Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Senzorska procjena zdjelica od tijesta (CROSBI ID 337589)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ščetar, Mario Senzorska procjena zdjelica od tijesta / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Ščetar, Mario

Vahčić, Nada

hrvatski

Senzorska procjena zdjelica od tijesta

U vrijeme kad se stvaraju novi oblici kulture stanovanja te kulture življenja, kada se govori o ekologiji i smanjenim resursima pitke vode, pribjegava se rješenjima koja do sada nisu bila potrebna i poznata. Sve je viša svijest ljudi što se tiče zagađenja okoline te gomilanja nerazgradljivih materijala i problema njihovog deponiranja. Zadatak ovog rada je proizvesti biorazgradive zdjelice od tijesta sa različitim tipovima brašna. Pratit će se senzorska kakvoća, uz primjenu sustava bodovanja i kvantitativne deskriptivne analize. Ovo je jedno od idejnih rješenja na putu prema biorazgradljivim materijalima za izradu posuđa koje se do sada izrađivalo od keramike i plastike. Tako da bi se smanjila ; potrošnja energije, potrošnja čiste vode te kontaminacija detergentima i gomilanje nerazgradljivog otpada.

posuđe; tijesto; zdjelice od tijesta; senzorska procjena

nije evidentirano

engleski

Sensory evaluation of dought dishes

nije evidentirano

pottery; dought; dought dishes; sensory analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

81

10.07.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija