Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska (CROSBI ID 343513)

Ocjenski rad | doktorska disertacija

Kovačević Ganić, Karin Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska / Lovrić, Tomislav (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Kovačević Ganić, Karin

Lovrić, Tomislav

hrvatski

Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska

Cilj rada bio je ispitati utjecaj lozne podloge (Kober 5BB i 420A), opterećenja - definiranog brojem pupova po trsu (20, 30 i 40) i stupnja zrelosti (rani, normalni i kasni termin berbe) na udjel prekursora arome (aminokiselina i fenolnih kiselina) u moštu i vinu sorte Malvazija istarska te utvrditi njihov utjecaj na formiranje tvari arome tijekom vinifikacije i dozrijevanja vina. Rezultati su pokazali da postoji korelacija između određenih aminokiselina, fenolnih kiselina i tvari arome

aminokiseline; fenolni spojevi; Malvazija istarska; plinska kromatografija; prekursori arome; tekućinska kromatografija; tvari arome

nije evidentirano

engleski

Aroma precursors of Malvasia istriana wine

nije evidentirano

amino acids; aroma compouns; aroma precursors; GC; HPLC; Malvasia istriana; phenolic compounds

nije evidentirano

Podaci o izdanju

181

21.12.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija