Trajnost mesa pakiranog u modificiranoj atmosferi (CROSBI ID 266559)
Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni) | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Ščetar, Mario
hrvatski
Trajnost mesa pakiranog u modificiranoj atmosferi
Svježe meso kao što je svinjetina, govedina i meso peradi često se pakira u modificiranoj atmosferi (MAP). Tip bakterija koje uzrokuju kvarenje mesa, nazivaju se aerobne bakterije, nužno trebaju kisik za svoj opstanak. Prema tome, čini se da je poželjna atmosfera s niskim udjelom kisika. Međutim, za mesne proizvode, posebno za crveno meso kao što je govedina, jedan od glavnih problema skladištenja je osigurati atraktivnu crvenu boju jer koncentracija kisika u zraku pogoduje razvoju smeđeg pigmenta. Stoga, osnovna svrha pakiranja mesa u MAP-u je osiguranje mikrobiološke kvalitete upakiranog proizvoda i senzorskih svojstava, prvenstveno boje, okusa i teksture.
trajnost, meso, pakiranje, modificirana atmosfera
nije evidentirano
engleski
Shelf life of meat packaged in a modified atmosphere
nije evidentirano
shelf life, meat, packaging, modified atmosphere
nije evidentirano