Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade (CROSBI ID 336106)

Ocjenski rad | diplomski rad

Crc Marinković, Lidija Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2001

Podaci o odgovornosti

Crc Marinković, Lidija

Vahčić, Nada

hrvatski

Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade

Ispitivanje je provedeno s ciljem utvrđivanja promjena u udjelu suhe tvari, škroba, reducirajućih šećera, nitrita i nitrata u bijelom krumpiru tijekom različite kulinarske obrade. Također se istraživao utjecaj zemljopisnog podrijetla na te iste sastojke. Za ispitivanje se koristio sirovi krumpir, te krumpir podvrgnut različitim vrstama tolpinske obrade. Krumpir je kuhan u ljusci i bez ljuske, a kulinarska obrada uključivala je klasično kuhanje, kuhanje u loncu pod protiskom i u mikrovalnoj pećnici.

kemijski sastav; krumpir; toplinska obrada; zemljopisno podrijetlo

nije evidentirano

engleski

Changes of some chemical components of potato during thermal process

nije evidentirano

chemical composition; potato; thermal process and geographic origin

nije evidentirano

Podaci o izdanju

64

01.10.2001.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano