Procjena i znanje o sigurnosti hrane u kantinama (CROSBI ID 429456)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Vitko, Ivona
Krpan, Marina
hrvatski
Procjena i znanje o sigurnosti hrane u kantinama
U posljednje vrijeme, konzumacija hrane u restoranima i kantinama spada među najvažnije izvore bolesti prenošene hranom. U ovom radu provedeno je istraživanje u 4 kantine i 1 restoranu na ukupno 65 zaposlenika. Cilj ovog rada bio je procijeniti provođenje dobre prakse sigurnosti hrane i ozračja sigurnosti hrane u restoranima i kantinama te utvrditi najvažnije nedostatke u znanju o sigurnosti hrane među rukovateljima hranom. Rezultati istraživanja su pokazali da su zaposlenici segmente komunikacije, važnosti higijene i sigurnosti hrane te vođenja dokumentacije u objektima u kojima su zaposleni, percipirali zadovoljavajuće. Također su pokazali da je prisutan manjak znanja kod rukovatelja hranom u području križne kontaminacije i toplinske obrade hrane stoga su potrebne dodatne edukacije zaposlenika o sigurnim načinima rukovanja hranom.
dobra praksa ; ozračje sigurnosti hrane ; procjena sigurnosti hrane
nije evidentirano
engleski
Food safety evaluation and knowledge in canteens
nije evidentirano
food safety climate ; food safety culture ; food safety evaluation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
41
24.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb