Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade (CROSBI ID 336106)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Crc Marinković, Lidija
Vahčić, Nada
hrvatski
Promjene nekih kemijskih sastojaka krumpira tijekom toplinske obrade
Ispitivanje je provedeno s ciljem utvrđivanja promjena u udjelu suhe tvari, škroba, reducirajućih šećera, nitrita i nitrata u bijelom krumpiru tijekom različite kulinarske obrade. Također se istraživao utjecaj zemljopisnog podrijetla na te iste sastojke. Za ispitivanje se koristio sirovi krumpir, te krumpir podvrgnut različitim vrstama tolpinske obrade. Krumpir je kuhan u ljusci i bez ljuske, a kulinarska obrada uključivala je klasično kuhanje, kuhanje u loncu pod protiskom i u mikrovalnoj pećnici.
kemijski sastav; krumpir; toplinska obrada; zemljopisno podrijetlo
nije evidentirano
engleski
Changes of some chemical components of potato during thermal process
nije evidentirano
chemical composition; potato; thermal process and geographic origin
nije evidentirano
Podaci o izdanju
64
01.10.2001.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb