Priprava i karakterizacija živinih(II) soli s piridin-2, 5-dikarboksilnom kiselinom (CROSBI ID 338474)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Jurašin, Darija
Popović, Zora
Rubčić, MIrta
hrvatski
Priprava i karakterizacija živinih(II) soli s piridin-2, 5-dikarboksilnom kiselinom
Istražene su reakcije živinog(II) acetata, živinog(II) nitrata monohidrata i živinog(II) klorida s piridin-2, 5-dikarboksilnom kiselinom u ekvimolarnom omjeru. Spojevi su identificirani kemijskom analizom te okarakterizirani infracrvenom spektroskopijom i TGA-DTA analizom.
piridin-2; 5-dikarboksilna kiselina; živini(II) spojevi; infracrvena spektroskopija; TGA-DTA analiza
nije evidentirano
engleski
Preparation and characterization of the mercury(II) compounds with pyridine-2, 5-dicarboxylic acid
nije evidentirano
pyridine-2; 5-dicarboxylic acid; mercury(II) complexes; infrared spectroscopy; TGA-DTA analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
57
30.04.2004.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
Zagreb