lukić, T.; Aljić, M.
Determination of the flour type impact on the pasta quality parameters // Abstract Book 5th International Congress Flour-Bread '09 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. 33-33 (predavanje,sažetak,znanstveni).

40. Šubarić, Drago; Muhamedbegović, Benjamin; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Ljubas, Igor.
Izolation and characterization of starches from different rye varieties // 44th Croatian & 4th International Symposium on Agriculture 44. hrvatski i 4. međunarodni simpozij agronoma Zbornik sažetaka/Book of abstracts / prof.dr.sc. Sonja Marić, prof.dr.sc. Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. 107-108 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

41. Velić, Darko; Ačkar, Đurđica; Mujić, Ibrahim; Šubarić, Drago; Bilić, Mate; Jokić, Stela.
Influence of drying temperature on drying kinetics and physico-chemical properties of two Chestnut varieties (Castenea sativa) // Book of abstracts.
2009. 244 (poster,sažetak,znanstveni).

42. Šubarić, Drago.
Autohtoni prehrambeni proizvodi // .
(pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

43. Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica.
The influence of sugar addition on stability of phenolics, flavonoids, anthocyanins and antioxidant activity in red grape juice // Book of Abstracts - The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. 79-79 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

44. Škrabal, Svjetlana; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago.
Utjecaj sastava i uvjeta čuvanja na pojavu sivljenja čokola // Kondin / Ivan Veljača (ur.).
Zagreb : Kondin, 2008. 1-1 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

45. Svjetlana Škrabal, Đurđica Ačkar, Jurislav Babić, Drago Šubarić, Borislav Miličević.
Influence of milk powder properties and storage conditions on fat bloom of chocolate // Book of Abstracts - The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kata Galić (ur.).
Zagreb : Euro-V.A.L. d.o.o., 2008. 93-93 (poster,sažetak,znanstveni).

46. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela.
Utjecaj glukoze, fruktoze, saharoze i trehaloze na želatinizaciju i retrogradaciju kukuruznog škroba // Abstract book / 4th International Congress Flour - Bread '07 [and] 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 24.-27.10.2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. 103-103 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

47. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela; Jašić, Midhat.
Rheological and thermo physical properties of ice cream model mixtures with reduced fat content // Knjiga sažetaka II savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane s međunarodnim učešćem AgroTech 2007 / Milica Vilušić i Elvis Ahmetović (ur.).
Tuzla : Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2007. 18-18 (poster,sažetak,znanstveni).

48. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela.
Svojstva želatinizacije i retrogradacije acetiliranog škroba kukuruza mjereno DMK // Abstracts of the C&A Spring meeting "Consumer driven cereal innovation : Where science meets industry" / Weegels, Peter (ur.).
Montpellier : American Association for Clinical Chemistry (AACC), 2007. 30-30 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Ljubić Herceg; Ivana.
Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na reološka i termofizikalna svojstva škrobnih suspenzija / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 04.07. 2011., 113 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

2. Pichler, Anita.
Utjecaj dodataka i skladištenja na kvalitetu, reološka i termofizikalna svojstva paste od maline / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 27.05. 2011, 166 str. Voditelj: Pozderović, Andrija.prilozen text rada

3. Mastanjević, Krešimir.
Određivanje krioprotektorske djelotvornosti trehaloze na različite uzorke mesa / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 18.05. 2010., 184 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

4. Škrabal, Svjetlana.
Utjecaj sastojaka na reološko ponašanje čokoladnih masa i stabilnost čokolada / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 14.04. 2009., 143 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

5. Babić, Jurislav.
Utjecaj acetiliranja i dodataka na reološka i termofikalna svojstva škroba kukuruza i tapioke / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 19.01. 2007, 163 str. Voditelj: Šubarić, Drago.
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Kišmartin, Irena.
Uvođenje HACCP sustava u proizvodnju svježih krem sireva / magistarski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 12.02. 2011., 78 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

2. Drača, Nela.
Kontrola kvalitete tijekom rafinacije šećera iz šećerne repe i sirovog smeđeg šećera iz šećerne trske / magistarski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 04.12. 2009., 60 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

3. Poljak, Vedran.
Procjena sigurnosti unosa aspartama u odnosu na prihvatljivi dnevni unos / magistarski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 17.03. 2008, 86 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

4. Zagrajšek, Goran.
HACCP sustav u pogonu za preradu mlijeka / magistarski rad.
Osijek, Hrvatska : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.06. 2008., 81 str. Voditelj: Hardi, Jovica ; Šubarić, Drago.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Roth, Ana.
Svojstva ekstrudiranih snack proizvoda na bazi kukuruzne krupice s dodatkom posija / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 15.05. 2014, 40 str. Voditelj: Babić, Jurislav.URL link to work

2. Tanasković, Ivana.
Utjecaj dodatka zobi na svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 18.03. 2014, 50 str. Voditelj: Ačkar, Đurđica.URL link to work

3. Džakić, Mirela.
Kontrola higijene pogona prehrambene industrije / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 03.12. 2013, 23 str. Voditelj: Ačkar, Đurđica.URL link to work

4. Gelemanović, Marta.
Svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice s dodatkom raži / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 05.12. 2013, 42 str. Voditelj: Ačkar, Đurđica.URL link to work

5. Petošić, Emil.
Mogućnost primjene fermentacijskog postupka s imobiliziranim kvascima u proizvodnji vina Rajnski rizling i Chardonnay Kutjevačkog vinogorja / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Poljoprivredni fakultet u Osijeku, 28.02. 2013, 57 str. Voditelj: Miličević, Borislav.

6. Pušić, Marija.
Utjecaj dodatka pira na svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 27.09. 2013, 39 str. Voditelj: Šubarić, Drago.URL link to work

7. Čolović, Bojana.
Modifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte "Srpanjka" epiklorhidrinom / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 05.07. 2011, 55 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

8. Jozinović, Antun.
Utjecaj ekstruzije na svojstva smjesa kukuruzne krupice s heljdinim i kestenovim brašnom / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.06. 2011, 58 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

9. Petrešin, Tomislav.
Svojstva pasti dvostruko modificiranih škrobova izoliranih iz različitih sorti raži / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16.06. 2011., 53 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

10. Bekavac, Joško.
Termofizikalna i fizikalna svojstva škroba izoliranog iz pšenice sorte „Srpanjka“ modificiranog smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 14.05. 2010., 34 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

11. Gregurek, Dijana.
Modifikacija kukuruznog škroba smjesama jantrne kiseline i acetanhidrida te glutarne kiseline i acetanhidrida / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 12.02. 2010, 38 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

12. Hadrović, Ivan.
Modifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte „Golubica“ smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 01.07. 2010., 42 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

13. Hruškar, Margareta.
Modifikacija škroba iz pšenice sorte Golubica s epiklorhidrinom / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 23.04. 2010., 47 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

14. Jelašac, Anita.
SVOJSTVA PASTI UMREŽENIH I ACETILIRANIH ŠKROBOVA PŠENICE I KRUMPIRA / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 18.11. 2010., 61 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

15. Komar, Marija.
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje čaja od kamilice u tvornici Jan – Spider d.o.o. / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16.07. 2010., 23 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

16. Ljubas, Igor.
Reološka i termofizikalna svojstva različitih škrobova modificiranih natrijevim tripolifosfatom / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 05.07. 2010., 63 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

17. Lučić, Slađana Marija.
Utjecaj modifikacije smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida na udio rezistentnog škroba i stabilnost škroba pšenice / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 28.09. 2010., 39 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

18. Mladen Čengija.
Čišćenja difuznog soka u tvornici šećera „Sladorana“ u Županji / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 05.03. 2010., 16 str. Voditelj: Jurislav Babić.

19. Vračević, Ružica.
Kontrola kvalitete konditorskih proizvoda / završni rad - preddiplomski studij.
OSIJEK : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 30.09. 2010., 17 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

20. Žukić, Branka.
Modifikacija škroba pšenice smjesom azelainske kiseline i acetanhidrida / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 14.10. 2010., 35 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

21. Ivanović, Luka.
Sivljenje površine čokolade / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 05.11. 2009, 23 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

22. Jozinović, Antun.
Probavljivost nativnog i škroba ječma modificiranog smjesom glutarne kiseline i acetanhidrida / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 17.07. 2009., 27 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

23. Matas, Ines.
Acetiliranje i karakteriziranje škroba iz pšenice i krumpira / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 29.01. 2009., 30 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

24. Mesarov, Danijela.
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje šlag pjene u tvornici Podravka / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 05.11. 2009, 23 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

25. Oršolić, Martina.
Provedba kristalizacije šećera u tvornici šećera „ Sladorana“ u Županji / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 24.09. 2009., 21 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

26. Perak, Silvija.
Izolacija i karakterizacija škroba iz različitih sorti pšenice / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 09.11. 2009., 41 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

27. Popović, Tamara.
Proizvodnja alkohola u tvornici šećera „Sladorana“ u Županji / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 20.10. 2009, 21 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

28. Šaravanja, Marija.
Proizvodnja zelenog čaja / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 05.11. 2009, 15 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

29. Šoštarec, Ana.
Modifikacija škroba ječma smjesama organskih dikiselina i acetanhidrida / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 19.10. 2009., 54 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

30. Stanković, Ivana.
Priprava i karakteriziranje modificiranog škroba tapioke smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 30.04. 2009., 42 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

31. Tomesić, Maja.
Priprava i karakteriziranje modificiranog škroba tapioke s epiklorhidrinom / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 26.02. 2009., 54 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

32. Dropulja, Ivana.
Proizvodnja tvrdih bombona / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 02.10. 2008, 27 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

33. Gubijan, Marina.
Proizvodnja škrobnih sirupa / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 28.11. 2008., 16 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

34. Ister, Ana-Marija.
Reološka svojstva čokolade / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 23.10. 2008, 17 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

35. Jakšić, Kristijan.
Proizvodnja ekstrudiranih snack proizvoda / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 22.10. 2008., 19 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

36. Juričak, Vlatka.
Proizvodnja žutog šećera / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 28.10. 2008., 20 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

37. Klenkar, Jelena.
Određivanje probavljivosti nativnih škrobova kukuruza, voštanog kukuruza i tapioke / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16.10. 2008, 26 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

38. Kocijan, Ivana.
Proizvodnja vafel proizvoda / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 23.10. 2008., 18 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

39. Ljubas, Igor.
Priprava acetiliranih škrobova izoliranih iz različitih sorti raži / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 22.10. 2008, 31 str. Voditelj: Babić, Jurislav.

40. Petrović, Ivana.
Izoliranje i karakteriziranje škroba iz različitih sorti raži / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 23.04. 2008., 33 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

41. Hrešić Bernal, Antonio Vlado.
Priprava modificiranih škrobova kukuruza acetiliranjem / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 11.04. 2007, 48 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

42. Kovač, Maja.
Izoliranje i karakteriziranje škroba iz različitih sorti zobi / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 14.12. 2007., 38 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

43. Krmpotić, Kristijan.
Izoliranje i karakteriziranje škroba iz različitih sorti ječma / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 22.10. 2007., 36 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

44. Marić, Željka.
Utjecaj karagena na reološka i termofizikalna svojstva škroba kukuruza / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 18.05. 2007, 43 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

45. Matijašević, Katarina.
Utjecaj skladištenja i toplinske obrade na probavljivost škroba kestena / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.07. 2007., 42 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

46. Paragović, Kristina.
Utjecaj sastava i uvjeta čuvanja na sivljenje površine mliječne čokolade / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 14.12. 2007., 54 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

47. Stojanović, Ljiljana.
Utjecaj različitih šećera na reološka i termofizikalna svojstva škroba tapioke / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 06.03. 2007, 47 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

48. Tičić, Tomislava.
Utjecaj emulgatora na reološka svojstva različitih čokoladnih masa / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 18.05. 2007., 55 str. Voditelj: Šubarić, Drago.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4