Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj pulpi mandarina i klementina (CROSBI ID 342806)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jagar, Iva Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj pulpi mandarina i klementina / Levaj, Branka (mentor); Dragović-Uzelac, Verica (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Jagar, Iva

Levaj, Branka

Dragović-Uzelac, Verica

hrvatski

Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj pulpi mandarina i klementina

U četiri sorte mandarina (Citrus Unshiu Marcovich Saigon, Citrus Unshiu Marcovich Owari, Citrus Clementine Corsica SRA 63 i Citrus Clementine Hernandinas) određivani su flavanon glikozidi (FG) i polimetoksi flavoni (PMF). Također je ispitivana stabilnost flavanon glikozida i polimetoksi flavona prilikom prerade mandarina u sokove i džemove. Ispitivane pulpe od flavanon glikozida sadrže narirutin, hesperidin, naringin, poncirin i didimin, a od polimetoksi flavona sinensetin, nobiletin i tangeretin. Tijekom prerade u sok, količina flavanon glikozida i polimetoksi flavona bila je relativno stabilna, dok se prilikom prerade u džem smanjila.

flavanon glikozidi; klementina; mandarina; polifenolni spojevi; polimetoksi flavoni

nije evidentirano

engleski

Investigation of flavanone glycosides and polimetoxylated flavones in raw and processed pulp of mandarin and clementine

nije evidentirano

clementine; mandarin; flavanone glycosides; polyfenols; polymetoxilated flavones

nije evidentirano

Podaci o izdanju

66

07.10.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija