Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Priprava i karakterizacija živinih(II) soli s piridin-2, 5-dikarboksilnom kiselinom (CROSBI ID 338474)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jurašin, Darija Priprava i karakterizacija živinih(II) soli s piridin-2, 5-dikarboksilnom kiselinom / Popović, Zora (mentor); Rubčić, MIrta (neposredni voditelj). Zagreb, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb, . 2004

Podaci o odgovornosti

Jurašin, Darija

Popović, Zora

Rubčić, MIrta

hrvatski

Priprava i karakterizacija živinih(II) soli s piridin-2, 5-dikarboksilnom kiselinom

Istražene su reakcije živinog(II) acetata, živinog(II) nitrata monohidrata i živinog(II) klorida s piridin-2, 5-dikarboksilnom kiselinom u ekvimolarnom omjeru. Spojevi su identificirani kemijskom analizom te okarakterizirani infracrvenom spektroskopijom i TGA-DTA analizom.

piridin-2; 5-dikarboksilna kiselina; živini(II) spojevi; infracrvena spektroskopija; TGA-DTA analiza

nije evidentirano

engleski

Preparation and characterization of the mercury(II) compounds with pyridine-2, 5-dicarboxylic acid

nije evidentirano

pyridine-2; 5-dicarboxylic acid; mercury(II) complexes; infrared spectroscopy; TGA-DTA analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

57

30.04.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Kemija