|
|
|
|
Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
|
|
1. Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Hardi, Jovica; Krstanović, Vinko; Koceva Komlenić, Daliborka.
Fermentation of Honey- Sweetened Soymilk with Bifidobacterium Lactis Bb-12 and Bifidobacterium Longum Bb-46 : Fermentation Activity of Bifidobacteria and in Vitro Antagonistic Effect Against Listeria Monocytogenes FSL N1-017. // Czech journal of food sciences. 30 (2012) , 4; 321-329 (članak, znanstveni).
|
2. Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Klapec, Tomislav; Krstanović, Vinko.
Distribution of zearalenone in malted barley fractions dependent on Fusarium graminearum growing conditions. // Food chemistry. 129 (2011) , 2; 329-332 (članak, znanstveni).
|
3. Slačanac, Vedran; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Rezessyne Szabo, Judit; Lučan, Mirela; Krstanović, Vinko.
Nutritional and therapeutic value of fermented caprine milk. // International journal of dairy technology. 63 (2010) , 2; 171-189 (pregledni rad, znanstveni).
|
4. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Kun, Sz.; Havas, P.; Krstanović, Vinko.
Effect of honey addition on fermentation activity of Lactobacillus casei Lc-01 in cow’s and goat’s milk: A kinetic study. // Acta alimentaria. 40 (2010) , 2; 270-281 (članak, znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Znanstveni radovi u drugim časopisima
|
|
|
|
|
Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
|
|
1. Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Tišma, Marina; Kramarić, Matija.
Development of enzymatic activity in wheat grain during germination process // 7th International Congress "Flour-Bread '13" = Brašno - Kruh '13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists : proceedings / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. 304-311 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
2. Sakač, Nikola; Habschied, Kristina; Karnaš, Maja; Regušić, Lidija; Slačanac, Vedran.
Starch characterization using spectrophotometry and direct potentiometry // Proceedings of the 7th International Congress Flour- Bread '13 / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Grafika Osijek, 2014. 322-326 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
3. Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Zec Zrinušić, Sanja; Krstanović, Vinko; Rupčić, Željka; Sakač, Nikola.
LC-MS/MS metode za simultano određivanje više Fusarium toksina // Proceedings & abstract of the 6th International Scientific/Professional Conference Agriculture in Nature and Environment Protection / Jug, Irena ; Đurević, Boris (ur.).
Osijek : Glas Slavonije, 2013. 258-263 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
4. Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Zec Zrinušić, Sanja; Krstanović, VInko; Suman, Kristina.
Fusarium mycotoxins // Danas znanost - sutra industrija : zbornik radova / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 200-212 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
5. Zec Zrinušić, Sanja; Šarkanj, Bojan; Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Suman, Kristina.
Mycotoxin detection methods and legislation // Danas znanost - sutra industrija : zbornik radova / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 302-310 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
6. Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Velić, Natalija; Pleadin, Jelka; Perši, Nina; Ćosić, Jasenka.
The Impact of Fusarium Graminearum
Contamination Levels of Barley on
Deoxynivalenol and Zearalenone Content in
Kilned Malt // Proceedings of the 6th Central European Congress on Food / Lević, J. (ur.).
Novi Sad : Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, 2012. 1121-1126 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
7. Šarkanj, Bojan; Varga, Elizabeth; Habschied, Kristina; Krstanović Vinko; Sakač Nikola.
Preliminarno praćenje pojavnosti mikotoksina u kukuruzu na području kontinentalne Hrvatske // Proceedings & abstracts of 5th international scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Stipešević, Bojan ; Sorić, Roberta (ur.).
Osijek : Glas Slavonije, 2012. 264-269 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
8. Velić, Natalija; Krstanović, Vinko; Tišma, Marina; Ivanović, Luka; Slačanac, Vedran.
Proteolytic modification efficiency of wheat seed during germination under controlled conditions // Proceedings of the 6th international congress Flour- Bread '11 / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 511-517 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
9. Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Šimunović, Ivan; Tišma, Marina; Slačanac, Vedran; Velić, Natalija.
Study on spent brewer's yeast hydrolysis by acid // Međunarodna znanstveno'stručna konferencija 13. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija" : zbornik radova = International Scientific and Professional Conference 13th Ružička days "Today science-tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek , 2011. 290-292 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
10. . Slačanac*, J. Hardi, V. Krstanović, Ž. Marketanović.
Texture profile analysis of artisanal Croatian ewe's hard cheeses // Proceedings of International Scientific and Professional Conference 13th Ružička days.
2011. 412-414 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
11. Velić, Darko; Jokić, Stela; Bucić-Kojić, Ana; Bilić, Mate; Planinić, Mirela; Velić, Natalija; Kresoja, Dejan.
Mathematical modeling of total flavonoid compounds extraction from conventionally grown soybeans // Proceedings of 46^th Croatian & 6^th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2011. 690-694 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
12. Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Tosenberger, Mihaela; Krstanović, Vinko.
Effect of sourdough fermentation processing parameters on pH values changes during bread dough fermentation // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 385-393 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
13. Krstanović, Vinko; Grozaj, Krunoslav; Habschied, Kristina; Slačanac, Vedran; Koceva Komlenić, Daliborka; Milaković, Zlata.
Research on malting properties of wheat variety Adriana // Proceedings of the 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 593-599 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Sažeci u zbornicima skupova
|
|
1. Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Velić, Natalija; Šantek, Božidar; Novak, Mario; Slačanac, Vedran.
Gushing potential of wheat malt infected with Fusarium culmorum // Book of abstracts of the 7th Central European Congress on Food / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje : Consulting and Training Center KEY, 2014. 52-52 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
2. Kristina Habschied, Bojan Šarkanj, Vinko Krstanović, Natalija Velić, Mario Novak, Krešimir Mastanjević.
Fusarium mycotoxins in malting and brewing by- products // The World Mycotoxin Forum 8th Conference ; Mycotoxin control: the system approach. / Helena B., Bastiaanse ; Daniel, Barug ; Hans P., van Egmond ; Rudolf, Krska (ur.).
Beč : Bastiaanse Communication, Bilthoven, Netherlands, 2014. 85-85 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
3. Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Zec Zrinušić, Sanja; Krstanović, Vinko.
Fusarium mycotoxins // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 93-93 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
4. Zec Zrinušić, Sanja; Šarkanj, Bojan; Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko.
Mycotoxin detection methods and legislation // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 94-94 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
5. Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Klapec, Tomislav.
Veza između mikotoksina i β-glukana u ječmu // Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane, Zbornik sažetaka / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek : Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 27-28 (predavanje,sažetak,stručni).
|
6. Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Klapec, Tomislav; Krstanović, Vinko.
Distribution of zearalenone in malt barley fractions dependent on Fusarium graminearum growing conditions // Final programme & abstracts of lectures and posters: The World Mycotoxin Forum, 6th conference.
2010. 110-110 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Diplomski radovi
|
|
1. Emil Škrbić.
Utjecaj vremena skladištenja na učinkovitost aktivacije otpadnog pivskog kvasca / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 17.06. 2011,
48 str. Voditelj: Vinko Krstanović.
|
2. Ivanka Topić.
UTJECAJ STUPNJA ZAGAĐENOSTI PŠENICE PLIJESNIMA Fusarium graminearum NA UDJEL DEOKSINIVALENOLA (DON-A) U SLADU / završni rad - diplomski/integralni studij.
OSIJEK : PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKI FAKULTET OSIJEK, 11.07. 2011,
41 str. Voditelj: Vinko Krstanović.
|
3. Ivan Šimunović.
Ispitivanje kinetike hidrolize otpadnog pivskog kvasca / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 10.03. 2011.,
35 str. Voditelj: Vinko Krstanović.
|
4. Krsšimir Rušnov.
Razvoj enzimske aktivnosti zrna tijekom klijanja pšenice u kontroliranim uvjetima / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 09.12. 2011,
36 str. Voditelj: Vinko Krstanović.
|
5. Martina Horvat.
UTJECAJ STUPNJA KONTAMINACIJE PŠENIČNOG SLADA S PLIJESNI Fusarium graminearum NA UDJEL DEOKSINIVALENOLA TIJEKOM PROIZVODNJE PIVA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKI FAKULTET, 30.09. 2011.,
34 str. Voditelj: Vinko Krstanović.
|
6. Krunoslav Grozaj.
Ispitivanje sladarske kakvoće sorte pšenice "Adriana" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeho-tehnološki fakultet Osijek, 08.07. 2010,
58 stranica str. Voditelj: Vinko Krstanović.
|
|
|
|
|
|
|