Utjecaj stupnja zrelosti i prerade na čvrstoću i fenolne spojeve marmelada od smokava (CROSBI ID 346036)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Fruk, Sandra
Levaj, Branka
hrvatski
Utjecaj stupnja zrelosti i prerade na čvrstoću i fenolne spojeve marmelada od smokava
Smokva je lako pokvarljiva sirovina, koja se teško transportira, pa se mora osušiti ili preraditi u marmelade i džemove. U radu smo na temelju pripremljenih želea po standardnoj recepturi, istraživali optimalnu recepturu za pripremu marmeladi od smokava, koje smo zatim senzorski ocijenili te im odredili fizikalno kemijski sastav. marmelade smo radili iz smokava četiri stupnja zrelosti. U svima smo pratili promjenu čvrstoće i fenolnih spojeva tijekom zrenja.
čvrstoća; fenolni spojevi; flavonoidi; marmeldada od smokava; neflavonoidi; smokva; zrenje
nije evidentirano
engleski
Influence of ripening process and manufacture on strength and phenols substances in the marmelade of fig fruits
nije evidentirano
fig; figs fruits; flavonoids; marmelade of figs; ripening; strenght; phenols substances
nije evidentirano
Podaci o izdanju
78
09.11.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb