Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Validacija dviju titracijskih analitičkih metoda (CROSBI ID 346022)

Ocjenski rad | diplomski rad

Švenda, Karolina Validacija dviju titracijskih analitičkih metoda / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Švenda, Karolina

Vahčić, Nada

hrvatski

Validacija dviju titracijskih analitičkih metoda

Cilj ovog rada je bio validirati dvije analitičke metode: metodu određivanja NaCl po Mohru i metodu određivanja količine ukupnog SO2. Navedene metode su titracijske i koriste se u određivanju NaCl i SO2 u gotovim proizvodima prehrambene industrije (konditorske). Validacija metoda je provedena na uzorcima slanih štapića, slanih pereca, Paris čajnog peciva, Princeza čajnog peciva, Piknik keksa i Petit Beurre-a. Prilikom validacije su provjereni slijedeći parametri: preciznost, linearnost te su prikazani izvori mjerne nesigurnosti.

metoda po Mohru; parametri validacije; SO2; titracija; validacija analitičke metode

nije evidentirano

engleski

Validation of two analytical titration methods

nije evidentirano

method characteristic; Mohr's method; SO2; titration; validation of analytical method

nije evidentirano

Podaci o izdanju

79

29.09.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija