Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Aroma probiotičkih jogurta (CROSBI ID 338990)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kralj, Anamarija Aroma probiotičkih jogurta / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Kralj, Anamarija

Vahčić, Nada

hrvatski

Aroma probiotičkih jogurta

Svrha ovog istraživanja je pratiti promjene udjela komponenata arome u probiotičkom jogurtu slovenskog proizvođača. Nastale promjene su istraživane ovisno o vremenu i temperaturi skladištenja. U radu je ispitivan udjel komponenata arome uzoraka probiotičkih jogurta tijekom skladištenja pri +4°C i +20°C. Određivani su udjeli acetaldehida, diacetila, etanola, mliječne, limunske i octene kiseline. Analize su vršene svaki peti dan počevši od nultog, tijekom dvadeset dana skladištenja. Rezultati pokazuju da je tijekom skladištenja došlo do promjena u koncentracijama komponenata arome. Tijekom dvadesetodnevnog skladištenja došlo je do povećanja koncentracije diacetila, etanola, limunske, mliječne i octene kiseline dok je istovremeno došlo do pada udjela acetaldehida. Sve uočene promjene u koncentracijama komponenata arome tijekom skladištenja značajnije su izražene pri višim temperaturnim razinama.

komponente arome; probitički jogurt; skladištenje

nije evidentirano

engleski

The aroma of the probiotic yogurts

nije evidentirano

aroma compounds; probiotic yogurt; storage

nije evidentirano

Podaci o izdanju

65

12.11.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija