Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Mikrobne kontaminacije u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnje piva (CROSBI ID 339439)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kocijan, Tanja Mikrobne kontaminacije u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnje piva / Zechner-Krpan, Vesna (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Kocijan, Tanja

Zechner-Krpan, Vesna

hrvatski

Mikrobne kontaminacije u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnje piva

Od laboratorijske čiste kulture kvasca započinje cijeli proces proizvodnje piva, pa je iznimno važno da ta kultura bude besprijekorno čista s mikrobiološkog stanovišta. Mikrobiološki čist inokulum pivskog kvasca mora biti umnožen do količine dostatne za nacjepljivanje fermentora. U ovom radu praćen je broj stanica pivskog kvasca tijekom propagacije. Provedena je mikrobiološka kontrola tijekom propagacije pivskog kvasca i procesa proizvodnje piva, tj. tijekom svih faza proizvodnog procesa. Prisustvo kontaminanata u bilo kojoj fazi proizvodnje, smanjuje kvalitetu piva. U tromjesečnom razdoblju u kojem je provedena mikrobiološka kontrola u procesu propagacije pivskog kvasca i proizvodnji piva, nije bilo većih poteškoća a iz dobivenih rezultata vidljivo je da proizvedeno pivo odgovara mikrobiološkim uvjetima čistoće piva.

kontaminanti; kvasac; pivo; propagacija; Saccharomyces cerevisiae

nije evidentirano

engleski

Microbiological contaminations of yeast propagation process and beer production

nije evidentirano

beer; contaminants; Saccharomyces cerevisiae; propagation; yeast

nije evidentirano

Podaci o izdanju

74

11.10.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biologija