|
Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima (113-1130475-0336)
|
|
|
|
Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
|
|
1. Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Hardi, Jovica; Krstanović, Vinko; Koceva Komlenić, Daliborka.
Fermentation of Honey- Sweetened Soymilk with Bifidobacterium Lactis Bb-12 and Bifidobacterium Longum Bb-46 : Fermentation Activity of Bifidobacteria and in Vitro Antagonistic Effect Against Listeria Monocytogenes FSL N1-017. // Czech journal of food sciences. 30 (2012) , 4; 321-329 (članak, znanstveni).
|
2. Slačanac, Vedran; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Rezessyne Szabo, Judit; Lučan, Mirela; Krstanović, Vinko.
Nutritional and therapeutic value of fermented caprine milk. // International journal of dairy technology. 63 (2010) , 2; 171-189 (pregledni rad, znanstveni).
|
3. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Kun, Sz.; Havas, P.; Krstanović, Vinko.
Effect of honey addition on fermentation activity of Lactobacillus casei Lc-01 in cow’s and goat’s milk: A kinetic study. // Acta alimentaria. 40 (2010) , 2; 270-281 (članak, znanstveni).
|
4. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Čuržik, Darko; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela, Vlainić, Mato.
Inhibition of the in vitro Growth of Salmonella enteritidis D by Goat and Cow Milk Fermented with Probiotic Bacteria Bifidobacterium longum Bb-46. // Czech Journal of Food Sciences. 25 (2007) , 6; 351-358 (članak, znanstveni).
|
5. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Čuržik, Darko; Lučan, Mirela.
Inhibition of growth of Staphylococcus aureus by goat's and cow's milk fermented with Bifidobacterium longum Bb-46. // Acta Alimentaria. 36 (2007) , 2; 163-172 (članak, znanstveni).
|
6. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana; Hardi, Jovica.
Quality Parameters of Noodles made with Different Supplements. // Czech Journal of Food Sciences. 25 (2007) , 3; 151-157 (članak, znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
|
|
1. Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Šimunović, Ivan; Tišma, Marina; Slačanac, Vedran; Velić, Natalija.
Study on spent brewer's yeast hydrolysis by acid // Međunarodna znanstveno'stručna konferencija 13. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija" : zbornik radova = International Scientific and Professional Conference 13th Ružička days "Today science-tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek , 2011. 290-292 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
2. . Slačanac*, J. Hardi, V. Krstanović, Ž. Marketanović.
Texture profile analysis of artisanal Croatian ewe's hard cheeses // Proceedings of International Scientific and Professional Conference 13th Ružička days.
2011. 412-414 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
3. Krstanović, Vinko; Grozaj, Krunoslav; Habschied, Kristina; Slačanac, Vedran; Koceva Komlenić, Daliborka; Milaković, Zlata.
Research on malting properties of wheat variety Adriana // Proceedings of the 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 593-599 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
4. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela; Vlainić, Mato.
Heat and cold sterilization of fermented cow's and goat's whey: influence on chemical composition // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb : Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. 219-224 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Sažeci u zbornicima skupova
|
|
1. Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Hasenay, Damir.
MONITORING OF pH VALUES DURING FERMENTATION OF BREAD DOUGH WITH ADDITION OF SOURDOUGH // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2009. 94 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
2. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, Mirjana; Hardi, Jovica.
THE SALT CONTENT IN BAKERY PRODUCTS IN OSJEČKO-BARANJSKA COUNTY // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2009. 129 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
3. Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Hardi, Jovica.
Inhibicijski učinak kozjeg i kravljeg mlijeka s dodatkom meda fermentiranog bakterijom Bifidobacterium lactis BB-12 na bakteriju Listeria monocytogenes // Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2008. 51-52 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
4. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela; Vlainić, Mato.
Heat and cold sterilization of fermented cow's and goat's whey: influence on chemical composition // The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
5. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Vlainić Mato; Lučan, Mirela; Pavlović, Hrvoje.
Hladna i topla sterilizacija fermentirane sirutke od kozjeg i kravljeg mlijeka: utjecaj na svojstva, sastav i inhibicijski potencijal prema odabranim patogenim mikroorganizmima // Zbornik sažetaka 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2006. 15 (predavanje,sažetak,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Magistarski radovi
|
|
|
|
|
Diplomski radovi
|
|
1. Biškup, Nikola.
RAZVOJ NOVIH PROIZVODA SA SIRNIM NAMAZIMA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 14.07. 2011.,
53 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
2. Gradinjan, Maja.
PROIZVODNJA SVJEŽEG ZRNATOG SIRA S PROBIOTICIMA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16.02. 2011.,
48 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
3. Gvozdanović, Andrea.
PROIZVODNJA NOVOG TIPA FETA SIRA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16.02. 2011.,
46 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
4. Jalšić, Valentina.
OPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 23.09. 2011.,
41 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
5. Kvesić, Ivana.
UTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 23.09. 2011.,
62 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
6. Plavšić, Josipa.
PARAMETRI PROIZVODNJE I SVOJSTVA KOZJEG SIRA PROIZVEDENOG NA OBITELJSKOM GOSPODARSTVU U BOŠNJACIMA / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 01.06. 2011.,
50 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
7. Tadić, Ivana.
IZRADA NOVIH TIPOVA NAMAZA NA OSNOVI SVJEŽEG SIRA I VRHNJA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 14.07. 2011.,
50 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
8. Tomas, Ana.
KARAKTERIZACIJA PROIZVODNJE AUTOHTONIH SIREVA NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 14.07. 2011.,
54 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
9. Berger, Natalia.
PROIZVODNJA POLUTVRDIH SIREVA NA OBITELJSKOM GOSPODARSTVU BERGER IZ VARAŢDINA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16.07. 2010.,
57 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
10. Fundak, Tamara.
PROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA ŠUNKOM / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16.07. 2010.,
38 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
11. Kocijan, Ivana.
PROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA ŠUNKOM / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16.07. 2010.,
42 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
12. Marketanović, Marija.
ODREĐIVANJE TEKSTURE AUTOHTONIH OTOČNIH OVČJIH SIREVA / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16.07. 2010.,
51 str. Voditelj: Slačanac, Vedran.
|
13. Marketanović, Željka.
ANALIZA TEKSTURE POLUTVRDIH SIREVA RAZLIČITIH PROIZVOĐAČ NA HRVATSKOM TRŽIŠTU / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16.07. 2010.,
42 str. Voditelj: Slačanac, Vedran.
|
14. Presečan, Senka.
PREBIOTICKI UCINAK MEDA I ANTAGONIZAM PROBIOTICKE BAKTERIJE Lactobacillus casei PREMA Listeria monocytogenes TIJEKOM CUVANJA FERMENTIRANIH MLIJEKA / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 06.10. 2010.,
52 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
15. Babić, Monika.
Utjecaj dodatka meda na fermentaciju kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Lactobacillus casei - 01 / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno – tehnološki fakultet, 18.12. 2009.,
37 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
16. Baković, Ivanka.
Praćenje stupnja sinereze tijekom čuvanja fermentiranih mliječnih proizvoda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.05. 2009.,
30 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
17. Bertović, Kristina.
Antagonizam Bifidobacterium longum tijekom fermentacije tri vrste mlijeka s dodatkom meda na bakteriju Yersinia enterocolitica / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 10.06. 2009.,
38 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
18. Boc, Martina.
Razlike u sastavu kozjeg i kravljeg mlijeka i terapijska primjena kozjeg mlijeka / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno- tehnološki fakultet Osijek, 05.10. 2009.,
37 str. Voditelj: Slačanac, Vedran.
|
19. Buljević, Marina.
Domaći kozji sir obiteljskog gospodarsta Buljević iz Osijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 13.11. 2009.,
50 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
20. Bušić, Arijana.
Proizvodnja svježih krem sireva i mliječnih namaza u tvornici mliječnih proizvoda Belje d.d. / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno- tehnološki fakultet, 25.06. 2009.,
37 str. Voditelj: Slačanac, Vedran.
|
21. Divković, Ivana.
Kemijski sastav i svojstva meda i propolisa / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno- tehnološki fakultet, 19.10. 2009.,
26 str. Voditelj: Slačanac, Vedran.
|
22. Franić, Darija.
Inhibicija rasta bakterije Listeria monocytogenes tijekom fermentacije mlijeka s dodatkom meda pomoću Bifidobacterium longum / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 10.06. 2009.,
34 str. Voditelj: Slačanac, Vedran.
|
23. Hajnš, Petra.
Inhibicija bakterije Yersinia enterocolitica tijekom čuvanja fermentiranih mlijeka s dodatkom meda pomoću Lactobacillus casei / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno – tehnološki fakultet, 18.09. 2009.,
47 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
24. Holubec, Ivana.
Novi tip paškog sira / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno–tehnološki fakultet, 13.11. 2009.,
57 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
25. Jalšić, Valentina.
Proizvodni brendovi pivovare Carlsberg Croatia d.o.o. / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno- tehnološki fakultet, 25.09. 2009.,
41 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
26. Kanižaj, Marijana.
INHIBICIJA BAKTERIJE Yersiiniia entterocolliittiica BIFIDOGENIM KRAVLJIM, KOZJIM I SOJINIM MLIJEKOM S DODATKOM MEDA TIJEKOM CUVANJA / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 30.10. 2009.,
44 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
27. Knežević, Ivana.
Proizvodnja polutvrdih sireva u Tvornici mliječnih proizvoda Belje d.d. / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno- tehnološki fakultet, 03.11. 2009.,
29 str. Voditelj: Slačanac, Vedran.
|
28. Labrović, Ivana.
Linija topljenih sireva / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno- tehnološki fakultet, 30.10. 2009.,
17 str. Voditelj: Slačanac, Vedran.
|
29. Logožar, Maja.
Stimulacija rasta probiotičke ABT-5 kulture dodatkom različitih šećera / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.07. 2009.,
57 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
30. Manić, Vedrana.
Linija proizvodnje polutvrdih sireva Tvornica mliječnih proizvoda “Belje” d.d. / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 10.07. 2009.,
44 str. Voditelj: Slačanac, Vedran.
|
31. Tomas, Ana.
Kontrola i ocjenjivanje kakvoće mlijeka / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno- tehnološki fakultet Osijek, 03.10. 2009.,
22 str. Voditelj: Slačanac, Vedran.
|
32. Vranić, Ivana.
Reološka i senzorska svojstva kisele sirutke s dodatcima / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 29.09. 2009.,
44 str. Voditelj: Slačanac, Vedran.
|
33. Bačić, Snježana.
Utjecaj kestenovog i bagremovog meda na kinetiku fermentacije raznih vrsta mlijeka bakterijom Bifidobacterium bifidum bb-12 / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.06. 2008.,
37 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
34. Dodlek, Ivana.
Utvrđivanje stupnja inhibicije bakterije Listeria monocytogenes tijekom fermentacije mlijeka s dodatkom meda pomoću Lactobacillus casei / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.11. 2008.,
39 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
35. Havas, Petra.
Bifidobacterium lactis Bb-12 probiotikus törzs galaktozidáz enzimeinek vizsgálata / diplomski rad.
Budapest : Faculty of Food Science, 09.06. 2008.,
44 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
36. Heček, Martina.
Antagonizam Lactobacillus casei tijekom fermentacije mlijeka s dodatkom meda na bakteriju Yersinia enterocolitica / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.11. 2008.,
39 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
37. Lovak, Justina.
Fermentacija kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Bifidobacterium longum BB 46 uz dodatak monoflornih vrsta meda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.03. 2008.,
45 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
38. Till, Henrijeta.
Kulonbozo eredetu tejek erjesztese Bifidobacterium lactis Bb-12 starterkulturaval / diplomski rad.
Budapest : Faculty of Food Science, 09.06. 2008.,
45 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
39. Vladić, Aleksandra.
Inhibicijski potencijal bakterije Bifidobacterium bifidum Bb-12 prema bakteriji Listeria monocytogenes tijekom skladištenja fermentiranih mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 25.01. 2008.,
48 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
40. Bajs, Zlatko.
Specifičnost proizvodnje i svojstva kozjeg sira proizvedenog na gospodarstvu u Cretu Bizovačkom po tradicionalnom vlašićkom postupku / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 20.07. 2007.,
39 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
41. Cekol, Ivana.
Utjecaj hladne i toplinske sterilizacije na svojstva probiotičkog fermentiranog napitka od sirutke / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 12.07. 2007.,
42 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
42. Erdeš, Csilla.
Praćenje mikrobiološke i senzorske kakvoće bifidogenog kozjeg i kravljeg mlijeka tijekom čuvanja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.02. 2007.,
50 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
43. Gazibara, Dragan.
Uvođenje u proizvodnju kozjeg sira u mljekarskoj industriji "Zdenka" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 18.01. 2007.,
48 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
44. Hajdinjak, Željko.
Optimiranje udjela meda za ubrzanje fermentacije raznih vrsta mlijeka s Lactobacillus casei – 01 / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 27.09. 2007.,
str. str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
45. Ivančević, Nebojša.
Povećanje prehrambene vrijednosti krem sira dodatkom izolata bjelančevina biljnog i životinjskog porijekla / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 19.06. 2007.,
78 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
46. Jakupec, Damir.
Utvrđivanje udjela kalcija u supernatantu fermentiranih mliječnih napitaka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 23.05. 2007.,
32 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
47. Ječmenik, Ivana.
Utjecaj inulina Frutafit HD na primarne faze proizvodnje ABT kulture od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.02. 2007.,
53 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
48. Ledinski, Mirjana.
Stimulacija rasta probiotičke ABT-2 kulture dodatkom različitih šećera / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 23.11. 2007.,
52 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
49. Lukačević, Silvija.
Usporedba kinetike fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka bifidobakterijama / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 20.07. 2007.,
str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
50. Majačić, Marija.
Prebiotički učinak meda na fermentaciju raznih vrsta mlijeka ABT-5 kulturom / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 27.09. 2007.,
str. str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
51. Šantak, Martina.
Probna proizvodnja namaza na bazi svježeg sira u mljekraskoj industriji "Zdenka" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 18.01. 2007.,
54 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
52. Škrbić, David.
Parametri proizvodnje i svojstva kozjeg sira proizvedenog na obiteljskom gospodarstvu u Vardarcu / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 28.09. 2007.,
str. str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
53. Tušak, Ivana.
Povećanje prehrambene vrijednosti topljenog sira dodatkom izolata bjelančevina biljnog ili životinjskog porijekla / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 23.11. 2007.,
str. str. Voditelj: Hardi, Jovica.
|
|
|
|
|
|
|
|