Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje udjela vode u medu (CROSBI ID 341302)

Ocjenski rad | diplomski rad

Maslać, Danijela Određivanje udjela vode u medu / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Maslać, Danijela

Vahčić, Nada

hrvatski

Određivanje udjela vode u medu

S obzirom da je udio vode jedan od važnih čimbenika koji određuje kakvoću bilo kojeg prehrambenog proizvoda, njeno određivanje mora biti brzo i precizno. Standardna laboratorijska metoda određivanja vode u medu sušenjem u sušioniku pri određenoj temperaturi te vaganjem uzorka prije i nakon sušenja, relativno dugo traje. Za brže određivanje udjela vode zato je upotrijebljena metoda sušenja mikrovalovima u sušnici "Milestone MLS - 1200 Mega System". Za pronalaženje uvjeta sušenja u mikrovalnoj sušnici korištena je Simpleks metoda kao jedna od metoda optimizacije. Rezultati dobiveni pomoću obje metode prikazani su u tablicama i statistički interpretirani.

med; određivanje vode; sušenje mikrovalovima

nije evidentirano

engleski

Water determination in honey

nije evidentirano

honey; microwave drying; water determination

nije evidentirano

Podaci o izdanju

73

20.01.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija