Količine metala u čokoladi i sirovinama za proizvodnju (CROSBI ID 337545)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Grgić, Angelina
Vahčić, Nada
hrvatski
Količine metala u čokoladi i sirovinama za proizvodnju
U ovom radu određivano je pet metala: bakar, olovo, željezo, kadmij i cink, u sirovinama, poluproizvodu i gotovom proizvodu - čokolada, korištenjem metode atomske apsorpcijske spektrofotometrije (AAS). Dobiveni udio metala uspoređivan je s Pravilnikom. Statističkom obradom podataka utvrđeno je da postoji signifikantna razlika udjela pojedinih metala između šarži i između proizvođača osnovne sirovine kakaoa.
čokolada; atomska apsorpcijska spektrofotometrija; metali
nije evidentirano
engleski
Quantity of metals in chocolate and raw materials for production
nije evidentirano
chocolate; atomic absorption spectrophotometry; metals
nije evidentirano
Podaci o izdanju
62
17.10.2002.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb