Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Optimiranje uvjeta kandiranja kore mandarine (CROSBI ID 345798)

Ocjenski rad | diplomski rad

Repajić, Maja Optimiranje uvjeta kandiranja kore mandarine / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Repajić, Maja

Levaj, Branka

hrvatski

Optimiranje uvjeta kandiranja kore mandarine

Cilj ovog rada bio je odrediti odgovarajući način pripreme kore za kandiranje i režim kandiranja kore mandarine. U tu su svrhu u svježoj kori mandarine provedene fizikalno-kemijske analize. Određena je količina topljive i ukupne suhe tvari, pH vrijednost, ukupna kiselost, količina ukupnih fenola, hesperidina i eteričnih ulja. Definirana su tri načina pripreme kore za kandiranje i dva režima kandiranja. Svim dobivenim uzorcima određena je količina ukupne suhe tvari i šećera te su senzorski ocijenjeni. U dva najbolje ocijenjena uzorka određena je količina ukupnih fenola i hesperidina. Sastav aromatičnih spojeva, određivan plinskom kromatografijom, pokazao je da kandirana kora ima bogatiji aromatični profil od svježe kore te je limonen najzastupljeniji aromatski spoj u kori mandarine.

fenolni spojevi; kandirana kora; mandarina; senzorika

nije evidentirano

engleski

Optimization of the conditions in mandarine peel candying process

nije evidentirano

candied peel; mandarine; phenolic compounds; sensory tests

nije evidentirano

Podaci o izdanju

85

03.10.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija