Validacija metode određivanja bakra plamenom atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom (CROSBI ID 341301)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Miličević, Jelena
Vahčić, Nada
hrvatski
Validacija metode određivanja bakra plamenom atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom
Cilj ovog rada bila je validacija metode određivanjem bakra u pekmezu od šljiva atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom - plamena tehnika. Svrha postupka validacije je procijeniti prikladnost metode, te su u skladu sa smjernicama mjerodavnih organizacija, provjereni slijedeći parametri validacije: linearnost, preciznost, točnost, stabilnost mjernih otopina, limit detekcije i limit kvantifikacije. Na temelju dobivenih rezultata, zaključeno je da je navedena analitička metoda prikladna za točno i precizno određivanje bakra u količinama uobičajenim za uzorke pekmeza od šljiva.
AAS; bakar; pekmez; validacija metode
nije evidentirano
engleski
Validation of a test method for the determination of copper using flame atomic absorption spectrophotometry
nije evidentirano
AAS; copper; marmelade; method validation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
42
03.03.2005.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb