Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Validacija metode određivanja bakra plamenom atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom (CROSBI ID 341301)

Ocjenski rad | diplomski rad

Miličević, Jelena Validacija metode određivanja bakra plamenom atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Miličević, Jelena

Vahčić, Nada

hrvatski

Validacija metode određivanja bakra plamenom atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom

Cilj ovog rada bila je validacija metode određivanjem bakra u pekmezu od šljiva atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom - plamena tehnika. Svrha postupka validacije je procijeniti prikladnost metode, te su u skladu sa smjernicama mjerodavnih organizacija, provjereni slijedeći parametri validacije: linearnost, preciznost, točnost, stabilnost mjernih otopina, limit detekcije i limit kvantifikacije. Na temelju dobivenih rezultata, zaključeno je da je navedena analitička metoda prikladna za točno i precizno određivanje bakra u količinama uobičajenim za uzorke pekmeza od šljiva.

AAS; bakar; pekmez; validacija metode

nije evidentirano

engleski

Validation of a test method for the determination of copper using flame atomic absorption spectrophotometry

nije evidentirano

AAS; copper; marmelade; method validation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

42

03.03.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija