crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Miličević, Dijana.
Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku // Zbornik radova 2000. godine / Ahmedbašić, Mahmud ; Nikić, Stjepan (ur.).
Tuzla : Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2000. Str. 123-130.

2. Lovrić, Tomislav; Piližota, Vlasta.
Prerada poljoprivrednih proizvoda // Hrvatska poljoprivreda na raskrižju / Bašić, Ferdo (ur.).
Zagreb : Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Republike Hrvatske, 1997. Str. 130-131.

3. Piližota, Vlasta.
Prerada voća i povrća // Hrvatska poljoprivreda na raskrižju / Bašić, Ferdo (ur.).
Zagreb : Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Republike Hrvatske, 1997. Str. 156-160.

4. Piližota, Vlasta.
Processing of fruit and vegetables // Croatian agriculture at the crossroads / Bašić, Ferdo ; Caput, P. ; Bićanić, V. ; Kralik, G. ; Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb : Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Republike Hrvatske, 1996. Str. 78-79.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Sapers, G.M.; Miller, R.L.; Piližota, Vlasta; Kamp, F.
Shelf-life extension of fresh mushrooms (Agaricus bisporus) by application of hydrogen peroxide and browning inhibitors. // Journal of Food Science. 66 (2001) , 2; 362-366 (članak, znanstveni).

2. Sapers, G.M.; Miller, R.L.; Piližota, Vlasta; Mattrazzo, A.M.
Antimicrobial treatments for minimally processed cantaloupe melon. // Journal of Food Science. 66 (2001) , 2; 345-349 (članak, znanstveni).

3. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav; Vuković, Radivoje; Erceg, Ana.
Effectiveness of some crown compounds on inhibition of polyphenoloxidase in model systems and in apple. // Acta alimentaria. 30 (2001) , 1; 81-87 (članak, znanstveni). prilozen text rada

4. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Mioković, Goran; Šubarić, Drago.
Optimisation of Manufacture and Quality of Cottage Cheese. // Food Technology and Biotechnology. 39 (2001) , 1; 43-48 (članak, znanstveni).

5. Ukuku, Dike O.; Piližota, Vlasta; Sapers, Gerald M.
Influence of washing treatment on native microflora and Escherichia coli population of inoculated cantaloupes. // Journal of Food Safety. 21 (2001) , 1; 31-47 (članak, znanstveni).

6. Ukuku, Dike O.; Piližota, Vlasta; Sapers, Gerald M.
Bioluminescence ATP assay for estimating total plate counts of surface microflora of whole cantaloupe and determining efficacy of washing treatments. // Journal of Food Protection. 64 (2001) , 6; 813-819 (članak, znanstveni).

7. Erceg, Ana; Vuković, Radivoje; Bogdanić, Grozdana; Piližota, Vlasta; Fleš, Dragutin.
Synthesis and polymerization of N-acryl-dicyclohexylurea and N-methacryl-dicyclohexylurea and copolymerization with alpha-methylstyrene. // Journal of macromolecular science : pure and applied chemstry. A37 (2000) , 11; 1363-1375 (članak, znanstveni).

8. Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir.
Apple juice aroma concentration from evaporator condensate by reverse osmosis. // Acta alimentaria. 28 (1999) , 1; 71-83 (članak, znanstveni).

9. Vuković, Radivoje; Erceg, Ana; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago.
Synthesis of crown ether compounds as potential inhibitors od enzymatic discolouration of foods. // Acta alimentaria. 28 (1999) , 2; 141-147 (članak, znanstveni).

10. Sander, Aleksandra; Tomas, Srećko; Skansi, Darko.
The Influence of Air Temperature on Effective Diffusion Coefficient of Moisture in the Falling Rate Period. // Drying Technology. 16 (1998) , 7; 1487-1499 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

11. Skansi, Darko; Tomas, Srećko; Pudić, Ivan; Arapović, Aleksandra.
The Influence of Pressure and Temperature on the Kinetics of Vacuum Drying of Ketoprofen. // Drying technology. 15 (1997) , 5; 1617-1631 (članak, znanstveni).

12. Tratnik, Ljubica; Benković, Gordana; Borović, Anica; Šubarić, Drago.
Production of fresh cheese enriched with ultrafiltered whey proteins. // Milchwissenschaft : milk science international. 51 (1996) , 11; 624-628 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić, Nela; Palijan, Ana.
Primjena vodikovog peroksida i askorbinske kiseline u minimalnoj obradi krušaka. // Kemija u industriji. 49 (2000) , 1; 7-11 (članak, znanstveni).

2. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Benković, Gordana; Šubarić, Drago.
Mogućnost uklapanja proteina od ultrafiltrirane slatke sirutke u svježi sir. // Mljekarstvo. 48 (1998) , 1; 3-14 (članak, znanstveni).

3. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, Tihomir.
Reološke promjene kozjeg i kravljeg mlijeka tijekom fermentacije bakterijom Lactobacillus acidophilus. // Mljekarstvo. 47 (1997) , 2; 93-101 (članak, znanstveni).

4. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Lovrić, Tomislav.
Rheological Properties of CMC Dispersions at Low Temperatures. // Food technology and biotechnology. 34 (1996) , 2-3; 87-90 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Piližota, Vlasta.
Ružičkini radovi na određivanju strukture seskviterpena kadinena iz bibera i beta-selinena iz celera. // Kemija u industriji. 49 (2000) , 4; 157-164 (članak, ostalo).

2. Piližota, Vlasta.
Primjena polimernih materijala kao selektivnih nosača u kromatografiji. // Kemija u industriji. 47 (1998) , 3; 93-101 (članak, ostalo).

3. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago.
Enzymatic browning of foods. // Food technology and biotechnology. 36 (1998) , 3; 219-227 (članak, ostalo).

4. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago.
"Inteligentno" označavanje pakirane hrane. // Kemija u industriji. 47 (1998) , 11; 397-400 (članak, stručni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Šubarić, Drago; Kordić, Jasna.
Differential thermal analysis (DTA) of water solutions of polydextrose, κ -carrageenan, NaCl and mixture of sorbitol and sucrose // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. 41-45 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Nedić, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela.
Influence of hydrocolloids and aspartame on rheological properties of peach juice // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. 161-166 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Fleš, Dragutin; Kovačević, Dragan; Nedić, Nela.
Influence of potassium mercaptobenzimidazole on polyphenol oxidase activity in model systems and in fresh-cut apples // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. 135-140 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Tomas, Srećko; Planinić, Mirela; Velić, Darko.
Temperature influence on kinetics of halogen pasta drying // Proceedings of International Congress Flour &#8211 ; Bread &#8217 ; 01. 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. 172-178 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Šubarić, Drago; Vuković, Radivoje; Erceg, Ana; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav; Nedić, Nela.
POTASSIUM SALT OF 2,5-DIMERCAPTO-1,3,4-THIADIAZOLE AS POTENTIAL INHIBITOR OF ENZYMATIC BROWNING // Chemical reactions in foods IV / Velišek, J. ; Braunova, M. (ur.).
Prag : Institute of agricultural and food information, 2000. 186-188 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text rada

6. Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Planinić, Mirela.
Analiza gubitaka topline kod industrijskog pečenja keksa i vafla // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Tehnologists with international participation Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. 136-142 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Planinić, Mirela.
Istraživanje kinetike industrijskog sušenja duge tjestenine // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Tehnologists with international participation Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. 151-158 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Jović, Franjo; Piližota, Vlasta; Ugarčić-Hardi, Žaneta, Jagnjić, Željko.
A discrete phase models of food production // Proceedings of the International Conference CIM '99.
Zakopane : Wydawnictwa Naukowo - Technize, 1999. 214-219 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

9. Magdić, Damir; Šeruga, Bernarda; Tomas, Srećko.
Prirodna konvekcija i toplinski gubici kroz otvore rashladne komore // Zbornik radova s XV Međunarodnog savjetovanja tehnologa dorade i skladištenja "Zrnko ‘99." / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb, 1999. (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

10. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, Tihomir.
Rheological properties of goat and cow acidophilus milk in relation to dry matter // Texture of fermented milk products and dairy desserts. Proceedings of the IDF Symposium / IDF GeneralSecretariat (ur.).
Brisel : International Dairy Federation - ref. S.I. 9802, 1998. 208-212 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago.
Minimalno procesirana (obrađena) hrana // Zbornik radova Znanstvenog skupa Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel (ur.).
Osijek : Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. 115-123 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Tomas, Srećko; Kelava, Mila.
Influence of process parameters on consistency of biscuits dough // Proceedings of first croatian congress of cereals technologists with international parcipation / Ugarčić-Hardy, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1998. 184-192 (poster,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Planinić, Mirela; Velić, Darko; Nedić Tiban, Nela.
Utjecaj procesnih parametara na kinetiku infracrvenog sušenja peršinovog korjena // Knjiga sažetaka / Matijašević, Ljubica (ur.).
Zagreb : Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, 2002. 8-8 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Pozderović, Andrija; Krznarić, Danijela; Bošnjak, Miroslav.
Utjecaj dozrijevanja, stabilizacije i filtracije na kemijski sastav i kakvoću bijelih vina // Abstracts of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. FT/PP_34, 85-86 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir.
Utjecaj procesnog tlaka i udjela različitih alkohola na koncentriranje otopina reverznom osmozom // Abstracts of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. FT/PP_08, 29-30 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Fleš, Dragutin; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Vuković, Radivoje.
Usporedba reakcije malein anhidrida i 2, 3-dimetilmalein anhidrida s primarnim arilaminima // Sažeci / Vicković, I. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Hrvatsko kemijsko drustvo, 2001. 96-96 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Velić, Darko.
Influence of drying parameters and browning inhibitor on infrared drying of apple // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. 75-76 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Velić, Darko.
Utjecaj procesnih parametara na kinetiku sušenja i kakvoću osušenih šampinjona // Sažeci XVII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vicković, Ivan (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Hrvatsko kemijsko drustvo, 2001. 178-178 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Okuku, Dike O.; Piližota, Vlasta; Sapers, Gerald M.; Cooke, Peter H.; Soroka, Douglas S.
Changes in surface properties of cantaloupe and populations of Escherichia coli ATCC 25922 after exposure to chlorine or hydrogen peroxide // 2000 IFT Annual Meeting Technical Program Book of abstracts .
Chicago (IL) : Institute of Food Technologists, 2000. 132 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Zolaji, Mihajla; Hribar, Janez; Abram, Vera.
Utjecaj dodataka na degradaciju L-askorbinske kiseline // 10. Ružičkini dani, knjiga sažetaka / Butula, Ivo (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2000. 92 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda.
Ispitivanje utjecaja temperature sušenja na kinetiku halogenog sušenja kruške // 10. Ružičkini dani - knjiga sažetaka / Butula, Ivan (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2000. 84 (poster,sažetak,znanstveni).

10. Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir; Vuković, Tatjana; Šubarić, Drago.
INFLUENCE OF MEMBRANE FILTRATION ON QUALITY OF WHITE WINE “GRAŠEVINA” // BOOK OF INVITED PAPERS AND ABSTRACTS / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. 151 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav; Nedić, Nela.
Utjecaj dodatka hidrokoloida na reološka svojstva nekih proizvoda na bazi mlijeka // Zbornik sažetaka / 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb, 2000. 30-31 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Šubarić, Drago.
Djelovanje NaCl i hidrokoloida na početnu temperaturu zamrzavanja hrane // XVI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Kurtanjek, Želimir ; Škare, Danko ; Meić, Zlatko (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1999. 223-223 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Leko, Ivana; Planinić, Mirela.
Analiza gubitaka topline kod industrijskog pečenja keksa i vafla // Sažeci radova – 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh ‘99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999. 47 (poster,sažetak,znanstveni).

14. Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Petričević, Luca; Planinić, Mirela.
Istraživanje kinetike industrijskog sušenja duge tjestenine // Sažeci radova – 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh ‘99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Ptehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 1999. 44 (poster,sažetak,znanstveni).

15. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, Tihomir.
Utjecaj dodatka obranog mlijeka u prahu na reološke parametre kozjeg i kravljeg acidopfilnog mlijeka // 33. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 1998. 30 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Piližota, Vlasta.
Ružičkini radovi na određivanju strukture seskviterpena selinena izoliranog iz ulja celera // 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. ; Janović, Z. ; Vasić-Rački, Đurđa (ur.).
Vukovar : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. 123-124 (poster,domaća recenzija,sažetak).

17. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Nedić, Nela.
Reološka svojstva mliječnih krema pri niskim temperaturama // 33. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 1998. 32-33 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Lovrić, Tomislav; Nedić, Nela.
Učinkovitost vodikovog peroksida na smanjenje kvarenja svježe izrezanog voća i povrća // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Marić, Vladimir et al. (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 34-34 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

19. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Meler, Blaženka; Nedić, Nela; Kovačević, Dragan.
Utjecaj hidrokoloida na reološka svojstva i stabilnost voćnog jogurta // 33. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 1998. 32 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

20. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić, Nela; Palijan, Ana.
Hydrogen peroxide and ascorbic acid treatment of minimally processed fruits and vegetables // Lippay Janos & Vas Karoly International Scientific Symposium / Pal, Sass (ur.).
Budimpešta : University of horticulture and food industry, 1998. 174 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

21. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić, Nela; Palijan, Ana.
Tretiranje minimalno obrađenih krušaka vodikovim peroksidom // 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. ; Janović, Z. ; Vasić-Rački, Đurđa (ur.).
Vukovar : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. 78-78 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

22. Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir.
Influence of membrane filtration on quality of white wine "graševina" // Lippay Janos & Vas Karoly International Scientific Symposium : Book of abstracts / Pal, Sass (ur.).
Budimpešta : University of horticulture and food industry, 1998. 80-80 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

23. Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir.
Korelacija reoloških svojstava i temperature smrzavanja kaše jabuke // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Vladimir Marić i dr. (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 30 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

24. Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir.
Koncentriranje arome voća reverznom osmozom kod koncentriranja voćnih sokova uparavanjem // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Vladimir Marić i dr. (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 18 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

25. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav.
Proučavanje inhibicije polifenol oksidaze gljiva // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir et al. (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 33-33 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

26. Tomas, Srećko; Jukić, Dragan.
Estimation of humid air properties by moving total least squares method // 7th International conference on operational research / Scitovski, Rudolf (ur.).
Rovinj : Hrvatsko društvo za operacijska istraživanja (CRORS), 1998. 21 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

27. Zsivanovits, Gabor; Kerti, Katalin; Pozderović, Andrija.
Viscosity measurements on confectionary fats // Lippay Janos & Vas Karoly International Scientific Symposium / Pal, Sass (ur.).
Budimpešta : University of horticulture and food industry, 1998. 78-79 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

28. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, Tihomir.
Ovisnost reoloških svojstava o suhoj tvari kozjeg i kravljeg acidofilnog mlijeka // Texture of fermented milk products and dairy desserts / Giangiacomo, R. (ur.).
Vicenza : International Dairy Federation, 1997. 55-55 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

29. Piližota, Vlasta.
Prerada poljoprivrednih proizvoda // Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske - Sinopsisi / Baban, Ljubomir ; Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina (ur.).
Osijek : Hrvatsko društvo ekonomista, 1997. 28-28 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

30. Pozderović, Andrija.
Strateški pravci obnove i razvitka prehrambene industrije istočne Hrvatske // Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske / Baban, Ljubomir ; Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina (ur.).
Osijek : Hrvatsko društvo ekonomista, 1997. 29-29 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,stručni).

31. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav.
Utjecaj hidrokoloida na reološka svojstva škrobnih suspenzija // Sažeci radova, BRAŠNO - KRUH 97 / Žaneta Ugarčić-Hardy (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1997. 32 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

32. Tomas, Srećko; Kelava, Mila.
Utjecaj procesnih parametara na konzistenciju tijesta za biskvite // 1. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Žaneta, Ugarčić-Hardy (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1997. 38 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

33. Arapović, Aleksandra; Skansi, Darko; Tomas, Srećko.
Usporedba konvekcijskog, vakuum i mikrovalnog sušenja klorpropamida // 8. Ružičkini dani - Knjiga sažetaka / Kljajić, Filip (ur.).
Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. 91 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

34. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, Tihomir.
Reološke promjene tijekom fermentacije acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka // 32. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. 34-34 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

35. Piližota, Vlasta.
Stanje i perspektive razvoja prehrambenog sustava Hrvatske // 8. Ružičkini dani : Knjiga sažetaka / Kljajić, Filip (ur.).
Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. 25-25 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak).

36. Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir; Primorac, Ljiljana; Folk, Snježana.
Reološka i senzorska svojstva mliječnih čokolada nekih domaćih i inozemnih proizvođača // Knjiga sažetaka 8. Ružičkini dani / Kljaić, Filip (ur.).
Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. 143-143 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

37. Skansi, Darko; Tomas, Srećko; Pudić, Ivan.
Utjecaj procesnih parametara na kinetiku vakuum sušenja ketoprofena // 8. Ružičkini dani - Knjiga sažetaka / Kljajić, Filip (ur.).
Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. 117 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

38. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta.
Utjecaj dodatka hidrokoloida na reološka svojstva koncentrata proteina sirutke // Zbornik sažetaka / 32. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. 27-28 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

39. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav.
Utjecaj karboksimetilceluloze na reološka svojstva otopina šećera pri niskim temperaturama // 8. Ružičkini dani - Knjiga sažetaka / Kljajić, Filip (ur.).
Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. 145 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Šubarić, Drago.
Inhibicija polifenol-oksidaze u svrhu sprječavanja enzimskog posmeđivanja / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.06. 1999., 130 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Miličević, Dijana.
Utjecaj nekih hidrokoloida na reološka svojstva proizvoda od rajčice / magistarski rad.
Tuzla : Tehnološki fakultet, 26.10. 2001, 113 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

2. Nedić, Nela.
Utjecaj hidrokoloida i sladila na reološka i senzorska svojstva kašastog soka breskve / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.07. 2001, 118 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

3. Moslavac, Tihomir.
Promjena reoloških svojstava kaše jabuka / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.04. 1999, 148 str. Voditelj: Pozderović, Andrija.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Babić, Jurislav.
Utjecaj obrade visokim tlakom na kakvoću soka rajčice i marelice / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 25.03. 2002, 50 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

2. Bago, Lidia.
Sprječavanje enzimskog posmeđivanja svježe narezanih krušaka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 08.11. 2002, 50 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

3. Gloc, Kristina.
Utjecaj hidrokoloida na reološka svojstva soka jagode / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 05.02. 2002, 61 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

4. Kopjar, Mirela.
Utjecaj hidrokoloida na reološka i senzorska svojstva kašastog soka breskve / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 05.02. 2002, 62 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

5. Kunovac, Darko.
Utjecaj tlaka i udjela različitih aldehida i estera na protok permeata kod koncentriranja otopina reverznom osmozom / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno - tehnološki fakultet, 06.02. 2002, 87 str. Voditelj: Pozderović, Andrija.

6. Nemet, Ivana.
Utjecaj procesnih parametara i uvjeta čuvanja na sivljenje površine punjene čokolade / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 25.04. 2002, 62 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

7. Šimunić, Goran.
Utjecaj procesnih parametara na toplinsku efikasnost sušenja deterdženata raspršivanjem / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 28.03. 2002, 64 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

8. Tokić-Mikulić, Vesna.
Analiza energetske efikasnosti sušenja mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 28.03. 2002, 50 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

9. Zagrajšek, Goran.
Utjecaj emulgatora i temperature na reološka svojstva čokoladnih masa / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.07. 2002, 54 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

10. Bašić, Katarina.
Utjecaj tlaka i udjela različitih alkohola na koncentriranje vodenih otopina reverznom osmozom s membranom HR 95 / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 04.07. 2001, 76 str. Voditelj: Pozderović, Andrija.

11. Marić, Zdenka.
Utjecaj tlaka i udjela različitih alkohola na protok permeata kod koncentriranja otopina reverznom osmozom / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno - tehnološki fakultet, 19.02. 2001, 82 str. Voditelj: Pozderović, Andrija.

12. Mihaljević, Tatjana.
Utjecaj parametara sušenja i inhibitora posmeđivanja na infracrveno sušenje jabuke / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 13.03. 2001, 84 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

13. Paulik, Petar.
Utjecaj tlaka i udjela različitih alkohola na koncentriranje vodenih otopina reverznom osmozom s membranom HR 98 / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno - tehnološki fakultet, 13.07. 2001, 81 str. Voditelj: Pozderović, Andrija.

14. Pichler, Dubravko.
Utjecaj natrijevog-2-merkaptoetansulfonata na aktivnost polifenol-oksidaze u modelnim sustavima i u svježe narezanim jabukama / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 25.05. 2001, 48 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

15. Plejić, Anita.
Utjecaj kalijeva merkaptobenzimidazola na aktivnost polifenol-oksidaze u modelnim sustavima i u svježe narezanim jabukama / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 25.05. 2001, 48 str. Voditelj: Šubarić, Drago.

16. Bauer, Sanja.
Sprječavanje posmeđivanja u soku jabuke i u narezanim jabukama / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.05. 2000., 52 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

17. Džijan, Snježana.
Kinetika infracrvenog sušenja peršina / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 14.04. 2000., 91 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

18. Erslan, Aleksandra.
Utjecaj udjela fenolnih tvari u pojedinim dijelovima ploda jabuka na intenzitet posmeđivanja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 13.07. 2000, 65 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

19. Horvat, Melita.
Sprječavanje posmeđivanja u svježim i osušenim jabukama sorte Jonagold / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 14.04. 2000., 73 str. Voditelj: Piližota, Vlasta .

20. Jukić, Dubravka.
Utjecaj procesnih parametara na granulometrijski sastav natrij tripolifosfata u proizvodnji praškastih deterdženata / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 13.03. 2000., 50 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

21. Lalić, Ivana.
Primjena natrij heksametafosfata u svrhu sprječavanja posmeđivanja minimalno obrađenih jabuka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.05. 2000., 57 str. Voditelj: Piližota, Vlasta .

22. Marić, Ines.
Utjecaj temperature na kinetiku halogenog sušenja tjestenine / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 14.09. 2000., 65 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

23. Mayer, Ivona.
Sprječavanje posmeđivanja u soku kruške i u narezanim kruškama / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.05. 2000., 51 str. Voditelj: Piližota, Vlasta .

24. Prpić, Stela.
Sprječavanje posmeđivanja u svježem i osušenom korijenu peršina / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 14.04. 2000., 69 str. Voditelj: Piližota, Vlasta .

25. Rac, Krunoslav.
Utjecaj procesnih parametara na uklanjane vode iz emulzije ulje-voda membranskom filtracijom / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 06.07. 2000., 65 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

26. Šuvak, Ivana.
Primjena natrij heksametafosfata u svrhu sprječavanja posmeđivanja minimalno obrađenih krušaka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.05. 2000., 61 str. Voditelj: Piližota, Vlasta .

27. Vuković, Melita.
Utjecaj membranske filtracije na organoleptička svojstva vina sorte Graševina / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 19.12. 2000, 66 str. Voditelj: Pozderović, Andrija.

28. Žeravica, Katica.
Utjecaj dodatka saharoze i pektina na reološka svojstva kaše jabuke pri niskim temperaturama / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 05.07. 2000., 73 str. Voditelj: Pozderović, Andrija.

29. Zolaji, Mihajla.
Utjecaj iona metala, konzervanasa, začina i antioksidanasa na degradaciju L-askorbinske kiseline / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.05. 2000., 50 str. Voditelj: Piližota, Vlasta .

30. Žulj-Viszmeg, Tatjana.
Utjecaj procesnih parametara na kinetiku sušenja i kakvoću osušenih šampinjona / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 26.10. 2000., 58 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

31. Bokun, Dominika.
Reološka svojstva modelnih otopina saharoze, pektina i celuloze kod niskih temperatura / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 02.11. 1999, 73 str. Voditelj: Pozderović, Andrija.

32. Brođanac, Marina.
Utjecaj temperature i hidrokoloida na reološka svojstva škrobnih suspenzija / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.09. 1999., 52 str. Voditelj: Piližota, Vlasta .

33. Drnasin, Suzana.
Halogeno sušenje kruške / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 06.07. 1999., 84 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

34. Kelemović, Robertina.
Utjecaj tipa membrane i tlaka na kakvoću i protok vina kod ultrafiltracije i mikrofiltracije pločastim modulom / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 16.12. 1999, 75 str. Voditelj: Pozderović, Andrija.

35. Kokoška, Emil.
Kinetika infracrvenog sušenja krumpira / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 09.12. 1999., 58 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

36. Leko, Ivana.
Analiza toplinske efikasnosti pečenja keksa i vafla / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 24.05. 1999., 72 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

37. Petričević, Luca.
Kinetika sušenja duge tjestenine / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološkog fakulteta, 02.05. 1999., 44 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

38. Ibriks, Stela.
Utjecaj pneumatskog transporta na granulacijsku strukturu natrij-perborata / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 01.07. 1998, 43 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

39. Jurakić, Ljubica.
Učinak vodikovog peroksida na mikrobnu populaciju svježe izrezanih krušaka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 09.11. 1998, (5), 47 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

40. Lustig, Siniša.
Kinetika sušenja u industrijskoj kanalnoj sušionici / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 09.11. 1998, 33 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

41. Martinko-Mrđa, Mirabela.
Učinak vodikovog peroksida na smanjenje mikrobne populacije te askorbinske kiseline na sprječavanje enzimskog posmeđivanja na kriškama jabuke / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 09.11. 1998, (6), 47 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

42. Šimunovac, Franjo.
Utjecaj uređaja za filtraciju difuzijskog soka na pojavljivanje kalcijevih soli u šećeru / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 01.12. 1998, 46 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

43. Škrbić, Milica.
Utjecaj koncentracije filtarskog sredstva na bistroću piva i brzinu filtracije / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 03.07. 1998, 54 str. Voditelj: Tomas, Srećko.

44. Lovas, Ivona.
Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 03.07. 1997, (5), 70 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

45. Miličević, Dijana.
Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 07.03. 1997, 56 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.

46. Nedić, Nela.
Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu cvjetaču / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 07.03. 1997, (5), 65 str. Voditelj: Piližota, Vlasta.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4