Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj dodatka različitih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Graševina - kasna berba (CROSBI ID 330210)

Ocjenski rad | diplomski rad

Komes, Draženka Utjecaj dodatka različitih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Graševina - kasna berba / Konja,Gordana (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 1998

Podaci o odgovornosti

Komes, Draženka

Konja,Gordana

hrvatski

Utjecaj dodatka različitih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Graševina - kasna berba

Upotreba enzima u tehnologiji vina je opravdana pri čemu je postignuto dobivanje kompaktnog taloga, potpuno bistrog vina, a prebacivanjem tehnologije u veće mjerilo može se očekivati i osjetno povećanje iskorištenja mošta. Pokazan je utjecaj čestica mutnoće mošta na kemijski sastav vina u pogledu koncentracije viših alkohola i estera. U bistrom vinu je manje sinteza viših alkohola, dok se esteri izo-amil acetat i etil acetat sintetiziraju u nešto većim koncentracijama. Viši alkoholi u koncentraciji do 0,3 g/L pozitivno utječu na senzorska svojstva vina, dok u višim koncentracijama daju negativan, oštar ton u vinu.

enzimi; bijelo vino; senzorika

nije evidentirano

engleski

Influence of addition different ezyms on chemichal composition and snsoric characteristics of wine sort Graševina- the late vintage

nije evidentirano

enzyms; white wine; sensoric

nije evidentirano

Podaci o izdanju

87

11.03.1998.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano