crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Proizvodnja tjestenine, Proizvodnja peciva // Priručnik za poduzetnike i menedžere zemalja u tranziciji / Vajić, Ivo (ur.).
Zagreb : Centar za poduzetništvo Zagreb ; Mladost, 1996. Str. 97-97.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka.
Influence of drying temperatures on chemical composition of certain croatian winter wheats. // Acta Alimentaria. 30 (2001) , 2; 145-157 (članak, znanstveni).

2. Botka-Petrak, Karmen; Petrak, Tomislav; Medić, Helga; Novaković, Predrag.
Bacteriological contamination of egg products after thermal preservation process. // Acta Alimentaria. 29 (2000) , 4; 315-322 (članak, znanstveni).

3. Novaković, Predrag; Petrak, Tomislav; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran.
Application of mathematical models in milk coagulation process during lactic acidic fermentation I. Relation between enzymatic and acidic milk coagulation. // Acta Alimentaria. 29 (2000) , 3; 241-254 (članak, znanstveni).

4. Petrak, Tomislav; Kalođera, Zdenka; Novaković, Predrag; Gumhalter Karolyi, Lada.
Bacteriological comparison of parallel and counter flow water chilling of poultry meat. // Meat Science. 53 (1999) , 4; 269-271 (članak, znanstveni).

5. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Perić, Ljiljana; Strelec, Ivica; Koceva, Daliborka.
Comparison of colorimetric method with spectrophotometric method for the colour determination in pasta. // Zeitschrift fur Lebensmittel-Untersuchung und - Forschung A. 208 (1999) , 5-6; 383-387 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Vlainić, Mato.
Usporedba instrumentalnih i senzorskih metoda za analizu kakvoće gruša fermentiranih mliječnih napitaka. // Mljekarstvo. 51 (2001) , 2; 91-104 (članak, znanstveni).

2. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Ispitivanje kinetike koagulacije i reoloških svojstava fermentiranih mliječnih napitaka: utjecaj starter kulture, udjela mliječne masti i nekih promotora (inulin). // Mljekarstvo. 50 (2000) , 3; 217-226 (članak, znanstveni).

3. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Ispitivanje kinetike koagulacije i reoloških svojstava fermentiranih mliječnih napitaka: utjecaj starter kulture, udjela mliječne masti i dodatka inulina. // Mljekarstvo. 50 (2000) , 3; 217-226 (članak, znanstveni).

4. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran.
Reološke osobine kozjeg i kravljeg acidofilnog mlijeka tijekom skladištenja. // Mljekarstvo. 48 (1998) , 2; 75-86 (članak, znanstveni).

5. Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir.
The Calculation Of Fuel Consumption Reduction In The Drying Process As A Function Of Wasted Air Temperature. // ACS. Agriculturae conspectus scintificus. 63 (1998) , 4; 277-283 (članak, znanstveni). prilozen text rada

6. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, Tihomir.
Reološke promjene kozjeg i kravljeg mlijeka tijekom fermentacije bakterijom Lactobacillus acidophilus. // Mljekarstvo. 47 (1997) , 2; 93-101 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Nutritivna vrijednost integralnog kruha. // Novi pekar. 1 (2000) , 1; 28 (članak, stručni).

2. Zlatar, Tanja; Slačanac, Vedran; Klapec, Tomislav.
Proizvodnja specijalnih vrsta kruha u urbanom središtu istočne slavonije–tehnološki i marketinški aspekti. // Hrvatski pekar. 45 (2000) , 45; 11-13 (članak, stručni).

3. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Kakvoća specijalnih vrsta kruhova i peciva. // Hrvatski pekar. 39 (1999) , 39; 38-39 (članak, stručni).

4. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Proizvodnja vafel listova. // Hrvatski pekar. 34 (1998) ; 18-22 (članak, stručni).

5. Hardi, Jovica; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Dodatak prirodne arome sira u neke keksarske i pekarske proizvode. // Hrvatski pekar. 26 (1997) , 26; 16-20 (članak, stručni).

6. Perić, Ljiljana; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka.
Influence of Some Chemical Properties of Durum Flour on Pasta Quality. // Food technology and biotechnology. 35 (1997) , 2; 145-148 (članak, stručni).

7. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Tehnologija mljevenja durum pšenice. // Hrvatski pekar. 25 (1997) , 25; 20 (članak, stručni).

8. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Lipidi u pšeničnom brašnu. // Hrvatski pekar. 22 (1996) ; 20 (članak, stručni).

9. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Medenjaci - tradicionalni božićni kolač. // Hrvatski pekar. 23 (1996) ; 22 (članak, stručni).
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Pravci razvitka suvremene prerade žitarica u okviru prehrambene industrije istočne Hrvatske // Strategija razvitka poljoprivrede i prehrambene industrije istočne Hrvatske / Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina (ur.).
Osijek : Hrvatska gospodarska komora ; Županijska komora Osijek, 1999. 213-221 (pozvano predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Magdić, Damir; Brođanac, Marko; Miklaj, Mirjana; Ferić, Velimir.
Određivanje optimalnog vremena fermentacije tijesta za kruh // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with international participation "Brašno-kruh ‘99." / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. 109-113 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text rada

2. Šeruga, Bernarda; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tomas, Sraćko; Šeruga, Marijan.
Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci" // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with intternational participation Brašno-Kruh '99. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. 159-164 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Planinić, Mirela.
Analiza gubitaka topline kod industrijskog pečenja keksa i vafla // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Tehnologists with international participation Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. 136-142 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Planinić, Mirela.
Istraživanje kinetike industrijskog sušenja duge tjestenine // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Tehnologists with international participation Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. 151-158 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Branimir; Koceva, Daliborka.
Determination of flour moisture influence on precise estimation of falling number // Brašno - kruh ’99. : proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with International Participation / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. 66-72 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Jović, Franjo; Piližota, Vlasta; Ugarčić-Hardi, Žaneta, Jagnjić, Željko.
A discrete phase models of food production // Proceedings of the International Conference CIM '99.
Zakopane : Wydawnictwa Naukowo - Technize, 1999. 214-219 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Magdić, Damir; Šeruga, Bernarda; Tomas, Srećko.
Prirodna konvekcija i toplinski gubici kroz otvore rashladne komore // Zbornik radova s XV Međunarodnog savjetovanja tehnologa dorade i skladištenja "Zrnko ‘99." / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb, 1999. (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Nevistić, Ante; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Čota, Augustin; Koceva, Daliborka.
INFLUENCE OF CLIMATE CONDITIONS DURING WHEAT FULLING ON WHEAT QUALITY AND RHEOLOGICAL DOUGH QUALITY // Proceedings of First Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh "97" / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1998. 68-76 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

9. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, Tihomir.
Rheological properties of goat and cow acidophilus milk in relation to dry matter // Texture of fermented milk products and dairy desserts. Proceedings of the IDF Symposium / IDF GeneralSecretariat (ur.).
Brisel : International Dairy Federation - ref. S.I. 9802, 1998. 208-212 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

10. Šeruga, Bernarda; Hardi, Jovica; Tomas, Srećko.
Numerical analysis of solar collectors share in energy economy of cheese production // Proceedings international symposium energy and food industry / J. Hollo (ur.).
Budimpešta : Guy Dardenne, 1998. Section 3, 1-9 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

11. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Nevistić, Ante.
Climatic and cultivar effects on the some properties of wheat varieties in Estern Croatia // 8. International symposium pre-harvest sprouting in cereals / Weipert, Dorian (ur.).
Detmold : Association of Cereal Research, Federal Centre for Cereal, Pota, 1998. 290-299 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

12. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jurković, Zorica; Sudar, Rezica; Jukić, Jasminka.
SDS - GEL ELECTROPHORESIS IDENTIFICATION OF COMMON WHEAT FLOUR IN DURUM PASTA PRODUCTS // Proceedings of Euro Food Chem. IX / Amando, R. ; Battaglia, R. (ur.).
Interlaken : Swiss Society of Food and Enviromental Chemistry, 1997. 599-603 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

13. Hackenberger, Dubravka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger Kutuzović, Branimir.
Influence of Chemical and Physical Properties of Protein and Starch in Wheat Flour on Characteristic of Bread // Proceedings of the Third Symposium on Chemical Reactions in Foods / Velišek, J. ; Davidek, J. (ur.).
Prag : Czech Chemical Society. Division of Food and Agricultural Chemistry, 1996. 126-129 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

14. Hardi, Jovica; Magdić, Damir.
Praćenje razvoja lako hlapljivih sastojaka arome gouda sira tijekom zrenja na različitim temperaturama // Chemical Reactions in Food III - Proceedings / Dr.sc. Jiri Davidek (ur.).
Prag : Division of Food and Agricultural Chemistry, 1996. 254-258 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

15. Jović, Franjo; Piližota, Vlasta; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
CIM in food industry - a missing link in process prediction // Proceedings of the international conference on computer integrated manufacturing.
Zakopane : Polish Committee of Scientific Researches (KBN), 1996. 131-137 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Horvat, Daniela; Magdić, Damir; Jurković, Zorica; Šimić, Gordana; Drezner, Georg; Kurtanjek, Želimir.
Chemometric And Image Analysis Of Croatian Wheat Cultivars And Their Bread Making Quality // Proceedings of the 24th International Conference on Information Technology Interfaces (ITI 2002) / Budin, Leo ; Lužar-Stiffler, Vesna ; Bekić, Zoran ; Hljuz-Dobrić, Vesna (ur.).
Zagreb : Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), 2002. 91-95 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,stručni).

2. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Horvat-Vlašić, Božica; Sokolović, Sanja; Primorac, Ljiljana; Koceva Komlenić, Daliborka.
UTJECAJ EMULGATORA NA KAKVOĆU VAFEL LISTOVA // 8. stručno savjetovanje inžinjera konditorske industrije Hrvatske.
Zagreb : Poduzeće za razvoj i unapređenje konditorske industrije, 2000. (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,stručni).

3. Hardi, Jovica; Uzelac, Branko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Brajković, Jasminka; Koceva, Daliborka; Primorac, Ljiljana.
Senzorska kakvoća "Tena" grickalica s dodatkom arome sira // 7. stručno savjetovanje inžinjera konditorske industrije Hrvatske.
Trogir : Poduzeće za razvoj i unaprijeđenje konditorske industrije, 1999. 26-27 (poster,domaća recenzija,objavljeni rad,stručni).

4. Magdić, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Novi pristup računalnoj analizi slike pekarskih proizvoda // Proceedings of First Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1998. 167-174 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Nevistić, Ante; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Čota, Augustin.
KAKVOĆA NEKIH HRVATSKIH SORATA PŠENICE RODA 1993/94. I 1994/95. U OVISNOSTI O KLIMATSKIM UVJETIMA // "Zrnko '98" : zbornik radova XIV. međunarodnog svajetovanja tehnologa sušenja i skladištenja / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 69-84 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Perić, Ljiljana; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Strelec, Ivica.
Influence of Rheological Properties of Durum Flour on Pasta Quality // Brašno - kruh ’97. : proceedings of First Croatian Congress of Cereals Technologists with International Participation : proceedings / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 1998. 175-183 (poster,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Šeruga, Bernarda.
DETERMINATION OF THERAML PROPERTIES OF DOUGH // Proceedings of First Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh "97" / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1998. 117-121 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir; Tomas, Srećko.
Numerička analiza izmjenjivača topline i solarnog kolektora u povećanju kapaciteta sušare // XiV Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja - Zbornik radova / Dr. sc. Stjepan Pliestić (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 130-137 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text rada

9. Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir.
Proračuni kod konvekcijskog sušenja // XiV Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja - Zbornik radova / Dr. sc. Stjepan Pliestić (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 109-129 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text rada

10. Zlatar, Tanja; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tušak, Dubravka; Klapec, Tomislav; Petrović, Biserka.
Influence of some additives on rheological properties of flour // Proceedings of First Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh "97" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1998. 158-166 (poster,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

11. Magdić, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Dostignuća u primjeni računalne analize slike na žitaricama i proizvodima od žitarica // XIII. međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja : zbornik radova / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1997. 128-132 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

12. Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir.
Proračun smanjenja utroška energenta u procesu sušenja kao funkcije temperature otpadnog zraka // XIII Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja - Zbornik radova / Dr.sc. Stjepan Pliestić (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1997. 106-117 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

13. Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir.
Modeliranje energetskih utrošaka konvekcijskih sušara uz primjenu izmjenjivača topline i sunčanog kolektora // XIII Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja - Zbornik radova / Dr.sc. Stjepan Pliestić (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1997. 118-127 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

14. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
TEHNOLOŠKA KAKVOĆA I OSNOVNE KARAKTERISTIKE MLJEVENJA DURUM PŠENICA // XIII Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja "Zrnko "97", Zbornik radova / Pliestić, S. (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1997. 44-52 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

15. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Ferić, Velimir; Brođanac, Marko; Perić, Ljiljana; Perić, Draženka; Krišto, Jasminka.
Utjecaj dodatka raženog brašna, smjese diamant mix-a te invertnog šećera na senzorska svojstva medenjaka // 5. stručno savjetovanje inžinjera konditorske industrije Hrvatske.
Zagreb : KONDIN Poduzeće za razvoj i unaprijeđenje konditorske industrije, 1997. (poster,domaća recenzija,objavljeni rad,stručni).

16. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Perić, Ljiljana.
Utjecaj temperature sušenja na kvalitetna svojstva brašna nekih sorti pšenica // XII. međunarodno savjetovanje tehnologa dorade i skladištenja ("ZRNKO '96") : zbornik radova / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1996. 49-58 (poster,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Hackenberger, Dubravka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Branimir.
Varijabilnost mineralnog sastava zrna i brašna Ozimih pšenica // Brašno - kruh ’01 = Flour - bread ’01 : abstracts of International Congress 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. 37-37 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka.
Promjena reoloških svojstava pšeničnog brašna dodatkom hidrokoloida // Brašno - kruh ’01 = Flour - bread ’01 : abstracts of International Congress 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. 53-53 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Kovačević, Dragan; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kordić, Jasna; Koceva Komlenić, Daliborka.
Ispitivanje kakvoće smrznutog lisnatog tijesta primjenom DTA // Abstract Book, International Congress "Flour-Bread '01" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001. 42 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Krstanović, Vinko; Grujić, Olga; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Klapec, Tomislav; Unbehend, Ljiljana; Koceva Komlenić, Daliborka.
Istraživanje mogućnosti proizvodnje pšeničnog slada od domaćih sorti pšenica // International Congress Flour-Bread '01, Abstract Book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001. 41-41 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra.
Gubitak vlage i upijanje ulja kao funkcija vremena i temperature prženja tijesta // XVII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera - knjiga sažetaka / Vicković, Ivan (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Hrvatsko kemijsko drustvo, 2001. 188 (poster,sažetak,znanstveni).

6. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Halt, Marija; Sabo, Mirjana; Čota, Augustin.
Utjecaj dodatka pšenične slame na kakvoću peciva // Brašno - kruh ’01 = Flour - bread ’01 : abstracts of International Congress 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. 57-57 (međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Pitlik, Nada.
Senzorska kakvoća smrznutog lisnatog tijesta s različitim udjelima masti // International Congress FLOUR-BREAD '01 : Abstract Book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001. 32-32 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kuleš, Mirko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana.
Usporedba standardne i konduktometrijske metode određivanja pepela u pšeničnom brašnu // International Congress FLOUR-Breda '01 : Abstract Book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001. 13-13 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Aroma sira: kemijska i biokemijska osnova // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka.
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 10 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Optimizacija prirodne podloge za razvoj intenzivne arome Edamskog sira primjenom metode linearnog programiranja // 34.hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka.
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 26-27 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica.
Primjena nekih matematičkih modela za usporedbu teksture acidofila od kozjeg i kravljeg mlijeka // 34.hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka.
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 37-38 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Osnovni pravci razvitka prerade žitarica u istočnoj Hrvatskoj // 10. Ružičkini dani, knjiga sažetaka / Butula, I. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2000. 23-26 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Šeruga, Bernarda; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tomas, Srećko; Šeruga, Marijan.
Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci" // Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh '99. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999. 25 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Petričević, Luca; Planinić, Mirela.
Istraživanje kinetike industrijskog sušenja duge tjestenine // Sažeci radova – 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh ‘99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Ptehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 1999. 44 (poster,sažetak,znanstveni).

15. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
PRIMJENA PŠENIČNE KLICE U PROIZVODNJI FLIPSA I RAVNOG KRUHA // Sažeci radova, 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prarade brašna "Brašno-Kruh '99" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999. 29 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Branimir; Koceva, Daliborka.
Utvrđivanje utjecaja vlažnosti brašna na točnost određivanja broja padanja // Brašno - kruh ’99. : proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with International Participation : abstracts / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1999. 36-36 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Uzelac, Branko; Ferić, Vladimir; Šeruga, Bernarda; Hardi, Jovica; Koceva, Daliborka; Škalić, Anica.
" Mlinci " Flat Bread Type From Croatia Produced with Wheat Germ, Wheat Bran and Eggs Addition // Functional Foods-A new challenge for the food chemists.
Budimpešta : FECS Food Chemistry Division, 1999. 369 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Zlatar, Tanja; Slačanac, Vedran; Klapec, Tomislav; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Production of special types of bread in eastern Slavonian urban centre - Technological and marketing aspects // Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem, "Brašno-kruh '99", Sažeci radova / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999. 20 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

19. Babel, Sandra; Kurtanjek, Želimir; Magdić, Damir.
Primjena računalne analize slike na području analize emulzija // 9. Ružičkini dani - Zbornik sažetaka / M. Bošnjak, Z. Janović, Đ. Vasić-Rački (ur.).
Zagreb : Hrbatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa - HDKI, 1998. 149 (poster,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

20. Hardi, Jovica; Novaković, Predrag; Slačanac, Vedran.
SENZORSKI I FIZIKALNO-KEMIJSKI POKAZATELJI KAKVOĆE NAMAZA OD MASLACA I MEDA // Zbornik sažetaka 3. hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem, Zagreb, 1998. / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 79 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

21. Hardi, Jovica; Novaković, Predrag; Slačanac, Vedran.
UTVRĐIVANJE UDJELA DODANE VODE SVJEŽEM KRAVLJEM MLIJEKU PROIZVEDENOM NA MALIM OBITELJSKIM GOSPODARSTVIMA // Zbornik sažetaka 3. hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem, 1998. / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 238 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

22. Kordić, Jasna.
Promjene lipida u nadjevu fermentiranih kobasica tijekom procesa zrenja i skladištenja // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 85-86 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

23. Kordić, Jasna; Novaković, Predrag.
Utjecaj mikroklimatskih uvjeta proizvodnje na zrenje i sušenje fermentiranih kobasica // XXXIV. Znanstveni skup hrvatskih agronoma / Mustapić, Zvonko (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 375 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

24. Novaković, Predrag; Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Utjecaj dodatka koncentrata voćnih sokova na reološka svojstva kozjeg i kravljeg acidofila // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 77-78 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

25. Novaković, Predrag; Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Primjena matematičkih modela u procesu grušanja kazeina tijekom fermentacije bakterijom L. acidophilus // 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. et al. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. 75-75 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

26. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna.
Mogućnost poboljšanja nutritivne i dijetetske vrijednosti pilećih hrenovki // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 179-180 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

27. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna.
Kakvoća trupova i osnovnih dijelova trupa pilića // 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. et al. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. 83 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

28. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, Tihomir.
Utjecaj dodatka obranog mlijeka u prahu na reološke parametre kozjeg i kravljeg acidopfilnog mlijeka // 33. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 1998. 30 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

29. Novaković, Predrag; Slačanac, Vedran.
Fizikalno-kemijske i reološke osobine kozjeg i kravljeg acidofila tijekom skladištenja // XXXIV. Znanstveni skup hrvatskih agronoma / Mustapić, Zvonko (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 373 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

30. Perić, Ljiljana; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jurković, Zorica.
USPOREDBA KEMIJSKIH I REOLOŠKIH SVOJSTAVA KRUPICA PŠENICA VRSTE Triticum Durum S KRUPICAMA PŠENICE VRSTE Triticum Aestivum // XXXIV. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik sažetaka / Mustapić, Zvonko (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 359-360 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

31. Tomas, Srećko; Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir; Flisak, Nataša.
Utvrđivanje operativnih parametara za proizvodnju kakao instanta // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 49 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

32. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Bede, Milutin; Perić, Ljiljana; Koceva, Daliborka; Sabo, Mirjana.
Varijabilnost kakvoće novih genotipova ozime pšenice // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 54 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

33. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva, Daliborka; Perić, Ljiljana.
MEĐUOVISNOST BROJA PADANJA, MALTOZNOG BROJA I AMILOGRAFSKIH OKAZATELJA KOD NEKIH HRVATSKIH SORTI PŠENICE // Zbornik sažetaka 3. hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem, Zagreb, 1998. / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 47 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

34. Magdić, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Novi pristup računalnoj analizi slike pekarskih proizvoda // First Croatian Congress of Cereal Technologists - Abstracts / Dr. sc. Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1997. 35 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

35. Nevistić, Ante; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Čota, Augustin.
UTJECAJ KLIMATSKIH UVIJETA UZGOJA PŠENICE U FAZI NALIJEVANJA ZRNA NA KAKVOCU PŠENICE I REOLOŠKA SVOJSTVA TIJESTA // Zbornik sažetaka "Brašno-Kurh '97" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1997. 10 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

36. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, Tihomir.
Ovisnost reoloških svojstava o suhoj tvari kozjeg i kravljeg acidofilnog mlijeka // Texture of fermented milk products and dairy desserts / Giangiacomo, R. (ur.).
Vicenza : International Dairy Federation, 1997. 55-55 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

37. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Perić, Ljiljana; Strelec, Ivica; Koceva, Daliborka.
USPOREDBA KOLORIMETRIJSKE METODE SA STANDARDNOM METODOM ODREĐIVANJA BOJE TJESTENINE // 1. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna "Brašno-Kruh "97", Zbornik sažetaka / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1997. 37 (poster,sažetak,znanstveni).

38. Zlatar, Tanja; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tušak, Dubravka; Klapec, Tomislav; Petrović, Biserka.
Utjecaj nekih aditiva na reološka svojstva brašna // Zbornik sažetaka "Brašno-Kruh '97" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1997. 31 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

39. Magdić, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Ocjenjivanje šupljikavosti kruha računalnom analizom slike // 5th National Cereal And Bread Conference : Abstracts / Minkov, Ilia (ur.).
Kostinbrod : Institut of Grain and Feed Industry, 1996. 42 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

40. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran.
Usporedba fermentativne aktivnosti kozjeg i kravljeg mlijeka // Knjiga sažetaka 8. Ružičkini dani / Kljaić, Filip (ur.).
Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. 141-141 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

41. Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, Tihomir.
Reološke promjene tijekom fermentacije acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka // 32. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. 34-34 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

42. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Flour Production and Processing // Croatian agriculture at the crossroads (the country position paper of the Republic of Croatia) / Bašić, F. ; Caput, P. ; Bićanić, V. ; Kralik, G. ; Piližota, V. (ur.).
Zagreb : Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Republike Hrvatske, 1996. 68-69 (poster,sažetak,stručni).

43. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Perić, Ljiljana.
Pasta quality produced from wheat flour with addition of maize flour and soya flour // 10th International Cereal and Bread Congress (Cereals '96) The Source and the Future of Civilization : Book of Abstracts..
Porto Carras : ICC, 1996. 166-166 (poster,sažetak,znanstveni).

44. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Magdić, Damir.
Primjena računalne metode analize slike kod ocjenjivanja poroznosti sredine različitih vrsta tosta // Knjiga sažetaka / 8. Ružičkini dani.
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. 147 (poster,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka.
Sušenje pšenice i utjecaj temperature sušenja na neke pokazatelje tehnološke kakvoće zrna // .
(predavanje,neobjavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Koceva, Daliborka.
Utjecaj hidrokoloida na reološka svojstva pšeničnog brašna i senzorske pokazatelje kakvoće tjestenine / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.12. 2000., 93 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

2. Slačanac, Vedran.
Utjecaj suhe tvari i dodataka na kakvoću acidofila od kozjeg i kravljeg mlijeka / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 19.05. 2000., 127 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

3. Magdić, Damir.
Algoritam računalne analize slike sredine kruha / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.07. 1999., 102 str. Voditelj: Kurtanjek, Želimir.

4. Nevistić, Ante.
Utjecaj klimatskih uvjeta uzgoja pšenice na kakvoću pšenice i svojstva tijesta / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.07. 1998., 82 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

5. Kordić, Jasna.
Hidrolitičke i oksidacijske promjene lipida u fermentiranim kobasicama / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.12. 1997, 136 str. Voditelj: Čavlek, Branimir.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Bareš, Vesna.
Utjecaj dodatka dvovalentnih kationa na teksturu jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijekom proizvodnje / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.04. 2002., 47 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

2. Glavaš, Barbara.
Utjecaj dodatka dvovalentnih kationa na teksturu ABT kulture od kozjeg i kravljeg mlijeka tijekom proizvodnje / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 19.04. 2002., 46 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

3. Jurinjak, Ivan.
Analiza ukupne kakvoće teksture fermentiranih mliječnih napitaka s hrvatskog tržišta / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 21.05. 2002., 34 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

4. Majsec, Ivana.
Primjena mezofilne, termofilne, jogurtne i probiotičke kulture u proizvodnji fermentiranih mliječnih napitaka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 09.05. 2002., 34 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

5. Selić, Melita.
Utjecaj dodatka inulina HD i TEX na koagulaciju i fermentaciju jogurta iz kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 10.01. 2002., 61 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

6. Bikić, Ivanka.
Istraživanje mogućnosti proizvodnje fermentiranih mliječnih napitaka tipa "light" i "double" uz dodatak hidrokoloida / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.03. 2001., 69 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

7. Jantoš, Marina.
Učin zamjene udjela mliječne masti inulinom na senzorska svojstva fermentiranih mliječnih napitaka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 26.10. 2001., 40 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

8. Knežević, Marina.
Senzorska ocjena kakvoće tjestenine s dodatkom nekih hidrokoloida / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 30.03. 2001., 53 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

9. Kristek, Štefica.
Promjene sastava tijekom skladištenja AB kultire i jogurta proizvedenih s dodatkom inulina HD i TEX / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 09.11. 2001., 76 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

10. Pavlinović, Meri.
Istraživanje mogućnosti proizvodnje fermentiranih mliječnih napitaka tipa "light" i "double" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.03. 2001., 63 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

11. Perišin, Vjekoslav.
Istraživanje mogućnosti primjene sojinih izolata u proizvodnji topljenih sireva / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 22.11. 2001., 51 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

12. Šiljeg, Ivana.
Utjecaj pektina i karboksimetilceluloze na amilografske pokazatelje brašna / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 28.09. 2001., 48 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

13. Sporinski, Josipa.
Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti standardnih tijesta formule AACC i HS, te Mlinaca T-500 na uređaju TC 1 / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 28.09. 2001., 48 str. Voditelj: Šeruga, Bernarda.

14. Vuković, Josip.
Utjecaj dodatka Cd2+ iona na kinetiku fermentacije i koagulacije jogurta od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 09.11. 2001, 45 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

15. Baboselac, Darko.
Utjecaj procesno proizvodnih uvjeta na kvalitetu domaćeg slavonskog kulena / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 18.01. 2000., 40 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

16. Barić, Darko.
Ispitivanje učinka primjene prebiotika oligofruktoze u proizvodnji jogurta / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.11. 2000., 57 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

17. Brumnić, Biljana.
Utjecaj različitih dodataka na koeficijent toplinske provodljivosti mlinaca T-500 I T-850 / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.12. 2000., 53 str. Voditelj: Šeruga, Bernarda.

18. Ilijašić, Mirela.
Određivanje temperaturnog profila i prijenosa mase u procesu prženja Kroštula / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 19.12. 2000., 60 str. Voditelj: Šeruga, Bernarda.

19. Jukić, Marko.
Utjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.07. 2000., 63 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

20. Kenjerić, Daniela.
Istraživanje utjecaja dodataka na bazi ugljikohidrata na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.06. 2000., 52 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

21. Levanić, Vesna.
Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 18.07. 2000., 49 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

22. Marinović, Novela.
Matematički model određivanja koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tipa Mlinci u ovisnosti o vlažnosti i temperaturi / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 26.10. 2000., 45 str. Voditelj: Šeruga, Bernarda.

23. Mikulić, Marija.
Utjecaj nekih hidrokoloida i sladnog ekstrakta na viskoznost pšeničnog brašna / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.07. 2000., 64 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

24. Nikolić, Tanja.
Tehnološka svojstva nekih sorti pšenica uzgojenih na obiteljskim gospodarstvima Slavonije i Baranje / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 26.10. 2000., 53 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

25. Premec, Inga.
Utrošak topline za ukomljavanje i kuhanje sladovine u Karlovačkoj pivovari i mogućnost uštede / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.05. 2000., 53 str. Voditelj: Šeruga, Bernarda.

26. Šatrović, Tihomir.
Utjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 18.07. 2000., 58 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

27. Soldo, Vera.
Utjecaj dodatka nekih emulgatora i enzima na amilografske pokazatelje brašna / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 20.12. 2000., 50 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

28. Držaljević, Vojislav.
Uvođenje u proizvodnju svježeg sira iz mlaćenice u mljekarskoj industriji MIA Osijek / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.06. 1999., 60 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

29. Flisar, Melita.
Primjena reoloških i statističkih modela na acidofilnu fermentaciju kozjeg i kravljeg mlijeka s dodacima / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.06. 1999., 78 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

30. Knežević, Marijan.
Utjecaj kemijskih i reoloških svojstava brašna različitih proizvođača na kakvoću biskvita / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 31.05. 1999., 41 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

31. Manojlović, Vesna.
Utvrđivanje utjecaja vlažnosti brašna na točnost određivanja broja padanja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 08.07. 1999., 67 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

32. Benko, Dalibor.
Utjecaj dodatka kukuruznog i sojinog brašna na senzorsku kakvoću tjestenine / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 21.12. 1998., 70 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

33. Čičak, Branko.
Mogućnosti proizvodnje i skladištenja kozjeg i kravljeg acidofilnog mlijeka uz dodatak koncentrata jabuke / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 16.03. 1998., 76 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

34. Janković, Sanda.
Doprinos proučavanju lako hlapljive arome sireva tipa parmezana / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 03.04. 1998., 47 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

35. Komlenić, Miodrag.
Istraživanje optimalnih recepturnih i tehnoloških parametara u proizvodnji "sandwich" salama / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 30.03. 1998., 62 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

36. Kosić, Anica.
Povezanost amilografskih pokazatelja s pecivnim svojstvima novih hrvatskih sorti pšenice / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 22.07. 1998., 53 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

37. Matić, Gordana.
Dobivanje arome svježeg kravljeg sira na modelnim sustavima / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 03.04. 1998., 64 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

38. Penava, Tihomir.
Poboljšanje senzorske kakvoće "Tena" grickalica s dodatkom arome sira / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.12. 1998., 53 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

39. Šantor, Darko.
Usporedba reoloških osobina acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 21.01. 1998., 65 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

40. Sigurnjak, Sanja.
Međuovisnost broja padanja i maltoznog broja kod novih hrvatskih sorti pšenice / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 30.10. 1998., 52 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

41. Šimić, Ivanka.
Maltozni broj i pecivna kakvoća novih sorti pšenice s područja istočne Slavonije / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 21.12. 1998., 58 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

42. Škalić, Anica.
Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 22.07. 1998., 36 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

43. Strelec, Ivica.
Usporedba kolorimetrijske metode sa standardnim metodama pri određivanju boje tjestenine / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 03.02. 1998., 40 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

44. Žulj, Darko.
Razvoj lako hlapljivih sastojaka arome Gouda sira tiijekom zrenja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 03.04. 1998., 36 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

45. Drenški, Nevenka.
Utjecaj temperature i vremena skladištenja na senzorska svojstva medenjaka "Tena" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 14.07. 1997., 37 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

46. Dundović, Zrinka.
Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 31.10. 1997., 55 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

47. Ercegovac, Kristina.
Utvrđivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 27.05. 1997., 79 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

48. Miklaj, Mirjana.
Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 28.04. 1997., 36 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

49. Rakonić, Brankica.
Primjena sojinog brašna u tehnološkom procesu proizvodnje topljenog sira / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 25.05. 1997., 51 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

50. Šimić, Gordana.
Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 26.03. 1997., 49 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

51. Đelatović, Katica.
Utvrđivanje utjecaja raženog brašna i smjese DIAMANT MIX-A na kakvoću medenjaka "TENA" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 02.04. 1996., 58 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

52. Glavić, Draženka.
Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 10.07. 1996., 62 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

53. Knežević, Mihael.
Proizvodnja krvavica sa sirovinama različite vrste i kakvoće / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 03.12. 1996., 46 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

54. Krišto, Ružica.
Kakvoća hrenovki od pilećeg mesa / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 02.04. 1996., 64 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

55. Lužaić, Ivanka.
Kakvoća trupova i osnovnih dijelova trupa pilića / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 01.10. 1996., 42 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

56. Petrušić, Sanja.
Usporedba fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom proizvodnje acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 10.07. 1996., 84 str. Voditelj: Novaković, Predrag.

57. Sučić, Ankica.
Utjecaj dodatka aditiva na reološka i pecivna svojstva brašna tipa 500 i tipa 850 / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 30.01. 1996., 40 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

58. Zlatar, Tanja.
Utjecaj dodatka aditiva na reološka i pecivna svojstva brašna / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.03. 1996., 50 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Vrh
 
  Druge vrste radova
 

1. Pozderović, Andrija; Kuleš, Mirko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Moslavac, Tihomir.
Studija mokra prerada klukuruza, 1998. (ostalo).

2. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
OPĆI PRINCIPI I PROIZVODI SUHE PRERADE KUKURUZA, 1998. (ostalo).

3. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Određivanje broja padanja i njegov značaj za kakvoću pšeničnog zrna, 1998. (elaborat/studija).

4. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Proizvodnja i prerada brašna, 1996. (izvještaj).
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4