Senzorska procjena zdjelica od tijesta (CROSBI ID 337589)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Ščetar, Mario
Vahčić, Nada
hrvatski
Senzorska procjena zdjelica od tijesta
U vrijeme kad se stvaraju novi oblici kulture stanovanja te kulture življenja, kada se govori o ekologiji i smanjenim resursima pitke vode, pribjegava se rješenjima koja do sada nisu bila potrebna i poznata. Sve je viša svijest ljudi što se tiče zagađenja okoline te gomilanja nerazgradljivih materijala i problema njihovog deponiranja. Zadatak ovog rada je proizvesti biorazgradive zdjelice od tijesta sa različitim tipovima brašna. Pratit će se senzorska kakvoća, uz primjenu sustava bodovanja i kvantitativne deskriptivne analize. Ovo je jedno od idejnih rješenja na putu prema biorazgradljivim materijalima za izradu posuđa koje se do sada izrađivalo od keramike i plastike. Tako da bi se smanjila ; potrošnja energije, potrošnja čiste vode te kontaminacija detergentima i gomilanje nerazgradljivog otpada.
posuđe; tijesto; zdjelice od tijesta; senzorska procjena
nije evidentirano
engleski
Sensory evaluation of dought dishes
nije evidentirano
pottery; dought; dought dishes; sensory analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
81
10.07.2003.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb