Priprava i karakterizacija živinih(II) spojeva piridin-karboksilnih kiselina (CROSBI ID 329856)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Jelečević, Marijana
Popović, Zora; Soldin, Željka
hrvatski
Priprava i karakterizacija živinih(II) spojeva piridin-karboksilnih kiselina
Istražene su reakcije živinih(II) soli s piridin-karboksilnim kiselinama kiselinom, u vodenom i alkoholnom mediju u stehiometrijskim omjerima 1:1 i 1:2. Svi pripravljeni spojevi identificirani su kemijskom analizom i infracrvenom spektroskopijom.
živini(II) spojevi; živini(II) spojevi; piridin-2-karboksilna kiselina; piridin-3-karboksilna kiselina; piridin-4-karboksilna kiselina; infracrveni spektri; termička analiza
nije evidentirano
engleski
Preparation and characterization of the mercury(II) compounds with pyridinecarboxylic acids
nije evidentirano
Hg(II) compounds; 2-pyridinecarboxylic acid; 3-pyridinecarboxylic acid; 4-pyridinecarboxylic acid; IR spectrum; thermal analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
79
07.05.1999.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
Zagreb