Optimiranje uvjeta kandiranja kore mandarine (CROSBI ID 345798)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Repajić, Maja
Levaj, Branka
hrvatski
Optimiranje uvjeta kandiranja kore mandarine
Cilj ovog rada bio je odrediti odgovarajući način pripreme kore za kandiranje i režim kandiranja kore mandarine. U tu su svrhu u svježoj kori mandarine provedene fizikalno-kemijske analize. Određena je količina topljive i ukupne suhe tvari, pH vrijednost, ukupna kiselost, količina ukupnih fenola, hesperidina i eteričnih ulja. Definirana su tri načina pripreme kore za kandiranje i dva režima kandiranja. Svim dobivenim uzorcima određena je količina ukupne suhe tvari i šećera te su senzorski ocijenjeni. U dva najbolje ocijenjena uzorka određena je količina ukupnih fenola i hesperidina. Sastav aromatičnih spojeva, određivan plinskom kromatografijom, pokazao je da kandirana kora ima bogatiji aromatični profil od svježe kore te je limonen najzastupljeniji aromatski spoj u kori mandarine.
fenolni spojevi; kandirana kora; mandarina; senzorika
nije evidentirano
engleski
Optimization of the conditions in mandarine peel candying process
nije evidentirano
candied peel; mandarine; phenolic compounds; sensory tests
nije evidentirano
Podaci o izdanju
85
03.10.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb