crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Funkcionalna analiza i molekularna karakterizacija vinskih kvasaca
(178-0580477-2130)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Grba, Slobodan; Orlić, Sandi.
Sistematika i nazivlje kvasaca // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Grba, Slobodan (ur.).
Zagreb : Plejada, 2010. Str. 15-37.

2. Orlić, Sandi; Jeromel, Ana.
Tehnologija vina // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Grba, Slobodan (ur.).
Zagreb : Plejada, 2010. Str. 131-188.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Kozlović, Gianfranco; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Pollnitz, Alan; Orlić, Sandi.
Use of acacia barrique barrels – Influence on the quality of Malvazija from Istria wines. // Food chemistry. 120 (2010) , 3; 698-702 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to workURL link to work

2. Orlić, Sandi; Arroyo-López, F. Noé; Huić Babić, Katarina; Iacumin, Lucilla; Querol, Amparo; Barrio, Eladio.
A comparative study of the wine fermentation performance of Saccharomyces paradoxus under different nitrogen concentrations and glucose/fructose ratios. // Journal of applied microbiology. 108 (2010) , 1; 73-80 (članak, znanstveni). URL link to work

3. Arroyo-Lopez, Francisco Noé; Orlić, Sandi; Querol, Amparo; Barrio, Eladio.
Effects of temperature, pH and sugar concentration on the growth parameters of Saccharomyces cerevisiae, S. kudriavzevii and their interspecific hybrid. // International journal of food microbiology. 131 (2009) , 2-3; 120-127 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to workURL link to work

4. Belloch, Carmela; Orlić, Sandi; Barrio, Eladio; Querol, Amparo.
Fermentative stress adaptation of hybrids within the Saccharomyces sensu stricto complex. // International Journal of Food Microbiology. 122 (2008) , 1-2; 188-195 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

5. Kozina, Bernard; Karoglan, Marko; Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Orlić, Sandi.
Influence of basal leaf removal on the chemical composition of Sauvignon Blanc and Riesling wines. // Journal of food, agriculture and environment. 6 (2008) , 1; 28-33 (članak, znanstveni). prilozen text rada

6. Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Iacumin, Lucilla.
Influence of indigenous Saccharomyces paradoxus strains on Chardonnay wine fermentation aroma. // International Journal of Food Science and Technology. 42 (2007) , 1; 95-101 (članak, znanstveni). prilozen text rada
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Ishchuk, Olena P.; Vojvoda Zeljko, Tanja; Schifferdecker, Anna J.; Mebrahtu Wisén, Sofia; Hagström, Åsa K.; Rozpędowska, Elżbieta; Rørdam Andersen, Mikael; Hellborg, Linda; Ling, Zhihao; Sibirny, Andrei A.; Piškur, Jure†.
Novel Centromeric Loci of the Wine and Beer Yeast Dekkera bruxellensis CEN1 and CEN2. // PLoS One. 11 (2016) , 8; e0161741 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to workURL link to work

2. Beljak, Josip; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi.
Utjecaj autohtonih sojeva Saccharomyces spp. na koncentraciju sumpornog diksida u vinu. // Journal of central European agriculture. 9 (2008) , 2; 289-296 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

3. Dujmović, Dora; Huić Babić, Katarina; Jeromel, Ana; Redžepović, Sulejman; Kozina, Bernard; Iacumin, Lucilla; Orlić, Sandi.
Selekcija autohtonih sojeva kvasaca izoliranih sa cv. Traminac Mirisavi iz Iločkog vinogorja. // Journal of central European agriculture. 9 (2008) , 2; 323-328 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

4. Jeromel, Ana; Hejravec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Wondra, Mojmir.
Changes on volatile composition of Kraljevina wines by controlled malolactic fermentation. // Journal of central European agriculture. 8 (2008) , 2; 363-372 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

5. Karoglan, Marko; Kozina, Bernard; Jeromel, Ana; Orlić, Sandi.
Utjecaj djelomične defolijacije na sadržaj monoterpena u vinu Traminca mirisavog (Vitis vinifera L.). // Poljoprivreda (Osijek). 14 (2008) , 1; 35-40 (članak, znanstveni). prilozen text rada

6. Orlić, Sandi; Pogačić, Martina; Jeromel, Ana; Karoglan, Marko; Kozina, Bernard; Iacumin, Lucilla; Redžepović, Sulejman.
Određivanje killer karaktera vinskih kvasaca izoliranih sa područja Istre. // Journal of central European agriculture. 9 (2008) , 1; 95-100 (članak, znanstveni). URL link to work

7. Skelin, Andrea; Sikora, Sanja; Orlić, Sandi; Duraković, Lejla; Redžepović, Sulejman.
Genetic Diversity of Indigenous Saccharomyces sensu stricto Yeasts Isolated from Southern Croatia. // Agriculturae Conspectus Scientificus. 73 (2008) , 2; 89-94 (članak, znanstveni). prilozen text rada

8. Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Orlić, Sandi; Kozina, Bernard.
Changes in Volatile Composition and Sensory Properties of Vugava Wines Aged in Croatia OAK Barrels. // Journal of Central European Agriculture. 8 (2007) ; 195-204 (članak, znanstveni). prilozen text rada

9. Orlić, Sandi; Huić, Katarina; Urlić, Branimir; Redžepović, Sulejman.
Screening for the production of extracellular hydrolytic enzymes by Saccharomyces wine yeasts isolated from Croatian wineyards. // Periodicum biologorum. 109 (2007) , 2; 201-204 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u CC časopisu
 

1. Schifferdecker, Anna J; Vojvoda, Tanja; Hagström, Åsa K; Mebrahtu Wisen, Sofia; Sibirny, Andrei A.; Piskur, Jure; Ishchuk, Olena P.
Replication elements in the wine yeast Dekkera bruxellensis // 26th International Conference on Yeast Genetics and Molecular Biology : abstracts ; u: Yeast 30 (2013) (S1) ; Satellite Symposia 217-235 ; SP3-1.
Wiley-Blackwell, 2013. 233-233 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Arroyo-Lopez, Francisco Noé; Orlić, Sandi; Belloch, Carmela; Querol, Amparo; Barrio, Eladio.
Influencia de la temperatura, pH y concentracion inicial de azucares sobre el crescimiento de levaduras vinicas con interes para el sector industrial // / Fernandez-Salguero Carretero J. ; Garcia Gimeno, R. ; Medina Canalejo, L. ; Cabezas Redondo, L. (ur.).
Cordoba : Universidad de Cordoba, 2008. 303-304 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Ishchuk, Olena P.; Vojvoda Zeljko, Tanja; , Mebrahtu Wisén, Sofia; Hagström, Åsa K.; Rozpędowska, Elżbieta; Hellborg, Linda; Siurkus, Juozas; Rørdam Andersen, Mikael; Joerck-Ramberg, Dorte; Ling, Zhihao; Schifferdecker, Anna J.; Sibirny, Andrei A.; Piškur, Jure.
Replication elements in the wine yeast Dekkera bruxellensis // International Specialised Symposium on Yeasts (31 ; 2014 ; Nova gorica / Vipava) / Jure Piškur, Uroš Petrovič, Marko Dolinar, Sofia Dashko (ur.).
Farum : Jubi kinase, 2014. 185-185 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). URL link to work

2. Vojvoda Zeljko, Tanja; Iacumin, Lucilla; Huić Babić, Katarina; Comi, Giuseppe; Orlić, Sandi.
Physiological and genetic characterisation of Saccharomyces strains isolated from ice harvest of chardonnay grapes // International Specialised Symposium on Yeasts (31 ; 2014 ; Nova gorica / Vipava) / Jure Piškur, Uroš Petrovič, Marko Dolinar, Sofia Dashko (ur.).
Farum : Jubi kinase, 2014. 38-38 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). URL link to work

3. Ishchuk, Olena P.; Vojvoda, Tanja; Mebrahtu Wisén, Sofia; Hagström, Åsa; Rozpedowska, Elzbieta; Hellborg, Linda; Siurkus, Juozas; Andersen, Mikael Rørdam; Joerck-Ramberg, Dorte; Sibirny, Andrei; Piskur, Jure.
Peculiar organization and vagabond character of putative ARS/CEN elements in the wine-spoilage yeast Dekkera bruxellensis // .
(međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Peris, David; Belloch, Carmela; Orlić, Sandi; Barrio, Eladio.
HOT SPOT RECOMBINATION POINT IN MITOCHONDRIAL GENOME OF GENUS Saccharomyces SHOWS HISTORICAL HYBRIDIZATION EVENTS // .
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Barrio, Eladio; Arias, Armano; Orlić, Sandi; Perez Torrado, Roberto; Querol, Amparo.
Genética de la domesticación de Saccharomyces cerevisiae // .
(pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Orlić, Sandi; Vojvoda, Tanja.
Functional analysis of ethyl esters genes in the Saccharomyces genus // Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology / Strelec, I. ; Glavaš-Obrovac, Lj. (ur.).
Osijek : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2008. 117-117 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Orlić, Sandi.
Functional genetics of fermenting yeasts // Power of microbes in industry and environment : programme and abstracts / Kosalec, Ivan ; Pigac, Jasenka ; Vujaklija, Dušica (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2007. 29-29 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Orlić, Sandi; Belloch, Carmela; Barrio, Eladio; Querol, Amparo.
Tolerance to some enological stresses of yeast strains in the Saccharomyces sensu lato group // 23rd International Conference on Yeast Genetics And Molecular Biology : Abstracts.
2007. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Orlić, Sandi; Toplovec, Saša; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanak; Kozina Bernard; Redžepović, Sulejman.
Enolgical characterization of yeast isolated from Istra region // Zbornik radova 42. hrvatskog i 2. međunarodnog simpozija agronoma = Proceedings of the 42nd Croatian & 2nd International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Staver, Mario.
Kakvoća vina Malvazije istarske i autohtoni sojevi Saccharomyces cerevisiae / doktorska disertacija.
Zagreb : Agronomski fakultet, 11.06. 2008, 95 str. Voditelj: Orlić, Sandi ; Ana Jeromel.
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Topolovec, Saša.
Selekcija autohtonih sojeva kvasaca izoliranih s područja Istre / magistarski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 30.10. 2007., 82 str. Voditelj: Orlić, Sandi.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Brizić, Ilija.
Izrada krivulje preživljenja kvasca Dekkera bruxellensis nakon zračenja ultraljubičastim svjetlom / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.06. 2008., 30 str. Voditelj: Svetec, Ivan-Krešimir.

2. Hablanić, Barbara.
Genotipizacija kvasca Dekkera bruxellensis pomoću RAPD metode / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.09. 2008, 31 str. Voditelj: Svetec, Ivan-Krešimir.

3. Dujmović, Dora.
Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Traminca mirisavog u laboratorijskim uvjetima / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 17.12. 2007, 36 str. Voditelj: Orlić, Sandi.

4. Peršurić, Katarina.
UTJECAJ AUTOHTONOG KVASCA U SEKUNDARNOJ FERMENTACIJI PJENUŠAVOG VINA / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 02.03. 2007., 34 str. Voditelj: Orlić, Sandi.

5. Pipinić, Tihana.
Molekularne metode u proučavanju bioraznolikosti kvasaca Kulena / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 31.10. 2007., 29 str. Voditelj: Orlić, Sandi.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4