Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska (CROSBI ID 343513)
Ocjenski rad | doktorska disertacija
Podaci o odgovornosti
Kovačević Ganić, Karin
Lovrić, Tomislav
hrvatski
Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska
Cilj rada bio je ispitati utjecaj lozne podloge (Kober 5BB i 420A), opterećenja - definiranog brojem pupova po trsu (20, 30 i 40) i stupnja zrelosti (rani, normalni i kasni termin berbe) na udjel prekursora arome (aminokiselina i fenolnih kiselina) u moštu i vinu sorte Malvazija istarska te utvrditi njihov utjecaj na formiranje tvari arome tijekom vinifikacije i dozrijevanja vina. Rezultati su pokazali da postoji korelacija između određenih aminokiselina, fenolnih kiselina i tvari arome
aminokiseline; fenolni spojevi; Malvazija istarska; plinska kromatografija; prekursori arome; tekućinska kromatografija; tvari arome
nije evidentirano
engleski
Aroma precursors of Malvasia istriana wine
nije evidentirano
amino acids; aroma compouns; aroma precursors; GC; HPLC; Malvasia istriana; phenolic compounds
nije evidentirano
Podaci o izdanju
181
21.12.2005.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb