Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Količine metala u čokoladi i sirovinama za proizvodnju (CROSBI ID 337545)

Ocjenski rad | diplomski rad

Grgić, Angelina Količine metala u čokoladi i sirovinama za proizvodnju / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2002

Podaci o odgovornosti

Grgić, Angelina

Vahčić, Nada

hrvatski

Količine metala u čokoladi i sirovinama za proizvodnju

U ovom radu određivano je pet metala: bakar, olovo, željezo, kadmij i cink, u sirovinama, poluproizvodu i gotovom proizvodu - čokolada, korištenjem metode atomske apsorpcijske spektrofotometrije (AAS). Dobiveni udio metala uspoređivan je s Pravilnikom. Statističkom obradom podataka utvrđeno je da postoji signifikantna razlika udjela pojedinih metala između šarži i između proizvođača osnovne sirovine kakaoa.

čokolada; atomska apsorpcijska spektrofotometrija; metali

nije evidentirano

engleski

Quantity of metals in chocolate and raw materials for production

nije evidentirano

chocolate; atomic absorption spectrophotometry; metals

nije evidentirano

Podaci o izdanju

62

17.10.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija